Şimdi Ara

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL ) (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.452
Cevap
10
Favori
192.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Omara

quote:

Orijinalden alıntı: postgres

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

quote:

SVE1512Y1ESI modeli hakkındaki görüşleriniz nelerdir? WoW dışında oyun oynamam sanırım, genellikle film izlemek için kullanıcam..

Hocam wow ne derece bilgisayarı zorlar bilmiyorum ama fiyat performansa bakın biraz bide linkinizide burdan paylaşırsanız cıhazla ilgili daha güzel yorum yapabiliriz. Bunun yanında incelediğim kadarıyla vatanda bir model mevcut. eğer Wow çok fazla özellik istemiyorsa sizin için gerekli bile değil.
    Dediğim gibi wow hakkında bir bilgim yok ama ilgili model sanki neredeyse her oyunu açar.
    Bu arada değerlendirmek için size fikir olması bakımından imzamdaki Lenovo Y580 bilgisayarımı 2150 liraya 12 taksitle yaklaşık 2,5 ay önce edindim. Şu an bulunmayan bir model zaten ama farklı seçenekleri değerlendirme açısından da fikir vermek açısından söylediö.

http://www.electroworld.com.tr/p/sony-sve1512y1esi-intel-core-i7-3632qm-windows-8-notebook/ model bu, wow'u yaklaşık 8 sene önce aldığım vgnfe11s modelinde oynadım uzunca süre. sanırım bu da yeterli olacaktır. bir de bu modelde 1080p filmleri rahatça izleyebilir miyim?

Monster notebook' lara baktınızmı acaba?

hayır bakmadım, bi öneriniz var mı acaba..? önceki sony marka laptopumu uzun yıllardır kullandığım için yine sony almaya sıcak bakıyorum açıkçası

@ANTHYPATHY yardımlarınız için teşekkürler

Valla önerim olur ne istediğinizi tam söylerseniz araştırırız

Açıkcası ben çok koyu bir japoncuyum ve bundan önceki laptoplarım sırasıyla toshiba - sony - sony oldu hatta şirkettede sony marka cihaz istedim ama bu kendime dinletemediğim bir kuraldır, markaya bağımlı kalmamak lazım ve hepsinde inanılmaz sorunlar yaşadım, inanın başkası yaşasa laptopu alır çöpe atardı ama bu işler tabikide şans işi sadece ürün alındıktan sonra servisi iyi olursa sizin üründe yaşadığınız sıkıntılar giderilir.

TNC bilgisisayar (toshiba yetkili servisi) o kadar iğrenç, o kadar iğrenç ki onlar yüzünden o çok sevdiğim toşiyi ilk ve son alışımdı. Cihan elektronik daha ılımlı ve müşteri yanlısı olduğundan ondan sonraki tercihlerim hep sony oldu.

Monster notebooklar bütün diğer notebooklarla aynı üretim hattından çıkar aynı altyapı ve ürünler kullanılır istediğiniz gibi konfigüre etmenize olanak sağlar ve Microsofta para ödemek zorunda bırakmaz sizi (zorunlu ödeten firmalardanda paranızı geri almanızı kesinlikle tavsiye ederimhttp://www.mecburdegilsiniz.com/ ) çok ilgililer destek ve servis konusunda ve ben denemek için sorun görmüyorum bundan sonra aldığım ürün kesinlikle monster olacaktır ve sizede incelemenizi tavsiye ederim.

www.monsternotebook.com.tr
    Laptop | Hâlâ Tanışmayanlar İçin En İyi Laptop'lar Monster'da!
    http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html

• Arkadaşlar herkese merhaba.Bende bu hafta sonu Sony Vaio SVE1512C6EW CEU model notebook sahibi oldum.Bilgisayarımı çok sevdim.Ancak bu win8 beni kanser etti hiç mutlu değilim.Ben 64 bit bir (ramların tamamını çalıştırması amacıyla)sisteme geçmeyi planlıyorum.Win7 64 ultimate yada winxp64 e geçmek istiyorum.Ne tavsiye edersiniz.Ben driverlara ulaşamadım.Dolayısı ile herhangi bir adım atamıyorum.Kendime kurtarma dvd si oluşturdum sony care den.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • Yeni seri Vaio Kullanan arkadaşlara bir sorum olacak: Bende 2010 model vaio f13 var. Şu fan sesi ve ısınma problemi meşhur olan seri. Şimdi Pc'yi değiştirmek istiyorum. İnsan bir kere Sony kullanınca değiştirmek istemiyor ama Pcyi acar açmaz başlayan ve nette gezerken bile çalışan fan sesi ve ısınma problemi insanı deli ediyor Bu yeni serilerde de Fan sesi ve aşırı ısınma problemi devam ediyor mu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egelili

Yeni seri Vaio Kullanan arkadaşlara bir sorum olacak: Bende 2010 model vaio f13 var. Şu fan sesi ve ısınma problemi meşhur olan seri. Şimdi Pc'yi değiştirmek istiyorum. İnsan bir kere Sony kullanınca değiştirmek istemiyor ama Pcyi acar açmaz başlayan ve nette gezerken bile çalışan fan sesi ve ısınma problemi insanı deli ediyor Bu yeni serilerde de Fan sesi ve aşırı ısınma problemi devam ediyor mu acaba ?

Yeni seriden kastınız E serisi ise yanılıyorsunuz. E serisi F serisinden daha düşük seviye notebook serisidir.

Tercih etmeniz gereken S ve Z serisi notebooklar olmalıdır.
  • Yeni seri olarak S serisini kast etmiştim. Bugün Vaio shoptaki adamla konuştum. Yeni serilerde iadde almadıklarını söylediler.Halbuki eski F11 'i ilk haftadan kendisine iade etmiştim, o zamanda F11 için iade almadım demişti. :) S serisne şu herşeyi full olan modeline baktım. Fan yuvası boştayken bile sıcaktı. Bence Sony sorunu S serisinde de çözememiş gibi. Bu arada elektro ward de vaio satış danışmanıda Harddisk dönüş hızının 7200 den 5400 e düşürüldüğünü, bu yüzden artık eskisi gibi ısınma olmadığının söyledi. Ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egelili

Yeni seri olarak S serisini kast etmiştim. Bugün Vaio shoptaki adamla konuştum. Yeni serilerde iadde almadıklarını söylediler.Halbuki eski F11 'i ilk haftadan kendisine iade etmiştim, o zamanda F11 için iade almadım demişti. :) S serisne şu herşeyi full olan modeline baktım. Fan yuvası boştayken bile sıcaktı. Bence Sony sorunu S serisinde de çözememiş gibi. Bu arada elektro ward de vaio satış danışmanıda Harddisk dönüş hızının 7200 den 5400 e düşürüldüğünü, bu yüzden artık eskisi gibi ısınma olmadığının söyledi. Ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum ama.

Kendi kafasına göre iade almıyorum demeye hakkı yok. 1 hafta içerisinde ürünü "rengini beğenmedim" diyerek iade etme hakkınız var tabi ki belli kurallar içerisinde.

İçinde gerçekten güçlü bir sistem barındırıpta ısınmayan laptop görmedim açıkcası, Monster gibi içerisinde çift fan bulunan laptoplarda belki olmuyordur hiç deneme fırsatımda olmadı.

Oyun için bence Vaio alınmamalı. Tamam güzel ama bence o yükleri kaldıramıyor her ne kadar sony olsada. Çünkü içerisinde güçlü bir ekran kartı çipseti barındıran Laptop ne olursa olsun tek fan ile soğumuyor.

Monster, msi, samsung vs gibi gamer notebooklarından alınmalı. Tamamen şahsi fikrim.

• Merhaba arkadaslar, uzun yillardir FW21E modelini kullanmaktayim, artik cogunlukla ailem kullandigindan ve bana buyuk geldiginden dolayi yeni bir notebook almaya karar verdim.

SVE14A2V1EW modeli hosuma gitti fakat size danismak istedim. Pek oyun oynayacagimi zannetmiyorum fakat canim istersede oynayabilmek istiyorum acikcasi ekran kartinin neleri yapip yapamicagini bilmiyorum.
    Aslinda okulda kullanilacak cogunlukla ama evde de rahat bi sekilde kullanmak istiyorum bu yuzden 14' ideal gibi geliyor.

siz bu urun icin ne dersiniz? baska onerileriniz var mi ve nerden almami tavsiye edersiniz?
    bu arada aldigim gibi SSD takmayi dusunuyorum.
    Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiqeL -- 12 Şubat 2013; 5:08:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiqeL

Merhaba arkadaslar, uzun yillardir FW21E modelini kullanmaktayim, artik cogunlukla ailem kullandigindan ve bana buyuk geldiginden dolayi yeni bir notebook almaya karar verdim.

SVE14A2V1EW modeli hosuma gitti fakat size danismak istedim. Pek oyun oynayacagimi zannetmiyorum fakat canim istersede oynayabilmek istiyorum acikcasi ekran kartinin neleri yapip yapamicagini bilmiyorum.
    Aslinda okulda kullanilacak cogunlukla ama evde de rahat bi sekilde kullanmak istiyorum bu yuzden 14' ideal gibi geliyor.

siz bu urun icin ne dersiniz? baska onerileriniz var mi ve nerden almami tavsiye edersiniz?
    bu arada aldigim gibi SSD takmayi dusunuyorum.
    Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Bütçe nedir?

• max 2000 diyelim
  • Selam arkadaşlar. Vaio eb4x1e bilgisayarım 21. ayında durduk yere kapandı ve açılmadı. Herhangi bir led ışığı da yanmadı. Şimdi serviste tamirini bekliyorum. Böyle bir sorunla karşılasan var mı ? Ben biraz araştırdım da 2005 ten beri bu sorunu yasamış yaşayanlar varmış. Bilginize

Açıkcası vaio yu alırken kaliteli bir cihaz olduğunu düşünmüştüm. Fakat şimdi yanıldığımı düşünüyorum.
    Bundan sonraki tercihim vaio olmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nymn82

Selam arkadaşlar. Vaio eb4x1e bilgisayarım 21. ayında durduk yere kapandı ve açılmadı. Herhangi bir led ışığı da yanmadı. Şimdi serviste tamirini bekliyorum. Böyle bir sorunla karşılasan var mı ? Ben biraz araştırdım da 2005 ten beri bu sorunu yasamış yaşayanlar varmış. Bilginize

Açıkcası vaio yu alırken kaliteli bir cihaz olduğunu düşünmüştüm. Fakat şimdi yanıldığımı düşünüyorum.

sekiz yıl önce aldığım vaio'yu kullanmayı birkaç ay önce bıraktım, bu geçen sekiz yıllık sürede bana sadece yazılımsal sorunlar çıkardı ki bundan kastım format attırmak vb bozulmasının sebebi de yüksek voltaj gibi bişeymiş, yani diyeceğim şu ki o bilgisayarı sekiz sene kullandıktan sonra sıradaki tercihim de vaio olacak

• quote:

quote:

Selam arkadaşlar. Vaio eb4x1e bilgisayarım 21. ayında durduk yere kapandı ve açılmadı. Herhangi bir led ışığı da yanmadı. Şimdi serviste tamirini bekliyorum. Böyle bir sorunla karşılasan var mı ? Ben biraz araştırdım da 2005 ten beri bu sorunu yasamış yaşayanlar varmış. Bilginize

sekiz yıl önce aldığım vaio'yu kullanmayı birkaç ay önce bıraktım, bu geçen sekiz yıllık sürede bana sadece yazılımsal sorunlar çıkardı ki bundan kastım format attırmak vb bozulmasının sebebi de yüksek voltaj gibi bişeymiş, yani diyeceğim şu ki o bilgisayarı sekiz sene kullandıktan sonra sıradaki tercihim de vaio olacak

Az önce servisten aradılar. Orijinal olmayan yazılım kullanmışsınız dediler. Halbuki orj win 8 yüklü bilgisayarda. Formatla cozeceklermiş 50 tl ücreti varmış. Anlamadığım nokta hiçbir canlılık belirtisi olmayan cihazı sadece formatla nasıl duzeltecekler.

Valla kardeşim ilk laptobum asus tu. Ona yuklemedigim yazılım , yapmadığım işkence kalmamıştı ama 4 sene tık demedi sonra sattım. Yani eğer bu bilgisayara yazılım hemde orj yukleyemeyeceksem, üstüne bi dantel koysun annem salonda tv nin yanında dursun bari.

Sony vaio benim için bitmiştir. Daha da vaio almam ...

• quote:

quote:

Az önce servisten aradılar. Orijinal olmayan yazılım kullanmışsınız dediler. Halbuki orj win 8 yüklü bilgisayarda. Formatla cozeceklermiş 50 tl ücreti varmış. Anlamadığım nokta hiçbir canlılık belirtisi olmayan cihazı sadece formatla nasıl duzeltecekler.

Valla kardeşim ilk laptobum asus tu. Ona yuklemedigim yazılım , yapmadığım işkence kalmamıştı ama 4 sene tık demedi sonra sattım. Yani eğer bu bilgisayara yazılım hemde orj yukleyemeyeceksem, üstüne bi dantel koysun annem salonda tv nin yanında dursun bari.

• quote:

quote:

quote:

Hertürlü bilgisayarda yazılımsal yada donanımsal sıkıntılar baş gösterebilir. Bunları firmaya yormak bence büyük haksızlık ki Sony kendini birçok platformda kanıtlamış bir firma. Bu demek değil ki her markadan üstündür sony. Yarın birgün gider tost makinesi pavilion alırsın, F serisi bir vaio'dan daha uzun ömürlü olur belli mi olur. Bu tamamen kullanıma bağlı ve birazda şans işi.

Ayrıca sorunun çözümü konusunda hiçbir pc işletim sistemi yüzünden açılmamazlık yapmaz en azından bios' a girebilirsiniz. Tahminimce içerde bişeyler gevşedi söküp taktılar ve format parası isteyecekler. Ayrıca hiç açılmayan bir pc için 50 TL makul bir fiyat çokda pahalı değil.

• 50 tl para değilde. Garanti neden var?

• quote:

50 tl para değilde. Garanti neden var?

Sen cihazın üstünde gelen ve lisansı için "para ödediğin" windows' u kaldırıp yerine lisansına "para ödemediğin" bir windows sürümü kurarsan ve adamlarda bunu yakalarsa hiç acımazlar.
  • quote:

quote:

Sen cihazın üstünde gelen ve lisansı için "para ödediğin" windows' u kaldırıp yerine lisansına "para ödemediğin" bir windows sürümü kurarsan ve adamlarda bunu yakalarsa hiç acımazlar.

Dostum anlatamıyorum galiba orijinal yani lisanslı Windows 8 kurdum. Para ödedim yani. Ok

• quote:

quote:

quote:

Dostum anlatamıyorum galiba orijinal yani lisanslı Windows 8 kurdum. Para ödedim yani. Ok

O zaman kabul etmeyin ve lisansınızı gösterin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman kabul etmeyin ve lisansınızı gösterin.

Yarın göterecez bakalım ne diyecekler.

• quote:

quote:

ben de 2006 dan beri kullanıyorum. o zaman üretilen makinalar kaliteliymiş gerçekten.

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.