Şimdi Ara

Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bdp alayım pd-s505 i gönderirim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stakanar

Bdp alayım pd-s505 i gönderirim hocam

Sağ olasın hocam. E bende de var biliyorsun bdp . Ama cd daha iyi diyorlar ya ondan diyorum. Bu arada hala cevap bekliyorum 180 konusunda ama yazilimin 140,150 ,400' lü bir model ve lx55 'e oluyor diye biliyorum.

• ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Cd iyidir ama optikten direk dac a verdiğimden pek anlamı yok. Belki bdp180 yerine fidelio 9700 alırım. Fidelio daha önce sipariş vermiştim arkadaşa ama gelişi iptal olduğundan kalmıştı

• 9700 muhakkak çok daha iyi bir playerdir ama burada işlevsellik daha önemli gibi. 140 ya da 150 denk getirsen amazondan falan aldığın bir filmi rahatlıkla izleyebilir , altyazı ekleyebilirsin. Bazen dusuyor, takip lazım...

• ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Aynı yazılım 9700e de yükleniyor diye biliyorum

• Çok iyi o zaman. 9700 ' un müzik performansı da çok iyi diye biliyorum .

• Merhaba arkadaşlar bugün 50 liraya scdh 1001 ps1 aldim.Bu ps1'i cd player olarak kullanma konusunda modifiye için detayli bir açıklama yapar mısınız? İşlem sırası nasıl olmalı vs. ben elektronikten pek anlamam az çok anlayan bir arkadaşım var onunla birlikte yaparız diye soruyorum konunun ilk sayfasını okudum ama biraz karışık geldi o yüzden başka yapmak isteyenlerden olabilir yardimci olursaniz sevinirim hayırlı ramazanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre-gmstkn -- 21 Haziran 2016; 10:36:26 >
  • Bu konuda Creedence Clearwater R. dostum daha tecrübeli . Ben daha sesini dinleme fırsatı bulamadım fakat inceledim .
    Board üzerinde çok fazla yapılacak işlem yok fakat kozmetik ve kullanım açısından fazlası ile yapılacak işlem var
    board üzerinde opamp entegresi değiştirilebilir .RCA soketler daha kaliteli olabilir o kadar !.

fazlası ile yapılacak işlem kumanda kolu kasa üzerine monte edilip P.S olduğu görüntüsü ortadan kalkabilir .Bu detay üzerine yapılacak işlem çok fakat cihazın ederinin çok çok üstünde maliyete sebep olacaktır ..
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Elimde sağlam cihaz kalmadı hocam kargoya giden bozuluyor ben de anlamadım. Senden gelen cihazdaki sorunun aynısı başka bir modifiyesiz boardda da var çözemedim gitti bu arada birinci sıra kondansatör ve üçüncü sıra kondansatör arasında opamp var. Onları direk attığımız zaman op Amp atlıyor.

Bir de dac tan sonraki kondansatörlerden birinin padinin düştüğü bir board vardı. İşe yaramazdı. Eldeki malzemelerden dacdan direk bir kondansatör ve bir dirençli low pass filtre yapayım dedim. Şimdilik board ı denemediğim için test edebildim. Dc kaçağı sıfır konumda. Kaliteli ve uygun değerde bipolar kondansatör, direnç ve damping ile. Bir de lineer power ile güzel bir şeyler olabilir ama cihaz iyi anılar bırakmadığı için yapar mıyım bilmiyorum...

• Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Bazı hassas moslara el sürmek sakıncalı ,antistatik bilezik ve pad kullanmak gerekir . Bana dolaylı yoldan gelen P.S yi çalışırken hiç görmedim bu sebepten üzerinde inceleme yapacak kıvama gelemedim
    bence çok fazla kafa yorulacak bir cihaz değil . opamp bile riskli . dış kozmetiği biraz elden geçebilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Bazı hassas moslara el sürmek sakıncalı ,antistatik bilezik ve pad kullanmak gerekir . Bana dolaylı yoldan gelen P.S yi çalışırken hiç görmedim bu sebepten üzerinde inceleme yapacak kıvama gelemedim
    bence çok fazla kafa yorulacak bir cihaz değil . opamp bile riskli . dış kozmetiği biraz elden geçebilir .

İtalya'dan kargo dahil 30 euroya temiz 1002 cihaz buldum bir tane

Muhtemelen bu hafta sonuna doğru ya da önümüzdeki hafta elime geçer. Boyama ve küçük bir bakım için sana göndereceğim yine üstadım.

Bir de belki rca çıkışlarını değiştirsek yeterli olur

• the Wade dostumun arkadaşının arızalı P.S 1002 sini tamir ettik
    cihaz uğur abi oluyorsa olsun olmuyorsa çöpe at gitsin türündendi
    bakalım öyle karar vereyim dedim . cihazı açınca smps katı 3 parça halde kırıktı . dedim ki sorun buysa kolay ,ana kart sorunluysa işte o zaman zor . zira sony kendi chiplerini kullanmayı pek sever üretimi 96 olan cihazın chipini bulmak samanlıkta iğne aramaya benzer . diğer pasif elemanlarda sorun varsa yine fazla sorun değil ,bulunur ..
    smps yi önce kırık devre yollarını tamamladım ince bakır telle . sonra çalıştırdım ,atmış sigortasını değiştirmiştim ,tekrar attı . hımmm demekki arıza derinlerde
    girişten başladım ölçmeye , giriş switch mosfet FS2KM arızalı .. bu biiiir. devamı regüle ortak katot hızlı diot MA 10799 kısa devre İkiiii . bütün kondansatör ,zener ,diot transistör sağlam . eh arayalım bakalım dedim piyasada .
    FS2KM yok yok yok muadili hatta daha iyisi tetik dirençi aynı olmak koşuluyla FS7KM buldum . MA 10799 da buldum . geldim atölyeme taktım çalıştı smps
    kırık plakete epoksi macunu ile sıvadım ,artık yere atsamda kırılmaz
    bağlantıları yaptım cd player ( play station ) çalıştı . fakat ! CD kapak switch arızalı sürekli on durumda . yani cihazın on düğmesine basınca cd player laser dire3k okumak istiyor kapak kapatılmamış olsa bile. laser ışını risk ,göze gelirse çok tehlikeli ,gerçi kapak tam 90 derece açılmadığı için göze gelmesi zor ama olsun , switch farklı bir şey piyasa işi değil . Tac switch uyarmı bilmem .cihazın ana kartını söktüm . Ooooo cihaz daha önce crack yapılmış kopyaları okusun diye . biraz tel karmaşası var .
    onları toparladım sabitledim , ona uygun tac buldum . biraz bacaklarını eğerek taktım . dedim oldumu . kapağı kapattım . gerçekten olmuş ,süppper

the wade kardeşim abi cihazı siyaha boya dedi . Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş...

tek tek söktüm ,kapak ,vida ne varsa parçalara ayırdım , tek tek boyadım önce astar sonra 2 kat boya . değişik bir güzellik kattı ,fena durmadı ya
    sesini merak edenlere yazayım . sesi ayrıntıcı ,bir oyuncağa yakışmayacak kalitede sesi var . zaten zamanında yurtdışı fiyatı 300 dolarmış yeni öğrendim
    burada en önemli husus lens bence . sony sorun yaşamamak için zamanın en iyi en iri lensini kullanmış ,yabancı forumlarda bunu okudum .
    Güle güle kullansın Burak dostumun arkadaşı . Çöp dediğini adam ettik  Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş...

• quote:

the Wade dostumun arkadaşının arızalı P.S 1002 sini tamir ettik
    cihaz uğur abi oluyorsa olsun olmuyorsa çöpe at gitsin türündendi
    bakalım öyle karar vereyim dedim . cihazı açınca smps katı 3 parça halde kırıktı . dedim ki sorun buysa kolay ,ana kart sorunluysa işte o zaman zor . zira sony kendi chiplerini kullanmayı pek sever üretimi 96 olan cihazın chipini bulmak samanlıkta iğne aramaya benzer . diğer pasif elemanlarda sorun varsa yine fazla sorun değil ,bulunur ..
    smps yi önce kırık devre yollarını tamamladım ince bakır telle . sonra çalıştırdım ,atmış sigortasını değiştirmiştim ,tekrar attı . hımmm demekki arıza derinlerde
    girişten başladım ölçmeye , giriş switch mosfet FS2KM arızalı .. bu biiiir. devamı regüle ortak katot hızlı diot MA 10799 kısa devre İkiiii . bütün kondansatör ,zener ,diot transistör sağlam . eh arayalım bakalım dedim piyasada .
    FS2KM yok yok yok muadili hatta daha iyisi tetik dirençi aynı olmak koşuluyla FS7KM buldum . MA 10799 da buldum . geldim atölyeme taktım çalıştı smps
    kırık plakete epoksi macunu ile sıvadım ,artık yere atsamda kırılmaz
    bağlantıları yaptım cd player ( play station ) çalıştı . fakat ! CD kapak switch arızalı sürekli on durumda . yani cihazın on düğmesine basınca cd player laser dire3k okumak istiyor kapak kapatılmamış olsa bile. laser ışını risk ,göze gelirse çok tehlikeli ,gerçi kapak tam 90 derece açılmadığı için göze gelmesi zor ama olsun , switch farklı bir şey piyasa işi değil . Tac switch uyarmı bilmem .cihazın ana kartını söktüm . Ooooo cihaz daha önce crack yapılmış kopyaları okusun diye . biraz tel karmaşası var .
    onları toparladım sabitledim , ona uygun tac buldum . biraz bacaklarını eğerek taktım . dedim oldumu . kapağı kapattım . gerçekten olmuş ,süppper

the wade kardeşim abi cihazı siyaha boya dedi . Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş...

tek tek söktüm ,kapak ,vida ne varsa parçalara ayırdım , tek tek boyadım önce astar sonra 2 kat boya . değişik bir güzellik kattı ,fena durmadı ya
    sesini merak edenlere yazayım . sesi ayrıntıcı ,bir oyuncağa yakışmayacak kalitede sesi var . zaten zamanında yurtdışı fiyatı 300 dolarmış yeni öğrendim
    burada en önemli husus lens bence . sony sorun yaşamamak için zamanın en iyi en iri lensini kullanmış ,yabancı forumlarda bunu okudum .
    Güle güle kullansın Burak dostumun arkadaşı . Çöp dediğini adam ettik  Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş...

Eline sağlık uğur abi
    Lens için daha yüksek ömür için 55xx serisinin lensi takılabilir metal kızaklı olduğu için. Boya da çok güzel olmuş. Berk hocama da hayırlı olsun murada erdi sonunda

• Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Sağol dostum . üzerinde KSM-440ACM lens var sonradan KSM-440AAM kullanmak mümkün . fakat bence hiç gerek yok .
    Cihaz Berk arkadaşımdan geldi ,fakat bildiğim kendisinin değil ,Arkadaşının cihazı ( ismini yanlışlıkla Burak yazmışım kusuruma bakmasın )
    kendi cihazı yurtdışından gelecekmiş ,bekliyor . umarım problemsizdir
  • Ayrıca satın alınacak Sony KSM-440AAM lens orijinal değilse , yapılacak işlemin hiç bir faydası yoktur ,zararından başka
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Uğur hocama emeklerinden dolayı çok teşekkürler. Böyle güvenilecek bir insanı tanımak ve onunla iş yapabilmek çok önemli.

Eve geldim hemen cihazı amfiye bağladım ve Levent Yüksel'den Tuana'yı koydum. Sonuç aşağıdaki videoda. CD olayında emekleyen birisi olarak bu emektar beni uzun süre götürür.

https://youtu.be/wjtyrzpD64c

Bu arada ilk versiyon PS2 uzaktan kumnadası da aldım 30 TL'ye, hiç joystickle falan uğraşmıyorum. Kullanılabilirlilik açısından uzaktan kumandalı CD player'dan tek farkı maliyeti

• the wade kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Berk kardeşim . O senin güzel görüşün . Memnun ve mutlu olmana sevindim . elimden geleni yaptım . Güle güle kullan ağız tadıyla
  • Kozmetik görünüm ve modifikasyon konusunda çılgınlıklar yapılabilir . her zaman yazarım çizerim bu işin sonu delilik ve çılgınlık arasında ince çizgidir .

Adamlar neler yapmış

https://www.youtube.com/watch?v=rzFISVx1mXc&feature=youtu.be#t=288.568655

• quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Öncelikle Uğur hocama emeklerinden dolayı çok teşekkürler. Böyle güvenilecek bir insanı tanımak ve onunla iş yapabilmek çok önemli.

Eve geldim hemen cihazı amfiye bağladım ve Levent Yüksel'den Tuana'yı koydum. Sonuç aşağıdaki videoda. CD olayında emekleyen birisi olarak bu emektar beni uzun süre götürür.

https://youtu.be/wjtyrzpD64c

Bu arada ilk versiyon PS2 uzaktan kumnadası da aldım 30 TL'ye, hiç joystickle falan uğraşmıyorum. Kullanılabilirlilik açısından uzaktan kumandalı CD player'dan tek farkı maliyeti

Bu Dali Zensor 7'deki sürücülerin ikisi de aktif mi yoksa biri pasif mi?

Bence iş hoparlörde bitiyor. Bilgisayardan daha iyi iş çıkarabilir mi o dac?

• quote:

Kozmetik görünüm ve modifikasyon konusunda çılgınlıklar yapılabilir . her zaman yazarım çizerim bu işin sonu delilik ve çılgınlık arasında ince çizgidir .

Adamlar neler yapmış

https://www.youtube.com/watch?v=rzFISVx1mXc&feature=youtu.be#t=288.568655

Para konuşuyor.

Bazıları gerçekten hastaymış ama. Kaç dolarlık alete yapılan modifikasyona bak.

Bunun içindeki dac'ı ve laser'i söksek, kendimiz bir denetleyici ile süremez miyiz?

İlla konsol'un anakartını mı kullanacağız?

Kimisi kumanda modifikasyonu bile yapmış. Videoda gördüğüm kadarıyla.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.