Şimdi Ara

Sony Rx100m2 vs m3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 1000-1700 tl arasi kompakt bir makina ve ayrica lens ile ugrasmak istemiyorum, @multimatom bey'in emekleri icin tesekkurler, konusunu bastan sona okudum, ve bana uygun olan bu iki makineyi sectim aldiktan sonra fazla masraf yapmak istemiyorum lens vs. amatorum ikinci makinem olacak daha once canon 550d m vardi ve calindi. 2 sene sonra tekrar fotograf cekme askim depresti ve almak istiyorum.

Amaclarim;
    Kompact olsun, Yanima alabileyim, Cok fazla bir bilgim yok ogrenmeye acigim ona uygun makinalara bakiyorum. Sarji gerekirse 1 gunu cikarsa iyi olur.

Ayrica;
    Elimde Lexar 32gb class 10 mini sd kartim var. sanirim bu cesit makinalara uyumlu olabilir,
    Birde tripod um var. orta boy 100-130cm civarinda,
    Birde koruma kabi ve ekran koruyucu almayi planliyorum,
    Birde eger degistirilebilir ise yedek batarya almayi planliyorum,
    Okuduklarima gore 300 cekim yapabiliyor bir batarya ile

Seceneklerim;
    Sony A6000 50mm garantisiz 1700tl
    Sony RX100M2 garantili 1000-1100tl civarina alabiliyorum.
    Sony RX100M3 garantisiz 1600-1750 civarinda ilanlar var.

Sorularim;

M2 ve M3 arasindaki fiyat farki almaya deger mi ? (500-600TRY) yada a6000 ? fakat lens fiyatlari ve ek parcalar pahali oldugu icin uzak durma taraftariyim.
    Birde olasi bir hasar durumunda tamir edilmesi mumkun olur mu ? garantisiz cihazdan biraz korkuyorum acikcasi sahip oldugum eski 550d yaklasik 50k shutter daydi. birde kronik bir problemi mevcutmudur bu iki cihazda ?

Tavsiyelerinize acigim. Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deskel -- 8 Ekim 2018; 22:18:16 >

• Merhaba şimdidden hayırlı olsun.

M3 için fiyat farkı değer.
    Çünkü zoom yapınca da düşük ışıkta iyi çekiyor (F2.8)
    Ekranı ile selfie çekiliyor ve vizörü var.

Eğer bunlar sizin için önemli değilse M2 de gayet yeterli olur.
    Ama tahminim m3 daha iyi seçim olacaktır sizin için.

Evet kartınız uygun. Sadece yoksa büyük sd karta dönüştürmek için küçük aparat almanız gerekebilir.
    Yedek pil almak yerine powerbank tavsiye ederim.
    Sürekli full şarjla gezersiniz, hiç bitmez.
    Pil tak çıkar uğraşmazsınız.

Kılıfı da şimdilik almayın.
    Küçük olsun diye makine alıp onu kılıfla kocaman yapınca bir anlamı kalmıyor.
    Mümkün olduğunca büyütmeyen, kese tarzı HDD kılıfı tarzı başka şeylere de bakın makinayı aldıktan sonra.
    Hatta baloncuklu ambalajdan tam ona uyan bir kese geçti elime onu kullanıyorum ben

Sony Rx100m2 vs m3

Kronik sorunu var fakat elektronik vs değil, FİZİKSEL maalesef.
    Bu kadar küçük olmasının dezavantajı, çok sağlam değil kasaları.
    Büyük makinalarda ve Sony A6300, Fuji X100 gibi makinalarda magnezyum alaşımlı gövde var.
    Araba iskeleti gibi sağlam.
    Sony Rx100m2 vs m3

Fakat bu RX100 lerimiz elinizden betona düşünce yere değdiği kısım yamuluyor maalesef :(
    Sony Rx100m2 vs m3

10000 Lira verip RX100m6 alsanız ve masadan düşse kalıcı hasar ve yamulma oluyor maalesef.
    Kabus gibi.

Ama gülü seven dikenine katlanır tabii. Daha sağlam diye daha büyük makina almayı düşünmem ben.
    Çünkü evde durunca zaten birşey olmaz :))

İşin iyi yanı ikinci el alırken tertemiz sıfır gibi olan makinaya daha rahat güvenebilirsiniz. Hor kullanılmış olsa, açılıp kapanmış tamir görmüş olsa hemen ele veriyor kendini çünkü :)

Eğer hor kullanırım, evde yaramaz çocuk var vs diyorsanız m1 m2 filan almayı tercih edebilirsiniz. Çünkü her türlü "sıfır gibi" görüntüleri bozuluyor bu makinaların.
    LCD ekranındaki kaplamalar filan kalkıyor kötü görünüyor.
    Teknik olarak bir sıkıntısı yok ama ikinci el değeri düşeceğinden ucuz makina ile daha az zarar edersiniz.

Tabi direk maddi durumunuz ile alakalı. Benim bundaki kriterim "yerine koyabilme". Yani bendeki m4e birşey olsa 1-2 ay içinde başka bir tane alabilirim. Ama M5 veya m6 alsam ve denize düşse gidip aynısından bir tane daha alamam Bu yüzden kafam rahat olsun diye onlardan uzak duruyorum şimdilik

Sony Rx100m2 vs m3
    Standart hırpalanmış RX100 :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 9 Ekim 2018; 19:59:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.