Şimdi Ara

Sony Vaio ekran kartı değiştirmek istiyorum yardımcı olur musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen yaz Media Marktan oyun bilgisayarı amaçlı laptop aldım.

Buradaki DH videodaki gibiBende Ekran kartından memnun kalmadım. :/

İstediğim Ekran kartı ''Nvidia Geforce GTX 675M'' veya ''Nvidia GeForce GT 650M'' 540m den yüksek olsun yeter :/

Ekran kartı özelliklerim

Sadece Bazı laptoplarda değişiklik yapılabiliyor diyorlar.Bende yapılabilir mi ?

Eğer sistem resmi gerekiyorsa buyrun

Yorumlarınızı bekliyorum Her yorumu atandan Allah razı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasternWhite -- 21 Nisan 2012; 10:21:53 >

• laptopun ekran kartını değiştiremezsin dostum..bazılarında olur..oda çok nadir, seninkinde malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 21 Nisan 2012; 10:26:36 >
  • Hadi ya :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: cathedral

laptopun ekran kartını değiştiremezsin dostum..bazılarında olur..oda çok nadir, seninkinde malesef..

Az önce Sony Vaio servisi aradım ve Ekran kartı rahatlıkla değiştirebiliniyormuş.

Lütfen bilip bilmeden kesin cevap vererek insanları yanlış bilgilendirme.

Benim gibi durumu olanlar için Sony Vaio Teknik Servis ;
    No: 444 25 33
    İnternet sitesi: Vaio Teknik Servis (garanti kapsar)

Arayıp sorabilirsiniz...
  • ekran kartı değişebilir ama servise verip garantilik bir durum olmadıkça baya bir para verip tabiki ekran kartını çipiyle beraber değiştirirler.onlarda gerekli aletler ve araç gereçler var ama mevcut ekran kartından daha iyi bir ekran kartı takamazlar seçeneğin fazla yok kaldıki sony'lerde en gözde kart 540m ekran kartı çipine bunun ayarında veya daha düşüğünü takarlar bunun çeşitlidurumları var mesela bu bilgisayarın mevcut ekran kartı çipine gtx serisi takamnazsın çipleri daha büyüktür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

ekran kartı değişebilir ama servise verip garantilik bir durum olmadıkça baya bir para verip tabiki ekran kartını çipiyle beraber değiştirirler.onlarda gerekli aletler ve araç gereçler var ama mevcut ekran kartından daha iyi bir ekran kartı takamazlar seçeneğin fazla yok kaldıki sony'lerde en gözde kart 540m ekran kartı çipine bunun ayarında veya daha düşüğünü takarlar bunun çeşitlidurumları var mesela bu bilgisayarın mevcut ekran kartı çipine gtx serisi takamnazsın çipleri daha büyüktür.

Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederimde Benim laptop en fazla olarak hangi ekran kartını alabilir ?
  • gt500 serisi kartlar takılabilir(gt550m,555m gibi ya da yeni gt600 serisi(630m 540m ile aynıdır yada 635m 555m2nin hız artırılmış hali aynı çipsete uyum sağlayabilir.çok pahalıya patlar sana leptop ekran kartlarının fiyatı masaüstü gibi değil sony sitesi baya pahalıya yapar fiyat istediniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

gt500 serisi kartlar takılabilir(gt550m,555m gibi ya da yeni gt600 serisi(630m 540m ile aynıdır yada 635m 555m2nin hız artırılmış hali aynı çipsete uyum sağlayabilir.çok pahalıya patlar sana leptop ekran kartlarının fiyatı masaüstü gibi değil sony sitesi baya pahalıya yapar fiyat istediniz mi?

Hayır fiyat istemedim :/

Benim laptopa Geforce gtx 675m,GT 650m veya Gtx 580m olmaz mı ?

En fazla 635m ye kadar mı alabilirim 640m 650m olmaz mı ?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • ekran kartının tam ölçüsünü bilmediğim için uyarmı uymazmı bişey diyemem birde dediğin kartların mimarisi yeni sistem kepler mimarisi denilen 28nm veri yongalarıyla oluşturulmuş ölçülerini bilmiyorum.
  • Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için bugün tekrar arayıp fiyatını ve hangı kartların takıldıgını ogrenicem :)
  • Laptop ekran kartini degistirmek gercekten buyuk sikinti olabiliyor.MXM slotunu dogru tutturmaniz ve isi sorununu halletmeniz gerekli.675M eski 580M dir.Cift fanli konfigrasyonlarda gordum alienware ve monsterda suana kadar.Ayrica bu kartlarin cekecegi guc buyuk ihtimal daha buyuk adaptor gerektirecektir.Vaio teknik servisi buyuk ihtimalle 540M i baska bir 540M le degistirmeyi soylemistir.Yoksa 540M olan bir sisteme tutupta 675M konulabilecegini sanmiyorum,gene de bol sans dilerim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Laptoplarda ekran kartı değişimi çok güçtür. Öncelikle yetkili servisler bunu yapmazlar. Vereceğiniz herhangi bir teknik servis ise eğer işi biliyor ise mimarisi uymayan kartın takılmayacağını size baştan söyleyecektir. 540M yerine 580M takılması çok güçtür belkide imkanı yoktur çünkü mimarileri çok farklıdır bu iki gpu'nun vede yapılan iş anakart'a zarar verebileceğinden çok risklidir. Bence hiç bu işlerle uğraşma laptopunu sat masaüstü kur.

Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.