Şimdi Ara

Sony STR-DA1200ES RECEIVER (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
0
Favori
64.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bnede bütçemi ayarladım gibi.Sormak istediğim şey acaba 1200+pure acoustic qx900 nasıl bir kombinasyon olur??Hoparlörler çok iyi olmadığı için yamaha rx-v361 amfi ile alacağım sesle arasında fark olur mu??Parayı bir kez verip amfiyi iyi birşey almak mı mantıklı yoksa kötü amfi iyi hoparlör mü??İkisininde iyi olması demeyin o mümkün değil
  • selamlar,

da1200es yi aldım. kurdum. şimdi sistemin ısınmasını bekliyorum. bana göre gayet iyi oldu. resmini sonra göndereceğim. çünkü henüz ayak alamadım. arıyorum. bir çok yere sordum, yok diyorlar. orjinalini al diyorlar oda 200usd nin üstünde bir para. bu konuda ne tavsiye edersiniz.
    ayrıca da1200 den 42c91h a nasıl bir kablo bağlamam lazım, tv üzerinden ayar yapmak için.

tşk.
  • Herkese selamlar, bu Benim ilk mesajim . Forumu yaklasik bir aydir takip ediyorum , buradaki bilgiler oldukca aciklayici ve yol gosterici.
    Philips 42 PF plazma televizyonum var pek cok giris/cikis baglantisi var su an aklimda degil ancak HDMI girisi yok sadece DVI girisi mevcut. Yaklasik bir sene once de Sony DVP NS76H dvd player almistim , burada da onceki mesajlarda adi geciyor HDMI ozelligi olan guzel bir player.

Simdi ise sirada A/V receiver var. Bu forumdan ve cesitli yerlerden arastirdigim kadari ile en son YAMAHA RX V461 almaya karar verdim. Buraya yazmamdaki sebep ise fiyatinin neredeyse SONY STR DA 1200ES ile yakin olmasi.

Yamaha icin kendi sayfasinda ve Turkiye distributoru Ertekin arasinda bazi farkliliklar var. Ertekin in sayfasinda HDMI cikisli onden USB girisli modelin resmi gosterilirken kendi orjinal sayfasinda HDMI cikisi olmayan onden ise sadece portable girisi olan model gosterilmekte. Herneyse sonucta ertekin sayfasinda gosterilen modelden burada buldum.

Kisaca 2 sorum olacak:

1- Yamaha RX V461 ve Sony STR DA1200ES arasinda hangisini tercih etmeli
    2- Yamaha alirsam DVD player imi ve TV mi en kaliteli goruntu ve sesi alacak sekilde nasil baglayabilirim. DVD ve Receiver arasi HDMI olarak Receiver ve TV arasinda HDMI-DVI koncertor fis ile baglamayi dusunuyorum gerekirse ses icin de dijital (coaxial veya optik) baglanti yapmayi dusunuyorum.

Vereceginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: hakkasan
    selamlar,
    da1200es yi aldım. kurdum. şimdi sistemin ısınmasını bekliyorum. bana göre gayet iyi oldu. resmini sonra göndereceğim. çünkü henüz ayak alamadım. arıyorum. bir çok yere sordum, yok diyorlar. orjinalini al diyorlar oda 200usd nin üstünde bir para. bu konuda ne tavsiye edersiniz.
    ayrıca da1200 den 42c91h a nasıl bir kablo bağlamam lazım, tv üzerinden ayar yapmak için.
    tşk.

Keyifli dinletiler olsun iyi günlerde kullan...
    Burada(tıkla) monitör çıkışı S-Video olarak belirtilmiş, bu durumda hemen her elektronik mağazasında bulabileceğin S-Video kablosu alman lazım,
    Selamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: kevin74

Herkese selamlar, bu Benim ilk mesajim . Forumu yaklasik bir aydir takip ediyorum , buradaki bilgiler oldukca aciklayici ve yol gosterici.
    Philips 42 PF plazma televizyonum var pek cok giris/cikis baglantisi var su an aklimda degil ancak HDMI girisi yok sadece DVI girisi mevcut. Yaklasik bir sene once de Sony DVP NS76H dvd player almistim , burada da onceki mesajlarda adi geciyor HDMI ozelligi olan guzel bir player.

Simdi ise sirada A/V receiver var. Bu forumdan ve cesitli yerlerden arastirdigim kadari ile en son YAMAHA RX V461 almaya karar verdim. Buraya yazmamdaki sebep ise fiyatinin neredeyse SONY STR DA 1200ES ile yakin olmasi.

Yamaha icin kendi sayfasinda ve Turkiye distributoru Ertekin arasinda bazi farkliliklar var. Ertekin in sayfasinda HDMI cikisli onden USB girisli modelin resmi gosterilirken kendi orjinal sayfasinda HDMI cikisi olmayan onden ise sadece portable girisi olan model gosterilmekte. Herneyse sonucta ertekin sayfasinda gosterilen modelden burada buldum.

Kisaca 2 sorum olacak:

1- Yamaha RX V461 ve Sony STR DA1200ES arasinda hangisini tercih etmeli
    2- Yamaha alirsam DVD player imi ve TV mi en kaliteli goruntu ve sesi alacak sekilde nasil baglayabilirim. DVD ve Receiver arasi HDMI olarak Receiver ve TV arasinda HDMI-DVI koncertor fis ile baglamayi dusunuyorum gerekirse ses icin de dijital (coaxial veya optik) baglanti yapmayi dusunuyorum.

Vereceginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.

Öncelikle foruma hoşgeldin...
    Yamaha RX-V 461 ya da Sony STR-DA 1200ES'den ziyade şu anda fiyat/performans olarak en uygun tercih Yamaha RX-V 661 olur derim. Bu cihazı aldığını varsayarsak;
    Dvd-player'ını hdmi üzerinden AV Receiver'a, oradan da hdmi to dvi kablo ile plazmana bağlantı yaparsın. Bu durumda hem ses hem görüntü otomatik olarak AV Receiver'ına ve plazmana iletilir,
    Kolay gelsin, selamlar...

• Burada bir yanlış anlaşılma olmasın diye şunu belirtmek isterim. Hdmi to dvi kablo ile ses iletemezsin. Zaten Kursad hocam da burada dvd ile av arasında hdmi to hdmi kablo ile hem sesin hem görüntünün av recievera aktarılacağını, hdmi to dvi kablo ile de görüntünün plazmana aktarılacağını belirtmek istemiştir. sesi avr ye bağlı hoperlörlerden duyacaksın.

Bir yanlış anlaşılma olmasın diye konuyu biraz açtım.

saygılar.
  • Selam cevabin icin tesekkurler.

"Dvd-player'ını hdmi üzerinden AV Receiver'a, oradan da hdmi to dvi kablo ile plazmana bağlantı yaparsın. Bu durumda hem ses hem görüntü otomatik olarak AV Receiver'ına ve plazmana iletilir,"

sony icin HDMI de sadece goruntu aktariliyor ses icin ilave digital baglanti gerekir diye uzun uzun yazilmis, baska forumlarda da boyle okudum ama sanirim yamaha 661 de boyle bir sorun yok o yuzden bu cevabi yazdiniz. peki 661 ile 461 arasinda HDMI olarak ne fark olabilir 661 de 1.2a olarak belirtilmis...

tesekkurler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhifi

Burada bir yanlış anlaşılma olmasın diye şunu belirtmek isterim. Hdmi to dvi kablo ile ses iletemezsin. Zaten Kursad hocam da burada dvd ile av arasında hdmi to hdmi kablo ile hem sesin hem görüntünün av recievera aktarılacağını, hdmi to dvi kablo ile de görüntünün plazmana aktarılacağını belirtmek istemiştir. sesi avr ye bağlı hoperlörlerden duyacaksın.

Bir yanlış anlaşılma olmasın diye konuyu biraz açtım.

saygılar.

Selam ayhifi demek istedigini anladim. Zaten DVD seyrederken sesin receiver uzerinden mumkun olan en kaliteli sekilde kolonlara sadece goruntunun ise yine receiver uzerinden mumkun olan en kaikteli sekilde plazmaya ulasmasi yeterli boylece 5.1 sistemin hakkini vermis oluyorum. Eger TV yayinini da kolonlardan almak istersem TV nin audio cikisindan receiverin TV icin audio girisine stereo olarak baglanti yapmam yetecektir.

HDMI to DVI bir sorun yasamam umarim.

• kursad bu arada Yamaha RX V461 (5.1) ile 661 (7.1) arasindaki ozellikleri karsilastirdim.

RX-V661 de olup da RX-V461 de olmayan farklari asaga yaziyorum.
    Digital ToP-ART
    Dolby Pro Logic IIx
    DTS NEO:6
    DTS-ES
    DTS-ES Discrete
    Quad-Field Cinema DSP
    Multi Room Function
    Bi-Amp
    Pure Direct
    iPod Dock
    Pre Out 8 Channel
    Phono Input
    Video Conversion

Dolby Digital sistemler hakkinda pek bilgim yok ancak 661 de olup da 461 de olmayan bazi sistemler zaten birisi 7.1 digeri 5.1 oldugundan 461 de olmamasi normal sanirim. Yukarda yazdiklarimin disinda birkac detay haric (661 de giris ve cikislarin coklugu) ikisi arasinda bir fark yok. Bu farkliliklardan Bi-Amp , Pure Direck , Phono Input , Video Conversion gibi hatiri sayilir artilari var 661in

Pikap im yok sadece DVD player ve plazmami baglamayi dusunuyorum (plazma HDMI to DVI olarak). Benim gibi amator olup bu ise yeni baslayan biri icin bu ozelliklere ne kadar ihtiyacim olur...

Bu arada magazadan aldigim fiyat 461 icin 900 ytl , 661 icin 1250 ytl 12 taksit bu fiyat farkini odemeye deger mi?

Simdiden tesekkurler.

• Bence değer...
    Bu arada "sefalenk" dostumuz yeni alıp hiç kullanmadığı Yamaha RX-V 661'i 1000 Ytl'ye satışa çıkarmış, pm atıp bir konuş derim,
    Selamlar...
  • bende 1200 es aldım. pure acoustics dream 77 hoparlör setim var.ses çok yumuşak memnun değilim.1200 uygun hoparlör ne önerirsiniz.herkezden yardım bekliyorum.saygılar
  • sayın spidr danda yardım istemişyim ama cevap alamadım.ilgilenirseniz sevinirim.
  • daha önce bu tarz bir sıkıntı belirgin değildi forumlarda en azından ben rastlamadım.pure acoustıc kullanıcıları genellikle memnun oluyorlar.sizin sıkıntınıza gelirsek benim aklıma ilk olarak amfi geliyor.bununla birlikte ses tonlarınını taşımada önemli rol alan kablolar ilk başta eyer elinizde kaliteli kablolar bulunmuyorsa bir deneyin derim.baktınız bir sonuç alınmıyor o zaman amfi yada hoparlör olarak değişim seçeneğine gidilebilir hoparlör olarak ta aklıma definitive ler geliyor.dinleyin derim

selametle
  • slm 1200 es orta sınıf bir av receiver olduğu için iyi bir hop markası ve modeli ile ve kaliteli kablolarla sonuç alabilirsin çok fazla açılmadan alabileceğin kolon markası bence wharfedale 9.6 dır subı da çok sağlam tutman gerekiyor bunuda unutma
  • c nette arastırıyorum arkadaslar ama 1200 es dıye bulamadım farklı bır kodu olabılırmı bu aletın
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak
    c nette arastırıyorum arkadaslar ama 1200 es dıye bulamadım farklı bır kodu olabılırmı bu aletın

Cnet'te bulamazsın zaten...
    1200ES için şakül olabilecek linki aşağıya atıyorum,
    Selamlar...
    Superfi:Sony STR-DA 1200ES

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 25 Şubat 2008; 14:40:42 >
  • sevgili kürşat 75 c nette bulamassın derken ne demek istedin anlayamadım tam olarak ? bende amplı almaya calısıyorum c net i referans almaya devam edımmı et mıyım mı sımdı irkildim bir an ........

bu arada sence hangısı ? sadece ve sadece sınema ıcın stereo performansı umruda dıll..

sony 5300 denon 2808 yada 3808 yamaha 1700 yada 27oo onkyo 875

kolon onemlı dıll su anda evo 40 larla kullanıcam ama onları da ılerde degısebılırım ama amplı artık otursun yerıne ıstıyorum ...

saygılar sevgıler herkeze
  • Cnet, bu modelin daha/en üst modelleri olan Sony STR-DA 5200ES ve Sony STR-DA 5300ES'i incelemiş, ki bu model USA'da satışa sunulmadı bildiğim kadarıyla; kısıtlı teknik yeteneklerinden dolayı...
    Örnek verdiğin AV Receiver'lar üst seviye cihazlar zaten, 1200ES ile mukayese etmek adil olmaz.
    Sony STR-DA 5300ES, Denon AVR 3808 ve Onkyo TX-SR 875 muadil cihazlar diyebiliriz ancak Onkyo TX-SR 875 kullandığı HQV görüntü işlemcisi ve THX desteği ile bir adım önde bence...
    Üstelik forumda Daneel dostumuz bu cihazı kullandığı için, çözemediğin konularda sana yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
    Yine Wharfedale Diamond 9 serisi ile beraber sürüyor bu AV Receiver'ı; uyum-güç ve zaafiyetler konusunda da söyleyecekleri sana yol gösterecektir,
    Selamlar...
  • sevgili kürşat çok teşekkürler yorumların için..... fakat bu hqv olayı sanırım farklı bır işlemci ama bunu ben bır yerde daha gördüm sony 5300 ün performans raporunda hqv ile ilgili bişeyler vardı ıngılızce anlamam pek ama sanırım kullanılmıs gıbı bısey yazıyodu

Video performance
    We knocked the 5200 pretty hard for its video-processing issues, and we're happy to report that Sony has addressed them with the 5300ES. We used Silicon Optix's HQV test suite on DVD for the first part of our test, and the 5300ES handled itself very well abi ne bu hakkat anlayan varmı bişiler yapmış adamlar ama ne .. bu arada konuyu karıstırmak ıstemıyorum ama bı anlamda da yararlı olabılır bunlar gıbı dusunuyorumm cunku bu aralar forumumuz pek hareketsız sanırım ..saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

sevgili kürşat çok teşekkürler yorumların için..... fakat bu hqv olayı sanırım farklı bır işlemci ama bunu ben bır yerde daha gördüm sony 5300 ün performans raporunda hqv ile ilgili bişeyler vardı ıngılızce anlamam pek ama sanırım kullanılmıs gıbı bısey yazıyodu

Video performance
    We knocked the 5200 pretty hard for its video-processing issues, and we're happy to report that Sony has addressed them with the 5300ES. We used Silicon Optix's HQV test suite on DVD for the first part of our test, and the 5300ES handled itself very well abi ne bu hakkat anlayan varmı bişiler yapmış adamlar ama ne .. bu arada konuyu karıstırmak ıstemıyorum ama bı anlamda da yararlı olabılır bunlar gıbı dusunuyorumm cunku bu aralar forumumuz pek hareketsız sanırım ..saygılar

Alıntı yaptığın kısımda bahsedilen, genellikle editörlerin kullandığı, tüm hdtv, hd player, AV Receiver gibi cihazların görüntü işleme yeteneklerini test etmeye yarayan bir dvd seti=Silicon Optix's HQV test suite...
    Şöyle yapalım;
    Sen, AV Receiver için ayırdığın maksimum bütçeyi yaz, onun üzerine konuşalım...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.