Şimdi Ara

sony vaio seçim....fz290n4 mü yoks fz490ndb mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selam. sony'de 2 model arasında takılı kaldım. fiyatları birbirine yakın. bir tanesi FZ490-NDB; diğeri FZ290N4. hem oyun için kullanacağım hem de işte kullanmayı planlıyorum. ikisi 4 GB ram ..ancak 490 penryn 290 ise santarosa işlemcili. bu açıdan 490 ağır basıyor. ancak hard disk 290'da 5400 rpm 490'da ise 4200 rpm. hangisini seçmeliyim. sizce. bu arada bir sorum daha olacak.. gforce 8600 gs mi yoksa 8400 gt'mi daha performanslı. istnabul bilişim ile görüştüğümde gt'nin her zaman gs'e göre daha performanslı olduğunu söylediler. ancak yurt dışı incelemelerinde 8600 gs class 2 8400 gt ise class 3 olarak tanımlanıyor....

SONY VAIO
    VGN-FZ290N4 (4 GB)
    NOTEBOOK

Intel Santa Rosa 800 Mhz. 2.0 Ghz. 2 MB Cache Core 2 Duo T7250 İşlemci
    4 GB DDR2 667 Mhz. (Max. 4 GB) Ram
    160 GB SATA HDD 5400 Rpm
    DVD-RW Double Layer & Blu-Ray DL Read
    NVIDIA® GeForce® 8400M GT Chipset Max. 1023 MB Graphic Card
    NVIDIA® GeForce® 8400M GT Chipset 1023 MB Graphic Card
    SantaRosa 800 Mhz İşlemci mimarisi
    Microsoft Windows® Vista™ Business İng.

SONY VAIO
    VGN-FZ490NDB/TR (4 GB)
    NOTEBOOK

Yeni Nesil Intel Penryn 800 Mhz. 2.4 Ghz. 3 MB Cache Core 2 Duo T8300 İşlemci
    4 GB DDR2 667 Mhz. (Max. 4 GB) Ram
    200 GB SATA (4200 Rpm) HDD
    DVD-RW Double Layer & Blu - Ray Disc READ
    NVIDIA® GeForce® 8400M GT Chipset Max. 1032 MB Graphic Card
    NVIDIA® GeForce® 8400M GT Chipset 1032 MB Graphic Card
    Yeni nesil Penryn 800 Mhz İşlemci mimarisi
    Microsoft Windows® Vista™ Ultimate Tür.

• fz 31z'de olabilir aslında. çünkü çift lamba istiyorum.....bu arada kimse yorum yazmammış arkadaşlar nerdesiniz yahu....
  • fz490ndb yada fz90nfb senin için uygun oyun oynayacaksan bu 2 modelden birini al penryn işlemci ile güsel performans alırsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: canrambo

fz490ndb yada fz90nfb senin için uygun oyun oynayacaksan bu 2 modelden birini al penryn işlemci ile güsel performans alırsın...

e@canrambo

kran kartının 8400 gt, diskin 4200 rpm ve ekranında tek lamba olması beni düşündürüyor. bu kadar iyi bir alete 4200 rpm disk ve 8400 gt kart takılır mı? bir de bu cihazın eurasia garantisi yok.
  • arkadaşım eurasia yı bu kadar büyütmeyin oda her ithalatcı gibi aynı sanayi bakanlığının kanunlarını uyguluyor ve 2 yıl garanti veriyor ayrıca eurasianın servis tecrübesi bile yok denilebilir adamlar lcd den müzik çalardan birden vaio ya geçiyor vaio o kadar kolay bir cihaz değildir arkadaşlar ve Sony VAIO en yeni teknolojileri bir cihazda topluyor vaio nun içindeki parçaların hepsi sony e ait değildir ama içinde dünyanın en iyi teknolojilerini barındırır ve bunu isminde belirtmiştir VAIO ( Video - Audio - İntegrated - Oparation ) yani kısacası bu cihazın servisini vermesi zor eurasianın ve sonuçta kimse gidipte japonyadan eleman getirmiyor... önemli olan tek bir noktaya odaklanmış olmak sadece vaio uzmanı olmak ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: seaking

quote:

Orjinalden alıntı: canrambo

fz490ndb yada fz90nfb senin için uygun oyun oynayacaksan bu 2 modelden birini al penryn işlemci ile güsel performans alırsın...

e@canrambo

kran kartının 8400 gt, diskin 4200 rpm ve ekranında tek lamba olması beni düşündürüyor. bu kadar iyi bir alete 4200 rpm disk ve 8400 gt kart takılır mı? bir de bu cihazın eurasia garantisi yok.

@canrambo

ok sana katılıyorum. sonuçta aldığın yere herhangi bir problemde götürebilirsin. peki bu kadar iyi bir alete 4200 rpm disk ve 8400 gt kart takılması sence doğru mu? sonuçta oyunda oynanacağı için 4200 rpm disk ve 8400 gt sıkıntı yaratabilir mi?

• 8400gt crysis hariç bütün oyunları 10 numara oynuyor ama sen diyorsanki ben crysis oynuycam her türlü oyun oynuycam en yeni en güsel oyunları oynuycam o zaman AR720E yada AR770 alacaksın ;) ayrıca HDD çok fazla oyunda problem çıkartmas sadece işletim sisteminde biras yavaş kalır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.