Şimdi Ara

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >> (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.806
Cevap
75
Favori
556.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu gün dayanamayıp (Aslında bu video olayının çözümünü bekliyecektim) bir adet 5N 'kit' aldım

5 ND diye geçiyor : Siyah gövde+18-55 lens + 16mm F2.8 geniş açı prime lens ile.Avrupa ile arada çok az fiyat farkı var (Genelde 50-100 TL gibi) buradaki garanti olayını vb düşünürsek (Yakında ABD seyahatide yok) fiyat fena değil gibi.Merak edenler için çift lens ile : 1900 TL (Kartına göre 8-10 eşit taksit ile bu fiyattan alınabiliyor)Sadece 18-55 Lens ilede 1699TL ye alınabiliyor.

Cihaz hoşuma gitti,bir tek menü sistemi bana bir parça zor geldi zira GF1 de kullanıyorum ama daha 'manuel' bir cihaz buna göre.Neyse biraz alışıcağız artık birbirimize.16mm ile ciddi küçük oldu cihaz.Benim kargo pantalonun cebine rahatça giriyor.Tam istediğim gibi.Ekran da gayet hoşuma gitti.Sokak fotoğrafçılığı&alçak çekim vb için çok yararlı (Çoğu 'yerde sürünme' derdinden kurtarır)

Birde EVF ile ekstra mikrofon ile Nikon lens adaptörü aldımmı şimdilik tamamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

@dangerturk 18-55 yada 18-200 lens lazım uygun fiyata aklında olsun.

Yeni aldığım NEX-3 resimlerini cep telefonu ile çektiğim için kalitesi iyi değil.

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >>

Nex-3 850 tl
    Sigorta 95 tl
    18.55 lens 349 tl
    Lens aparatı 110 tl
    70.300 lens sigma 400 tl
    Ekran koruyucu 36 tl

Toplam maliyet 1840 tl

Hepsinin ülkemiz garantisi mevcut.

• tüm yeni nex cilere hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 26 Eylül 2011; 23:38:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

tüm yeni nex cilere hayırlı olsun...

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için

Bu arada bir kaç test fotosu ile işe başlıyayım (Bazılarının exifleri save as yerine save for web seçeneğini seçtiğim için çıkmamış açıklama ilave edeceğim)

Ps ta sadece boyut web için uygun hale getirilmiştir onun dışında bir müdehale yoktur.Cihaz ayarlarıda genelde 0 getirilmiş (Doygunluk kontrast keskinlik vb her şey 0 da özel cihaz efektide aksi belirtilmediği sürece yoktur) Matrix metering kullanılmıştır.Beyaz dengesi otomatiktedir (WB auto)

Bu gün akşam üstüne doğur kendime biraz vakit 'yarattım'

18-55 kit lensi ile iso 1600 (Demirören / İstiklaldeki alışveriş merkezi)

Sarsıntı önleme sistemi efektif çalışıyor.Elde 1/10 sn ve biraz daha altına inmek az biraz deneyim&dikkat ile mümkün.(Yine 18-55 kit lensi)

DRO otomatik ayarda.Bu sahneyi özellik ile seçtim zira görece zor bir sahne yandan ışık var insanlar çerçevede ve gökyüzü&ağaç dalı mevcut.DRO burada iyi iş çıkardı.

Uzun pozlamalarda kesinlik ile : DRO yu kapatmak (off) lazım metering de matrix olunca eh işte.(Bu fotoda DRO açık)

Kit lensi 18-55 ile fena değil sonuç.

Yarın başka deneme fotolarıda yüklerim zaman bulunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 27 Eylül 2011; 2:10:13 >

• Garip bazı fotolar çıkmıyor neyse Google galerim bu linkte :https://picasaweb.google.com/102668996621379353300/SonyNEX5N#
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

tüm yeni nex cilere hayırlı olsun...

Çok teşekkürler.
  • yok mudur hiç nex 3 veya 5'ini satmak isteyen?
    millet alıp bir daha ayrılamıyor sanırım
    ankarada spot mal bulmak zor olduğundan talibim valla satmak isteyenlerin makinelerine
  • Arkadaşlar Nex serisinde kullanmak üzere:

Sony Alpha 75-300mm f4.5-5.6 zoom lensini önerir misiniz. Yani aldığımızda işimize yarar mı, gereği var mı ? Yoksa boşa külfet mi olur. Görüşlerinizi bekliyoruz, teşekkürler
  • Panaroma (Wide opsiyonu seçili değil yani görece daha az açı/genişlik) direkt olarak makineden çıktığı gibi(Bir parça sağdan kırptım zira gereksiz bir kitle vardı)

Daha büyük hali galeride mevcut (Malumunuz DH otomatikman yeniden boyutlandırıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 30 Eylül 2011; 3:12:06 >

• Geçen gün Sony DSLR RMT 1 aldım bir (Çok fonsiyonlu uzaktan kumadna) ilk önce pili bitik zannettim değiştirdim sonra bozuk olduğuna kanaat getirdim yenisi ile değiştirmeye gittim satıcı ile yeni bir tane açıp baktık onda da problem var zannettim sonra NX in hızlı menüsünden kumanda moduna almadığımı fark ettim (satıcıda bilmiyormuş)biraz utandım zira böyle basit bir hata yapmayalı epey uzun bir zaman olmuştu Neyse alışyorum cihaza.(Kumandaının el kitabına baktım orada bir şey yazmıyordu sonra aklıma geldi cihaz içindeki menü)
  • Nex3 18-55mm
    Odak Uzaklığı. 25 mm
    F Değeri. F/16
    Pozlama Süresi. 10 sn
    ISO. 200
    Pozlandırma. Elle
    Tripod Desteği. Var
    Kamera Modeli. NEX-3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::_Kosov@lı_:: -- 1 Ekim 2011; 14:30:26 >
  • Büyüklük: 285Kb
    Çözünürlük: 1000 x 656
    Camera used: SONY NEX-3
    Orientation: Horizontal (normal)
    Focal length: 18.0 mm (35 mm equivalent: 27.0 mm)
    Aperture: f/10.0
    Date/Time: 2010-06-23 23:31:37
    Exposure time: 25
    Lens F-Number: f/10.0
    ISO: 200
    Whitebalance: Auto
    Metering mode: Multi-segment
    Exposure: Manual

• tüm fotoğraf ekleyenlerin ellerine sağlık
    muhteşem görünüyorlar
  • Nex 3 icin makro lens falan varmi yoksa sadece 3 lensmi var nex serisi icin?
  • Forumda nex ci cok yok anlasilan
  • quote:

Orijinalden alıntı: DangerTuRK

Forumda nex ci cok yok anlasilan

http://www.bhphotovideo.com/c/product/791322-REG/Sony_SEL30M35_30mm_f_3_5_Wide_Angle_Lens.html

ama lens daha yeni tanıtıldı, piyasaya girmesi zaman alır.
  • quote:

Cevabı bu kadar bekleyeceğine Google amcaya sorsaydın 1 saniye sonra öğrenirdin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Cevabı bu kadar bekleyeceğine Google amcaya sorsaydın 1 saniye sonra öğrenirdin

Maksat burda muhabbet olsun diye yoksa buraya yazmadan cok once baktim zaten lenslere.
  • Evde boya badana yapiyoruz vakit bulup bilgisayara yukledigimde bir kac foto daha ekliyecegim

Gittikçe ısındım ben bu cihaza.Sony fotoğrafik kaliteyi gerçekten arttırmış.

Bu arada : Mediamarkt ta Sony ler için bir sürü çanta gelmiş kasada çok sıra olmasaydı Nex3-5 ve 16mm lens için yapılmış 25 TL lik mini çantalardan alıcaktım bir dahaki sefere bıkraktım kalabalıktan üşendiğim için almadım Bir sürü gelmiş zaten rahat rahat satılmaz o 16mm ye göre olan minik çantalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 11 Ekim 2011; 1:53:44 >
  • Bende Sony NEX 5N aldım.Şunu çok net söyleyebilirim ki şimdiye kadar kullandığım (Sony H9, Sony A300 , Canon 40D) en iyi makine diyebilirim.

helnios 58mm pert olunca hayyamdan 60 liraya aldığım objektif MİR 1B - 37mm f/2.8 ve adaptör...

Nex 5n ile manuel objektifli çekim yapmak hem keyifli hemde kolay...Aşağıdaki fotoğraflar manuel lens ile çekildi :

Aşağıdaki 2 fotoğraf ise 18-55 ile çekildi

Gece 3200 ISO ile çekildi - çok az kontrast ve crop var

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.