Şimdi Ara

Sony NEX-5 mi ? Panasonic GF2 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 makinayıda arastırıp deneme sansı bulan profesyonel arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var ..

Hangi makina sizce daha ağır basıyor ? Fiyatları ve Özellikleri hemen hemen aynı olan bu makinalar sizce hangi sebepten hangi lens kit ile alınmalı

Simdiden vereceğiniz değerli yorumlar icin Teşekkürler

• nex 5
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

nex 5

neden nex 5 ? ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim burda gercekten bu iki makina arasında kalmıs arkadaslara yardımcı olacaksınız.. sonucta ucuz makinalar değil alan tekrar degistiremicek ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cashkamera

quote:

nex 5

neden nex 5 ? ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim burda gercekten bu iki makina arasında kalmıs arkadaslara yardımcı olacaksınız.. sonucta ucuz makinalar değil alan tekrar degistiremicek ..

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2011/01/03/Panasonic-Lumix-DMC-GF2/p1

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2010/08/12/Sony-NEX-5/p1

incelemeye ve verilen puanlara bakarsak nex 5 önde

• quote:

quote:

quote:

nex 5

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2011/01/03/Panasonic-Lumix-DMC-GF2/p1

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2010/08/12/Sony-NEX-5/p1

incelemeye ve verilen puanlara bakarsak nex 5 önde

Alıntıları Göster
    Nex 5'i incelemelrden tanıyorum. Yaklaşık 2 haftadır gf2 kullanıyorum.

Gf 14-42 ile iyi ışıkta tatmin edici sonuçlar veriyor. Ancak bir dslr kalitesi beklemeyin. Daha kaliteli lenslerle deneme şansım olmadı, adaptör bekliyorum.
    Video kalitesi iyi. Düşük ışıkta bile giriş seviyesi full hd kameralara oranla çok daha iyi sonuçlar veriyor. Değerlendirmeler NEX 3-5 e göre video kalitesinin daha iyi olduğu yönünde. Fotoğraf için yinede net birşey diyemem nex kullanmadığım için. Onunda sensörü daha büyük ve bence çok anlamlı olmasada yine incelemelere göre Iso konusunda daha başarılı. Özellikle bu tipteki makineler için netteki incelemeler yanıltıcı olabilir. Bu yüzden flickr vb sitelerden direk makineden çıkan sonuçlara göre karar verin.

Ama ben şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, ikisinide almayın :D
    Bunun yerine Pana yada oly'nin üzerinde en azından fazladan bir mod tekeri bulunan bir cihazını alın. Nedenine gelince, sonuçta bu aletler kompakt değil ve yeteneklerinden adam gibi faydalanabilmeniz için üzerlerinde birçok ayar barındırıyorlar. Ve tüm bu ayarlar için üzerlerindeki hepi topu 3-4 düğme yetmiyor ve bir müddet sonra ayar yapmak sinir bozucu bir hal alabiliyor. GF2'nin dokunmatik ekranı bunun için bir avantaj olabilir ve başlarda dokunmatik ekran eğlenceli de geliyor ( hareketli bir objeye tıkladığınızda aletin objeye kitlenip sürekli AF yapması gibi vb) ancak belirli bir süre sonra oda kabak tadı veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SOBLACK

Nex 5'i incelemelrden tanıyorum. Yaklaşık 2 haftadır gf2 kullanıyorum.

Gf 14-42 ile iyi ışıkta tatmin edici sonuçlar veriyor. Ancak bir dslr kalitesi beklemeyin. Daha kaliteli lenslerle deneme şansım olmadı, adaptör bekliyorum.
    Video kalitesi iyi. Düşük ışıkta bile giriş seviyesi full hd kameralara oranla çok daha iyi sonuçlar veriyor. Değerlendirmeler NEX 3-5 e göre video kalitesinin daha iyi olduğu yönünde. Fotoğraf için yinede net birşey diyemem nex kullanmadığım için. Onunda sensörü daha büyük ve bence çok anlamlı olmasada yine incelemelere göre Iso konusunda daha başarılı. Özellikle bu tipteki makineler için netteki incelemeler yanıltıcı olabilir. Bu yüzden flickr vb sitelerden direk makineden çıkan sonuçlara göre karar verin.

Ama ben şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, ikisinide almayın :D
    Bunun yerine Pana yada oly'nin üzerinde en azından fazladan bir mod tekeri bulunan bir cihazını alın. Nedenine gelince, sonuçta bu aletler kompakt değil ve yeteneklerinden adam gibi faydalanabilmeniz için üzerlerinde birçok ayar barındırıyorlar. Ve tüm bu ayarlar için üzerlerindeki hepi topu 3-4 düğme yetmiyor ve bir müddet sonra ayar yapmak sinir bozucu bir hal alabiliyor. GF2'nin dokunmatik ekranı bunun için bir avantaj olabilir ve başlarda dokunmatik ekran eğlenceli de geliyor ( hareketli bir objeye tıkladığınızda aletin objeye kitlenip sürekli AF yapması gibi vb) ancak belirli bir süre sonra oda kabak tadı veriyor.

Alıntıları Göster
    O makinelere o kadar para vermek ne kadar mantıklı?

Onların yerine sağlam bir body + lens(ler)

• quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Sağlam body ve lenslerin taşınabilirliğini hesaba katınca gayet mantıklı. Şöyle ki tamron 28-75 in kapladığı hacim 2 tane GF2 + 20 mm pancake'in kapladığından biraz daha fazla. Ağırlıklarını saymıyorum bile.
  • quote:

quote:

Sağlam body ve lenslerin taşınabilirliğini hesaba katınca gayet mantıklı. Şöyle ki tamron 28-75 in kapladığı hacim 2 tane GF2 + 20 mm pancake'in kapladığından biraz daha fazla. Ağırlıklarını saymıyorum bile.

Alıntıları Göster
    Boyut problemse alınabilir tabiki

• quote:

Boyut problemse alınabilir tabiki

Alıntıları Göster
    zaten bu makinaların tek espirisi boyutları yoksa neden D90 yada Eos 550d almayalım ki .. burdaki asıl konu nex 5 mi ? gf2 mi ?
  • bence nex lere yonelin, sensorun daha buyuk olmasi daha iyi bir imaj kalitesi ve daha fazla alan derinligi sunar. ayrica sony in dslr lar icn yapmis oldugu 35mm f1.8, 50mm f1.8ve 85mm f2.8 lensleri adaptorle kullanirsiniz, lenslerin boyut ve agirliklari nexler icin mukemmel. ayrica ilerde cz 24mm f2 gibi kaliteli lensler de geliyor nex icin..makinayi bir magazada deneyin, elinize oturuyorsa ve rahatsizlik hissetmiyorsaniz alin bence makinayi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

bence nex lere yonelin, sensorun daha buyuk olmasi daha iyi bir imaj kalitesi ve daha fazla alan derinligi sunar. ayrica sony in dslr lar icn yapmis oldugu 35mm f1.8, 50mm f1.8ve 85mm f2.8 lensleri adaptorle kullanirsiniz, lenslerin boyut ve agirliklari nexler icin mukemmel. ayrica ilerde cz 24mm f2 gibi kaliteli lensler de geliyor nex icin..makinayi bir magazada deneyin, elinize oturuyorsa ve rahatsizlik hissetmiyorsaniz alin bence makinayi..
    Buyuk beklentilerle GF2 alip geri verenlerdenim...

Sizin aklinizdaki modellerden NEX-5'i oneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knightfall

Buyuk beklentilerle GF2 alip geri verenlerdenim...

Sizin aklinizdaki modellerden NEX-5'i oneriyorum.

Alıntıları Göster
    burada nex 5 in ayrıntılı bi inceleme videosu var türkçe olarak

1.bölüm video
    http://www.bascek.com/10540/sony-alpha-nex5-incelemesi-bolum-1/

2.bölüm video
    http://www.bascek.com/10582/sony-alpha-nex5-incelemesi-bolum-2/

3.bölüm video
    http://www.bascek.com/10629/sony-alpha-nex-5-incelemesi-bolum-3/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 31 Mart 2011; 0:34:01 >

• quote:

burada nex 5 in ayrıntılı bi inceleme videosu var türkçe olarak

1.bölüm video
    http://www.bascek.com/10540/sony-alpha-nex5-incelemesi-bolum-1/

2.bölüm video
    http://www.bascek.com/10582/sony-alpha-nex5-incelemesi-bolum-2/

3.bölüm video
    http://www.bascek.com/10629/sony-alpha-nex-5-incelemesi-bolum-3/

Alıntıları Göster
    Olympus E-PL2 öneririm. NEX serisinde hala beklediğim lensler çıkmadı. ISO800, hatta yerine göre ISO1600'e kadar E-PL2 çok geride değil, hatta daha düşük ISOlarda bence daha başarılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Olympus E-PL2 öneririm. NEX serisinde hala beklediğim lensler çıkmadı. ISO800, hatta yerine göre ISO1600'e kadar E-PL2 çok geride değil, hatta daha düşük ISOlarda bence daha başarılı.

Alıntıları Göster
    Bu hafta sonu GF2'yi adam akıllı kullanmak gibi bir şansım oldu. Işıktan yanada yüzümüz gülünce güzel sonuçlar aldık. Kit lens (14-42) fena değil tabi kit lense oranla. Bu makinenin sorunu iso performası, iyi ışıktagayet tatmin edici sonuçlar veriyor.
    Asıl güzel yanı video kalitesi gerçekten çok iyi. Asıl alma nedenim buydu ki az ışıklı (kapalı) ortamda aldığım sonuçlar bile tatmin ediciyken gün ışığında çok çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Tek eksiği manuel kontrollerin az olması onun içinde nasibine hackden bir parça düşer diye beklemedeyiz.

• quote:

Bu hafta sonu GF2'yi adam akıllı kullanmak gibi bir şansım oldu. Işıktan yanada yüzümüz gülünce güzel sonuçlar aldık. Kit lens (14-42) fena değil tabi kit lense oranla. Bu makinenin sorunu iso performası, iyi ışıktagayet tatmin edici sonuçlar veriyor.
    Asıl güzel yanı video kalitesi gerçekten çok iyi. Asıl alma nedenim buydu ki az ışıklı (kapalı) ortamda aldığım sonuçlar bile tatmin ediciyken gün ışığında çok çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Tek eksiği manuel kontrollerin az olması onun içinde nasibine hackden bir parça düşer diye beklemedeyiz.

Alıntıları Göster
    Hayırlı Olsun @SOBLACK

Gercekten Full HD video 10 numara , daha iyisini başka fotoğraf makinasında görmedim ...

• quote:

Hayırlı Olsun @SOBLACK

Gercekten Full HD video 10 numara , daha iyisini başka fotoğraf makinasında görmedim ...

Alıntıları Göster
    http://snapsort.com/compare/Panasonic_Lumix_DMC-GF2-vs-Sony_Alpha_NEX-5

bu karşılaşma bi fikir verir mi ve ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama bakıp fikir sahibi olursunuz diye düşündüm :)

• quote:

Orijinalden alıntı: _ceby_

http://snapsort.com/compare/Panasonic_Lumix_DMC-GF2-vs-Sony_Alpha_NEX-5

bu karşılaşma bi fikir verir mi ve ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama bakıp fikir sahibi olursunuz diye düşündüm :)

Alıntıları Göster
    O site "kabaca" bakarsanız faydalı gibi, ama detaylarda hep hatalı bilgi veriyor. Örneğin:

- NEX-5'in üzerinde flaş yok ama paket içinden ufacık bir flaş çıkıyor ve isterseniz sürekli üzerinde taşıyabiliyorsunuz.
    - NEX-5 için "iki kart yeri var" demiş, halbuki NEX-5 iki farklı kart tipini tanıyor ama aynı anda takamıyorsunuz. Yani pratikte gene tek kart taşıyor.
    - "NEX-5'in %20 daha fazla detay gücü var" demiş. Halbuki GF2 4:3 oranında çeker, bu durumda düşey piksel sayısı aynı (3000), sadece yatayda 550 piksel civarı fark var (%14).

Galiba özellikleri yanyana yazıyorlar, bir program bunları otomatik karşılaştırıyor. Hızlıca karşılaştırmak için faydalı.

• quote:

O site "kabaca" bakarsanız faydalı gibi, ama detaylarda hep hatalı bilgi veriyor. Örneğin:

- NEX-5'in üzerinde flaş yok ama paket içinden ufacık bir flaş çıkıyor ve isterseniz sürekli üzerinde taşıyabiliyorsunuz.
    - NEX-5 için "iki kart yeri var" demiş, halbuki NEX-5 iki farklı kart tipini tanıyor ama aynı anda takamıyorsunuz. Yani pratikte gene tek kart taşıyor.
    - "NEX-5'in %20 daha fazla detay gücü var" demiş. Halbuki GF2 4:3 oranında çeker, bu durumda düşey piksel sayısı aynı (3000), sadece yatayda 550 piksel civarı fark var (%14).

Galiba özellikleri yanyana yazıyorlar, bir program bunları otomatik karşılaştırıyor. Hızlıca karşılaştırmak için faydalı.

Alıntıları Göster
    Sitelerdeki karşılaştırmalara göre karar vermek yanıltabilir arkadaşlar. Bu incelemelerle birlikte mutlaka örnek fotoğrafları inceleyin, kullanıcı yorumlarını okuyun, imkanınız varsa makineyi kurcalayın.

Bu arada GF2 ile ilgili eklemeler: Isoyla ilgili beklentiniz varsa bu alet sizi üzebilir. Ayarlarını şu anda pek kurcalamadım ancak standart haliyle iso 400'de bile detay kaybı çok oluyor. Nex'in bu konuda başarılı olduğu söyleniyor.
    İkinci olarak pil ömrü kısa. Dokunmatik ekranın nimetleri olsa gerek bu makine ile ikinci bir pil şart gibi.

• quote:

Sitelerdeki karşılaştırmalara göre karar vermek yanıltabilir arkadaşlar. Bu incelemelerle birlikte mutlaka örnek fotoğrafları inceleyin, kullanıcı yorumlarını okuyun, imkanınız varsa makineyi kurcalayın.

Bu arada GF2 ile ilgili eklemeler: Isoyla ilgili beklentiniz varsa bu alet sizi üzebilir. Ayarlarını şu anda pek kurcalamadım ancak standart haliyle iso 400'de bile detay kaybı çok oluyor. Nex'in bu konuda başarılı olduğu söyleniyor.
    İkinci olarak pil ömrü kısa. Dokunmatik ekranın nimetleri olsa gerek bu makine ile ikinci bir pil şart gibi.

Alıntıları Göster
    GF-2'yi bilmiyorum ama E-PL1 ISO1600'e kadar çok başarılı. İkinci sayfada NEX3'le de karşılaştırdım:
    http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2011/03/olympus-e-pl1-incelemesi.html
    Blogspot'a girebiliyorsanız tabi. 3 yanı yasaklarla çevrili! ülkemde Blogspot yasaklı sanıyorum.

• quote:

GF-2'yi bilmiyorum ama E-PL1 ISO1600'e kadar çok başarılı. İkinci sayfada NEX3'le de karşılaştırdım:
    http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2011/03/olympus-e-pl1-incelemesi.html
    Blogspot'a girebiliyorsanız tabi. 3 yanı yasaklarla çevrili! ülkemde Blogspot yasaklı sanıyorum.

Alıntıları Göster

nex 5 ile akıllı otomatik mod çekimlerim merak edenler görebilsin diye eklemek istedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ceby_ -- 3 Nisan 2011; 1:32:01 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.