Şimdi Ara

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.452
Cevap
10
Favori
192.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar ben gecen ay amerikadan eb serisi laptop almistim forumda arkadaslarin bahsettigi gibi tiz ses gelioyordu islemciden iaade ettim. ancak yine bir vaio siparis verdim:DD. Bu arada bus sorunun cozumu icin yabanci bir forumda cozumunu buldum. sizlerle paylasacagim. Deneyen arkadaslar sonucu paylasirlarsa sevinirim.

Solution for high pitched noise:

1. We have to change the registry.
    Typing in the command line "regedit", you go to the registry key:
    HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power \ PowerSettings \ 54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00 \ 5d76a2ca-e8c0-402f-a133-2158492d58ad

2. Included option in this branch will enable and disable the idle processor. In this case, it should be included.
    To enable one or another hidden parameter, it is necessary to find and edit the value DWORD, changing its value SettingValue from 1 to 0.

3. Then, through the control panel - power - in the settings mode select power management processor.
    There will be an option disabling idle processor and high pitched noise immediately disappears.

• Ne tarafa yazacağımı şaşırdım

@ ANTHYPATHY

Teşekkür ederim.Bildiğimi,yaşadıklarımı paylaşıyorum kendimce.OC yapalım tabi

@ hakansolak

İlk önce Türkçe dil ayarını yaparsın.Ardından ilk önerim açılıştaki kullanmadığın vaio programlarını kapatırsın.

Birsürü birşey açılıyor.Dolayısıyla açılış performansını etkiliyor.

Kurduktan sonra neler istediğini yazarsan buradan yazarız.

@ jeremo32

Diğer konuda yazdığım gibi gece deneyeceğim.Bakalım işlemci boşta iken fan hangi devirde çalışacak.
  • Ben denedim olayı. Ses gidiyor ancak fan biraz yüksek devirde çalışıyor açıkçası gerek yok bence. gelen ses fandan çok daha az ses yapıyor. Yani bilgisayar gerçekten sessizken normal bir laptop gibi ses yapıyor.
    Bu ses muhtemel SONYe has değil artık düşüncem o. Sanırsam İ serisi işlemcilerin hepsinde var bende i 300 m de varken Sayın'da da varsa durum budur.
    Siz kafanızı takmayın taş gibi bilgisayar ben geçen 15 günden fazla açık bıraktım download için. Hemde denemek için gayet normal performansı yani olumsuz biş değişim görmedim.
  • @Sayın teşekkürler ilgine öncelikle.
    Türkçe dil ayarı nasıl yapılır ilk etapta onu sorsam,ben anlamıyorum cidden bu program işlerinden.
    Vaio programları ne ne işe yarıyor onuda bilmiyorum,hepsini silerim muhtemelen,fakaty simemem gerekenleri silmeyeyeyim.Neler var misal ıvır zıvır bir yazasanız bende onları uçurayım makina gelince hemen.
  • Bu vaioların üstünde gelen Mc Afee nasıl bir anti virüs...
    Microsoftun kendi 64 bitlik antivürüs programını yükleyeyim diyorum...
  • VPC EB2S1E BQ
  • @MEDUSAL
    MCAFEE gayet güzel ancak açılışlarda bilhasa bilgisayarı baya yavaşlatıyor kaldırınca farkına varırsın. Sayın sanırsam antivirüs kullanmıyor bende basit olan avast yada nod32 öneririm.
    Ben avast kullanıyorum free versiyon.

@hakansolak
    Dil seçimini açılışta kurulum yaparken seçebilirsin. Ancak bunun yanında sağ altta seçeneğide var ayroca denetim masasındna da yabilirsin. Sıkıntın olursa ekran görüntüsü ekleyeyim.
    VAİO Gate diye bir drogram var havalı duruyor ancak o ekranın üstündeki kısayollardan başka işe yaramıyor. Onu kaldırabilirsin.
    YAda kısacası VAİO update, vaio smart network, vaio care dıındakiler hayati önem taşımıyor zamanla kullana kullana kaldırabilirsin. Ama bunları kaldırma derim.
    Birde arcsoft var web came effect veriyor çok eğlenceli ama çokda gerekli sayılmaz. Ama ben kaldırmadım.
  • vpceb2s1e bq
  • kullanan vardır umarim.
    Arkadaşıma EB3M1E modelini almayi düşünüyoruz.VAIO'yu benden görerek çok beğendi ve iyi yönde duyumları varmış.
    Belirttiğim modelin işlemci bilgisine ulaşamadım. Ve birde bu modellerin kronik problemleri var mı?
  • Intel Core i3-370M 2.4 GHz. 3 MB Cache Bellek İşlemcisine sahip bir cihaz. diğer özellikleri benim imzamdaki makina ile aynı. Genel anlamda sorunsuz gayet sessiz. Performans olarak başarılı bir makina benim kullandığım.
    Tiz bir ses mevcut bendeki işlemcide. Sesin ne olduğunu uzun süre araştıtdık ancak işlemcinin boştayken devre dışı bırakılması esnasında gelen bir ses. İntelin i serisi işlemcilerinde var anladığım kadarıylada. Senin işlemcin biraz daha yeni bir işlemci bu sesde yoksa gerçekten başarılı olmuştur. Biz konuyla ilgili Intelin güncellemesini bekliyoruz. yani bu SONY kaynaklı bir sorun değil. i serisinden hangi işlemciyi alırsan al muhtemelen olacaktır diye düşünüyorum.
    Ancak bunu işlemciyi devre dışı bırakma özelliğini kapatarak çözebiliyorsun ancak o zaman çok düşük seviyede çalışan fanın devri biraz artıyor. O senin tercihin.
    Bendeki makina serinin ilk örneklerinden olmasına rağme ne ısınma nede farklı bir sorunu oldu. Ancak bazı programları kaldırarak yada kapatarak performansını artırdım.
    Bşrde ses kalitesini artırmak için SRS AUDIO sandbox kurdum SAYIN arkadaşımızın tavsiyesiyle.
    Gayet güzel oldu.
    Genel anlamda kalite iyi. Performans ise gayet başarılı. Bunun yanında teknik desteğe mail yoluyla bile başvurduğunda en geç ertesi güne cevap geliyor olması gayet güzel.
    Eksi olarak ise sadece 5+1 surround ses desteklememesi var. Onuda ben araştırıyorum muhtemelen 50 lira civarına bir usb harici ses kartıyla hallolacak bir olay ama ben almışken harici kartı kalite bir şey alayım diyorsan creative in 150 lira cıvarına böyle bir ses kartı mevcut. İncelediğim kadarıylada gayet başarılı.
    Birde ekran ayarlarında biraz ayarlama yapman gerekiyor ilk aldığında görüntü kalitesini o zaman gerçekten üst seviyelere taşıyabilirsin.
    Yani bu seri genel anlamda kullanıcısına sıkıntı yaşatmayan vede birde SONY markasının imajını da hesaba katarsak gayet başarılı. Ben kendim açıkçası cıhazı canlı gözle bile görmeden netten aldım. Gayetde memnunum.

NOT: Bu arada arkadaşlar teknoloji mağzalarındaki tezgahtar arkadaşlara özellikle ekran kartı ve işlemci meselerinde fazla güvenmeyim malesef bilgileri biraz kısıtlı. En son bana elamanın birisi i3 işlemciyi gerçek 4 çekirdek diye tanıttı. i3 ve i5 serileri hipertrading özelliği ile yani sanal 4 çekirdek işlemciler. Gerçek 4 çekirdek işlemciler isminde Q harfi bulunduruyor. Örn: i7q serisi.

• Vermiş olduğun çoğu bilgi.hele ki VAIO kalitesi,tarafımdan tespittir :)
    Bu sebeple yurt odasındaki 3.arkadaşıma da VAIO alcaz,eb serisini uygun bulduk ki anlatımınla yanılmadığımı gösterdin teşekkür ederim.
    İşlemciyi 2.13 gördüm, 2.40sa daha güzel,inşaat mühendisliği okuyan bi arkadaşımız alıcak.bende de fw serisinin ilk modeli mevcut.
    5.1 surround hiç bir laptopta yok, hp veya toshibada olanı diyorsan.çok araştırmıştım.surround değil o.sadece çift kulaklık çıkışıyla kullanıcının gözünü boyama.teknosa'da belkin markasının 3liraya jack çoklandırıcısını alarak VAIO'nun hepsinden kaliteli ses verdiğini görebilirsin ;) 5.1e de bağlayabiliyorsun =)
    O tiz ses benim konumda da çok soruldu.teknik serviste expert olan bi abimize sormuştum.o ses çalıştığını gösterir demişti.harddisk sesi imiş.işlemci ses yapmaz.dönüş esnasındaki harddisk sesi o.işlem tapadığında ortalık sessiz olıyordur bence?

Ve son olarak.usb ses kartını ben de araştırmıştım.ama pci-express alırsan kalitede fark oluyomuş.

Edit: i serisine ait işlemci sesinden haberim yoktu,ona göre yorum yaptım.benimki 2yili devirdi,ozaman islemci sesi yoktu.
    Fani temizlemem lazım,tırsıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ectilase -- 12 Ekim 2010; 20:39:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Intel Core i3-370M 2.4 GHz. 3 MB Cache Bellek İşlemcisine sahip bir cihaz. diğer özellikleri benim imzamdaki makina ile aynı. Genel anlamda sorunsuz gayet sessiz. Performans olarak başarılı bir makina benim kullandığım.
    Tiz bir ses mevcut bendeki işlemcide. Sesin ne olduğunu uzun süre araştıtdık ancak işlemcinin boştayken devre dışı bırakılması esnasında gelen bir ses. İntelin i serisi işlemcilerinde var anladığım kadarıylada. Senin işlemcin biraz daha yeni bir işlemci bu sesde yoksa gerçekten başarılı olmuştur. Biz konuyla ilgili Intelin güncellemesini bekliyoruz. yani bu SONY kaynaklı bir sorun değil. i serisinden hangi işlemciyi alırsan al muhtemelen olacaktır diye düşünüyorum.
    Ancak bunu işlemciyi devre dışı bırakma özelliğini kapatarak çözebiliyorsun ancak o zaman çok düşük seviyede çalışan fanın devri biraz artıyor. O senin tercihin.
    Bendeki makina serinin ilk örneklerinden olmasına rağme ne ısınma nede farklı bir sorunu oldu. Ancak bazı programları kaldırarak yada kapatarak performansını artırdım.
    Bşrde ses kalitesini artırmak için SRS AUDIO sandbox kurdum SAYIN arkadaşımızın tavsiyesiyle.
    Gayet güzel oldu.
    Genel anlamda kalite iyi. Performans ise gayet başarılı. Bunun yanında teknik desteğe mail yoluyla bile başvurduğunda en geç ertesi güne cevap geliyor olması gayet güzel.
    Eksi olarak ise sadece 5+1 surround ses desteklememesi var. Onuda ben araştırıyorum muhtemelen 50 lira civarına bir usb harici ses kartıyla hallolacak bir olay ama ben almışken harici kartı kalite bir şey alayım diyorsan creative in 150 lira cıvarına böyle bir ses kartı mevcut. İncelediğim kadarıylada gayet başarılı.
    Birde ekran ayarlarında biraz ayarlama yapman gerekiyor ilk aldığında görüntü kalitesini o zaman gerçekten üst seviyelere taşıyabilirsin.
    Yani bu seri genel anlamda kullanıcısına sıkıntı yaşatmayan vede birde SONY markasının imajını da hesaba katarsak gayet başarılı. Ben kendim açıkçası cıhazı canlı gözle bile görmeden netten aldım. Gayetde memnunum.

NOT: Bu arada arkadaşlar teknoloji mağzalarındaki tezgahtar arkadaşlara özellikle ekran kartı ve işlemci meselerinde fazla güvenmeyim malesef bilgileri biraz kısıtlı. En son bana elamanın birisi i3 işlemciyi gerçek 4 çekirdek diye tanıttı. i3 ve i5 serileri hipertrading özelliği ile yani sanal 4 çekirdek işlemciler. Gerçek 4 çekirdek işlemciler isminde Q harfi bulunduruyor. Örn: i7q serisi.

SRS AUDIO sandbox win 7 de çalışmıyor.. Yani ses gelmiyor.. artık programda üretilmiyor... Sen nasıl becerdin de anlatırsan çok sevinirim...

Firmanın Yeni programı bu http://wowmediaplayer.srslabs.com/

• Express Card almanın ne mantığı olduğunu hiçbir zaman anlamadım.

Cihazın yanından bir çıkıntı olacak ayrıca 5+1 ses sistemi kullanıyorsanız cihazın yanına 3 tane kablo gelecek.Benim gibi 5+1 sistem ve harici amfi kullanıyorsanız cihazın yanına 5 tane kablo çekmelisiniz.

Ben Creative Xfi Usb ses kartı kullanıyorum.Koydum masamın yanına sadece usb kablosunu takıyorum.

Kısacası express card iş değil.Daha kaliteli falanda değil.

SRS Audio Sandbox win7'de gayet güzel çalışıyor.Hoş şuan kullanmıyorum.Windows üzerinden ayar yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayın
    Express Card almanın ne mantığı olduğunu hiçbir zaman anlamadım.

Cihazın yanından bir çıkıntı olacak ayrıca 5+1 ses sistemi kullanıyorsanız cihazın yanına 3 tane kablo gelecek.Benim gibi 5+1 sistem ve harici amfi kullanıyorsanız cihazın yanına 5 tane kablo çekmelisiniz.

Ben Creative Xfi Usb ses kartı kullanıyorum.Koydum masamın yanına sadece usb kablosunu takıyorum.

Kısacası express card iş değil.Daha kaliteli falanda değil.

SRS Audio Sandbox win7'de gayet güzel çalışıyor.Hoş şuan kullanmıyorum.Windows üzerinden ayar yaptım.

sakin yav :)
    Ben 1bucuk yıl önce sorduğum arastırabıldiğim bilgileri paylastim.değişmis olabilir,yanlış bilgilenmiş olabilirimde.bukadar sinirlenmene gerek yok :)

• Ben gülücük kullanmayınca yanlış anlaşılıyorum arkadaş

Sakinim gayet , sinir yok
  • ciddi anlamda karşılıklı muhakemede olsak bi tane giydirceksiniz sandım =)
  • Crakli bir tane buldum biraz aramayla bedne win7 de çalışıyor. Yalnız yanılmıyorsam 1.10.2.0 versiyonu bendeki ben ayarlarıda bundan yaptım hatta kendim ayar yapıp kaydettim birkaş tane. Açıkçası hatırladığım kadarıyla yükleme esnasında bir sıkıntı yaşamadım.
    Bahsettiğimiz ses sanki pek hddye benzemiyor. Düzeltmek için bios yada güç seçeneklerinden işlemci ayarlarını kurcalıyoruz biraz. ordan işlemci olduğunu düşündük bizde.
    Yani sonuçta mantıklıda olsa tahmin açıkçası.
    Bu arada express cardların erişim hızları yanlış hatırlamıyorsam biraz daha düşüktü. Emin değilim ancak şuda bir gerçek ki artık o slotlar için orta kalite bile ürün pek üretilmiyor. Genelde eski modeller tarafından kullanılmalarından kaynaklanıyor.
    Ha bu arada benimde 5+1 destekleyen bildiğim tek laptop yani bu fiyatlardakilerden bahsediyorum, ACER. Ancak onlarında kasaları ban hiç güven vermedi. Açıkçası ben laptopu masaüstü gibi hiç taşımam anca yılda bir diyorsanız sıkıntı yaiatmaz, ancak ben gibi odada bile günde 2 kez yer değiştiriyorsa minumum tavsiye etmem.
    :)
    Sayın alemsin sen de...

• arkadaşım laptop siparişini vermiş.2 güne gelir demişler.tek korkum istanbul bilişimden gelmiyordur inş.
    Yukarıda belirttiğimden tek farkı i3 işlemcinin 2.27 olanı.başka bi bilgisayarcıdan sipariş vermiş çünkü.
    Hangi model olduğunu bilmiyorum ama eb2 serisinden galiba.
    Benim 5.1le hiç işim olmadığından detayına bilmiyorum tabi.kardeşimin masaüstüne gerekli sistemi kurdum =)
    İşlemci çok elektrik geldiğinde cızırdar.onun dışında fan hdd ve rom ses çıkaran parçalardır bildiğim kadarıyla.he bide hoparlör tabi =)
  • Arkadaşlar, yaklaşık 1 ay önce Vaio EB2S1E modelini almıştım fakat pil sorunu ile karşı karşıyayım. Batarya doluyken 1 saatte bitiyor, çok fazla kasmama rağmen.
    Yeni bilgisayarın bataryasının bu kadar çabuk boşalması normal mi sizce?
    Ya da sizin bilgisayarlarınızın pili ne kadar sürede bitiyor?
  • Vaio control center da battery seçeneklerinde Enable battery care functipon var onun önündeki tiki kaldırmayı dene istersen bir. Onunla ilgili olabilir. Program bataryanın belli kısmını kullanıma kapatarak korunmasını sağlıyor. Bataryan ileride öldüğünde kendin bunu devreye alabiliyorsun. FOnksiyonuda bu. Sen bu özelliği kapatıp kullanmayı dene derim.
    Olmazsa SONY ile bir iletişime geç mesele hakkında benim normal düzeyde kullanımda 1 saat 45 dakika civarı gidiyor. Bu sürede birşey kısıtlamadan kullandığım için normal bence.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.