Şimdi Ara

SONY NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kanihba , kanihba Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sony nin dvd player bölümüne baktım şaşırmamak elde değil

1: dvp-ns328 ( usb yi niyayet eklemişler hdmı 1080p yi unutmuşlar )

2: dvp-ns718 ( hdmı 1080p çıkış var bu seferde usb yok )

3: dvp-ns728 ( bu cihazda da her ikisini "usb ve hdmı 1080p" birleştirmişler) ancak; ses bit oranı bi 16bit bide 24bit olarak yazmışlışlar acaba menüden seçmelimi? eğer 24bit varsa içlerinde en iyi model bu tabi usb performansıda önemli

• dostum ses ile ilgili ürünler sony den alınmaz

jbl marantz denon bose

vardır illaki aklıma gelmeyen eğer bütçe izin veriyorsa al düzgün bir şey ben jbl in ucuz bir modeleni kullanıyorum en iyi sony baş edemez

• öncelikle bunlar ses sistemi değil dvd player 2.si almak için yazmadım paylaşmak için yazdım valla güldürdünüz yahuuu ayrıca her markanın çok ii ürünleri olduğu gibi orta yada vasat ürünleride olabilir bu her marka için geçerli bir markayı tümden kötülemek doğru olmaz

sony e gelince piyasada söz sahibi diğer markalarla kıyaslandığında başarılı yada denk gözüken ürün grupları vardır örn "tv-avr ve compakt ses sistemleri-blu-ray player-kemeralar vb....

yazmak için yazmayalım lütfen

• quote:

Orjinalden alıntı: yuxeses

öncelikle bunlar ses sistemi değil dvd player 2.si almak için yazmadım paylaşmak için yazdım valla güldürdünüz yahuuu ayrıca her markanın çok ii ürünleri olduğu gibi orta yada vasat ürünleride olabilir bu her marka için geçerli bir markayı tümden kötülemek doğru olmaz

sony e gelince piyasada söz sahibi diğer markalarla kıyaslandığında başarılı yada denk gözüken ürün grupları vardır örn "tv-avr ve compakt ses sistemleri-blu-ray player-kemeralar vb....

yazmak için yazmayalım lütfen

dostum ses ile ilgili ürünler demiştim ses sitemi değil. yinede bir sebep gülümsemene sevindim

• teşekkürler size ozaman kişisel bir soru yönelteyim siz sony den ne alırsınız yada almazsınız? sony nin beğendiğiniz ürün grupları nelerdir yada değildir?
  • play station
    vaio
    lcd sini alamadım param yetmedi

başkada sony birşeyim yok

ben sony karşıtı değilim çokda severim ama bir malı gerçekten o işi yapandan almak gerekir diye düşünüyorum atıyorum saatse cartier değil longines olmalı bence fotomak nikon olmalı leica yada canon. yazıcı mecbur kaldığımdan hp kullanıyorum ama xerox olmalı laptopda toshiba olmalı ama vaio ona yetişti ve bende vaio kullanıyorum
    bluray teknolojisini bulan sonyde olsa disk tdk olmalı belkide takıntılıyım kim bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

3: dvp-ns728 ( bu cihazda da her ikisini "usb ve hdmı 1080p" birleştirmişler) ancak; ses bit oranı bi 16bit bide 24bit olarak yazmışlışlar acaba menüden seçmelimi? eğer 24bit varsa içlerinde en iyi model bu tabi usb performansıda önemli

Merhaba;
    Evet, yuxeses 48 Khz/16 Bit ve 96 Khz/24 Bit seçeneği var.Usb performansıda çok iyi.
    Sanıyorum sen de HT-DDWG800 avr ve dvp-ns708 player kullanıyordun.Bravia Sync özelliğini kullanıyormusun?Bu özellik sadece HDMI bağlantıda kullanılabiliyor.Pratikte kolaylık sağlayan bir durum yoksa bir tane daha hdmi kablo almak istemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet şöyle kolaylığı var örn: amfi kapalı iken dvd playere dvd koyun dvd açılınca hemen sette açılıyor ve dvd ye geçiyor kanal olarak o kolaylığı var işte zaten bunun genel adıda "hdmı cec" bu özelliği olan başka bir playerlede olur zaten bu dvd ve bu set varsa hdmı bağlantı en akılıcı çözüm olur

not: hdmı kabloda öyle kasmanıza hiç gerek yok bence bildiğimiz mağzalarda 10-15 tl ye kadar hdmı koblolar var onlardan alın aynı vazifeyi görür versiyona da gerek yok zaten bizim avr de bildiğiniz gibi yen nesil ses codecleri yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 13 Eylül 2009; 23:48:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses
    bi ara eski konuyu gündeme getirmişitniz? benim postan alıntı yaparak? cvp verdim ama geri dönmediniz? hdmı cec ile ilgiliydi sanırım avr lerimiz aynı dvd playerlerimizde aynı sayılır bendeki 708
    dvd playeri açınca wg800 de açılıyor bende sizdede öle oluyormu? birde dvd yi wg800 e hd den verip wg800 dende hd olarak tv yemi veriyosunuz? yani bizim avr nin hd görüntü performansı nsl?

yuxeses merhaba;
    Özelden sorduğun soruyu diğer forum arkadaşlarımıza faydası olur düşüncesiyle buradan yanıtlamak istedim. Umarım sakıncası olmaz.
    Yazdığın gibi dvd player NS-728 de hdmi kabloyla HT-DDWG800 avr ye bağladığımda (bu arada 1 tane daha hdmi kablo aldım) ve avr dende Lcd panele hdmi kablo bağlantısı yaptığımda tek kumandayla her ikiside aynı anda açılıyordu. Ancak, avr yi kapatıp sesi panelden duymak istediğimde ses gelmiyordu, görüntü vardı. Malum, gece geç saatlerde avr yi açmak mümkün olamayabiliyor. Bu sebeple avr üzerinden hdmi bağlantıyı iptal ettim.
    Şimdi dvd playerı hdmi kabloyla panele direkt bağlı olarak ve upscaling ayarını otomatik seçerek kullanıyorum. Ayrıca, dvd playerı avr nin kumandasına çok kolay tanıttım. Şimdi istersem avr kumandasıyla (avr açık olduğunda) dvd playerın temel oynatma özelliklerinin tümünü avr kumandasından kullanabiliyorum. Bence böylesi daha kullanışlı oldu.
    HT-DDWG800 avr nin hdmi bağlantıda görüntü için bir artısı olduğunu ben farkedemedim.Çünkü, bence dvd player görüntü için yapılabilecek olanın en iyisini yapıyor.Zaten avr nin sizinde bildiğiniz gibi upscalling özelliği yok.Birde şunu belirtmekte fayda var, vestel dvd playerdan alabildiğim ses kalitesi ve gücüyle NS-728 playerın verdiği ses kalitesi ve gücü (görüntü zaten süper) çok çok farklı. NS-728 açıkara önde. Geçmiş zamanda avr nin tiz seslerde yetersiz kaldığını ve tweeter eklediğimi foruma yazmıştım. Fakat, avr doğru playerla kullanılırsa meğer müzik konusundada performansı hiçte küçümsenecek gibi değilmiş, bunu da farkettim. Birkaç aydan buyana beni orjinal dvd toplama merakı sardı. İzlediklerim ekseriyetle orjinal dvd diskler.
    Bunun görüntü ve ses kalitesine olumlu yönde ciddi katkı sağladığını belirtmekte fayda var. Orjinal dvd biriktirme, temin etme ve kategorileri konusundada forumda açmak istediğim bir topik var.Bu aralar bu konuda özellikle internetten fırsat oldukça araştırıyorum, okuyorum. Gene çenem düştü. Artık yaşlanıyorum mu ne? Hoşçakal.

• hayır bir sakıncası yok özelden yazmamın sebebi burdan bana yazıp geri dönmemen yüzünden oldu neyse sonuçta kontak kurduk soruların ve cvpların arkadaşlara bende yararı olacağını düşünüyorum....

sen yine dvd yi avr ye hd olarak bağla ordanda hd olarak yine tv ver derim hd yi iptal etme onun çözümü var

avr nin menüsünden 6.menüye gel orda video ayarı var onu şeç video yu seçince iki seçenek var (1 avr) (2 avr+tv)
    avr+tv yi şeçersen avr kapalı olsa bile tv ye sesin gelmesi lazım o özellik onun için olması gerekir belki denemişsindir ancak denemediysen bir dene derim belki dediğim gibidir baktın dediğim gibi olmuyor avr nin üstünde hopları kapatma tuşu var kumanda da yok! onu şeçerek dene birde belki avr+tv seçeneği avr açıkken geçerlidir böylece eski düzene yeniden kovuşmuş ses anlamıdada avr tamamen muhtaç kalmaya bilirsin

avr nin görüntü performansına gelincede orjin dvd lerle test yapman testi daha doğru çıkartır görünyü en azından olumsuz yönde etkilememesi ii dir sonuçta 1080p aktarıma var zaten avr dediğin gibi ne gelirse onu aktarıyor yükseltme özelliği yok ama görüntüyü bozmamasıda ii birşey sonuçta bende senin gibi avr ile eskiden vestel dvd player kullanıyodum 16bitti 708 e geçince 24bit olmasından ötürü daha güçlü bir ses elde ettim sinemada çok işime yaradı ancak müzik anlamında senle hem fikir değilim keşge hopları sadece mid ten değilde tweeter da olsaymış neyse konuyu fazla dağıtmaya gerek yok

en kısa zamanda tavsiyelerime bakıp test sonuçlarınıda bizimle paylaşırsan sevinirim...

• yuxeses, en kısa zamanda yazdıklarını deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aalikemal

yuxeses, en kısa zamanda yazdıklarını deneyeceğim.

ok sn aalikemal bekliyoruz...
  • Merhaba;
    yuxeses, ancak bugün tavsiyelerini deneyebildim. Fakat, bu bağlantı şekli benim için uygun değil.
    Şöyle ki; yazdığın gibi dvd playerı hdmi kabloyla avr ye, avr yi hdmi kabloyla panele bağladım. HT-DDWG800 avr ayarlarından TV+AMP ayarını seçtim , tv den de ses geliyor. Ama, bu seferde avr den DD kayıtlı filmi ancak iki kanal dinleyebiliyorum. AVR yi kapatınca ses ve görüntü panele aktarılamıyor, panel out. AVR yi açıp uzaktan kumanda üzerindeki Muting tuşuyla sesi devre dışı bırakıp panelden duyabiliyorum. Fakat, DD veya DTS kayıtları AVR den iki kanal dinlemeyi kim ister? AVR nin manualine baktım, bunun olabileceğini Sony zaten yazmış. Ben de avr ve dvd player için eski ayarlara döndüm. Bence media kaynağı kaliteli ise ve avr nin görüntü üzerinde yapabileceği bir işlem kalmıyorsa avr yi özellikle görüntü için player ve tv arasına yerleştirmenin kullanıcı açısından bir faydası yok.
    Hoparlör konusunda daha önce forumda tweeter arayışında olduğumu ve ucuz çin malı no name tweeter aldığımı, hoparlörlere bağladığımı yazmıştım. Hala aynı tweeterlarla birlikte cihazı kullanıyorum, memnunum ve forumda değerlendirme kriteri olan f/p olarak cihazı değerlendirdiğimde keyif veren bir avr sahibi olduğuma inanıyorum. İnşallah daha iyilerine de sahip olabiliriz.

• teşekkürler...

bende genen itabariyle f/b olarak başarılı buluyorum gayet memnunum açıksası gelelim test sonucuna;

şimdi ben ctr tv ile kullanıyorum bende de menüde avr+tv seçili ancak sesleri dd 5.1 ve dts 5.1 olarak alabiliyorum bağlantı şeklim şöyleki; dvd player hd olarak avr ye bağlı ve dvd player scart olarak tv ye bağlı
    hd kablo üstünden tavsiye ettiğim gibi bağlantı yapınca sesin 2 kanala düşmesi gerçektende çok ilginç neden öyle oluyor anlamadım gerçektende hani amma uzattınız demez yada kızmazsanız bir kaç daha önerim olcak izlediğiniz film 5.1 dd yada dts 5.1 kayıtlımı? ses seçeneği avr de kumandadan a.f.d auto seçilimi? cevabınız büyük bir ihtimalle evet olcak harelde

ozaman bu bağlantı şeklinin bu avr de kısaca;

1: avr+tv şeçeneğinin olması +
    2: bu seçenekte; ses muting olsa bile ses ve görüntünün tv ye iletilebilmesi +
    3: bu seçenekte; dd veya dts 5.1 kaydının 2 kanala düşmesi - ?
    4: bu seçenekte; avr kapatılınca sesin ve görüntünün tv ye aktarılmaması -

not: iki kanaldan kastınız avr nin ekranında pcm olarakmı gözüküyor? yoksa dd 2.0 yada dts 2.0 mı oluyor? avr nin 5. menüsünde "dec p.r.ı" var o auto mu şeçili pcm mi? dvd playerin menüsünde ses dıgıtal aut: on olması gerekir

tavsiyelemi ister yapın ister yapmayın o sizin tasarrufunuza kalmış herşey için teşekkürler

• yuxeses, evdeyim ve yazdıklarını tekrar deneyebilirim. Birazdan yazarım.
    Denediğim film DD kayıtlı orj. Armagedon idi. Şimdi DTS kayıtlı orj. 5. Element filminde deneyeceğim.
  • ok
  • yuxeses, denedim.Maalesef olmuyor.
    Bence hdmi bağlantıda dvd player ve panel arasına avr girdiğinde (hdmi>hdmi) ve avr menüsünden TV+AMP, DEC PRI auto, ayrıca A.F.D. AUTO seçildiğinde ki, dvd player (dvp-ns728) menüsünde de ses digital out: on seçili ise ;
    HT-DDWG800 avr 6 kanal sesin (denediğim dvd disk DD ve DTS ses kayıtlı) iki kanalını (sağ ve sol surround kanalları) ve görüntüyü işlemeden panele gönderiyor ve avr den ses sub+center+frontlardan duyulabiliyor, avr ekranında da bu çalışma şekli gözlenebiliyor.
    İlginç olan başka bir konu var.Panelin kumandasından hdmi1 (hdmi bağlantıyı buradan yapıyorum) seçili iken böyle oluyor. Panel kumandasından hdmi2, pc, av, component ve tv tuşlarına basıp görüntü kaynağını panel için değiştirdiğimde görüntü panele tabiiki gelmiyor, ama avr de ses 5.1 olarak dinleniyor ve avr ekranında tüm ses kanallarının aktif duruma geçtiği görülüyor.
    HT-DDWG800 kılavuzunda, sayfa 43 te aynen şöyle yazıyor "Oynatım cihazının ses kalitesi kanalların sayısı ve örnekleme frekansı vb. gibi TV'nin ses kalitesine bağlıdır. TV'de stereo hoparlörler varsa, çok kanallı yazılım oynatsanız bile alıcıdan yayınlanan ses de TV'ninki gibi stereo olur." Bu durumda panel veya tv ses kayıtlarını 5.1 olarak dinletebilme imkanına sahip değilse TV+AMP seçeneği kullanılamaz.
    Ehh benim panel de stereo olduğuna göre demek ki avr yi TV+AMP seçeneğiyle kullanabilme imkanım olmayacak. En doğru seçim benim için dvd playerı panele hdmi > hdmi direkt ve dvd playerdan sesi coaxial kabloyla avr ye bağlamak oluyor.

• arkadaşlar biraz garip bir öneri olacak ama;

Herşeyi TV ye HDMI olarak bağlayıp,
    TV nin digital sp/dif çıkışınıda AVR ye bağladığınızda TV de Ne seyrederseniz seside AVR den gelmezmi?

Sony TV ye HDMI dan iletilen DTS sesler optik veya Coax tan geri döndürebiliyormu?
    pas truong yapılabiliyorsa istediğiniz zaman AVR yi devre dışına çıkarıp sesi TV den alabilirsiniz gibime geliyor..
    ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xconnect

arkadaşlar biraz garip bir öneri olacak ama;

Herşeyi TV ye HDMI olarak bağlayıp,
    TV nin digital sp/dif çıkışınıda AVR ye bağladığınızda TV de Ne seyrederseniz seside AVR den gelmezmi?

Sony TV ye HDMI dan iletilen DTS sesler optik veya Coax tan geri döndürebiliyormu?
    pas truong yapılabiliyorsa istediğiniz zaman AVR yi devre dışına çıkarıp sesi TV den alabilirsiniz gibime geliyor..
    ne dersiniz?

Merhaba, tavsiyeniz için teşekkür ederim.
    *Öncelikle kullandığım panel Sony marka değil.
    *Zaten dvd player panele hdmi>hdmi bağlı.
    *Kullandığım panelin 5.1 ses işleyebilme yeteneği yok, panel stereo.
    *Durum böyle olunca panelin 5.1 dijital ses çıkışıda yok.Pass through yapılamıyor.
  • sn aalikemal

öncelikle teşekkür ederim sizi biraz yordum galiba ama amacımız biliyosunuzki hd kablo ile dvd avr tv arası bağlantı yapıp 5.1 ses alabilmekti hemen hemen herşeyide denediniz ancak olmuyormuş en azından bunu öğrendik bizim içinde bu avr ile ii bir tecrübe olduğunu düşünüyorum

herşey için tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.