Şimdi Ara

SONY VAİO VGN-FZ11M (Santa rosa+Direct 10+HDMI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
13.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu laptopu almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz Vaio topikine yazdım ama cevap alamıyorum yeteri kadar.

Santa Rosa ve direct 10 ekran kartı var , pil süresininde 3.5-4.5 saat arası olduğu söyleniyor istanbul bilişimde.
    Ama santa rosa olmasına rağmen ön belleği 2 mb sizce bu çok performans kaybı yaşatırmı.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71259

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dilemma_ -- 16 Kasım 2007; 18:13:04 >

• tavsiyem almışken T7300 lu makina al.4mb li olsun.performansı etkileyen bir unsur.

8400 gt ortalama bir performans verecekti (bence yeterli olacaktır.)

ayrıca bu cihazın estetiği çok hoş.tavsiyem mümkünse usa dan al.bu fiyata usa da blueray lisi alınır
  • quote:

Orjinalden alıntı: sebenlim

tavsiyem almışken T7300 lu makina al.4mb li olsun.performansı etkileyen bir unsur.

8400 gt ortalama bir performans verecekti (bence yeterli olacaktır.)

ayrıca bu cihazın estetiği çok hoş.tavsiyem mümkünse usa dan al.bu fiyata usa da blueray lisi alınır

Sağol arkdaşım ama bütçem tam buna yetiyor üstünü zorlayamıyorum.

Peki arkadaşlar bundan önce Toshiba A200-1bp almayı düşünüyordum , sizce bu Sony Vaio ile karsılaşdırdığımızda hangisini tercih etmek doğru olur.

Ve de : Toshiba A200-1bp nin işlemcisi Core 2 duo 2 ghz. 4 mb ön bellek
    Sony Vaio nun işlemcisi Core 2 duo 1.8ghz 2.mb ön bellek - Santarosa

Hangisi daha iyi performans verir.

Bir iki güne kadar alıcam dostlarım tavsiyeleriniz önemli , lütfen yardımcı olun.

• 200bp yerine toshiba 003 un işlemcisi 2.16
    ekran kartıda 7600
    daha iyi bir performans verir
    ama tasarım daha onemli diyorsan 200bp..
  • Arkadaşlar bunu gördükden sonra direk buna kitlendim yani A200 müş,Asus Fjp3 müş,A100-599 muş falan hepsini unuttum.Benim istediğim laptop özelliklerini yazıyorum lütfen ona göre yorum yapın arkadaşlar.

1 - Asla oyun oynamam kurmam dahi laptopa , çünkü masa üstü pc im var imzamda yazılı oyunlar için tatmin ediyor beni.
    2 - En son teknoloji olmasını istiyorum günümüz için tabi , yani bu kadar para vermişken herseyinin en son teknoloji olmasını istiyorum , sonra ben laptop alırken santa rosa ve direct 10 vardıda ben almadım diyip pişman olmak istemiyorum.
    3 - Kesinlikle güvenilir bir marka , hatta en kalitelisini almak istiyorum marka olarak , en sorunsuzunu , en iyi servis ve garanti ağı olanı yani kısacası başım ağrısın istemiyorum.
    4 - Kesinlikle çok iyi performans bekliyorum , yani yapacağım sadece internette sörf yapmak ve aradada müzik dinliyip film izlemek,msn vesaire bu kadar yani.Bu kadar para verdikden sonra bu laptopun bunlar için fazlasıyla yetmesini istiyorum , yani beni uyuz etmesin kullanırken yavaş kalıpda.
    5 - En son olarak şık ve göz alıcı dursun istiyorum , bakdıkça kullandıkça haz almak istiyorum.

Sizce bu isteklerim doğrultusunda Sony Vaio VGN-FZ11M benim için uygun olurmu yoksa pişman olurmuyum alınca.

• dilemma acer 5920 yi de düşün diyorum :)
    bende 2 si arasında kaldım suan
  • Dostum istediğim özellikler yukarıda yazıyo.Peki santa rosa core 2 duo 1.8 ghz. ile santa rosa core 2 duo 2.0 ghz. arasında dağlar fark olmaz sanırım , heleki sony i tercih etmeyecek kadar hiç olmaz sanırım.

Belirgin özelliklerini ekliyorum burayada arkadaşlar :

1 - 8400 direct 10 ekran kartı
    2 - Santa rosa core 2 duo 1.8 ghz 2mb önbellek
    3 - HDMI çıkışı
    4 - Pil süresenin istanbul bilişim türkiye distiribütöründe 3.5,4.5 saat arası gittiği yazıyor ama resmi sitede pil süresi gösterilmiyor henüz.
    5 - 2048 mb 677 mhz ramler
    6 - Webcam+mikrofon 30 fps 0,3 Mega Piksel VGA (640x480) ışığı ortama göre kendisi ayarlıyor
    7 - 160 GB 5400RPM 8MB HDD
    8 - Ekran 15.4" X-black LCD - "Bravia" Arkadan Aydınlatma Teknolojili 14 inç ekrandan biraz daha büyük ekrana sığdırmışlar bu arada 2.7 kg altında.

Fiyatı peşinde : 2.745 ytl

Tasarımda çok şık ve zarif bence arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dilemma_ -- 25 Haziran 2007; 21:09:33 >

• oyun oynamasanda film izlerken bile ekran kartı farkeder gibime geliyo
    cunku 8400 un 3d mark puanları 7600 den bile düşük.
    8600 ise bir hayli yüksek
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Dilemma_

Arkadaşlar bunu gördükden sonra direk buna kitlendim yani A200 müş,Asus Fjp3 müş,A100-599 muş falan hepsini unuttum.Benim istediğim laptop özelliklerini yazıyorum lütfen ona göre yorum yapın arkadaşlar.

1 - Asla oyun oynamam kurmam dahi laptopa , çünkü masa üstü pc im var imzamda yazılı oyunlar için tatmin ediyor beni.
    2 - En son teknoloji olmasını istiyorum günümüz için tabi , yani bu kadar para vermişken herseyinin en son teknoloji olmasını istiyorum , sonra ben laptop alırken santa rosa ve direct 10 vardıda ben almadım diyip pişman olmak istemiyorum.
    3 - Kesinlikle güvenilir bir marka , hatta en kalitelisini almak istiyorum marka olarak , en sorunsuzunu , en iyi servis ve garanti ağı olanı yani kısacası başım ağrısın istemiyorum.
    4 - Kesinlikle çok iyi performans bekliyorum , yani yapacağım sadece internette sörf yapmak ve aradada müzik dinliyip film izlemek,msn vesaire bu kadar yani.Bu kadar para verdikden sonra bu laptopun bunlar için fazlasıyla yetmesini istiyorum , yani beni uyuz etmesin kullanırken yavaş kalıpda.
    5 - En son olarak şık ve göz alıcı dursun istiyorum , bakdıkça kullandıkça haz almak istiyorum.

Sizce bu isteklerim doğrultusunda Sony Vaio VGN-FZ11M benim için uygun olurmu yoksa pişman olurmuyum alınca.

Son teknoloji olsun, çok iyi performans olsun, herşeyin en son teknoloji olmasını istiyorsun iyi güzelde arkadaşım :) kusura bakma ama belirttiğin isteklerde bir makine almak istiyorsan çok daha fazla paraya kıyman lazım. Bende senin gibi yeni bir notebook almak istiyorum ama kendi isteklerinle bunun için ayırdığın bütçenin tutarlı olması lazım yoksa işin içinden çıkamazsın.

Oyunla aran yoksa hiç düşünme fazla ve Sony al derim. Çünkü Sony'de herşeyden önce çok kaliteli bir ekran var. FZ serisi herşeyiyle yeni bir teknoloji, çok şık ve sağlam bir kasası var, üstelik SONY garantisiyle almış olacaksın.

Ha gözün çok yukarılardaysa, maddi sorunun yoksa Vaio VGN-FZ180E/B modeli var Intel Core 2 Duo T7300 2.0 Ghz 800 Mhz 4 MB Cache, Blue Ray'li fiyatıda 2.199 € + KDV.

• quote:

Orjinalden alıntı: rider30

quote:

Orjinalden alıntı: _Dilemma_

Arkadaşlar bunu gördükden sonra direk buna kitlendim yani A200 müş,Asus Fjp3 müş,A100-599 muş falan hepsini unuttum.Benim istediğim laptop özelliklerini yazıyorum lütfen ona göre yorum yapın arkadaşlar.

Son teknoloji olsun, çok iyi performans olsun, herşeyin en son teknoloji olmasını istiyorsun iyi güzelde arkadaşım :) kusura bakma ama belirttiğin isteklerde bir makine almak istiyorsan çok daha fazla paraya kıyman lazım. Bende senin gibi yeni bir notebook almak istiyorum ama kendi isteklerinle bunun için ayırdığın bütçenin tutarlı olması lazım yoksa işin içinden çıkamazsın.

Oyunla aran yoksa hiç düşünme fazla ve Sony al derim. Çünkü Sony'de herşeyden önce çok kaliteli bir ekran var. FZ serisi herşeyiyle yeni bir teknoloji, çok şık ve sağlam bir kasası var, üstelik SONY garantisiyle almış olacaksın.

Ha gözün çok yukarılardaysa, maddi sorunun yoksa Vaio VGN-FZ180E/B modeli var Intel Core 2 Duo T7300 2.0 Ghz 800 Mhz 4 MB Cache, Blue Ray'li fiyatıda 2.199 � + KDV.

Dostum son teknolijden kasdım direct 10 ve santa rosa yani.Zaten üst limitim tam 2.750 YTL. dahada çıkamam yani , bu fiyata göre düşün yukarıdaki isteklerimi , anlaşdık sanırım teşekkürler ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dilemma_ -- 25 Haziran 2007; 21:37:31 >

• Bide arkadaşlar ben bunu düşünmeden önce A200-1BP yi alacakdım ikisi arasında hangisini tavsiye edersiniz.

Toshiba A200-1BP önemli özellikler :

1 - Core 2 duo 2.ghz 4 mb önbellek
    2 - 7300 ekran kartı
    3 -2048 667 mhz ramler

Sony Vaio FZ11m önemli özellikler :

1 - Santa rosa Core 2 Duo 1.8 ghz 2 mb önbellek
    2 - 8400 direct 10 ekran kartı
    3 - HDMI çıkışı
    4 - 2048 667 mhz ramler

Burdaki en önemli soru şu sanırım Core 2 duo 2.ghz 4 mb önbellek mi yoksa Santa rosa Core 2 duo 1.8 ghz. 2 mb ön bellekmi daha iyi performans sağlar.
  • O Toshiba'yı ben de çok düşünmüştüm ama FZ'leri beklemeyi tercih ettim. A200-1BP'nin tasarımı bir çok insana hoş geliyor ama zevk meselesi ben hiç beğenmedim. FZ'leri görüp inceleme fırsatım olmadı henüz. Onları da gördükten sonra kararımı vereceğim. Eski teknolojinin gelişmiş cihazı mı? Yeni teknolojinin giriş seviyesi cihazı mı? Bu ikilemi ben de yaşadım ama ibre biraz FZ'den yana. Yazdıklarından anladığım kadarıyla cihazları görmüşsün. Ben aynı durumda eğer FZ'yi tasarım olarak beğendiysem hiç tereddüt etmeden alırdım.
  • bu alette kablosuz n protokolü varmı?hepsi burada da yukardaki özelliklerde 802.11 a/b/g(max 100m.) diyor
    aşağıda4945 abgn diyor.
    fikri olan varmı
  • bence toshibanın A200-BP modelini piyasada iiyice araştırın.kesinlikle toshibaya yakışmayacak derecede düşük bir performansı var.ekran kartı en ucuz bilgisayarlarda bile var zaten. ama bi sony, dünyanın en gelişmiş laptop üreticisi varken,toshibayı düşünmek çok saçma olur. uzun vadede ve kalite anlamında en üstünü ve özellik olarak da en üstünü SONY.
  • ama acer 5920 de düşündürüyor.
    özellikleri çok iyi
  • sony iki hafta sonra elimde olacak bir inceleme yazisi yazabilirim
    çok sabirla bekliyorum gel iki hafta gel
  • iyi de her firmanın değişik bütçelere satış yapmak için değişik modelleri var.a200 1bp nin performansı kötü ise qousmio veya a100-003 vs. ye bak.toshibanın sonye göre çok daha iyi modelleri var.ama sony nin ekranı çok iyi.yavaş yavaş diğer firmalarda led ekrana geçecekler.
  • Sanırım genelde sony i tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar peki performans konusu nasıl olur sizce A200-1BP mi daha performanslıdır Sony Fz11m mi ?
  • Yarın alıcam arkadaşlar , son yorumlarınızı alabilirmiyim.
  • çok güzel dizany olan bir laptop bende alacam 2 hafta sonra gelecek yurtdısından
    aldıgın zaman bir resimli nceleme bekliyoruz sizden
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.