Şimdi Ara

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.452
Cevap
10
Favori
192.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lenovoda güzel bir cihaz. Açıkçası arkadaşlarıma tavsiye ediyorum hatta birine o deriden almıştık. Bence başarılı makinalar yapıyorlar.
    Ancak sony ile donanım farkları mevcut. HD5650 GT 240 dan biraz daha üst seviye bir kart. Arada fark muhakkak olacaktır.
    Bunun yanında SONY'de led ekran mevcut değil ancak ekran kalitesi LEDi fazla aratmıyor. Elbette işi kozmetiği markasına bakarak tercihini sen yapacaksın. orası sana kalıyor. Ancak SONY deyince her yerde farklı olursun. Gerek servis noktasına ulaşma gerek ne olursa olsun. Müşteri memnuniyeti biraz daha üstte. Burda elbette LeNOVO servislerine lafım yok ancak sektörde yeni bir marka olmasından dolayı çok fazla servis noktası yok. Bu bir handikap.
    İnşallah hayırlısı olsun artık.
  • Teşekkür ettim ANTHYPATHY kardeşim. Sony eb2s1e modelini aldım hayırlısı olur inşallah.
  • Selam arkadaşlar bendede Sony Vaio VPC-EB1S1E modeli kullanıcısıyım bu laptopun kendi topiğinde arkadaşlara sordum fakat cevap vermediler yada vermek istemediler umarım aranızdan beni bilgilendirebilcek birisi çıkar.Sorun şu ki ben bu laptopu 6 aydır kullanıyorum ilk zamanlar pilde açtığımda sadece %5 olan kayıp artık %14 lere kadar çıkmaya başladı ve buda benim sinirlerimi çok zorluyor ben bu laptopu Vaio diye aldım ama gel gör ki hiçde göğsümü gere gere kullanamadım eğer bu bi sorun ise ben bu laptopun iadesini yada değişimini isteyeceğim şimdiden çok teşekürler.
  • Biraz diğer konuyuda bu konuyuda okursanız bu serisi pilde azalma sorununu görebilirsiniz.

%14 fazla bir değer.Servise verebilirsiniz.
  • Sayın bendede Vaio gate artık her açtığımda otomatik açılmamaya başladı yukarıdaki dock barı yani kendim açıyorum yukarda otomatikman açıl işaretli sebep ne olabilir ?
  • Beni de ekleyin kulübe.Yarın elime geçecek sony im inşallah.....

Sony VAIO EB2S1E/BQ
  • Hayırlı olsun.

@LexisOrAlv

Çalıştıra msconfig yazdıktan sonra başlatma sekmesine gelerek kontrol edebilirsin.

Listede vaio gate olmalı ve tikli olmalıdır otomatik açılması için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayın

Hayırlı olsun.

@LexisOrAlv

Çalıştıra msconfig yazdıktan sonra başlatma sekmesine gelerek kontrol edebilirsin.

Listede vaio gate olmalı ve tikli olmalıdır otomatik açılması için.

yalnız vaio gate yok orada
  • E sorun orda o zaman

Vaio gatei yeniden yükleyebilirsin.Yada youruninstaller programı ile başlat girdisi oluşturabilirsin.

Ccleaner gibi bir registry temizleyici kullanıyorsan o silmiş olabilir muhtemelen.
  • Ne yani bitek bendemi var bu olay beyler kimsenin pc si kayıpsız açılmıyormu?
  • Hayır bizlerde de mevcut ancak o seviyede değil. Şunuda incele4rsen farkına varırsın elbet kayıp görünüyor olsa bile cıhazın pil ömrü heşeyi kısıtladığında 2 saat civarı yani normal kullanımda. Bu sürede normal denebilecek bir süre özellikle harici ekran kartlı bir makina ve yüksek donanımlı bir cihaz için. Ben meseleyi dert etmiyorum zatençok fazla pil kullanmadığım gerşek yani.
  • Bence bu sony e yakışmayan bi hata olmuş ..Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim sınıfta envayi çeşit laptop var ve açılırken bu denli pilden kullanan bi makine daha görmedim yani bu konuda sony e dev gibi bi
  • Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Sınıfta envaiçeşit laptop var ve tasarımı olsun , klavyesi olsun bu tarz ilgi çeken bir cihaz daha görmedim.

Mac sahipleri pek cihaz getirmiyorlar kampüse
  • Yok tasarım bencede güzel abartılı değil sade ama şık.
    O pil meseleside sanırsam yazılımsal bir durum gibi duruyor. Ben SONY destek hattına meseleyi danıştım gelen mesajı daha önce buradan paylaşmıştım. Onlar açılışta tükettiğini idda ediyorlar. Ancak bana pek mantıklı gelmedi. Daha öncede belirttiğim gibi normal ayarlarda 1 saat 47 dakika gibi bir süre şarj gidiyor hiçbirşeyi kısıtlamadan bu da gayet normal bir süre. Yanılıyorsam düzeltebilirsiniz.
    Şunuda belirteyim başlarda biraz fazla kayıp var gibi gösteriyor ama pil dolup boşaldıkça bu biraz daha düzeliyor. Bende de ilk başlangışte % 87 gibi bir rakamla boşalmaya başlıyordu pil. Zamanla arttı bu yüzde şimdi %90 lardaydı en son kont ettiğimde.
  • Zaten olaya şöyle bakmamak gerek;

E hepsinin içindeki işlemci,ram,ekran kartı aynı değil mi?Niye boşa fazla para verelim.

Öyle olmuyor işte 2 sene sonra menteşesi oynayan,kasada çatlamalar oluşan,touchpad tuşları arızalanan o kadar çok cihaz gördümki.

Sony kalitelidir,prestijlidir,servisi iş yapar,içinde gereken her türlü yazılımla gelir.Lakin pahalıdır.
  • Sayın arkaşım kusura bakma ama taraflı konuşuyorsun..Ben babamdan gördüğümle teknolojide herzaman sony yada toshiba tercih ettim..evdeki klimadan televizyona mp4 playerdan fotoğraf makinesine kadar çoğu sony dir bizim evde..Ama sony nin bu E modeli o kadarda kaliteli değil malzeme açısından insanlara bazı şeyleri taraflı yansıtıp yanlış bilgilendirmemek gerek bu forumdan görüp onlarda cihaz alıyolar..Tamam sınıfta açıyosun VAİO yazısı 20 metreden bile ağırlığını koyuyo adam geliyo oo vaio var elemanda ses kalitesine bakalım ekran kalitesine bakalım cortluyosun..malzeme kalitesininde çok kaliteli olduğunu sanmıyorum zaten made in china yani japon bile değil..Tamam sony ama bu modelin zayıf bi halka olduğunu lütfen görmezden gelmeyelim
  • Neden taraflı konuşayım Sony'de hissem falan yok

Kullandığım cihazlara göre yorum yapıyorum.

Şu made in china olayına bende çok takıldım ama dünya kabullendi bunu.

Sony alırız china,iPhone alırız china,herşey neredeyse china artık.

Bu yüzden bu kriter cihazın kalitesini göstermez bence.

Hep konuştuk ses bu model için bir eksi.Ama yukarıdaki ayarla gerçekten epey iyileşme söz konusu.

Ekran karşılaştırması yaptım daha önce.O zamanda belirttim.CCCdan conrast ayarı ile yakalanabileceğini.Kimi sever kimi sevmez fazla siyahı.

Cihazı genel anlamda değerlendiriyorum.Ses 100 üzerinden 80 alıyorsa , ısınma 100 üzerinden 130 alarak kapatıyor bu farkı.

Sizin bu cihazı alma nedeniniz nedir?Müzik dinlemek için kesinlikle yanlış cihaz seçmişsiniz.

Arkadaşınız oo vaio var bir bakalım şuna dedikten sonra ona 90 derece olan bir ekmek kızartma makinesi vermekten iyidir.(bknz hp.)

Her serinin mutlaka ama mutlaka küçük bir yerindede olsa hata lüksü vardır.Ama bu seri zayıf halka falan değil benim görüşüm.

Bu kısaca şudur aslında ; Mersedesin orta halli bir modeline binmek mi yoksa Opelin en lüks modeline binmek mi?

Bu arada Sony'nin klimasını ilk defa duydum.

• Sony de hissen olması gerekmez sadece sana hitap etmesi ve fanatiği olman yeterli

China olması gerekmezdi Sony eğer büyük bi firma ise.Ferrari bugün ismiyle sadece para kazanabiliyorsa,Mercedes sadece ismiyle para kazanabiliyorsa bu yıllardır üretimini sağa sola hadi sağı solu geçtim çin gibi ucuz ve işçiliğin basit olduğu bi ülkeye taşınmamasından kaynaklanıyo olsa gerek.Ama tabi sende haklısın üretimini çin e taşımayan elektronik firması kalmadı Sony enayimi farklılık yapıp japonyada neden üretsin..

Ses olayına değinmiyorum zaten rezilliği ortada yukarıda geçenide okumadım ama yazılımsalda olsa malzeme kötü hocam ne kadar iyileştirebilirsin..

Isınma probleminde evet cihazın altı üstü ısınmıyor ama ızgaradan alev üflüyor diyebilirim oyun oynarken.

Hp le zaten karşılaştırmıyorum cihazı Hp hiç bi modeliyle Vaio ya rakip olamaz yıllardır halledemedikleri ısınma problemiyle ne kadar başarılı olduklarını ıspatlıyorlar.

Söz konusu rekabeti otomobil dünyasına taşırsakta eğer Sony Mercedes ise Toshiba emin ol BMW dir aralarında ve her zaman bi yarış halindedir o onu geçer o onu geçer ama benim tercihim Mercedes olur orasıda ayrı dava.

Klima Toshiba bu arada.

Saygılar.

• Kesinlikle birçok konuda söylediklerine katılıyorum.

Oyun oynarken havalandırmadan ısıyı atması gerek zaten ki cihaz ısınmasın.

Ses konusunda işte dediğim gibi diğer üstünlükleri üstünü örtüyor bence.Tabi bende isterdim Altec sistem olsun

Toshiba kullandım 2 sene kadar.Çok memnun kaldığım cihazlardan birisiydi.Keza Dell yine öyleydi.

Sony,Dell,Toshiba her zaman ilk 3'tedir benim tercihimde.

Cihazın iyi taraflarını fark ettireceğim sana Bu fanlık değil aldığın cihazı her yönüyle en yararlı şekilde kullanmaktır.

• Umarım Sayın çünkü bende severek aldım vaio mu bundan önce toshiba kullanıyordum eğer toshibanın istanbul servisleri kaliteli olsaydı ondan vazgeçmezdim ama nalet gitsin toshibanın istanbul servislerine burdan da bu aracılıkla onlara koca bi

Tavsiyelerin olursa göz ardı etmeyeceğime emin olabilirsin bende cihazımı severek kullanmak istiyorum çünkü

Saygılar..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.