Şimdi Ara

Sony rx80 optik okuyucu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, müzik setim 1997 yılından kalma. Kaliteli bir sesi olduğundan geçen seneye kadar aktif olarak cd kısmını kullanıyordum. Sanırım bu lenslerin ömrü yaklaşık 10 yıl. Setin kendi okuyucusu serviste yaklaşık 10 yıl sonra değişmişti. Değişen okuyucu da son zamanlarda takılmaya başlayınca üstündeki trimpotla biraz oynayıp ömrünü birkaç yıl daha uzatmıştım. Artık okumayı kesince de internetten kss213d kodlu okuyucu ve de yıprandığı için üstündeki 16 pinli flex kabloyu satın aldım.

Bir hevesle okuyucu devresindeki statik elektriği önleyici lehimi de kaldırıp müzik setine monte ettim ama sonuç hüsran oldu. Okuyucu kafa sanki ana pozisyonuna dönmüyordu bu yüzden de cd tepsisi döndükçe lense sürtüyordu. Kabloları mı yanlış taktım acaba deyip defalarca kontrol ettim. Sonra okuyucu mekanizmayı cd tepsisinden çıkarıp üstüne de cd koyup denedim. Okuyucu yatay olarak hareket etti ve cd okuma konumuna geldi ancak motor dönmedi.

Odaklayamadığı için cd’yi algılamıyor ve motoru döndürmüyor diye düşünüp yine üstündeki trimpotla biraz oynadım ama yine değişen bir şey olmadı. Sizce sorun ne olabilir?

not: az önce tekrar denemeler yaptım. Lazer kafa cd’yi döndüren motora doğru hareket etti ama sanki engel olmasa daha da hareket edecek gibi yani durması gereken noktada durmuyor gibi. Bunu da hareket eden çarklardan birine dokununca anladım. Sanki döngüye girmiş gibi gitmek istiyor ama gidemiyor. Tüm kabloları çıkardım bir süre bekledim. Yine taktım bu kez hiç hareket etmedi. Bu arada lens cd’yi okumak için yukarı ve aşağıya doğru hiç hareket etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingdomcome -- 12 Kasım 2024; 13:52:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Optik Ses Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.