Şimdi Ara

Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Scph 100x modeller bildiğiniz üzere ps1 in ilk serisi ve yanlışlıkla mı bilerek mi bilmem üzerindeki dac, kaliteli cd playerların bazılarında bulunan bir dac. Daha sonraki modellerde maddiyat kesintisi amacıyla daha uygun modeller takıldığı için iyi ses veren cihazlar scph 100x serisi deniliyor.

Eve getirdim cihazı. Direk amfime bağladım.
    İlk seferde giriş sesini alamadım. Çok da anlam veremedim. Cd takıp,reset yaptım. İlahi ses geldi ve start tuşuyla beraber müzik çalmaya başladı. Bir oyun konsoluna göre ses kalitesi gayet iyiydi. Daha iyi anlamak için David gilmour cdsini çıkarıp bir duke ellington cdsi taktım. Kapayıp açınca tepki alamadım. Allah allah dedim. Tvye taktım. Yok. Bu anlamıyordur dedim. Başka tvye taktım. Ses yok görüntü yok. Sorun cihazda anlaşılan... Bu sorunu çözmem gerek, psu da yanık izleri var ama tamir izi yok. Başka bir psu ile deneyeceğim.

Bu gece mat siyah boya attım, sabaha fotoğrafları yüklerim. Açılmama sorununu da çözdüğümde yapılacak modlar elektürükçü hocamın yaptıklarının yanında hiç kalacak ama yoplum kanısına göre işe yarıyor. Kısaca, dacdan sonraki çıkıştaki transistörler çıkarılıyor. Dac'ın hemen çıkışındaki kondansatörler de yoldan çıkarılıyor. Bu kadar. Ekstra olarak dac ın ses çıkışlarından direk rca çıkış alınması var ama hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creedence Clearwater R. -- 27 Mayıs 2016; 17:20:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Boyayı da attım power supply sorununu çözdüm mü bir işim kalıyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş...[simage Sony playstation 1 hakkındaki efsaneleri test ettim. Doğruymuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creedence Clearwater R. -- 19 Mayıs 2016; 13:04:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlatılana göre yapılacak işlem basit ancak konsolu nasıl cd oynatıcı gibi çalıştıracağız? Takınca Sequental (Sıralı) çalacak sanırım? 2'lerde DVD oynatıcı fonksiyonu için kumanda vardı ama 1 modelinde var mı bilmiyorum.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Parça gelince orası kolay :) uzaktan kumanda kolay bir şekilde takılıyor (PS2 dvd aparatları uyuyor) hatta kontroller ünitesini söküp komple uzaktan kumandalı yapan var. Kafadan çevrilemiyorsa kasaya çinden 3inç kompozit girişli ekran monte etmeyi planlıyorum. Bu arada arayüzü var, ama cd takılı açınca start butonuna basar basmaz cd player gibi düzgün çalıyor.

• o değilde neyle, nasil boyadın bunu ? orjinal gibi duruyor.
  • virtue28 kullanıcısına yanıt
    Nalburdan alınan sprey boya :) hayatımda ilk defa yağlı boya hariç bir şeyi boyadım. Acemiye göre hoşuma gitti :)

• Fırça izi göremeyince sorayım demiştim. Güzel olmuş, inşallah istediğiniz sesi de alırsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Güzel çalışma olucak gibi duruyor umarım sonuç sizi tatmin eder. Kolay gelsin

• Bunu yapmanızdaki amaç sadece müzük dinlemek içinmi.
  • ignatius kullanıcısına yanıt
    Evet?

• Her şeyden önce ilk seriyi bulmak lazım, bakınıyorum ama sahibinden de bulamadım.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Bulmak zor biraz.

• Cihazı aldığım arkadaş aynı modelden gözü bozuk bir tane gönderdi sağolsun. Göz hariç her şeyi eski kasaya aktardım. Ve çalar çalmaz cd playerımı söktüm attım. Daha modlar yapılmamış halde sesi oldukça tatmin edici. Fiyatına göre harika. Video geliyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Bildiğim cdleri dinlerken özellikle, eski çalarda duymadığım ince detayları alıyorum. Sahne daha rahat. Enstrümanlar eskisine göre birbirinden daha ayrık.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Cd takılı başlayınca sıkıntı yok. Önce tvye bağlı bir şekilde çalma ekranını aklımda tuttum. Play pause yapabilmek için. Onun dışında next veya ileriye sarma kol üzerinde. Cd player da olduğu kadar çalma tarzı var. Ama tvye bağlı olması gerek. Cursor kullanmak için. Basit kontroller görmeden yapılıyor.

• Bir tane 1002 buldum Ankarada adamın banka hesabı yokmuş, bu devirde hala posta pulu mu kullanıyor anlamadım ki.
    Ahaha çocuktur belki hocam... Alırsan her konuda yardımcı olabilirim...

Bu arada power ve eject tuşları simge yerine yazı ise o model bize uygun %=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creedence Clearwater R. -- 27 Mayıs 2016; 17:45:12 >
  • Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Evet oradan farktettim zatten, sonra arkasının etiketini koymuş baktım 1002 cihaz kodu.

İlk etapta bir uzaktan kumanda yapabilsem bana yeter.

şu kumanda uyuyor mu buna acaba.

http://urun.n11.com/sony-playstation-2/sony-ps2-kumanda-P97894337

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 27 Mayıs 2016; 17:54:06 >
    Uzaktan kumandadan ziyade bu kumandanın uyacağı alıcı lazım. O alıcı olursa uyar.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.