Şimdi Ara

Sony'nin açıklamadığı PlayStation 5 Pro teknik özellikleri ortaya çıktı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Slim çıkalı o kadar olmadı. Daha yeni
    Ürün değil mi slim? Ha ps5’i ilk çıktığunda alanların kaybettiği birşey zerre yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PS5 10 teraflops

ps5 pro 16 teraflops

Biz ps5 proya 3060 ti - 3070 arası gücünde diyince köpürüyordu bazıları.

Googla bile yazınca "ps5 pro gpu equivalent" Masaüstü RTX 3070 gpu gücünde diye gösteriyor zaten.

50bin tlye bugün RTX 4070 super -rtx 4080 arası masaüstü sistemler var.

Bu gpular 35-45teraflops gücünde yani ps5 pronun 2-3 katı gücünde sistem almak mümkün.

Çatır çatır 4kda upscale dlss-fsr vs açmadan kaymak gibi native dogal çözünürlükte 60fps oynamak mümkün.

Koyarım masaüstü sistemi 4k tvnin yanına. Alırım elimede ps5 dual sense fıstık gibi daha kaliteli daha yüksek çözünürlükte oyunlarımı oynarım.

Üstelik daha ucuza oynarım üstelik elimin altındada her işimi yapabilecegim sistem olmuş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 4 Kasım 2024; 14:38:46 >
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Slim derken disksiz demej istedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o zaman 50 k ne için ödeyeceğiz yada 700 euro yu 30 teraflops yalan oldu

• pek bi fark yok bari zen3 e geçeydiniz.

• Berbat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

Aynen rtx4080 sistemler var o fiyata ,bende msi trio rtx 4090 lı sistemimi 40.000₺ ye topladım.Almıyorsanız almayın kardeşim ,kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş o misal,vermeyin almayın susun.

• insan bari işlemciyide güçlendirir. PS4 proda hem gpuya hemde işlemciye el atmışlardı.

PS5 Proda işlemciye hiç dokunmamışlar sadece gpu değişmişler işlemci ps5'in işlemcisi:D

• KemalSanlii kullanıcısına yanıt

Orada en azından %40 civarı işlemci gelişimi vardı. Ama tabi %40 gelişme 30 dan 60a çıkmaya yetmedi doğal olarak.

Yine de PS4ün yetersiz işlemci yüzünden 25-28FPS lerde dalgalandığı birçok oyunda Pro sabit 30FPS verdi. Birkaç oyunda da Proda performans (60FPS) modu var ama işlemcide %40 artış olduğu için konsol 40-50FPS dalgalı açıyor genelde o modu.

Hadi PS4 döneminde AMD işlemci konusunda çöptü o yüzden çok kötü işlemciler kullandılar ama PS5 Pro için aynı hatayı tekrarlamaları kötü olmuş. Madem 800€ ya konsol çıkarıyorsun şu işlemciyi de Zen 5 yap yani zaten AMD de süper işlemci mimarileri var şuan.

• s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

Büyük ihtimalle Sony nin tercihi bu yönde oldu yoksa AMD de hem yeni GPU hem yeni CPU mimarisi bolca var. Ya AMD bu işi yapmak için fazla para istedi ondan kaçtılar ya da yeni mimari kullanmak oyun optimizasyonu için zor olur diye düşündüler (pek sanmıyorum) ama bir şekilde eski mimaride ek birkaç teknoloji koyup yeniden önümüze "Pro" adıyla sunmuşlar konsolu.

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

PS5 de zaten 16GB VRAM olduğu için dokunmamışlar nasıl olsa bir oyun çıkınca ikisine de çıkacak yani yapımcı yettirmek zorunda, hele 10GB VRAM li Series S in optimizasyonu konusunda yapımcılar çıldırıyordur sanırım.

Nvidia ile anlaşamaz çünkü Nvidia işlemci üretmiyor. Şuan konsolların AMD kullanmasının en büyük sebebi bu bence. Bir tek Switch yapımında Nvidia ile anlaşma yapılıyor çünkü o da ARM (mobil) işlemci ile çalışan bir konsol ve Nvidia da ARM işlemci + kendi GPU su ile APU yapabiliyor. Gerçi o da düzgün anlaşamıyor bence koydukları GPU lar çağdışı çünkü.

• 700 dolar yurt dışı için bile kötü fiyatken bizdeki 1500 dolar ile albenisi kalmıyor. 4070süperli sistem rahat toplanıyor en kötü geçiş konsolu olacak sanırım. Gta6 ile satarsa satar yoksa zor.

• Benim gibi ilk cikisinda gta 6 oynayabilmek icin almayi dusunen slim alip gecsin, gecen ay en az 45den gelir demistim . Daha da pahalidan geldi bi de 30teraflops muhabbeti vardı boyle bi cihaz icin gereksiz pahali 18den slim aldim gectim hic gerek yok böyle fantezilere

• haktan24 kullanıcısına yanıt

40 dan asagi bulamazsiniz. Hele ilk çıktıgi 1 sene içerisinde. Ha yurt disindan 30 a alıp burda 35 40 arasına satan sahislar olabilir garantisiz.

PS4 Pro kağıt üstünde PS4'ten çok daha iyiydi ama pratikte pek de bir numarasını görmedim. AAA oyunların hiçbirinde doğal 2K 4K yoktu. Upscale onlar. Anca 30 FPS 1080p Ps4 Pro'de AC Odyssey oynadığımda açık denizlerde cihaz resmen takılıyordu bazen. Böyle bi yarım saniye bekliyordu özellikle kamerayı çevirirken. 2K'lar 4K'lar hikâye yani. Doğal olmayan 2K ve 4K'ye ben 2K 4K demem.

Evet PS4 ve Pro'sunun kağıt üstündeki performans farklarına bakarak böyle bir öngörüde bulunmuşlardı ama hiç gerçekçi değildi. Bir kere bunu bekleyenler aynı zamanda 500 Dolar'a Pro'yu beklerken düz versiyonunun 400 Dolar'a inmesini bekliyordu. Bu 500 Dolarlık fiyata Sony bu performansı vermezdi. Hem bunu vermeyip bir de Pro modellerine sağlam fiyat bindirdiler eksik donanım ve parça satarak üstelik. Acaba bu ğerformansı ve bu fiyatları bekleyen arkadaşlar şu an ne düşünüyor.

• PS5 pro nun ömrü çok kısa.
    1-2-3 yıl önce çıkmış oyunlarda iyi performans sunacaktır. Fakat Yeni çıkacak olan oyunlarında baltayı sapa keskin şekilde vuracak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • On siparis verdik bile

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.