Şimdi Ara

///\\\ SONY VAİO F SERİSİ - VPCF13Z1E/B LAPTOP İNCELEMESİ ///\\\

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ///\\\ SONY VAİO F SERİSİ - VPCF13Z1E/B LAPTOP İNCELEMESİ ///\\\

SONY VAİO VPCF13Z1E/B

Kişisel HD Stüdyom

Quad Core işlemci, Blu-ray Disc™ Yazıcı ve Full HD VAIO Premium Ekran ile yaratıcı HD düzenleme olanağı

* HD+ VAIO Ekran eğlencenize renk katıyor
    * SuperSpeed USB3.0 ile verilerinizi 5 kat daha hızlı aktarın (2.5 Gbps'ye kadar mantıksal aktarım hızı)
    * Motion Reality HD ile hareket halindeyken süper akıcı HD
    * Dolby® Home Theater v3 ile müzik ve videoların keyfini sinema tarzı surround sesle çıkarın...

************************************************************************************************************

Teknik Özellikler

İşletim
    İşletim Sistemi Orijinal Windows® 7 Home Premium (64 bit)

Mimari
    Platform Intel® Core™ i7 işlemci
    Chipset Intel® PM55 Express Chipset

Renk Kapak rengi Siyah

İşlemci
    İşlemci Adı Intel® Core™ i7-740QM İşlemci
    Güç ve Performans Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile
    İşlemci Hızı (GHz) 1,73, Turbo Boost ile 2,93'e kadar
    L3 Ön Bellek (MB) 6
    Çekirdek Sayısı 4

Bellek
    Hafıza Boyutu (GB) 8
    Bellek Özellikleri PC3-10600
    Hafıza Hızı (MHz) 1333
    Hafıza Tipi DDR3 SDRAM
    Desteklenen Maks. Bellek (GB) 8

Sürücüler
    Sabit Disk Tipi Serial ATA
    Sabit Disk Kapasitesi (GB) 500
    Sabit Disk Sürücü Hızı (rpm) 7200
    Optik Sürücü Tipi DVD SuperMulti ile Blu-ray Disc™ Sürücü
    Okuma CD x24, CD-R x24, CD-RW x24, DVD x8, DVD-R DL x6, DVD-R x8, DVD-RW x8, DVD+R DL x6, DVD+R x8, DVD+RW x8, DVD-RAM x5, BD-ROM x6, BD-R x4, BD-R DL x4, BD-RE x4, BD-RE DL x4
    Yazma CD-R x24, CD-RW x10, DVD-R DL x4, DVD-R x8, DVD-RW x6, DVD+R DL x4, DVD+R x8, DVD+RW x8, DVD-RAM x5, BD-R x6, BD-R DL x4, BD-RE x2, BD-RE DL x2

Ekran
    Ekran Tipi VAIO Ekran Premium
    Çapraz Boyut (cm) 41,6
    Çapraz Boyut (inç) 16,4
    Çözünürlük Full HD (1920 x 1080)
    En-Boy Oranı Geniş (16:9)
    Maksimum Çözünürlüklü Harici Ekran 1920 x 1200

Grafikler
    Grafik Kartı Adı NVIDIA® GeForce® GT 425M GPU
    Video RAM belleği 1GB
    Toplam Grafik Belleği Yaklaşık 4095 MB*
    Yorumlar * Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği, grafik belleğinin sınıflandırmasını gösterir. Bu, işletim koşullarına, aygıt sürücüsünün sürümüne ve sistem belleğinin boyutuna bağlı olarak değişir.

Arayüz
    USB 3.0 Bağlantı Noktası / Noktaları "SuperSpeed USB (USB 3.0) x2 - 2.5 Gbit/sn'ye kadar aktarım hızı"
    e-SATA / USB Bağlantı Noktası e-SATA / Yüksek Hızlı USB (USB 2.0) x1
    USB 2.0 Bağlantı Noktası / Noktaları Yüksek Hızlı USB (USB 2.0) x1
    USB Konnektör Tipi Tip A
    i.Link 4-pin (IEEE1394) S400 x1
    Memory Stick™ Yuvası/Yuvaları Memory Stick Duo™ x1, SD bellek kartı x1
    Memory Stick™ İşlevi / İşlevleri Memory Stick PRO-HG™ ile uyumlu, MagicGate™
    Mikrofon Jakı Stereo, Mini Jak x1
    Kulaklık Jakı Stereo, Mini Jak, Optik Ses Çıkışı birleşik x1
    SD Kart Yuvası SDHC, SDXC ile uyumlu, Telif Hakkı koruması (CPRM)
    HDMI™ Çıkışı VAR
    VGA Çıkışı VAR
    e-SATA YOK
    Express Card Yuvası 34 mm x1

Ağ Bağlantıları
    Ethernet (RJ-45 Doğrudan Bağlantı Noktası) VAR
    Ethernet Tipi 1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T
    Kablosuz LAN VAR
    Kablosuz LAN Türü IEEE 802.11a/b/g/n
    Kablosuz LAN Maks. Veri Hızı (Mbps) 300
    Bluetooth® VAR
    Bluetooth (sürüm) Bluetooth standart Sürüm 2.1+EDR
    Bluetooth™ Menzili (m) maks. 10m
    Bluetooth Maks. Veri Hızı (Mbps) 3

Ses
    Dahili Hoparlörler Dahili Stereo Hoparlörler
    Dahili Mikrofon Dahili Mono Mikrofon
    Dolby Codec Dolby Home Theater® v3

Dahili Kamera
    Özellik MOTION EYE®
    Efektif Piksel 640 x 480
    Görüntü Sensörü (Megapiksel) 0,3

Klavye
    Vuruş (mm) 2
    Tuş Aralığı (mm) 19,05
    Sayısal Tuş Takımı VAR
    Touch Pad Touchpad (Hareket Komutu destekli)

Diğer Özellikler
    Özel Düğmeler Ekran Kapatma, VAIO, Assist, S1, AV düğmeleri
    Otomatik Aydınlık Kontrolü VAR
    Kensigton Kilidi VAR

Yazılım
    Çözüm Portalı VAIO Gate
    Fotoğraf / Video PMB VAIO Edition
    Multimedya Media Gallery
    Ev Ağı VAIO Media plus
    Destek VAIO Care
    Yardımcı Programlar VAIO Transfer Support
    Ofis Uygulaması Adobe Reader, Microsoft Office 2010 Starter
    Güvenlik ve Yedekleme McAfee 60 günlük deneme, Norton Online Backup
    SONY Araçları PlayStation 3 ile Remote Keyboard, PlayStation 3 ile Remote Play

* Evet arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce electroword %25 indirim kampanyasında yararlanarak 3007 tl ye satın aldım, 2 ay erteleme ve 10 taksit... Şimdi cihaz hakkındaki yorumlarımı ve incelemelerimi sizlerle paylaşıcam...

* İlk olarak neden bu modeli seçtim?

Bu modeli ve sony seçmemin ilk nedeni, amatör fotoğrafçılığa merak sarmış olmam, amatör fotoğraçılık derken, daha ilk başındayım yeni Dslr makina aldım. Photoshop ta web ve fotoğraf uylamaları yapmak amacım hobi olarak. 2. si video editleme ve video convert işlemleri...
    Bu sebeblerden dolayı kaliteli ve yüksek çözünürlüklü bir ekran istiyordum, ilk olarak electroword e gittiğimde Asus N53j-208 modelini satın almıştım, ama ertesi gün geri verdim, nedeni ekran kalitesini beğenmedim, mağazada anlayamamıştım, ekranda jelatin tarzı bir koruyucu vardı ve aceleye geldi kapanıyordu electroword. Neyse bu küçük hikayeden sonra gelelim yorumlara...

* İlk olarak ekran muhteşem diyebilirim çift lambalı kontrastı, parlaklığı, renk kalitesi gerçekten kendini belli ediyor, maalesef piyasadaki bir çok laptopta led ekran adı altında kalitesiz ekranlar kullanılıyor, benim şuan babamın kullandığı 5 yıl önceki Acer laptopun ekran kalitesine yakın ekrana sahip laptop çok az piyasada apple ve sony dışında. İnanın Asus u kötülemek için söylemiyorum, hemen hemen çoğu laptopta bu şekilde maalesef ekran kalitelerinde düşüş var, benim eski Acer ile yanyana koydum gerçekten fark çok belirgindi.
    * İkinci olarak ısı konusuna gelelim, laptoplardaki en büyük sorundur, inanın bu alet nerdeyse hiç ısınmıyor, tek ızgarası var ısıyı dışarı atan, sadece ızgara kısmında ısı var, cihazın altında ve üstünde hiç ısınma yok, cihaz çok uzun süre çalışırsa 2 gün hiç kapanmadığında bile alt kısım buz gibi... Benim bozulan Toshiba A100-847 yi kucağıma alamıyordum alt kısım feci ısınıyordu, altta da fanı vardı...
    Yukardaki ısı değerleri, NFS Hotpursuit oyununu 30dk kadar oynadıktan sonra masaüstüne çıkıp alınmıştır...
    * Gelelim, oyun performansına, bu laptop u oyun oynamak amacı ile almadım, ps3 var bilgisayarda hiç oyun oynamıyorum, eski toshiba laptop umda da hiç oyun oynamadım. Neyse deneme amaçlı NFS HOTPURSUİT oyununu indirdim ve çözünürlüğü 1920*1080 olarak ayarlayayıp, bütün ayarları high a alıp 30dk civarı oynadım, oyunda en ufak bir takılma, yavaşlama olmadı. Oyundan çok anlamam ama fark edilir, rahatsız edici bir FPS düşüşü falan olmadı... Oyunu gayet akıcı oynadım...
    İlerleyen zamanlarda başka oyunlarıda indirip denerim isteyen olursa...
    * Cihazda, Pioneer Blueray RW var, gayet iyi yazma hızı...
    * Ses den bahsedeyim biraz, ses kalitesi çok çok iyi değil, Asus un yeni model laptoplarında kullandığı sistem kadar iyi değil ama standartlara göre iyi diye bilirim, benim eski toshiba laptop a göre çok daha iyi mesela, birde artısı var digital ses çıkışı mevcut mesela benim evdeki z5500 e bağladım, mesela blueray film takıp, yada dts sesli mkv film izlerken gerçek anlamda 5.1 ses alabiliyorsunuz...
    * Cihazın, malzeme kalitesi bilginiz vaio kalitesi...
    * Bir çok kişi usb 3.0 ne işime yarar diyor olabilir ama, usb 3.0 destekli hdd kutusu aldım, elimdeki bir hdd yi bağladım hdd 5400rpm olmasına rağmen fark edilebilir, kayda değer bir aktarım hızı var...
    * Özellikle, video convert, video edit işlemlerinde i7 işlemci ve 1333mhz 8gb ram ın, 7200rpm hdd nin ve nvidia ekran kartının avantajlarını hissediyorsunuz. Vakit bulursam, bu konularda testler yapıp ayrıntılı ekliycem...
    * Vaio programlarından da bahsedeyim biraz, full sürüm olarak gelen media gallery, ağdan media paylaşım programı, video editleme programı, roxio cd-dvd-blueray yazma programı, vaio uptade, vaio system care, PS3 programları var mesela, ps3 e bağlanıp, ps3 görüntüsünü laptop tan alabiliyorsunuz, laptop klavyesi ile ps3 ü kontrol edebiliyorsunuz...
    * Pil süresine gelince normal kullanımda 1.5 saat civarı en fazla bu az görünebilir ama 7200rpm hdd ve 16.4 full hd çift aydınlatmalı ekranı düşününce normaldir bence...

* Birazda eksi yönlerinden bahsedeyim, herkesin konuştuğu fan sesi konusu. Evet arkadaşlar cihazda, fan sesi biraz yüksek, ama bu durum işlemciye yüklendiğinizde ortaya çıkıyor, mesela normal webte geziyorsunuz bir film izliyorsunuz gene fan sesi olmak beraber, rahatsız edici bir durum yok, işlemciye tam güç yüklenirseniz fan sesi artıyor biraz, genel laptopların ortalamasına bakarsak ortalmaya göre yüksek fan sesi ama i7 işlemcili olduğunu düşündüğümüzde ve işlemciye max. yüklendiğinizde işlemci max. saat hızına çıktığında cihaz ısınmıyor ve bazı laptoplarda olduğu gibi fanın hızını düşük tutmak için işlemci frekans hızını düşürmüyor, bu bana sony nin stratejisi gibi geldi, performanstan hiç ödün vermemek için fan yüksek işlemci gücünde hızlı çalışıyor... Tabii, gönül ister cihaz max. performansta hiç ısınmasın hiç performans kaybı olamsın ve hiç ses olmasın, böyle bir notebook yok, belki su soğutmalı notebook üretirlerse olabilir... Sonuç olarak beni rahatsız eden bir durum yok bu konuda, eski kullandığım toshiba da da fan sesli çalışırdı işlemciye yüklenildiğinde öyle aman aman br fark yok arada, ama kimisini rahatsız da edebilir...
    * Fanla ilgili başka sıkıntılı bir durum daha var, her zaman değil ama fanın sanıyorum belli bir devrinde arada bir fandan ıslık sesine benzer bir ses duyabiliyorsunuz, her zaman olmamakla beraber zaman zaman olabiliyor...
    * Bir başka konuda Gri şerit konusu, ekranın en altında windows toolbar ı kaldırdığınızda ekranı full beyaz veya full siyah yaptığınızda ekranın alt çerçevesinin üstünde altta yatay dümdüz gri bir şerit var ama bu şeridi görmek için çok dikkatli farklı açılardanbakmak gerekiyor, normal durumlarda gözükmüyor, ben bu olayı fark etmedim forumu okumadan önce, tam ekran film izledim, oyun oynadım vs.vs ama fark etmedim, forumda okuduktan sonra ekranı beyaz yaptım, siyah yaptım, sağdan baktım, soldan baktım zar zorda olsa görebildim ama sonuçta böyle bir durum söz konusu, Sony nin buna bir açıklaması var mı, normal bir durum mu bilmiyorum...

Şimdilik, bu kadar ilerleyen zamanlarda, daha teknik incelemeler eklemeye çalışıcam, merak ettiğiniz, yapmamı istediğiniz testler varsa, yazın onlarıda yapayım... Sonuç olarak, artısı ile eksisi ile kendi ihtiyazçlarım doğrultusunda alabileceğim en iyi notebook u aldığımı düşünüyorum. Sony ye kaymamın en önemli nedeni ekranı, ekran gerçekten çok kaliteli ve gerçekten çok stabil çalışıyor cihaz, perfomansta düşüş olmuyor hiç bir şartta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 2 Ocak 2011; 2:29:40 >

• Hayırlı olsun,sorunsuz kullanmanız dileğiyle.
  • Hayırlı olsun :),yanlız hot pursiot çok az sistem isteyen bir oyun crysis,gta4,metro2033 ude fraps ile test edersen oyun performansı hakkında daha iyi bilgi edineniliriz ,tek eksi bu güzel inceleme :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

Hayırlı olsun :),yanlız hot pursiot çok az sistem isteyen bir oyun crysis,gta4,metro2033 ude fraps ile test edersen oyun performansı hakkında daha iyi bilgi edineniliriz ,tek eksi bu güzel inceleme :)

metro2033 ü indirdim, onu yükleyip sonuçları ekleyeceğim...
  • incelemen gayet doyurucuydu. Benim sormak istediğim PS3 oyunlarını bu laptop ile kontrol edebiliyor muyuz yoksa sadece yazı yazma işlevini mi yapabiliyoruz? Bende 6gblik versiyonunu almayı düşünüyorum.
  • dün aldım bugün ekranda yukarıdan aşağıya ölü pixel çizgisi oluştu... bugün geri verip yenisini alacağım...

amma şanssız adamım be kardeşim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: WOLKY

dün aldım bugün ekranda yukarıdan aşağıya ölü pixel çizgisi oluştu... bugün geri verip yenisini alacağım...

Oluyor maalesef, elektronik cihazlarda şanssızlık. Yenisi hayırlı olsun diyelim. Çok sağlam makina, yukarda uzun uzun yazdım, daha ayrıntılı incelemelerde eklemeye çalışıcam vakit bulursam.
    Sorması ayıp ne kadara aldın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bugun aldım cihazi, simdilik bir sıkıntım yok tek bir konu disinda. Fiyat sormussunuz onceki arkadasa, ben kendi aldığım fiyatı söyleyeyim, 3201 tl, WorldCard 5 taksit.

Sıkıntım su konuda arkadaslar, cozunurluk cok yuksek ve gozumu inanılmaz derecede yormaya basladi belli bir süre sonra, ufacik yazilar her yerde ; nasil yapacağız nasıl duzelteceğiz var mı bunun bir yolu?
    Cozunurluğu ufaltmayı denedim ancak bu sefer de netlik bozuluyor, birseye benzemiyor.

Ekran ayarlarından %125 yaptım yazi boyutunu, su an hicbir sıkıntım kalmadı windows font ve yazilarinda ama esas sıkıntım web sitelerinde, cok ufak her yerdeki yazilar sanki. Zoom yapinca da websitenin kalitesi bozuluyor sanki.
    Cozunurlugu düsürürken, netlikten odun vermemenin bir yolu var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orijinalden alıntı: WOLKY

dün aldım bugün ekranda yukarıdan aşağıya ölü pixel çizgisi oluştu... bugün geri verip yenisini alacağım...

Oluyor maalesef, elektronik cihazlarda şanssızlık. Yenisi hayırlı olsun diyelim. Çok sağlam makina, yukarda uzun uzun yazdım, daha ayrıntılı incelemelerde eklemeye çalışıcam vakit bulursam.
    Sorması ayıp ne kadara aldın?

3450'ye almıştımproblemli çıktı geri götürdüm başka yoktu bulamadılar iade aldılar... bir yerde bulabildim istanbulda. bağdat caddesi sony center'dan aldım 3500tl. biraz pahalı aldım galiba ama dediğim gibi başka sony center'larda bulamadım...

• Ben bu leptopu 6 ay önce Almanyada 1600 euro ya aldım ve ilk başlarda çok memnundum türkiyeye getiresiye dek.
    Makinanın altına destek olmasına rağmen hava 40 derece olunca Reset Start yapıyordu ve bugün saat 2 cıvarlarında daha bir online oyun yapmadan (1 saat olmamıstı eurobatle dota /warcraft) oynarken aşırı ısının sebebınden grı duman attı ve plastık yanığıkokusu geldı ardından makına kapandı ve artık acılmıyor .

Tamam makınemden cok memnundum ama şimdi makına acılmıyor .Yani bu makınayı kullanırken dikkat edın ve altına fanlı sogutucu alın ...

yarın sony yetkiliservisi arayıp fikir edinecem

not oynamıs oldugum oyun cok özellık ıstemeyen bır oyun:
    gereksinimleri
    * Computer: 600 MHz
    * Memory: 256 MB RAM
    * Video: 32 MB 3D Video card
  • oyun düşünenler ekran kartına dikkat etsin bende de var(dı) vpcf13z1e/b

FPS 1-5 arası (RIFT Game) geziyor diye yumruklaya yumruklaya çatlatmışım anakartı. Daha iyi bir konfigürasyonu olabilirdi bence.

Laptopa tövbe etmeme neden oldu. Çok kez sinir küpüne dönmüştüm.

O parayla çok çok iyi bir pc çıkartabilirsiniz.

Özellikle oyun severler beklediğiniz performansı bulamaycaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saYRam -- 19 Ekim 2011; 17:33:57 >
  • arkadaşlar bendede var .Amerikadan getirttim.ama adaptörünü nereden bulabilirim ankaradan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozer.safakk

arkadaşlar bendede var .Amerikadan getirttim.ama adaptörünü nereden bulabilirim ankaradan ?

Amerikafa fiyatinedir hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jambon

quote:

Orijinalden alıntı: ozer.safakk

arkadaşlar bendede var .Amerikadan getirttim.ama adaptörünü nereden bulabilirim ankaradan ?

Amerikafa fiyatinedir hocam?

türkiye fiyatı 3400 dü ben 1700e aldım.İ7 İŞLEMCİ 4 GB RAM NVİDİA 425M EKRAN KARTI 16.4İNÇ.
  • Bu bizim F serisinin yerini alacak bir model yapmadılar sanırım hala.

• Arkadaslar bende almayi dusunuyorum bu laptop'da warcraft ,crossfire vs oynayabilirmiyim sorunsuz sekilde?

• Isınma sorunu var. Fandan sürekli ses geliyor. Ekran kartı kötü. Oyun için düşünenlere tavsiye etmiyorum. Öyle WarCraft falan kesinlikle kaldırmıyor. Grafikleri en düşüğe alsanız bile olmuyor. Ben Rift Game de denedim oyun oynanmıyor. FPS 10 a kadar düşüyor. Ayrıca oldukça ağır.

Ben oyun için almıştım pişman oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saYRam -- 11 Nisan 2014; 20:39:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.