Sony'nin sıra dışı tasarıma sahip kablosuz kulaklığı ortaya çıktı (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hiç kablosuz kulaklık kullanmadım
-
Üzerindeki kodların, L-R yön belirteçlerinin ve mikrofonun büyüklüğüne, ayrıca kulaklık kutusu üzerindeki düğmenin büyüklüğüne bakıldığında bu kulaklıkların aslında fotoğrafta görüldüğü gibi büyük değil, aksine çok ufak kulaklıklar olduğu varsayımına ulaşılabiliyor. Bu da ortadaki simide benzeyen alanın kulak kanalının etrafına yerleşip dış bombeli alanın kulak kanalının yanında olan kepçeye oturacağı ve o bombenin kenarındaki ufak silikonun da kulaklığı kulakta tutacağını gösteriyor.
Kulaklığın ortasının delik olması bu kulaklığın "noise cancellation" değil tam aksine etraf farkındalığı için üretildiğini, kulaklığı takınca etrafın sesinin kesilmesinin en aza indirgenmesinin amaçlandığını gösteriyor. Üzerinde biri çift mikrofon var. Normal şartlar altında bu çift mikrofon ANC (dış sesi sıfırlama) için kullanılabilir fakat kulaklığın ortasının delik olması bir ANC sisteminin olmadığını gösteriyor. Belki de tam aksine ortam sesinin daha da yükseltilmesi amaçlanıyor olabilir. Özellikle doğa koşularında böyle bir özellik çok işe yarayabilir. Ya da duymayı güçlendirmek istediklerinde. Veya belki de basitçe telefon görüşmelerinde sesin karşıya daha temiz gitmesi de amaçlanıyor olabilir. Bunu cihaz piyasaya sürülünce göreceğiz.
Son olarak daha önceki tasarımlara benzemiyor denmiş fakat Xperia Ear Duo'da da bu şekilde dışarıdaki sesin duyulmasına izin veren halka şeklinde bir tasarım kullanılmıştı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 10 Şubat 2022; 14:46:17 >
-
Çokta umrumda yüzmilyonlarca milyonlarca telefon kullanıcısı yanında oyuncular ufak kalıyor her türlü mobil oyunculuk için 0 gecikmesiz kulaklık kullanan tayfada komikmiş derim. ben konsol oyuncusuyum eyv onun için kablolu kulaklık kullanıyorum fakat aynı zamanda AirPods da kullanıyorum satı rakamları her şeyi açıklıyor zaten. AirPods u ayrı firma yapsak ilk 15 e girecek devasa firma olurdu şuan.
-
606 ZZ kullanıyorum bu aralar
-
Ortasının delik olmasından dolayı dışarıdan gelen hiç bir sese engel olmayacaktır, sokakta,yolda vs. kullanmak için bence güzel bir tasarım.
Edit: Çok ince bir zar varmış gibi görünüyor. Eğer öyleyse çok gereksiz, değilse güzel bir tasarım bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 10 Şubat 2022; 16:24:43 > -
Senin umrunda olmadigini anladim zaten de ugruna esporlar duzenlenen bir sektör için, hadi onu gectim neredeyse sinema sektörüyle yarışır hale gelen oyun sektörünü vs. vs. amaaan neyse boş ver. Nato mermer nato kafa...
He dostum he...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ufak oyuncu piyasası dediğiniz piyasa burada,evet baya ufakmış.Mesela Pubg vb oyunlarda incelemelerde ve aktif oyuncular arasında hem PC de hem mobilde en iyi ses kasan kablolu kulaklıkların kıyaslandığı tartışmalarda neden kablosuzlar konuşulmaz.Çünkü hiç bir kablosuz kulaklıktan sıfır gecikme alamazsın.Kablolular ölmez mobil oyunlar bitmez.
Bende kablosuz Xiaomi ve jabra var fakat asla bi Sony mdr xb50 bin verdiği keyfi asla vermiyor hem oyunda hem de müzik vs baslarda.
2021 verileri
EN ÇOK İNDİRİLEN MOBİL OYUNLAR
1- ROBLOXToplam indirme sayısı: 2 Milyar +
2- POKEMON GOToplam indirme sayısı: 1 Milyar +
3- SUBWAY SURFERSToplam indirme sayısı: 1 Milyar +
4- Despicable Me: Minion Rush (Çılgın Hırsız)Toplam indirme sayısı: 950 Milyon +
5 - Jetpack JoyrideToplam indirme sayısı: 750 Milyon +
Pubg 100 milyon
League of Legends 180 milyon
Valorant 14 milyon
Verdiğiniz örnekler mobil hatta basit oyunlar kim Pokemon Go için 0 gecikmeli kilolu kulaklık kullanıyor mesela? Pubg oynayanlarında ufak bir kısmı kablolu kulaklık kullanıyor 100 milyon PUBG oyuncusunun anca %20 si kablolu kulaklık kullanıyordur mesela. Ben oyuncu piyasası daha doğrusu Oyun için kablolu kulaklık bakan insan sayısı genel Telefonu için kablosuz kulaklık bakan insanlara kıyasla ufa niş kalıyoru savunuyorum burda oyun oynayan sayısı yok demiyorum ben de Xbox'ta, Switch de oynarken kablolu kulaklık tercih ediyorum ama telefonda kablosuz kullanıyorum en basitinden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 12 Şubat 2022; 14:51:14 > -
Arkadaşım Pc+Konsol telefon kullanıcılarından az mı az mobilde Pubg oynayanların ufak bir kısmı gecikmesiz kulaklık bakıyor mu bakıyor istatiksel olarak konuşuyorum ben kimse oyun oynamıyor vb. iddiam yok benim iddiam 4.5 milyar insan akıllı telefona sahip mi sahip bunun hadi 1 milyarı bağımlı şekilde oyun oynuyor olsa sadece 50-100 milyonu böyle hiç gecikmesiz altın kablolu vb. özelliklerdeki kablosuz kulaklık kullanır geriye kalan 4.4 milyar insan ya ucuz olsun diye kablolu kulaklık kullanıyordur yada kablosuz kulaklık alıp geçiyordur benim anlatmak istediğim bu etrafınızda kaç tane PUBG oynayan insan hiç gecikme olmayan kaliteli kablolu kulaklık bakıyor allah aşkına? PC gamerların çoğu bile kablosuz alıp geçiyorken bu dönemde.
-
Tamam kardeşim, butun dunya pubg oynayıp kablosuz kulaklik kullananlarin ve mobilin etrafinda dönüyor, tamam. Ben ne diyorum, sen ne diyorsun. 4.5 milyar insanın yaninda ufacik diyorsun, ben de diyorum ki o ufak dedigin kullanıcı sayisi yillardir sektörü domine ediyor. Bir bakalim Sony'nin 3D Pulse kablosuz kulakligindan kaç kişi memnun.
Benim diyen butun oyuncu kulaklıkları kabloludur ve bu tercih edilir.
Benim diyen butun oyuncu mouse'lari kabloludur ve bu tercih edilir.
Musabakalarda adam hususi kablolu kulakligini ve mouse'unu getirir veya sponsor marka kablolu cevre birimleri temin eder. Cidden hic mi dusunmedin mi acaba neden kablolu?
Rakamlarla cok ilgilenmiyorum yalnız oyuncuyum diyen, hele hele esporlarda bu tercih ediliyor yani. Zaten bu konuyu niye tartışıyoruz onu da anlamıyorum =D
Senin umrunda olmayabilir, ona kimsenin bir sey dediği yok. Ama ufak piyasa deyip önemsiz gostermen komik yani. Her yerde soyleme bunu, gülerler.
Gereksiz uzattin, google'a yaz bak. Hala istatistik hede hödö diyecegine en iyi oyuncu kulaklıkları yaz. Asagidaki makale 4 gün önce;
https://www.pcgamer.com/uk/best-gaming-headset//
Kayıpsız kablosuz kulaklık da yoktur bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 12 Şubat 2022; 21:24:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Helal olsun ben anlatamadım arkadaşlara oyunlarda en iyi verimin kablolularda alınacağını,hem mouse hem de kulaklık hatta klavyede bile bu böyle.Neyse boşver hocam anlamak istemeyen anlamaz bazı şeyler zorla olmuyor 👍
"Kayıpsız kablosuz kulaklık da yoktur bu arada "
Nerde yazmışım onu? Gecikmesi baya az olan kablosuz kulaklıklar var fakat gecikmesiz kablosuz kulaklığa daha yıllar var.
"Musabakalarda adam hususi kablolu kulakligini ve mouse'unu getirir veya sponsor marka kablolu cevre birimleri temin eder. Cidden hic mi dusunmedin mi acaba neden kablolu?"
Yine demek istediğimi anlamıyorsunuz. Kaç tane müsabakalarda para kazanan insan var yada kaç tane standart telefon kullanıcısı var? Her türlü sayı bakımından, normal telefon kullanan insan sayısı ile Profesyonel olarak yada parası olupta bu hobiyi doruklarında yaşayan Kablolu kulaklık kullanan insan sayısını kıyaslarsak katlarca fazla olduğunu göreceğiz sadece AirPods satışları bakın sadece bir markayı alıyorum, Gamer diye tabir ettiğimiz tüm kablolu kulaklık satışı yapan markaların kulaklık satış adetlerini kıyaslayalım her türlü AirPods geçecektir. 10-20 dolara satılan Çinli kablosuz kulakları hesaba katarsak zaten işin içinden çıkılmaz bir hesaba giriyoruz bu satış adetlerinde Tamer diye satılan ürünler niş kalıyor her türlü niş kalıyor.
"Rakamlarla cok ilgilenmiyorum yalnız oyuncuyum diyen, hele hele esporlarda bu tercih ediliyor yani. Zaten bu konuyu niye tartışıyoruz onu da anlamıyorum =D"
Ben de herkesin bu konuda benimle tartışmasını anlamıyorum ben rakam olarak kıyaslıyorum kalite kıyaslamıyorum ki diyorum ki rakam olarak şuanda Kablosuz kulaklıklar çok satılıyor game ekipmanından ziyade firmaların bu alana daha çok yatırım yapması gayet normal diyorum :D
"Senin umrunda olmayabilir, ona kimsenin bir sey dediği yok. Ama ufak piyasa deyip önemsiz gostermen komik yani. Her yerde soyleme bunu, gülerler."
Yine dediğim gibi Gamer piyasasını tek başına küçük ve önemsiz görmüyorum normal standart kullanıcıların aldığı yanında ufak bir piyasa diyorum ben bu işin rakam kısmındayım oyun satışlarının fazla olması aynı zamanda ekipmanlarında aynı şekilde fazla satılacağı anlamına gelmiyor hocam. Şimdi ben de Triple A game alıyorum ama klavye mouse yada kulaklık gamer serilerinden değil bu benim oyundan aldığım keyfi azaltmıyor müsabakalara girmediğim içinde bir kaç saliselik gecikmeler beni geride bırakmıyor :D
Gereksiz tartışmaları boşverelim artık çünkü ben de Gamer serilerinin daha iyi olduğunu biliyorum bunu kötülemiyorum zaten ama rakamlar ve firmaların o yönde yaptığı yatırımlar işi belli ediyor her ne kadar oyun sektöründe milyar dolarlar dönsede normal kullanıcı tarafındada bu rakamlar dönüyor.
-
nasıl yani :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X