Arkadaslar Sony Vaio FW serisi laptopumu ilk aldigimda ekran karti HD 4650 1 gb canavar gibi calisiyordu 1 sene sonra performansi baya bir dustu acaba neden olabilir bunlara overclock yapilabiliyormu yada surucu update indenmidir ayrica bilgisayara 1 yil icinde 2-3 defa format attim. Herhangi bir program varmi ekran karti testi yaptirabilecegim size verilerini yollayabilirim normalmi bakarsiniz.
Laptop Full Ozellikler : Intel Core 2 Duo P8700 4 gb Ram 320 gb HDD 1 gb ATi HD 4650 Ekran karti isletim sistemi win7 64 bit Ekran 1600x900
gittikçe oyunların istedikleri ozellikleri arttığından oluyordur ayrıca laptop ekran cipleri daha yavaştır referans tasarıma oranla :D
Yokyaw zaten bi cs oynuyorum hehe Fakat hissedebiliyorum bazi oyunlari denedim 1 sene once bilgisayari ilk aldigimla simdi ayni oyun donmalar yapiyor belkide ekran karti ayarlariyla oynamak lazim yada tozlandi felanmi acaba acamiyorumda garantisi gider diye
Teknik servise götür temizlesinler fanını öyle bir bakalım. Çünkü işlemciler ve ekran kartları ısındığında hızlarını kısıp fan hızlarını arttırırlar. Bu arada son sürücü update ini deneyebilirsin
Bir ihtimal, ATI'nin kendi sürücülerini değil de, Windows ile gelen sürücüleri kullanıyor olabilirsin.
Kurulu ise, CCC'den bir kontrol etmeni öneririm.
Suruculeri guncelledim fakat gene bir degisme yok acaba bazi ayarlari dusurup ccc den daha fazla verim alabilirmiyim ? Ayrica overclock gibi bir olay olabiliyormu laptopta?
notebookta overclock zor ihtimal olsa da önermiyorum zaten ısınmada afallıyor bunlar hızlı çalışmada gümler elinde kalır
Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan notebookta overclock zor ihtimal olsa da önermiyorum zaten ısınmada afallıyor bunlar hızlı çalışmada gümler elinde kalır
evet aynen altına soğutucu koysan bile OC yapılmaz notebookta :)
Dediginiz gibi normalde zaten isiniyor iyi bi sogutu olsa belki :) Laptopu en isi bi temizliyim ben tozdan felan performans duser degilmi?
quote:
Orijinalden alıntı: codeihk Dediginiz gibi normalde zaten isiniyor iyi bi sogutu olsa belki :) Laptopu en isi bi temizliyim ben tozdan felan performans duser degilmi?
temizlik laptopun omrunu uzatır :) performansı hissedilir şekilde etkilemez
Yaw peki neden performansi dustu bu laptopun anlamadim gitti acaba eskidikce performansda dusuyormu dogal olarak?
Format at dostum
Daha yeni formatladim zaten :)
formattan sonra da anormallik varsa virüs/trojan bulaşmış olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme