Şimdi Ara

SONY QX1 SMARTPHONE APARATI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Enteresan ama Sony Qx1 ile ilgili olarak forumda çok az haber, yorum var. Ben yeni keşfettim bu cihazı ve bayıldım. Bana çok ama çok mantıklı geldi açıkçası. Nedenleri şunlar:

1 - Herşeyden önce cep telefonu (iphone ya da android) bir nevi yarı-body işlevi görüyor. Yani fotoğrafı çekme, önizleme, işleme..vs gibi bir çok işlem telefon üzerinden yapılıyor. Bu da ileride telefonu değiştirdiğinizde body'i güncellemek gibi bir imkan sağlıyor.

2 - Taşıması çok daha kolay. Yani slr bir makine alsanız zaten cep telefonunuz da hep yanınızda olacak. Bu cihaz her ikisini birleştiriyor. Yani Qx1 (lenssiz olarak) ve herhangi bir slr makinanın body kısmını yanyana koyun. Qx1 çok pratik, taşıması kolay..vs.

3 - Cihaz 400 dolar. İyi bir lens (örneğin sony 24-70 mm) 500 dolar. İkisi toplam 900 dolar oluyor (amerika fiyatlarıdır) ki bu da orta seviye bir slr makinanın fiyatı kadar. Yani daha ucuz değil ama aynı fiyat. Avantajları düşününce koca bir slr makine yerine bunu almak daha mantıklı.

4 - Bu cihazla çekilen fotoğraflar eş zamanlı olarak cep telefonuna da aktarıldığı için internet üzerinden anında facebook, instagram, mail..vs paylaşmak mümkün. Bu özelliklere sahip slr makinalar yukarıda 3. maddede belirttiğim fiyatın da üstünde.

5 - Lensi cep telefonundan ayırıp örneğin bir elde lens bir elde telefon şeklinde fotoğraf çekebiliyorsunuz. Bir çok ortamda işe yarayabilir. Action kamera filan olarak da kullanılabilir.

6 - Sony'nin e-mount özelliğine sahip her türlü lensini takabiliyorsunuz cihaza. Bu da bir slr makinenin tanıdğı imkanla aynı. Sony'nin lensler bana biraz pahalı gibi geldi. Yeni araştırmaya başladım ama ne olursa olsun lens özgürlüğü var.

Tabi bütün bu söylediklerim profesyonel olarak bu işle uğraşıyorsanız geçerli değil. Benim gibi cebindeki telefondan ya da alacağı bir kompakt makineden biraz daha kaliteli bir çekim arayanlar için geçerli. Yani gidip bir canon 650-700d filan alıp başlangıç seviyesinde biraz kaliteli anı fotoğrafları çekme peşinde olanlar için bence süper bir cihaz.

Var mı kullanan ya da daha fazla bilgi sahibi olan?

• hocam benden taviye gidin bir tane sony nex c3 alın hiç telefona gerek kalmasın paranızda cebinide kalsın. bu tarz saçma makineler ile, fotoğraf çekmeye uygun olmayan, ergonomiden uzak, garip aletlerle uğraşmayın.
    sony 24-70mm f4 güzel lenstir ama bu tarz bir alete taktığınızda saçma bir şey olacak, zoom halkasını bile çevivirken zorlanırsınız, dahası taşınablirlik demişsiniz ama o sony 24-70mmm f4 ne kadar büyük bir lens biliyorsunuzdur umarım. f4 olmayanı diyorsanız onunda farkı yok o da oldukça büyük.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Smartwatch İncelemem
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.