Şimdi Ara

Sony, PS5’in bugüne kadarki en karlı konsol nesli olduğunu söyledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony, PS5’in bugüne kadarki en karlı konsol nesli olduğunu söyledi
    Görünüşe göre PlayStation 5, Sony için bir para basma makinesi. Sony'den gelen yeni verilere göre PS5, ömür boyu satışlarda Xbox One'ı da geride bırakıyor. Firmanın bu verileri ise dahili Oyun ve Ağ Hizmetleri iş raporlarından elde edilen sunumlarına dayanıyor. Sony tarafından paylaşılan sunuma göre PS5, çıkışından bu yana 106 milyar dolarlık satış gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza atmış durumda.

PS5 para basıyor

Sony, PS5’in Kasım 2020’deki çıkışından şimdiye kadar 106 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiğini açıkladı. Ancak burada ufak bir parantez açmak gerekiyor. Bu satış rakamı sadece PS5 donanım ve yazılım satışlarını değil, bu süreçte firmanın tüm oyun işlerini kapsıyor. Yani, bu süreçte satılan PS4 konsolunu, abonelikleri ve her şeyi içerisine alıyor.

Yine de, PS4 neslinin 2013'ten 2019'a kadar yedi yıl boyunca sadece 107 milyar dolar kazandığını ve PS5’in dördüncü yılında bu seviyeyi rahatlıkla geçebileceğini düşündüğünüzde rakamlar etkileyici. PS5’in bu kadar çok kazandırmasının arkasındaki sihirli değnek ise oyuncuların harcamalarını artırmış olması olarak görülüyor.

Konsol satışı noktasında PS4, halefini 117 milyona karşı 56 milyon adet gibi muazzam bir farkla geride bırakırken PS5, piyasaya çıktığında selefinden daha pahalıydı. Ayrıca mikro işlemler, hizmetler ve aksesuarlar için yapılan harcamaların artması da Sony için daha fazla girdi anlamına geliyor. Zira DLC ve mikro ödeme harcamaları PS4 günlerine kıyasla %176 gibi şaşırtıcı bir oranda artmış durumda. Ortalama olarak, her bir PS5 sahibi PlayStation ekosistemine şimdiye kadar 731 dolar harcadı. Benzer bir zaman diliminde PS4 sahipleri için bu rakam kişi başına sadece 580 dolar.

Ayrıca Bkz.PlayStation, State of Play için resmi açıklama yaptı

Sony için PS5 işi rayında ilerliyor olsa da hatırlanacağı üzere şirketin mali yılının dördüncü çeyreğine ilişkin raporu, konsolun revize edilen satış hedefini kaçırdığını ortaya koymuştu. Sony ayrıca 900 kişiyi de işten çıkarmıştı. Ancak şimdilerde firma için gelecek daha önemli. Kapsamlı donanım yükseltmelerine sahip PS5 Pro’nun bu yıl içinde çıkması bekleniyor.

• Bu nesil oyun çıkartmadan para kazanma yöntemini Sony bulmuş oldu tebrik ederim.

• Türkiye pazarında dolar artmasa da zam geldiği içindir o…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Günümüz Enflasyon değerleriyle
    ps1 5,77B
    ps2 3.31B
    ps3 5,59B
    ps4 11,26B
    ps5 10,52B (5 aylık enflasyon farkı)

• Aylardır boş boş duruyor cihaz arada yeğenim gelip oynuyor o kadar. Koca nesli bir kaç oyunla geçiştirdi Sony.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 2 3 aldım 4 e sahibim ama 5i almadım. Gerek görmedim çünkü. Neden biraz daha fazla fps için mi? Ps5e çıkan yüzde 90 oyun 4e de çıkıyor zaten. Sözüm meclisten dışarı arkadaşlar ama ps5 enayi ayıklama konsourur bence.

• Karlı olur tabii, konsolu yap durmadan sat, slim çıkar sat, ama oyun üretme kar üstüne kar katlarsın. İyi taktik valla böyle devam alacak insanlar dolu nasılsa ;)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Karlı" şeklinde değil, "kârlı" şeklinde yazılması gerekiyor. Yazım kurallarına dikkat edelim.

• "Bu satış rakamı sadece PS5 donanım ve yazılım satışlarını değil, bu süreçte firmanın tüm oyun işlerini kapsıyor." cümlesinde "satış rakamı" öbeği yanlış kullanılmış. "Satış rakamı" değil "satış sayısı" yada "satış miktarı" denmesi doğru bir kullanım olurdu. Rakamlar sayıları yazarken kullanılan karakterlere verilen isimlerdir. Satış sayısının rakamları kastedilmediğine göre rakamlardan bahsedilecek bir durum yok. Türkçemizi doğru kullanalım.

• Bir nesil çakar ancak bize, bundan sonra babayı satar. Hele ki dünkü state of play'den sonra. Bundan kelli, pc-nintendo ikilisinden devam edicem.

• Sony için karlı; ama bizim için değil.

• TDK kaç defa kaldırıp geri koymuş. Cümlenin gelişinden anlaşılıyor. Bence gereksiz.

Şapka işareti kaldırıldı mı? Bu tartışma nereden çıktı? - Journo

• O kadar çuvallayan var ki,

* oyun yokçular. 800 yakın oyun bunların 100'den fazlası AAA oyun.
    oynayamadığım 10 larca oyun var. kaynak:
    en.wikipedia.org
    List of PlayStation 5 games - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_5_games

* microsoft masaya vurdu, playstation mevta, ruhuna el fatihacılar

* konsol bitiyor bu son jenerasyon bulut oyunculuk servisleri var artıkcılar (Geforce now vebenzeri )

* Konsollar öldü PC düzmek daha mantıklıcılar (Mesut Çevik orda mısın)

• cihat52.5 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ama baya bir grafik ve teknoloji farkı var. Memnunsan bir şey diyemem ama ben biraz kedi-ciğer gibi bakıyorum sizin görüşünüze.

• TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Madem boş boşuna duruyor satın hocam konsolu birisi faydalanır en azından.

• Yeni nesile doğru düzgün oyun geliştirmedikleri için maliyetleri artmadı. Eski oyunları itelediler, müritleri de satın aldı.

• oly1786 kullanıcısına yanıt
    Haklısın ustam. O kadar para bayıldın belli ki ps5 e, şimdi de acısını nereden çıkarayım yada acıttığını belli etmeyeyim diye saçmalıyorsun. O verdiğin linkte ki ps5 oyunlarının çoğu çer çöp. Senin gibi vizyonsuzlar oynar anca. Ayrıca Mesut Çevik de sen öyle yazınca klavyeyi ikiye bölmüş sinirinden haberin ola :)

• TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Ben bunu tahmin ediyordum biraz bekleyeyim pandemi geçsin dedim iyi de etmişim.

• Bi git işine ya Sony, PS5’in bugüne kadarki en karlı konsol nesli olduğunu söyledi 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.