Şimdi Ara

Sony Nex 7 ya da ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mayıs ayı içerisinde Amerika'dan gelecek bir arkadaşım var. Fotoğraftan anlayan bir tanıdığımın tavsiyesi Sony Nex 7 oldu. Makineler ve fotoğrafçılık hakkında benim hiçbir bilgim yok. Kullanım amacım tamamen amatörce olacak fakat ileride merak edip fotoğraf çekmeye başlarsam ki zaten profesyonel bir kursa gitmeyi düşünüyorum, sizce Sony Nex 7 tercihim doğru olur mu? Onun yerine tavsiye edebileceğiniz marka model ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodwin -- 7 Nisan 2012; 18:49:20 >

• Onun yerine orta düzey dslr düşünebilirsiniz, Nex-7 kalitelidir ama pahalıdır.
  • Sony A55 ya da bütçe yeterse A77.
  • mayis ayina kadar cikarmi bilmiyorum ama eger cikarsa sony A57 + 18-55 + 50f:1.8 hatta yanina bir tane de(butce uygunsa tabi) 55-200 gibi bir lens aldirabilirsiniz diye tahmin ediyorum yaklasik ayni paraya. illaki nex tarsi bir govde istiyorum derseniz birsey diyemem tabi
  • Olympus OM-D E-M5

veya

fuji xpro1
  • Nex 7 yerine sony a77 tabi ki. Bence en iyi aps-c sensorlu cihaz. Ayrica inanilmaz yakisikli ve karizmatik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodwin

Mayıs ayı içerisinde Amerika'dan gelecek bir arkadaşım var. Fotoğraftan anlayan bir tanıdığımın tavsiyesi Sony Nex 7 oldu. Makineler ve fotoğrafçılık hakkında benim hiçbir bilgim yok. Kullanım amacım tamamen amatörce olacak fakat ileride merak edip fotoğraf çekmeye başlarsam ki zaten profesyonel bir kursa gitmeyi düşünüyorum, sizce Sony Nex 7 tercihim doğru olur mu? Onun yerine tavsiye edebileceğiniz marka model ne olur?

Nex 7 daha çok yeni bir cihaz ama örneklere bakıldığında insanların elinde gördüğünüz kocaman DSLR makineler kadar kaliteli fotoğraf çekiyor. Cihazın sınıfı dslr değil ama dslr kalitesinde foto cekince fiyatı ister istemez tepelerde geziyor.
    Küçük bir makine istiyorsanız ve fiyat sorun değilse kesinlikle bunu alın. Lensi değişebilen bir makinedir böyle olunca ileride bu işe merak sararsanız genişleme şansı da var. Ancak bu cihaz kalitesinde foto çeken dslr alayım derseniz eğer, bu cihazın yarı parasına aynı kaliteyi yakalayabilirsiniz. DSLR tavsiye isterseniz eğer, Canon 60d, Nikon D7000, Pentax K5 arasından seçim yapmanızı öneririm. Bu bahsettiğim makinelerin lens çeşitliliği hem fazladır hem daha hesaplı uymlu ekipman secenekleri mevcuttur.

Seçim sizin :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Sony A55 ya da bütçe yeterse A77.

nex7 yerine a77 tercih edilmeli midir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Bence tercih edilmemeli. Ama şuan o fiyat aralığında A6000 varken başka makine alınmaz bence..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Bence tercih edilmemeli. Ama şuan o fiyat aralığında A6000 varken başka makine alınmaz bence..

Eve gidince onu da inceleyeceğim. Nex7'yi üst modeli sanmıştım. Peki nedenlerini de kısaca yazabilir misiniz zahmet olmazsa Flickr'daki nex7 örneklerine hayran kaldım ama a77'nin de üstün yanları az değil gibi. Kararsızım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• A77 ISO performansı olarak baya geride kalıyor. A6000 ISO konusunda gayet iyi. NEX-7 ise ortada diyebiliriz.. AF hızı olarak A6000 açık ara önde.. Zaten Sony ilk defa bu modeldeydi sanırım geliştirmiş olduğu AF sistemini kullanmış. Sadece bu bile A6000 almaya yeterli.. Yani fazlası var eksiği yok..

Sorularınızı bu başlıkta sorarsanız size daha detaylı bilgi verebilirler:
    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=39692517&mpage=173

http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A6000-versus-Sony-SLT-Alpha-77-versus-Sony-NEX-7___942_734_736

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.