Şimdi Ara

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >> (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.806
Cevap
75
Favori
556.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5N de dokunmatik ekran ve 16Mp baska farki bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sekobaba

Nex-5N ile Nex-5 arasında ne fark var ?
    bride ben engelliyim ağırlık benım için önemli
    Sony SEL 1855 E18-55mm olan kiti almak istiyorum sizce yeterli olurmu başlangıçda bu lens birde çok fazla lens alacak maddiyatım yok

Asagidaki adreste farkları yazdım:
    http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2011/10/sony-nex-5n-incelemesi-sayfa-1.html?m=1
    Bende de bel fıtığı (ve göbek) var. Nex tarzı makineler cok hafif ama alacağınız sonuc muhteşem.

• Saturn Taksim de NEX-5n var hem 18-55mm lens ile 1699 tl ye hemde double kit ile 1899 tl ye Ayrıca 16mm f2.8 ile olanıda var sanırım 1599 du oda.
    ben amerkiadan getirtecegim kuzen ile. amazonda lens kitli olarak 900$ civarında. ne dersini? tek cekincem 18-55 yerine 18-200 lens alamıyorum :) 18-55 in zoom u yeterli gelemedi saturndeki kurcalamalarımda :) yada cok beklentim var onadan daha coık zoom bekliyorum. fakat gercekten makine tam istedigim compact tan lensli makineye gecis icin ideal gozukuyor. bir ton ayarı var onları ögrenene kadar zaten birkac yıl gecer. ayrıca makine gayet hızlı gercekten de. anaormal burst cekimi yapıyor. hizli cekim modunda cok net ve hizli cekim yapıyor odaklaması vs de gayet hosuma gitt. tek sıkıntısı nex in govdesinin cok ergonmik olmaması sebebiyle sag bilekte biraz cekim sonrası agrı oluyor. Olympus e-p3 gibi yada panasonic g-3 bir kasası olsa gercekten cok daha guzel olabilirdi. gerci bende olympus e-p3 alacaktım vazgetim nex-5n daha cezbetti.
    lensler ile ilgili detayalı bir bilgi llinki verebilece bir arkadas var mı? lens kullanımı konusunda pek bilgim yok henüz acaba makineyi alırken lens donusturucu de mi alsam? yardımlarınızı bekliyorum

• orjinal lens harici lens alirsan mesela nikon, netlemeyi ve diyafram ayarini otomatik yapman gerekiyor. ugrasmak istersen kolay fakat etrafta dolasirken bir nesneyi gorup fotografini cekmek istersen zor olabilir bunu bir dusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormelf

Saturn Taksim de NEX-5n var hem 18-55mm lens ile 1699 tl ye hemde double kit ile 1899 tl ye Ayrıca 16mm f2.8 ile olanıda var sanırım 1599 du oda.
    ben amerkiadan getirtecegim kuzen ile. amazonda lens kitli olarak 900$ civarında. ne dersini? tek cekincem 18-55 yerine 18-200 lens alamıyorum :) 18-55 in zoom u yeterli gelemedi saturndeki kurcalamalarımda :) yada cok beklentim var onadan daha coık zoom bekliyorum. fakat gercekten makine tam istedigim compact tan lensli makineye gecis icin ideal gozukuyor. bir ton ayarı var onları ögrenene kadar zaten birkac yıl gecer. ayrıca makine gayet hızlı gercekten de. anaormal burst cekimi yapıyor. hizli cekim modunda cok net ve hizli cekim yapıyor odaklaması vs de gayet hosuma gitt. tek sıkıntısı nex in govdesinin cok ergonmik olmaması sebebiyle sag bilekte biraz cekim sonrası agrı oluyor. Olympus e-p3 gibi yada panasonic g-3 bir kasası olsa gercekten cok daha guzel olabilirdi. gerci bende olympus e-p3 alacaktım vazgetim nex-5n daha cezbetti.
    lensler ile ilgili detayalı bir bilgi llinki verebilece bir arkadas var mı? lens kullanımı konusunda pek bilgim yok henüz acaba makineyi alırken lens donusturucu de mi alsam? yardımlarınızı bekliyorum

Bekleyin yakında E 55-205 lensi piyasaya girecek 18-200 yarı parası olacak dışardanda alabilirseniz 350 USd bence bu lense yöneliniz biraz daha beklemekte fayda var ama makinenin fiyatı yurtdışına kıyasla oldukça iyi ben bir adet edindim 18-55 li kitten.

• e55-205 derken yerine 55-210 dan bahseiyorsunuz sanırım? amazonda 350$? bu lensi gordum fakat 18-20 ile farkı ne tam anlamadım biraz arstıracagım.
    makinenin yurtdısı fiyatı oldukca uygun bence 700$ 18-55 lensli. Turkiyede ucmus fiyat vergisi vs.
    benim takıldıgım nokta 16mm pancake alıp yaınna zoomu iyi bir lens almak ama cok pahalı oluyorç 18-55 len ile birlikte 16mm pğancake i alıp 890$a bitirmek istiyoum. sonra lens alınabiliyor nasılsa. yaz gibi olmadı yeni bir lens alırım diye dusunuyorum sizce ne yapmak lazım acıkcası 18-200 un youtube da zoom unu gordum aklım cıktı. 18-55 de zoom yok gibi birsey :) saturn de fotograf standdan karsı duvarı yaklastıramadım o kadar az zoom :)
    ne yapmak lazım
  • Bakırköy marmara forum saturn mağzasında; nex-5n + 18-55mm kit lens fiyatı 1.599 ytl. Ben ordan 2 hafta önce aldım fakat ertesi günü teknik servise gönderdim. Nex-5n'lerde klik sorunu var. Bunu göze alarak test ederek alınmasında fayda var Ben bu sorunu bilerek aldım çünkü istediğim makine nex-5n'di
  • aynen Klık sorunu var sony lerde ama servis gideriyor bateri yuvcası gibi bir parcayı giderek internette oyl okudum. Turkiyede de bunu düzeltiyorlar mı?

ayrıca marmara forumda satılmıstı kalmadı dediler demek siz aldınız onu :) bence yinede ahalı 1,599tl ben 900$ yani 1620tl gibi fiyata 16mm pancake 18-55 ile alacagım en kotu ihtimal. simdi amazondaki satıcılara mail attım bana 55-210 ile 16mm pancakei kit yapın diye :) bakalım yerse oyle almak daha mantıklı yanlısmıyım? 18-200mm cok pahalı 55-210mm yeterince is gorecektir dpreview/forum unda gayet guzel resimlerini gordum. dedigim gibi en kotu 18-55 alıcam zaten :) aslında biraz daha sıkıp 1150$ a 3 lens kitli almak lazımda suyum cıktı daha sıkamıcam

• quote:

aynen Klık sorunu var sony lerde ama servis gideriyor bateri yuvcası gibi bir parcayı giderek internette oyl okudum. Turkiyede de bunu düzeltiyorlar mı?

ayrıca marmara forumda satılmıstı kalmadı dediler demek siz aldınız onu :) bence yinede ahalı 1,599tl ben 900$ yani 1620tl gibi fiyata 16mm pancake 18-55 ile alacagım en kotu ihtimal. simdi amazondaki satıcılara mail attım bana 55-210 ile 16mm pancakei kit yapın diye :) bakalım yerse oyle almak daha mantıklı yanlısmıyım? 18-200mm cok pahalı 55-210mm yeterince is gorecektir dpreview/forum unda gayet guzel resimlerini gordum. dedigim gibi en kotu 18-55 alıcam zaten :) aslında biraz daha sıkıp 1150$ a 3 lens kitli almak lazımda suyum cıktı daha sıkamıcam

Walla kardeş ben nex serileri ilk çıktığından beri full araştırıyorum, nisan ayından beride bir tane nex almayı planlıyodum nasip Nex-5n'eymiş Bende senin gibi abd üzerinden almayı düşündüm bi çok tanıdığa da söyledim siparişine kadar verdim son dakika çıkan kişisel olaylar yüzünden kaç ay bekledim orasını konuşmuyorum bile Amazon vs. yerlerden alıcaksan dikkat et gümrük muhabbeti var. 70 euro üzeri mallar vergi dahilinde, o vergiyi ödediğin zaman zaten burdakiyle aynı fiyata tekabül ediyo. Bundan dolayı makineyi birisinin yanında getirmesi gerekiyo. Artı garanti kapsamından dolayı makinayı avrupa ülkelerinden almaya gayret et.

Klik sorununa gelince; sony genel müdürlükten tut en yetkili servislerine kadar aradım, ne kadar farklı yollardan anlattıysamda verilen cevap aynı; "yazılımsal bir güncellemeyle bu sorun gideriliyor" dediler. Bnm anladığım kadarıyla mekanik bi ses sorunu var, yazılımsal olarak ne kadarı giderilir bilemem ama şu anda makina Sony uzman teknik servisi Mekel elektronikte ve bana "acele etmeyin çözümü zaten belli, halledilicek elbette" diye söylendi, bakalım bekliyoruz, burdan bilgi vericem herhangi bi gelişmede yine

• klik sorunu kesinlikle donanimsal bir sorun avrupa-amerikada sony sitesinde yazmis getirin makinalari duzeltelim diye. Turkiyede makinalar ne kadarda pahali olsa en son bizim servislerde duzeltilmeye baslar. bu arada bir soru sormustum ama kaynadi galiba cevabini alirsam sevinirim ~~apperature modunda makina bize enstantene hizini ve diyafram acikligini degistirmeye izin verirken kendi otomatik isigi kisti ve arttirdi +2 den -2 ye kadar.. benim sorum bu 3 degiskeni de manuel olarak degistirebiliyormuyuz yoksa 2 sini degistirirken 3. yu otomatik makine mi ayarliyor.
  • quote:

aynen Klık sorunu var sony lerde ama servis gideriyor bateri yuvcası gibi bir parcayı giderek internette oyl okudum. Turkiyede de bunu düzeltiyorlar mı?

Bence bu 3 lenste alınmalı nedenine gelince ;55-210 gerekli bir tele zoom,18-55 mm genel kullanım objektifi,16 mm ise daha ışıklı bir geniş açı ve gerektiğinde de 0.75 çarpanlı adaptör takılarak 12 mm karşılığı olabilmeye aday.
    !599 TL için pahalı demişsiniz ben katılmıyorum nedenine gelince benim aldığım gün EUR karşılığı olarak 630 Eur idi ben bu fiyata 12 taksitle aldım.
    Yurtdışından alsaydım 699 EUr %11,5 Taxfree ile 618.70 Eura gelecekti taksitle alamayacaktım bir yıl yurtdışı garantısi olacaktı vs vs;ABD den aldırsam ancak şubat gibi elime gelebilecekti vergisiz eyaletten alamayacağım için %8.25 700USD üzerine vergi ödeyecektim vs vs Ben bu fiyata burada çok mantıklı olduğunu düşünüyorum.

• arkadaşlar tr de nerde en uygun
    nex 5n + 16 mm bulabilirim, bu şekilde yoksa 18-55 in de içinde olduğu bir paketi düşünüyorum..
  • Ben bi bakırköydeki saturn'ü arayıp fiyat almanı öneririm ;)
  • quote:

Walla kardeş ben nex serileri ilk çıktığından beri full araştırıyorum, nisan ayından beride bir tane nex almayı planlıyodum nasip Nex-5n'eymiş Bende senin gibi abd üzerinden almayı düşündüm bi çok tanıdığa da söyledim siparişine kadar verdim son dakika çıkan kişisel olaylar yüzünden kaç ay bekledim orasını konuşmuyorum bile Amazon vs. yerlerden alıcaksan dikkat et gümrük muhabbeti var. 70 euro üzeri mallar vergi dahilinde, o vergiyi ödediğin zaman zaten burdakiyle aynı fiyata tekabül ediyo. Bundan dolayı makineyi birisinin yanında getirmesi gerekiyo. Artı garanti kapsamından dolayı makinayı avrupa ülkelerinden almaya gayret et.

Klik sorununa gelince; sony genel müdürlükten tut en yetkili servislerine kadar aradım, ne kadar farklı yollardan anlattıysamda verilen cevap aynı; "yazılımsal bir güncellemeyle bu sorun gideriliyor" dediler. Bnm anladığım kadarıyla mekanik bi ses sorunu var, yazılımsal olarak ne kadarı giderilir bilemem ama şu anda makina Sony uzman teknik servisi Mekel elektronikte ve bana "acele etmeyin çözümü zaten belli, halledilicek elbette" diye söylendi, bakalım bekliyoruz, burdan bilgi vericem herhangi bi gelişmede yine

ekselansgs : bende olympus e-p3 den dondum acıkcası onu alacaktım ama nex-5n daha ılımlı geliyor artık :) amzondan alıcam kuzenim getirecek vergi 0 o yüzden cok da uyguna gelecek hatta Black Friday sale i var 24 kasımda belki dahada ucuza kapatabiliriz diye umuyorum. acıkcası butcem belli 1600 tl bununla tr de tek lens alabilirim ancak. ok garanti ve taksit olacak. ama usa den kargo bedava kuzen sagolsun 800$ a yani 1440tl ye alabilicyorum. hatta kuzene sony servisine gonderip onarımını bile yaptırmayı dusunuyorum. Kaldı ki ustune yedek pil/filtre vs ile 850-900$ a kadar rahatca alabiliyorum benim amacım 55-210mm lensi katabilmek ama hic sanmıyorum. biraz pzalarık ettim dukkanlarda mail uzerinden ama adamalr anlamıyor pazarlıktan fiyat bu diyip geciyorlar. acıkcası 55-210 lens ile 1000$olsa borc yapar alırım :) garanti muhim tabii ama dusununce ve imkanda varken USA den almak cok daha mantıklı benim icin.

quote:

Bence bu 3 lenste alınmalı nedenine gelince ;55-210 gerekli bir tele zoom,18-55 mm genel kullanım objektifi,16 mm ise daha ışıklı bir geniş açı ve gerektiğinde de 0.75 çarpanlı adaptör takılarak 12 mm karşılığı olabilmeye aday.
    !599 TL için pahalı demişsiniz ben katılmıyorum nedenine gelince benim aldığım gün EUR karşılığı olarak 630 Eur idi ben bu fiyata 12 taksitle aldım.
    Yurtdışından alsaydım 699 EUr %11,5 Taxfree ile 618.70 Eura gelecekti taksitle alamayacaktım bir yıl yurtdışı garantısi olacaktı vs vs;ABD den aldırsam ancak şubat gibi elime gelebilecekti vergisiz eyaletten alamayacağım için %8.25 700USD üzerine vergi ödeyecektim vs vs Ben bu fiyata burada çok mantıklı olduğunu düşünüyorum.

derin07: dogru dedin bende baktım hatta kendim elden ingiltereden mi alım dedim haftaya gidecegim fakat meret oradada cok pahalı oradan alacagıma turkiyeden alırım sizin yaptıgınız gibi. o yzuden baktım dusundum hazır sorunsuz teslimatım var usa den alayım dedim. not daha oncede aynı sekilde canon s85 almıstım turkiyenin %50 fiyatımı neydi kac sene gecit tas gibi masallah. umarım bunada bi zarar gelmez uzun sure bas agrımadna kullanırım. sorunu cıkarsada sony i birbirine katıp uluslararası garanti isterim artık napıyım :)

esas istedigim set bu ama 250$ daha cıkartamıyorum malesefhttp://www.amazon.com/gp/product/B005WKH1N2/ref=sc_pgp__m_A36DL6WLK2RE7O_1?ie=UTF8&m=A36DL6WLK2RE7O&n=&s=&v=glance

muhtemelen alacagım olanda bu linkteki gibi olacakhttp://www.amazon.com/gp/product/B005KRM7LS/ref=sc_pgp__m_A36DL6WLK2RE7O_11?ie=UTF8&m=A36DL6WLK2RE7O&n=&s=&v=glance

fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar

bu arada bugun kanyon sony de nex-c3 uzerinde 18-200 lens gordum harbi buyukmus. cok sisko,dev gibi kalıyor. makineyi yerinden bir turlu cıkartamadıgım icin elimde bakamadım ama agır gibi duruyordu o hali :)

• stormelf: dediğin gibi abd'den alma şansın varsa daha ötesi yok zaten, en ekonomik yol ordan getirtmek Bence kesin nex-5n alıcaksan çizilmelere karşı ekran koruyucusu, ekran şapkası, çok amaçlı kullanılabilir tripod (spider tripod) vs. vs. çok ucuza ama çok çok güzel aksesuarları var onlarıda göz ardı etme bence
  • bildigin ise yarar aksesuar varsa birkac link atarsan super olur.
    su an amazondaki bir deal aklımı fena celdi kafam karıstı cevap bekliyorum ama muhtemelen ben yanlıs anladım yoksa zaten bayram edicem :)

• Arkadaslar bu bahsettiginiz klik sorunu nedir
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.