Şimdi Ara

Sony NEX-3N mi? Yoksa Olympus PEN E-P3 mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Fotograf çekmek gibi bir merakım var arada videoda oluyor yeni başlıyorum aynasızlara çok meraklıyım ve başlıktaki iki makine arasında kaldım.Bir ara Canon eos 650D+kit lens kullandım iyi makine ama bana göre değil sevmedim aynasız olsun istiyorum. Az da olsa bilgim var merak ettiğim hususlar da var bilmediğim çok şey var ama oraya girersek çıkamayız

1-Bu iki makinenin birbirine olan avantajları dejavantajları neler ?
    2-Bu iki makineden birini kullanan arkadaşlar varsa yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim

Olympus, Micro Four Thirds sensör kullanmakta bunun avantajları dezavantajları ? aynı şekilde Sony NEx-3n APS-C sensör kullanmakta bunun avantajları dejavantajları neler ?

Fiyat olarak: Sony Nex-3N+kit lens 999TL teknosadan baktım. hatta 55-210 mm lensli paket 1500 TL (08.05.2014). Mesela harici bi flaş takılamıyor. Mic takılıyor mu takılmıyor mu bilmiyorum.

Olympus Pen E-P3+14-150mm lens, Nex-3n'den 700 TL daha pahalı 1700 TL (08.05.2014) bu makinenin fiyatınada hepsiburada.comdan baktım. Harici makro flaşı, Flaş ve mic takılabiliyor

Sony Nex-3n

Olympus Pen E-P3

• Nex-3N gövde olarak geride ama sensör olarak, iso başarımı, imaj kalitesi olarak önde. P3 gövde olarak daha iyi özelliklere sahip ama eskidi de bence. Yani zamanına göre başarılı bir sensör idi ama artık daha yeni nesil m43'lerin sensörleri P3'tekinden çok daha başarılı.

Gövde olarak P3 kadar özellikli olmasa da dokunmatik ekranı ile çok kolaylık sağlayan ve çift lensli kit olarak PEN E-PM2 var mesela 1.350 TL. Aynen bunda da aksesuvar takma portu var. Harici flaş, mikrofon, elektronik vizör, makro aydınlatması takılabiliniyor.

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=9527

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 8 Mayıs 2014; 10:38:24 >

• Pen E-P3 de optik görüntü sabitleme varmış bide galiba. bu gibi bir özellik gövde de mi olsa iyi olur lensdemi ? dediğiniz makineyide Pc ye gecince inceliyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektrofx320

Pen E-P3 de optik görüntü sabitleme varmış bide galiba. bu gibi bir özellik gövde de mi olsa iyi olur lensdemi ? dediğiniz makineyide Pc ye gecince inceliyeceğim

Evet, Olympus'un tüm pen ve diğer "m43" sistem dediğimiz modellerinde titreşim engelleme sistemi gövdededir. Valla şurada olsa iyi olur demek için bilgim yok açıkcası ve ayrıca bu konuda hiç bir incelemeye de rastlamadım. Fakat bildiğim bir gerçek var ki pen serisinin son top modeli P5'te olsun ve diğer zirve serisi OM-D serisinde olsun kullanılan titreşim engelleme sistemi bir çok inceleme sitesinde övgü ile bahsedilmiştir. Ayrıca kullanıcıları tarafından da çok başarılı olduğu epeydir yazılır.

Ayrıca bu ürünler hakkında daha detaylı bilgiler almak isterseniz ilgili başlıkta arkadaşlarımızın size çok yardımcı olacağına eminim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_43921546/tm.htm

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Olympus' gövde tasarımları her zaman hoşuma gitmiştir mesela en hoşuma giden ise Om-D E-M1 modelidir :) Tasarıma çalıştıkları kadar o küçük gövdeleri içlerinide en olabilecek şekilde dolduruyorlar tercihim sizin sayenizde de olympusdan yana olabilir ama Pen E-P3 çok ağır baskı uyguluyor bana bide tabi iyice bilgi sahibi olmam lazim ki pişman olmayayım ucuz aletler değiller sonuçta. Olympusun hanesine + 1 puan
  • quote:

Pen E-P3 de optik görüntü sabitleme varmış bide galiba. bu gibi bir özellik gövde de mi olsa iyi olur lensdemi ? dediğiniz makineyide Pc ye gecince inceliyeceğim

merhaba, iki makinanında birbine göre üstünlükleri vardır. aslında seçtiğiniz modeller tam birbirinin karşılığı değildir. jiddi arkadaşımın dediği gibi e-pm2 modeli ile kıyaslamak daha doğru olur. e-pm2 tek lensli 999 tl'ye çift lensli 1349 tl'ye satılıyor.

e-p3 ise bir eski jenerasyon ama üst segment bir makinadır. tabiri caizse tank gibi sağlam bir kasası vardır. 14-150 ile olan 1399 tl'lik paket çok avantajlıdır. çünkü bu tip ultrazoom lensler çok pahalı oluyor genelde sadece lens 1500 tl ve üzeri fiyatlara satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suggestions -- 8 Mayıs 2014; 11:25:47 >

• Suggestions S kullanıcısına yanıt
    E-pm2 inceleme fırsatım olmadı ama Pen E-P3 ü baya baya inceledim. Bu arada Sony Nex 3N i aslında pek begenmedim sensörü her ne kadar olursa olsun makinenin lensleride büyük ama olympus da oyle degil lenslerde küçük aynasız makinede bence olympus micro four thirds sistemi ile çok iyi gidiyo... kararım değişebolir Sony nex 3n yerine E-Pm2 yi koyabilirim ... birde gövdelerin üzerlerinde bulunan flaşlar ne kadar işe yarıyor ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

E-pm2 inceleme fırsatım olmadı ama Pen E-P3 ü baya baya inceledim. Bu arada Sony Nex 3N i aslında pek begenmedim sensörü her ne kadar olursa olsun makinenin lensleride büyük ama olympus da oyle degil lenslerde küçük aynasız makinede bence olympus micro four thirds sistemi ile çok iyi gidiyo... kararım değişebolir Sony nex 3n yerine E-Pm2 yi koyabilirim ... birde gövdelerin üzerlerinde bulunan flaşlar ne kadar işe yarıyor ??

Ben PL3 kullanıyorum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kutuda gelen flaştan öyle çok iyi işler beklemeyin. Fakat diğer yandan da flaşa nerede ise hiç gerek de duymuyorum diyebilirim. Ancak işte kapalı alanda hareketli bir ortamda çekim yapacaksam. İşte arkadaşlarla bir restaurant, okulda, belki işte toplantı ortamlarında(ki geniş alanlarda bu kutuda gelen flaş yetersiz kalacaktır. Fakat P3'teki flaşın gücü daha mı iyidir bilmiyorum. Belki bu serinin konusu olan başlıkta kullananlar bu konuda daha doğru bilgiler verebilirler.

• evet m43 sistemde lensler daha küçük sony'e göre. gövde üzerindeki flaşlar aynı kompakt makina flaşı gibi, pek işe yaramıyor. eğer flaş düşünürseniz fl-300r gibi bir flaş var. kablosuz tetikleyebiliyor makinalar. ve o da normal flaşlar gibi değil, küçük ve hafif. ayrıca yukarı doğru patlayabiliyor.
  • Üst seviye makinelerde ( örn om-d e- m5) dahili flaş olmaması harici flaşın önemini gösteriyo bende boş durmadım biraz dahili flaş hakkında araştirdim dolgu flaşı deniliyor dahili flaşa ve örnekleri gördüm insan yüzünü dolgulamak için yeterli aslında. Güneş ışığının açısına bağlı olarak insan yüzünün yarısını gölgede bırakmasını engellemek için kullanılabilir. Aslında gövde de olması işe benim gibi yeni başlayanlar için avantaj ben hemen makineyi alınca flaşa yatırım yapamam da flaş yerine kit lensin yanina body cap lens almayı düşünürüm .Gerçi bu düşünce henüz yalnış mıyım dogrumuyum kararsız kaldım Yalnış yapıp pişman olmak istemem.
  • Daha fazla bilgisi olan arkadaş yok mu ki ? Eğer varsa konuya mesaj atarsa sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.