Lehim konusunda tecrübeniz varsa yapabilirsiniz buna ben değil siz cevap vereceksiniz. Lehim yapmak atla deve değil sonuçta eliniz yatkınsa bir kaç video izleyin yaparsınız basit bir iş. Hoparlörün ses kesmesinin nedenini bulmak önemli. Tamirci tanıdığım malesef yok. |
>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (268. sayfa)
-
-
-
Merhaba, sarı siteden aldığım FH-E838CD amfide sizinki gibi kesiklikler oluyordu. Hoparlör kablolarının tutturulduğu mandallı terminallerden olduğunu sandım. İçini açınca, amfi kartından bu terminallere sinyali taşıyan ara kart üzerinde soğuk lehimler olduğunu gördüm (lehimlerdeki çatlaklar gözle görünüyordu). Lehimleri tazeleyince sorun düzeldi.
Sarı siteden aldığım diğer amfi P99 pixy ise kendi kendine kapanıyor, onda da güç kartında soğuk lehimler buldum ama henüz zaman ayırıp ilgilenemedim.
Arıza sebebi başka şeyler de olabilir ama sanırım bu yaştaki cihazlarda soğuk lehimle çok karşılaşılıyor. Eliniz yatkın ise açıp bakın, şüphelendiğiniz bir yer olur ise lehimler ya da anlayan birisine yaptırırsınız.
-
Yapmaya çalıştım ama tam seti dağıtmadım pek iyi olmadı gibi elektronikciler yanaşmıyor sözde elektronikciler işte.
-
-
Pixy 99 orjinal entegresini vakti zamanında Sony ana bayisi dahi bulamamıştı piyasada orjinal bulmak imkansız muhtemelen pixy99 dan çok uzak bir ses dinliyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaslar bi konuda yardiminiza ihtiyacim var.
Evde Sony Dav dz260 5+1 ses sistemi var, uzun zamandır kullanmıyordum, simdi yeni TV alinmasi ile bi bakıyım dedim. Cihazın radyo ozelligi var, bir iki sefer acip dinledim ama ses birden gitti, hoparlörden sedece gürültü sesi gelmekte,kumandadan ne yaptimsa bir türlü radyo kanal seslerine ulaşamıyorum. Ne yapmam lazım, anlayan varsa yardımcı olursa cok memnun olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Malesef öyle bir yer kalmamış gibi. 10 yıl önce aldığım Sony Shake-33 cihazım arıza yapınca Sony servisleri de dahil neredeyse bir çok yer araştırdım. Hiç biri sorunu çözemedi. Hatta Sony servisleri biz yapamayız usta yok getirmeyin bile dediler. Bakım olayını kendinizin yapmasını öneririm. Sonuçta kapağını açıp biriken tozları falan temizlemek kolay iş. Tamir işi ise o zaman zor. Parça bulmak neredeyse imkansız. Aynı cihazın arızalı olarak hurdaya çıkarılmışını bulup denemenizi öneririm.
Bu arada bende arızalı Shake-33 arıyorum. Yedek parça olarak kullanmayı deneyeceğim.
-
Valla bi usta normal amfi tamiri yapıyordu ikna edip cihazımı yaptırdım ilk günkü gibi oldu maşallah.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X