Şimdi Ara

Sony STR-DA1200ES RECEIVER (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
0
Favori
64.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kadar çok övülen sony 1200 es 'ini satan arkadaşlar neden satıyorlar acaba eyer anfiyle ilgili problemleriniz varsa burada paylaşırsanız daha iyi olur.saygılar
  • Bende sattım.
    Tek kusuru HDMI üzerinden hem sesi hemde görüntüyü taşımıyor olması.

HDMI arabiriminin özüne aykırı bu.
    Diyoruzki HDMI hem sesi hemde görüntüyü aynı anda taşır.
    O zaman Sony ne yapmış. Anlamak zor.
  • 1200ES yerine neyi tercih ettiniz?
    bir de ne zaman ve kaça sattınız acaba?
    bir de çıkış güçleri yeterlimiydi? sony'inin kendi sayfasında 'Her odada net ve kusursuz ses için 7 x 100W (4 ohms)' yazıyor. yamaha ve onkyo 8 ohm da 90-95W yazıyor.. son 8 ohm da olsa olsa 60-70W ancak verir diye düşünüyorum.

PM'den cevaplayabilirsiniz.

tşk.

quote:

Orjinalden alıntı: ratsx

Bende sattım.
    Tek kusuru HDMI üzerinden hem sesi hemde görüntüyü taşımıyor olması.

HDMI arabiriminin özüne aykırı bu.
    Diyoruzki HDMI hem sesi hemde görüntüyü aynı anda taşır.
    O zaman Sony ne yapmış. Anlamak zor.
  • 1200es yerine 5300 tercih ettim. Biraz pahalı ama benim işimi fazlası ile görüyor.

Bir kere hem HDMI üzerinden hem ses hemde görüntü sunuyor.
    6 adet HDMI girişi olması benim en sevdiğim yönü.
    UYDU-PS3-HD DVD-Bilgisayar aynı anda 4 HDMI giriş yapıyorum
    1200 es bunu karşılamıyordu. Ayrıca başka girişler yapmak zorunda kalıyordum.
    5300 almakla öncelikle bunu cözdüm. Ben daha çok sinema amaclı kullanıyorum.
    Ve her iki anfide bu konuda bence başarılı.
    Tabiki çok profesyonel bir bakış acısından bakmıyorum.
    Eger HDMI konusundaki eksikliklerini düşünmez iseniz 1200 de işinizi yeterli derecede görür.
  • arkadaşlar ben erzurumda oturuyorum.amfinin kullanma kılavuzunda 8 ohm da 100 wat yazıyor.neden sattığımı soranlara pure acoustics dream 77 hoparlör setim var,herhalde uyuşmadılarmı ses istediğim gibi değil.forumda onkyo amfilerle uyumu iyi demişlerdi.satıp onkyo amfi almak istiyorum.
  • Evet. Bu konuda haklısın.
    en az 3-4 HDMI girişi ve hem ses hem de görüntü aktarabilmesi gerekiyor.

quote:

1200es yerine 5300 tercih ettim. Biraz pahalı ama benim işimi fazlası ile görüyor.

Bir kere hem HDMI üzerinden hem ses hemde görüntü sunuyor.
    6 adet HDMI girişi olması benim en sevdiğim yönü.
    UYDU-PS3-HD DVD-Bilgisayar aynı anda 4 HDMI giriş yapıyorum
    1200 es bunu karşılamıyordu. Ayrıca başka girişler yapmak zorunda kalıyordum.
    5300 almakla öncelikle bunu cözdüm. Ben daha çok sinema amaclı kullanıyorum.
    Ve her iki anfide bu konuda bence başarılı.
    Tabiki çok profesyonel bir bakış acısından bakmıyorum.
    Eger HDMI konusundaki eksikliklerini düşünmez iseniz 1200 de işinizi yeterli derecede görür.

• quote:

1200es yerine 5300 tercih ettim. Biraz pahalı ama benim işimi fazlası ile görüyor.

Sony STR-DA 5300ES için " benim işimi fazlası ile görüyor " yorumu biraz haksızlık olmuş sevgili ratsx
    Çünkü hi-end seviyesinde bir AV Receiver bahsettiğimiz, fiyat/performans itibari ile de bence şu anda rakibi yok; 2700 Ytl civarında alınabildiğinden hareketle yazdım bu yorumu...
    Seni uzun yıllar mesut bahtiyar edecek bir cihaz, iyi günlerde kullan,
    Keyifli dinletiler, selamlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Sony STR-DA 5300ES için " benim işimi fazlası ile görüyor " yorumu biraz haksızlık olmuş sevgili ratsx
    Çünkü hi-end seviyesinde bir AV Receiver bahsettiğimiz, fiyat/performans itibari ile de bence şu anda rakibi yok; 2700 Ytl civarında alınabildiğinden hareketle yazdım bu yorumu...
    Seni uzun yıllar mesut bahtiyar edecek bir cihaz, iyi günlerde kullan,
    Keyifli dinletiler, selamlar...

İyi dileklerin için teşekkür ederim.

Evet güzel bir cihaz. Ben 2800 YTL. 12 takside aldım bu cihazı.
    Söylediğiniz gibi uzun yıllar mesut ve bahtiyar edecek beni.
    1200 aldıktan bir süre sonra HDMI üzerinden ses ve görüntü taşımadığını gördüğümde hayal kırıklığı yaşamıştım. STR-DA5300ES bütün beklentilerimi, bugünde yarında karşılayabilecek bir cihaz.
    Darısı almayı düşünen herkese.
    Selamlar.

• Sony - STR-DA1200ES ve ONKYO TX-SR 604 arasında kaldım en fazla 1000 ytl butcem siz olsanız hangisini tercih ederdiniz
  • sıfır olarak alacak isen,
    o fiyata enplus da onkyo 674 alabilirsin. ama dikkat et teşhirdeki ürünü vermesinler..
    Ya da doğubank dan o fiyata yamaha 661 de bulabilirsin. Bu durumda onkyo 604 yerine 674 ya da 661 düşün.
    Ama üstadlar öncelikle 661'i öneriyorlar, Neden çünkü LPCM işliyormuş.. Forumda bunun ne olduğunu bulursun..
    Nasıl? kafan karıştı dimi?
    hade geçmiş olsun

quote:

Orjinalden alıntı: alkoliq11

Sony - STR-DA1200ES ve ONKYO TX-SR 604 arasında kaldım en fazla 1000 ytl butcem siz olsanız hangisini tercih ederdiniz
  • birşey daha ekleyeyim.
    bunlar içinde 1200ES HDMI ile sadece görüntü aktarabiliyor. Ses aktaramıyor.
    Hani olaki HDMI çıkışı olan DVD player yada ps3 ü AVR ye bağlayıp oradan da TV ye görüntü aldığında neden ses AVR den gelmiyor deme .
    Ses için ayrıca koaksiyel ya da optik kablo ile AVR ye giriş yapman gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gaziemir

birşey daha ekleyeyim.
    bunlar içinde 1200ES HDMI ile sadece görüntü aktarabiliyor. Ses aktaramıyor.
    Hani olaki HDMI çıkışı olan DVD player yada ps3 ü AVR ye bağlayıp oradan da TV ye görüntü aldığında neden ses AVR den gelmiyor deme .
    Ses için ayrıca koaksiyel ya da optik kablo ile AVR ye giriş yapman gerekiyor.

O zaman HDMI bağlantısının kime faydası var ki..
  • fakat ankarada 661 in 1000 ytl fiyata alınması ımkansız net tede bulamadım o fıyatlara taksıtlı onun ıcın sony 1200 ve onkyo arasında kaldım ılk basta 500 ytl lık bır receiver la baslayacaktım fakat hastalık halıne geldı hep daha ıyısını ıstemek gıbı heheeh netın basından kalkamaz oldum arastırmaktan....
  • quote:

Orjinalden alıntı: alkoliq11
    fakat ankarada 661 in 1000 ytl fiyata alınması ımkansız net tede bulamadım o fıyatlara taksıtlı onun ıcın sony 1200 ve onkyo arasında kaldım ılk basta 500 ytl lık bır receiver la baslayacaktım fakat hastalık halıne geldı hep daha ıyısını ıstemek gıbı heheeh netın basından kalkamaz oldum arastırmaktan....

Yeni nesil ses formatlarıyla ilgilenen arkadaşların tercihi minimum Yamaha RX-V 661 olsun; Onkyo TX-SR 604-674 ve 1200 ES çok abes rakamlar oluşmadıkça alınmaz bu saatten sonra...
    Yine Yamaha RX-V 661'de karar veren arkadaşlar, nisan ayı gibi TR'de piyasaya sürüleceği söylenen Yamaha RX-V 663'ü mutlaka beklesinler derim; 663 alamasalar bile, 661 için uygun rakamlar oluşacaktır...
  • kürşat hocam ayran içtik ayrımı düştük ... bişey demedin bak kaptım 875 i
    saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak
    kürşat hocam ayran içtik ayrımı düştük ... bişey demedin bak kaptım 875 i
    saygılar.

Olur mu öyle şey sevgili hakan
    Sipariş verdim diye yazdığında "hayırlı olsun" demiştim...
    Yine de iyi günlerde kullan, keyifli dinletiler olsun,
    Selamlar...
  • biliyorum üstadım..bayadır konuşamadık sesini duyayım dedim ..
    bende 805 alıcaktım ama yoktu . mecbur 875 aldım .tek kelime ile şahane. 2 gecedir 5 te yatıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak
    biliyorum üstadım..bayadır konuşamadık sesini duyayım dedim ..
    bende 805 alıcaktım ama yoktu . mecbur 875 aldım .tek kelime ile şahane. 2 gecedir 5 te yatıyorum

875, çok sağlam ve kaliteli bir cihaz kesinlikle; iyi de yaptın,
    Evo 30 larda iyi kolonlar dolayısı ile sağlam bir sistem oldu su götürmez...
    Ancak yine Klipsch RF-82 aklında olsun senin! Onkyonun yumuşak sesi, Klipsch'lerin hırçınlığını tolere ederek sağlam bir senkronizasyon oluşturur gibime geliyor...
    Ola ki Evo 30 ları elden çıkarmaya karar verirsen de benim haberim olsun

DÜZELTME: Evo 40 olacakmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 14 Mart 2008; 16:38:20 >

• hi hihi .... evo 40 .. satarsam zaten forumdakilerden başkasına satmam. gözüm gibi bakıyorum onlara kedi tepelirrine çıkıyo bazan kovalaşıyoruz evin içinde .ama daha çizik almadılar çok şükür
  • Öff aletlere bak, paranız varsa hiç acımayın ben acımıycam
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.