Şimdi Ara

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >> (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.806
Cevap
75
Favori
556.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun "oceanic" kardeş, iyi günlerde güzel kareler çekmen dileğiyle
    Makine nasıl memnun musun demeyeceğim zaten 1 senedir bu Nex'lerin manyağı olmuş durumdayım, inş. bi tane de ben Nex-5n alıcam. Fotoğraflar gayet iyi

Nex 5n'den hiç ummadığım (olumsuz) birşey çıktı mı ? veya şu da olsaydı, bu da eksikmiş yokmuş dediğin, içine sinmeyen yani ?
  • oceanic hayırlı olsun makinanız.. Çok güzel bir makina gerçekten.. Bir sorum olucaktı..
    Acaba Single shot focusda makina devamlı focus yapıyormu? Bugun biraz kurcaladımda ,entersan geldi.. Normalde yarım basınca fokus yapması gerekiyorken ,menude gezerken bile arkada devamlı focus yapıyor sanki cihaz..
  • Teşekkürler arkadaşlar.

@ekselansgs beklediğimden çok daha iyi çıktı diyebilirim.Açıkcası ben bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim.Şuan için tek kötü yanı batarya performansı diyebilirim.Yedek pil kesinlikle şart.Ben sipariş verdim ve nex 5n almayı düşünen herkese yedek pil tavsiye ederim...

@mboyaci evet devamlı focus yapıyor ben o özelliği menüden kapattım sadece yarım bastığımda netleme yapıyor...
  • @oceanic cevabın için teşekkürler, yedek bi batarya her makine için lazım aslında
    İyi günlerde güle güle kullan tekrar, güzel resimlerin devamını bekliyoruz...
  • arkadaşlar bir sorun olacak sizlere... Sony HX-100V modeli NEX serileri ile kıyaslanabilir mi? Hangisi daha kaliteli resim çekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oceanic

Teşekkürler arkadaşlar.

@ekselansgs beklediğimden çok daha iyi çıktı diyebilirim.Açıkcası ben bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim.Şuan için tek kötü yanı batarya performansı diyebilirim.Yedek pil kesinlikle şart.Ben sipariş verdim ve nex 5n almayı düşünen herkese yedek pil tavsiye ederim...

@mboyaci evet devamlı focus yapıyor ben o özelliği menüden kapattım sadece yarım bastığımda netleme yapıyor...

Hocam nasıl kapattın? Tam olarak ne diye geçiyor ayarı? Focus s-af'de iken devamlı focus yapıyordu benim kurcaladığım makina..
  • arkadaslar nex 5n de makinayi video cekerken sallayinca ses cikiyormus.. Turkiyede satilanlarda varmi bu eger varsa-yoksa nereden aldiginiza solerseniz sevinirim.
  • @mboyaci , AF seçenklerinde değil makina yanımda olmadığından emin değilim ya kurulum ayarlarında yada kamera ayarlarında...

@louie bu durum yazılımsal bir problem değil video çekiminde değil makine kapalı olsa dahi bu sesi duyuyorsun.Bu ses ancak makinayı ayran misali salladığında duyabileceğin bir ses .Normal çekimlerde herhangi bir ses sorunu yok.Açıkcası çok abartılıyor makinayı bir o tarafa bir bu tarafa sallayarak ne tür bir çekim yapabilirsin ki?
  • Yaa şimdi bende çok uzun zamandır Nex makinelere niyetliyim fakat son bi kaç gündür bu nex-5n'in ses çıkarma problemine bakıyorumda biraz sıkıntılı gibi sanki. Hani çekim yaparken illa ki o kadar sarmayız makinayı ama sonuçta sinek mide bulandırır. Görüşleriniz nelerdir bu konuda veya çözümler arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekselansgs

Yaa şimdi bende çok uzun zamandır Nex makinelere niyetliyim fakat son bi kaç gündür bu nex-5n'in ses çıkarma problemine bakıyorumda biraz sıkıntılı gibi sanki. Hani çekim yaparken illa ki o kadar sarmayız makinayı ama sonuçta sinek mide bulandırır. Görüşleriniz nelerdir bu konuda veya çözümler arkadaşlar ?

http://i1214.photobucket.com/albums/cc498/43rumors/3e57d6d9gw1dm08eqn33gj.jpg

perdeyi hareket ettiren hareketli bir çubuk sese neden oluyormuş (sağdaki işaretlenmiş parça) mikrofon ile bu parçanın arasındaki mesafenin az oluşundan dolayı klik sesi kayda giriyormuş.Benim için hiç problem değil çünkü dediğim gibi gündelik çekimde yapsam, amatör kısa filmde çeksem bu sesi duymayacağım kamerayı o kadar sarsam zaten görüntü elde edemem Ayrıca hatırlatayım bu cihazın asli amacı fotoğraftır.

• arkadaşlar, NEX serisinde manuel lens kullanmak zor mu? mesela odaklandığınızda uyarı veriyormu ses ile?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

arkadaşlar, NEX serisinde manuel lens kullanmak zor mu? mesela odaklandığınızda uyarı veriyormu ses ile?

Tahmin edebileceğinden çok çok daha kolay manuel netleme için 2 alternatif sunuyor.
    1. si zoom özelliği.M42 objektif takılıyken Sağ alt köşedeki tuşa bastığımda yakınlaştırma yapıyor ve sen objeye göre netlemeni yapıyorsun.Yakınlaştırma 2 kademeli ilk kademe yeterli gelmez ise + olarak x9.5 daha yakınlaştırma yapabiliyorsun.

2. si netlemenin yapıldığı yeri renklendirme özelliği.Netleme halkasını çevirdikçe netleme nerdeyse o bölgeyi renklendiriyor ( beyaz - kırmızı - sarı gibi alternatif renkler var)

istersen bu 2 özelliği aynanda kullanabiliyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanic -- 18 Ekim 2011; 17:32:38 >
  • quote:

quote:

Yaa şimdi bende çok uzun zamandır Nex makinelere niyetliyim fakat son bi kaç gündür bu nex-5n'in ses çıkarma problemine bakıyorumda biraz sıkıntılı gibi sanki. Hani çekim yaparken illa ki o kadar sarmayız makinayı ama sonuçta sinek mide bulandırır. Görüşleriniz nelerdir bu konuda veya çözümler arkadaşlar ?

perdeyi hareket ettiren hareketli bir çubuk sese neden oluyormuş (sağdaki işaretlenmiş parça) mikrofon ile bu parçanın arasındaki mesafenin az oluşundan dolayı klik sesi kayda giriyormuş.Benim için hiç problem değil çünkü dediğim gibi gündelik çekimde yapsam, amatör kısa filmde çeksem bu sesi duymayacağım kamerayı o kadar sarsam zaten görüntü elde edemem Ayrıca hatırlatayım bu cihazın asli amacı fotoğraftır.

@oceanic kardeş meseleyi resimle anlatarak çok güzel açıklık getirmişsin teşekkürler.

Şimdi asıl konuaya gelmek istiyorum; bu makine her ne kadar fotoğraf çekmek içinde olsa ben yeri gelicek videoda çekicem. Böyle bişeyin olmasının kötü sonucu; çektiğin videoya o sesin yansımasıyla eşit düzeyde bence. Sonuçta makineyle hızlı veya aktüel çekimlerde yapıcam, ister istemez o ses çıkıcak. Her neyse konuyu uzattım ama bu olayı ben Sony Müşteri Hizmetlerine telefon açarak sordum bana verdikleri cevabı direk yazıyorum:

- "Makine kapalıyken bu şekilde seslerin gelmesi normal. Çünkü içindeki mekanik parçalar kapalıyken bu sesi çıkarabiliyor. Fakat makine açık veya kayıttayken bu sesi çıkarmaz, çıkarmaması lazım. Şayet çıkarsa bile bu sesin videoya yansımaması lazım. Yani izlerken bu sesin videoya yansımaması lazım"

Buna karşılık ben kendi cevaplarımı verdim tabii ki ama en sonki çıkan sonuç şuydu: Makineyi bize getir açalım bakalım olucak bişeyse yaparız. Olmadı Türkiyeden alırsın Kanyondaki sony bayimizde Nex-5n var dediler

Daha sonrasında Kanyondaki Sony bayisinide üşenmedim aradım Ordan verilen cevapta;
    - "Yurtdışından gelen ürünlere karışmıyoruz, fakat bizim kendi sattığımız Nex-5n'lerden hiçbir şekilde sorun veyada şikayet gelmedi. 1950 ytl'ye 10 taksitle burdan alın, gerektiğinse servis garanti vs. desteklerdende yararlanmış olursunuz dedi".

Sonuç olarak bu iş bnm baya keyfimi kaçırdı ne yapsam diye acayip muallakta kaldım. 1 haftaya kadar bi arkadaşım Abd'den dönücek, ona aldırabilme şansım var ki aylar sonrası beklediğim fırsattı bu Abd'den getirtme olayı. Fakat bu konuların toplamında yorumlarınıza ihtiyacım var...

Bu kadar uzun yazıya katlandığınız ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

• quote:

quote:

arkadaşlar, NEX serisinde manuel lens kullanmak zor mu? mesela odaklandığınızda uyarı veriyormu ses ile?

Tahmin edebileceğinden çok çok daha kolay manuel netleme için 2 alternatif sunuyor.
    1. si zoom özelliği.M42 objektif takılıyken Sağ alt köşedeki tuşa bastığımda yakınlaştırma yapıyor ve sen objeye göre netlemeni yapıyorsun.Yakınlaştırma 2 kademeli ilk kademe yeterli gelmez ise + olarak x9.5 daha yakınlaştırma yapabiliyorsun.

2. si netlemenin yapıldığı yeri renklendirme özelliği.Netleme halkasını çevirdikçe netleme nerdeyse o bölgeyi renklendiriyor ( beyaz - kırmızı - sarı gibi alternatif renkler var)

Ancak bu renklendirme özelliği sanırım yalnızca 5N'de var..?

Nex 3 ve Nex 5'te bu özellik mevcut değil..?

Yanılıyorsam söyeyin lütfen, çünkü ona göre 40D makinemi satıp Nex serisinden almayı düşünüyorum.

• @ekselansgs sağda solda okuduğum kadarıyla sony buna bir çözüm bulacak.Bir yerde güncelleme ile sorunu çözeceklerini okumuştum.Mekanik bir problem ancak yapılan güncelleme ile en azından sesin videoya etki etmesini filitreleyebileceklerini tahmin ediyorum.Başka bir yerde okuduğuma göre Sony ücretsiz olarak bu sorunu gideriyormuş ama burası Türkiye bazı şeyler için zaman gerekiyor Benim açımdan problem olmayan bir sebepten ötürü tutupta makinamın içini açtırmam Kullandığım tüm makinaları yurt dışından almış biri olarak Amerika-Türkiye fiyatını kıyasladığımda aradaki farkın değeceğini düşünmüyorum.Sonuçta 2 yıl garantili bir ürün . Sana verilen fiyat 2 objektli kutu içeriğine sahip. 18-55mm ve 16mm. Ben sadece 18-55 li kiti 1600 TL'ye aldım.Bir tane m42 adaptör aldım.Elimde bir tane manuel lens var fırsat bulduğumda hayyamdan bir kaçtane daha almayı düşünüyorum.Ayrıca Sigmanın e mount af motorlu geniş açı çıkaracağı söylentileri var. Tamronun hatrı sayılır hissesi zaten Sony'de onlarda yakında çalışmalarını duyururlar..Objektif yelpazesi kısa sürede genişleyecek gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanic -- 18 Ekim 2011; 17:58:58 >

• quote:

quote:

quote:

Ancak bu renklendirme özelliği sanırım yalnızca 5N'de var..?

Nex 3 ve Nex 5'te bu özellik mevcut değil..?

Yanılıyorsam söyeyin lütfen, çünkü ona göre 40D makinemi satıp Nex serisinden almayı düşünüyorum.

Nex3'ü bilmiyorum ancak bahsi geçen özellik son güncelleme ile Nex 5'de de artık var. Nex Serisinden bir cihaz alacaksan kesinlikle 5N'i tavsiye ederim. 40D ruhu olan bir makina ancak bu çağın cihazı değil Büyük body ve vizör takıntısı olmayanlar için biçilmiş kaftan.Görüntü kalitesi, özellikleri, ergonomik yapısı ile taşınabilirliği ciddi avantaj...Alım sürecinde benim en büyük endişem kullanılabilirlikti çünkü bir çok özellik var ancak tuş sayısı çok kısıtlı.Tuşlara yapılan atamalar sayesinde kullanım çoook kolay.İstediğim herşeye anında erişebiliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanic -- 18 Ekim 2011; 18:01:54 >

• Beklemekte yarar var sanırım.

Çünkü hala yaygın değil bu E-Mount olayı. Dolayısıyla ciddi lens sıkıntısı çekebileceğimi düşünüyorum kendi adıma.

Cevabın için teşekkürler oceanic, gerçekten yararlı oldu.

Şimdilik selamlar.
  • NEX-3 ve 5'te de yeni bellenim ile "focus-peaking" geldi biliyorum. En azından NEX-5'te kesin var.
  • quote:

quote:

quote:

@oceanic kardeş meseleyi resimle anlatarak çok güzel açıklık getirmişsin teşekkürler.

Şimdi asıl konuaya gelmek istiyorum; bu makine her ne kadar fotoğraf çekmek içinde olsa ben yeri gelicek videoda çekicem. Böyle bişeyin olmasının kötü sonucu; çektiğin videoya o sesin yansımasıyla eşit düzeyde bence. Sonuçta makineyle hızlı veya aktüel çekimlerde yapıcam, ister istemez o ses çıkıcak. Her neyse konuyu uzattım ama bu olayı ben Sony Müşteri Hizmetlerine telefon açarak sordum bana verdikleri cevabı direk yazıyorum:

- "Makine kapalıyken bu şekilde seslerin gelmesi normal. Çünkü içindeki mekanik parçalar kapalıyken bu sesi çıkarabiliyor. Fakat makine açık veya kayıttayken bu sesi çıkarmaz, çıkarmaması lazım. Şayet çıkarsa bile bu sesin videoya yansımaması lazım. Yani izlerken bu sesin videoya yansımaması lazım"

Buna karşılık ben kendi cevaplarımı verdim tabii ki ama en sonki çıkan sonuç şuydu: Makineyi bize getir açalım bakalım olucak bişeyse yaparız. Olmadı Türkiyeden alırsın Kanyondaki sony bayimizde Nex-5n var dediler

Daha sonrasında Kanyondaki Sony bayisinide üşenmedim aradım Ordan verilen cevapta;
    - "Yurtdışından gelen ürünlere karışmıyoruz, fakat bizim kendi sattığımız Nex-5n'lerden hiçbir şekilde sorun veyada şikayet gelmedi. 1950 ytl'ye 10 taksitle burdan alın, gerektiğinse servis garanti vs. desteklerdende yararlanmış olursunuz dedi".

Sonuç olarak bu iş bnm baya keyfimi kaçırdı ne yapsam diye acayip muallakta kaldım. 1 haftaya kadar bi arkadaşım Abd'den dönücek, ona aldırabilme şansım var ki aylar sonrası beklediğim fırsattı bu Abd'den getirtme olayı. Fakat bu konuların toplamında yorumlarınıza ihtiyacım var...

Bu kadar uzun yazıya katlandığınız ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Nex-5N Saturnlerde 18-55 Lensle kiti YKB karlarına 1599 TL 10 taksit.Ben dün bir adet Marmara forumdan aldım bir tane daha vardı eski Nex-5 lerin yanında Nex-5 lerde 1499 TL idi yani 100 TL fark vardı arada...

• arkadaslar nex 5N i ankaradan almak istiyorum fakat alabilcegim bir yer bulamadim bilen varsa sevinirim.. sadece btsony.com da gordum orada da 1680 TL havale ile.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.