Şimdi Ara

Sony TV XF9005 mi XG9505 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar yeni bir alacagim suan arastirma asamasindayim.Suanki kullandigim 55 inc. Sony. Arastirmalarim sonucu 2 tv arasinda kaldim.Anladigim kadariyla bu tv ler ciktiklari yilin amiral gemileri ve basliktada belirttigim gibi XF9005 mi XG9505 bu ikisi arasinda ikilemde kaldim. izleme mesafem koltukla tv asacagim yerin arasi 3,4 metre civari. sizce 55 mi yoksa 65 mi alsam memnun kalirim acaba. suanki 55 lik kucuk gibi sanki. VE Tv yi gundelik tv dizi, youtubeden cizgi film arada laptop baglantili film izlemek icin kullanacaiz.
    Bilgi ve tecrubelerinizi paylasirsaniz cok isime yarayacak. Simdiden tesekkur ederim.

• Selamlar, arada ciddi bir fiyat farkı var eğer XF9005 fiyatında bir TV düşünüyorsanız yani 6500 TL civarında o zaman en iyi seçenek budur direk alın bence.
    Ama XG9505 10.000 TL bandında, eğer bu fiyata cikiyorsaniz o zaman alternatifler çoğalır mesela Samsung Q80R veya LG OLED55B9 gibi O zaman XG9505 değil bu 2 seçeneği değerlendirin bence.
    Bu arada LG OLEDB9 ile Samsung Q80R aynı kategoride değiller her türlü LG daha üstün ama yanına Q80R yazmamın sebebi Burn-in korkunuz varsa diyeydi. Yoksa eğer zaten B9 alıp geçin :)
    Burn in konusuna gelince tek kriterim var ; Eğer evde kontrol sizdeyse yani siz yokken genelde televizyon izlenmiyorsa ya da kısa sürelerle izleniyorsa korkmadan alın konuyu kapatın hicbirsey olmaz. Ancak kontrol sizde değilse yani çocuklar vs. gün boyu kullanıyorsa sizin kadar dikkat etmeyecekleri için televizyonda akşama kadar Disney channel açık olacaksa o zaman tehlike çanları calmaya başlar.

Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• antidote kullanıcısına yanıt
    hocam xf90 nerede 6500tl şuan 8500 den aşşağı bulunmuyor
    ayrıca siyah performansı hariç b9 un q80r ye pek bir üstünlüğü yok

Sony TV  XF9005 mi XG9505 mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

hocam xf90 nerede 6500tl şuan 8500 den aşşağı bulunmuyor
    2 gün öncesine kadar Vatanda ve Media Markt ta 6500 idi almayı düşünüyordum takip ediyordum bu yuzden. dDmek artmış 2 gün içinde şu anda vatanda 7481 TL olmuş

• quote:

ayrıca siyah performansı hariç b9 un q80r ye pek bir üstünlüğü yok

Öyle düşünüyorsaniz saygı duyarım ben aksi yönde düşünüyorum sadece

bir haftadır en az fiyatlar böyle hocam korona sebebiyle yeni ürün gelmiyormuş ondan zam yapmışlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oled TV mi Nanocell TV mi ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bir haftadır en az fiyatlar böyle hocam korona sebebiyle yeni ürün gelmiyormuş ondan zam yapmışlar
    evet fiyatlar devamlı artıyor, hatta şu anda bile googleda aratınca fiyt 6699 çıkıyor arama sonuçlarında cache'ten dolayı, siteye girince farklı

• Modeli bilmiyorum ama paran varsa 65 al derim. Benim izleme mesafem 3-4 m ve 65 değilde daha büyük olsa diyorum :) İlk geldiğinde 65 büyük gibi geliyor ama sonrasında o bile küçük gelecek.

Ben Tv yi alırken XF9005 ve XG9505 modelleri vardı ama arada 4000 TL farka hiçbirşeyi değmeyeceği için XF9005 ile devam ettim.
  • 65 inc Sony xg9505 i demo model olarak TL karşılığı 8900 lira civarına aldım. Forumlarda oludugumda o mesafeden bende izlenebileceğini düşünüyordum ama kesinlikle o büyüklük o mesafeye uygun degil. Sonuc olarak perşembe günü aldıgım tv yi cumartesi götürüp geri iade ettim.(30 gün iade hakkı vardı açılmış kullanılmış olsa bile) ayrıca. Dikkatimi çeken sony nin kendi apk sı olarak youtubede bir video açtıgımda sesi 5-6 yaptıgımda müthiş ses geliyor fakat ben apple tv ile kullanıyorum.aynı videoyu aapple tv nin youtubede app sinden açınca aynı ses yüksekliğini alabilmek için 13-15 getirmek gerekiyor.apple tv yi kendi kumandası ile kapadıgımda tv kapanmıyor. Onuda ayriyetten kendi kumandasından kapamak gerekiyor belki ayarlarla alakalıdır bilmiyorum. Sonuc olarak 55 bakmaya başladım.
    Tv yi çocuk oyuncak fırlatıp ekranı kırdıgı için yapıyorum zaten.ve en cok onlar kullanacak.oled biraz riskli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.