evet bende vaio zedelerdenım.. laptop çöktü 1..... paradus kurdum çalıştı......ve recovery munüsüde paradus kurulurken gitti..... şimdi tekrar xp kurmak istiyorum...xp sidisi takılınca sata sürücüsü bulamıyor harddıskı görmuyor.... ben buna en son sürüm xp cd si mi bulıyım.. yoksa vista cd ile her seyı haledebilrimiyiım .. vista kurarken driver problemi çıkarmı...
SP2'li bir xp kurarsan satayı görecektir çok büyük ihtimalle...
Model nedir bu arada ?
Arkadaşlar bende FZ11M var fakat Windows Vista'dan hiç memnun değilim XP'ye geçmek istiyorum ama bu seferde Xp yükleme ekranında Kur,bilgisayarınıza takılı hiçbir sabit disk bulamadı falan diyor. Nasıl bu sorunu aşabiliriz? Yüklemeye çalıştığım Windows XP SP2
wındowsu kurarker orada stat yazarken f8 idi sanırım ona basıp sata drıverının cd dısnı takman egrekıyor .. masa ustunde oyle yapıyorlardı laptopdada aynıdır herhalde
fz serisinin xp driveri olduğuna eminmisiniz.. yani xp kursan bile xp driverları olmayan bi notebook ta sıkıntı yaşarsın.
Orjinal xp cd sini bilgisayarına tak, nlite programını çalıştır. Next e tıkla, “Locating the Windows installation”, sayfasında browse – bilgisayarım – dvd sürücünüzü seç. Bir pencere açılacak.
• “Select where to save the CD installation files for modification”. sayfasında boş bir klasör göster yada yoksa oluştur. • OK ye tıkla. Açılan pencerede d ye git, windowsxp adında yeni bir klasör oluştur. Nlite cd deki bütün dosyaları buraya kopyalayacak. • Kopyalama bitince next e tıkla, presets sayfasında next e tıkla, Task Selection sayfasında Integrate Drivers and Create Bootable ISO yı seç, next e tıkla. • Drivers sayfasında Insert > Single Driver a tıkla. Açılan yeni pencerede oluşturduğumuz sata driver klasörünü seç. Gelen iki seçenekyen iaachi yi seç. • Open a tıkla, gelen yeni pencereden Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M-E/M) seç. OK ye tıkla, yeni açılan pencerede “Do you want to start the process?” sorusuna yes de. • Orjinal xp cd sini çıkarıp yeni boş bir cd takın. Next e tıkla, Bootable ISO penceresinde Direct Burn ü seç. Cd ye bir isim yaz, 4X hızında yazmayı seç. Nlıte yeni cd yi yazmayı bitirdikten sonra yeni bir xp cd niz olacak.
Sonra xp yi kuruyoruz.
Kurulumu yaparken dikkat etmeniz gereken bir konu var. Windows xp kurulum ekranında kuruluma başlarken size iki seçenek sunuyor. 1-Dosya sistemini olduğu gibi bırak. 2-Ntfs olarak biçimlendir. Bunu seçip hızlı biçimlendir derseniz hatasız kuruluma devam edebilirsiniz.
ADIM2
xpmizi kurduk sıra donanım sürücülerinde Not: Donanım sürücülerini format atmadan önce yükleyip cd ye çekin.
merhabalar sz650 ye xp kurdum. hardiski 2 ye böldüm. d'ye XP yi kurdum. bütün dosyaları bir asrkadaşın verdiği linkten zipler halinde indirdim. kameram çalışmıyor ve bios nasıl giriliyor bulamadım.
utiles'de bir prgram var. TPM diye tam olarak ne işe yarıyor acaba. yükledim ve biostan açmanız lazım gibi bir şey dedi. ama pc açılırken
bios'a hangi tuşla giriliyor göstermiyor yardım ricası lütfen....
MERHABA ARKADAŞIM SENİN ÖNERDİĞİN GİBİ VİSTAYI XP YE DÖNÜŞTÜRDÜK YANLIZ BAZI DRİVERLERİ VERDİĞİN ADRESTEN İNDİREMEDİK İNDİRMEMİZ GEREKEN DRİVERLARIN TAM ADRESLERİNİ VERİRSEN SEVİNİRİZ. TEŞEKKÜRLER.
quote:
Orjinalden alıntı: agenim
merhabalar sz650 ye xp kurdum. hardiski 2 ye böldüm. d'ye XP yi kurdum. bütün dosyaları bir asrkadaşın verdiği linkten zipler halinde indirdim. kameram çalışmıyor ve bios nasıl giriliyor bulamadım.
utiles'de bir prgram var. TPM diye tam olarak ne işe yarıyor acaba. yükledim ve biostan açmanız lazım gibi bir şey dedi. ama pc açılırken
bios'a hangi tuşla giriliyor göstermiyor yardım ricası lütfen....
camera ve büyük depolama brimi denen biseyin driverlarini tanıtmada formattan sonra cok ugrasmıstık. sonradan sunu fark ettik.. kurdugum driverların adını degistirerek acıyordu. temp dosyası icinde son degistirme tarihli sıralama yaparak oraya hangi isimde driver dosyalarını acıtıgı bularak kamera driverini manuel olarak doya yerin belirterek yüklemesini yaptıgımda soun kalmadı.
gerci formatladıgım makine FZ serisi idi ama yine de benzer bir sorun olabilicegini sanıyorum.. birde bu sekilde deneyin belki o kadar ugrasmanıza gerek kalmaz.. kolaymıs gibi anlasamda bunun aklımıza gelmesi ve uygulamamız yaklasık 3-4 saat işin icinden cıkmadıktan sonra gerceklesti:9 Kolay gelsin....
Benim hala halledemedigim fz serisinin av modu nu kulanamıyor olmam. windows acıkken calısıyor ancak normalde windows acılmadan da av mode ile mp3 dinleyip resimlere bakabiliyor olmam gerekiyo ama bir türlü o özelligi aktif hale getiremedim.. Sony resmi sitesi önce shared library sonrada utilities driverlarını sırasıyla yine kur olcak demelerine ragmen olmadı.. bu konuda fikri olan varsa bildirirse sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: findnewdreams
ADIM1 Uyarı FN + F5 ve F6 (parlaklık) haricinde tüm donanım sorunsuz çalışmakta. XP Service Pack 2 ile kurmanızı öneririm.
Önce XP cdsinin sata driver desteğini sağlatıyoruz.Aşağıdaki linkten indirin.
Orjinal xp cd sini bilgisayarına tak, nlite programını çalıştır. Next e tıkla, �Locating the Windows installation�, sayfasında browse � bilgisayarım � dvd sürücünüzü seç. Bir pencere açılacak.
� �Select where to save the CD installation files for modification�. sayfasında boş bir klasör göster yada yoksa oluştur. � OK ye tıkla. Açılan pencerede d ye git, windowsxp adında yeni bir klasör oluştur. Nlite cd deki bütün dosyaları buraya kopyalayacak. � Kopyalama bitince next e tıkla, presets sayfasında next e tıkla, Task Selection sayfasında Integrate Drivers and Create Bootable ISO yı seç, next e tıkla. � Drivers sayfasında Insert > Single Driver a tıkla. Açılan yeni pencerede oluşturduğumuz sata driver klasörünü seç. Gelen iki seçenekyen iaachi yi seç. � Open a tıkla, gelen yeni pencereden Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M-E/M) seç. OK ye tıkla, yeni açılan pencerede �Do you want to start the process?� sorusuna yes de. � Orjinal xp cd sini çıkarıp yeni boş bir cd takın. Next e tıkla, Bootable ISO penceresinde Direct Burn ü seç. Cd ye bir isim yaz, 4X hızında yazmayı seç. Nlıte yeni cd yi yazmayı bitirdikten sonra yeni bir xp cd niz olacak.
Sonra xp yi kuruyoruz.
Kurulumu yaparken dikkat etmeniz gereken bir konu var. Windows xp kurulum ekranında kuruluma başlarken size iki seçenek sunuyor. 1-Dosya sistemini olduğu gibi bırak. 2-Ntfs olarak biçimlendir. Bunu seçip hızlı biçimlendir derseniz hatasız kuruluma devam edebilirsiniz.
ADIM2
xpmizi kurduk sıra donanım sürücülerinde Not: Donanım sürücülerini format atmadan önce yükleyip cd ye çekin.
Orjinal xp cd sini bilgisayarına tak, nlite programını çalıştır. Next e tıkla, �Locating the Windows installation�, sayfasında browse � bilgisayarım � dvd sürücünüzü seç. Bir pencere açılacak.
� �Select where to save the CD installation files for modification�. sayfasında boş bir klasör göster yada yoksa oluştur. � OK ye tıkla. Açılan pencerede d ye git, windowsxp adında yeni bir klasör oluştur. Nlite cd deki bütün dosyaları buraya kopyalayacak. � Kopyalama bitince next e tıkla, presets sayfasında next e tıkla, Task Selection sayfasında Integrate Drivers and Create Bootable ISO yı seç, next e tıkla. � Drivers sayfasında Insert > Single Driver a tıkla. Açılan yeni pencerede oluşturduğumuz sata driver klasörünü seç. Gelen iki seçenekyen iaachi yi seç. � Open a tıkla, gelen yeni pencereden Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M-E/M) seç. OK ye tıkla, yeni açılan pencerede �Do you want to start the process?� sorusuna yes de. � Orjinal xp cd sini çıkarıp yeni boş bir cd takın. Next e tıkla, Bootable ISO penceresinde Direct Burn ü seç. Cd ye bir isim yaz, 4X hızında yazmayı seç. Nlıte yeni cd yi yazmayı bitirdikten sonra yeni bir xp cd niz olacak.
Sonra xp yi kuruyoruz.
ADIM2