Şimdi Ara

Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sony Playstation 1'ı CD-çalar olarak hiç dinlemedim. Ancak geçmişte Stereophile'daki incelemesini hayranlıkla okumuşumdur. Aynı derginin tavsiye edilen cihazlar listesinde, kendinden 10 ila 1000 katı fiyata sahip cihazlar arasında yer bulmasını hep takdir etmişimdir.

http://www.stereophile.com/content/2014-recommended-components-disc-players-transports-media-players C başlığına ilerleyin
    http://www.stereophile.com/content/2012-recommended-components-disc-players-transports-media-players C başlığına ilerleyin
    http://www.stereophile.com/cdplayers/708play/index.html

Çekince:
    Herhangi bir yorum veya ima amacım yoktur. Aklıma geldi, paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 29 Ağustos 2016; 2:30:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• cafyon C kullanıcısına yanıt
    Mutlaka !.
    Bizde zaten 500 -3000 dolarlık okuyucuların sınıfına koymuyoruz sevgili dostum . fakat bir gerçek var ki . literatüre geçmiş ki sıralamada eleştirilsede yerini almış .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Yanıtınızdan sonra "çekince"min yeterli olmadığını düşündüm ve iletimi yeniden düzenledim.
  • Elime temiz, sorunsuz 1002 konsol geçti bir adet arayışta olan varsa satabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

the Wade dostumun arkadaşının arızalı P.S 1002 sini tamir ettik
    cihaz uğur abi oluyorsa olsun olmuyorsa çöpe at gitsin türündendi
    bakalım öyle karar vereyim dedim . cihazı açınca smps katı 3 parça halde kırıktı . dedim ki sorun buysa kolay ,ana kart sorunluysa işte o zaman zor . zira sony kendi chiplerini kullanmayı pek sever üretimi 96 olan cihazın chipini bulmak samanlıkta iğne aramaya benzer . diğer pasif elemanlarda sorun varsa yine fazla sorun değil ,bulunur ..
    smps yi önce kırık devre yollarını tamamladım ince bakır telle . sonra çalıştırdım ,atmış sigortasını değiştirmiştim ,tekrar attı . hımmm demekki arıza derinlerde
    girişten başladım ölçmeye , giriş switch mosfet FS2KM arızalı .. bu biiiir. devamı regüle ortak katot hızlı diot MA 10799 kısa devre İkiiii . bütün kondansatör ,zener ,diot transistör sağlam . eh arayalım bakalım dedim piyasada .
    FS2KM yok yok yok muadili hatta daha iyisi tetik dirençi aynı olmak koşuluyla FS7KM buldum . MA 10799 da buldum . geldim atölyeme taktım çalıştı smps
    kırık plakete epoksi macunu ile sıvadım ,artık yere atsamda kırılmaz
    bağlantıları yaptım cd player ( play station ) çalıştı . fakat ! CD kapak switch arızalı sürekli on durumda . yani cihazın on düğmesine basınca cd player laser dire3k okumak istiyor kapak kapatılmamış olsa bile. laser ışını risk ,göze gelirse çok tehlikeli ,gerçi kapak tam 90 derece açılmadığı için göze gelmesi zor ama olsun , switch farklı bir şey piyasa işi değil . Tac switch uyarmı bilmem .cihazın ana kartını söktüm . Ooooo cihaz daha önce crack yapılmış kopyaları okusun diye . biraz tel karmaşası var .
    onları toparladım sabitledim , ona uygun tac buldum . biraz bacaklarını eğerek taktım . dedim oldumu . kapağı kapattım . gerçekten olmuş ,süppper

the wade kardeşim abi cihazı siyaha boya dedi . Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş...

tek tek söktüm ,kapak ,vida ne varsa parçalara ayırdım , tek tek boyadım önce astar sonra 2 kat boya . değişik bir güzellik kattı ,fena durmadı ya
    sesini merak edenlere yazayım . sesi ayrıntıcı ,bir oyuncağa yakışmayacak kalitede sesi var . zaten zamanında yurtdışı fiyatı 300 dolarmış yeni öğrendim
    burada en önemli husus lens bence . sony sorun yaşamamak için zamanın en iyi en iri lensini kullanmış ,yabancı forumlarda bunu okudum .
    Güle güle kullansın Burak dostumun arkadaşı . Çöp dediğini adam ettik  Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş...

Uğur Hoca'nın elinden çıkmış çok memnun olduğum modlu ps1'i çoklu cd player'a geçiş yapmam sebebiyle satıyorum.

Cihazın orjinal ps2 uzaktan kumandası da mevcuttur, bu sebeple standart bir cd player gibi yerinizden kalkmadan kontrol edilebiliyor.

• the wade kullanıcısına yanıt
    Oyuncak olmasına yakışmayacak !. kalitede ses ..
    Hayırlı satışlar .
  • değişik projeymiş hocam vallahi. peki kaliteli ses veren başka cihazlar yerine neden ps1? siz de retro konsol sevdalısı mısınız? :)
  • Neden PS1 derken neden PS1'in bu modelleri desek daha doğru olur ilk üretim (100x serisi)cihazlar içinde barındırdığı komponetler ile üst seviye cd playerlara kafa tutacak kadar iyi bir sese sahiptir. Biraz modifikasyonla kaliteyi farklı bir şekilde yakalıyorsunuz. O nokta imkan ve tasarım kişinin yaratıcılığına bağlı. Paylaşılan videolarda hayranlık bırakacak tasarımlar vardı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.