Şimdi Ara

Sony Vaio SVF1521ZSTB hakkında(cihaz alındı) fotolar eklendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
10.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gOkO

Vakit bulursam multitask testlerini yaparım...
    Ben fan sesi duymadım henüz...

tamam bekliyorum, teşekkürler
  • merhabalar, ben de dün bu modelin (sony vaio) 1366x768 çözünürlüklü olanını aldım. bir de ramin 6 gb olması dışında geri kalan her şey aynı sanırım. Fakat ekran kartının 64 bit olduğunu bilmiyordum ve eve geldiğimde pişman oldum. Hemen age of mythology oyununu açtım ve oyunu biliyorsanız bir savaşçıyla haritayı açarken bildiğiniz kare kare şeklinde açılıyordu harita. Ben de hemen telaş yaptım ve vatan bilgisayara geri götürdüm, kayıt aldılar bakalım geri alıcaklar mı. Ama şimdi de görüyorum ki siz oyunlarda pek sıkıntı yaşamamışsınız. Acaba benim ayarlarda bi sıkıntı falan mı var çünkü aom kaç senelik oyun onu bile doğru düzgün çalıştıramadı.
  • quote:

Vakit bulursam multitask testlerini yaparım...
    Ben fan sesi duymadım henüz...

Bende de 2011 vatan kampanyasından sldığım vpc f13m1eh var. Aldığımdan beri kronik olan fan sesi mevcut. Bu yüzden sordum. Ayrıca bir daha sony almayacağım. Kaliteli olur diye aldık ancak 2 senede batarya öldü şu an 10 dakika ya gidiyor-gitmiyor. Bluray okuyuculu optik sürücü 3-4 gün önce bozuldu. Markası Pioneer bdc-td013, internette arattım aynı sorunu yaşayan insanlar var. Tüm yöntemleri deneme rağmen(format dahil) çalışmıyor. Bundan önceki toshiba laptop'um taş gibi 6 sene idare etti beni. Sony'den tiksindim açıkcası.
  • Merhabalar,

Ben de bu bilgisayara geçmeyi düşünüyorum.Acaba ha yeni çıkacak oyunları rahatlıkla oynatabilir mi diye düşünüyorum.2.5 senedir Vaio VPCEB4S1E modelini kullanıyorum.Bazı oyunları(COD MW3,Hitman:Absolution) sonda oynayabilirken,bazılarını(Batman Arkham City,Arkham Origins,Saints Row 4 vs) low da anca oynayabiliyorum ve açıkçası sonda oynadığım oyunlar gibi keyif alamıyorum tabi ki.

Benimkinde:İ3 işlemci,2.56 GHZ,Ati Mobility Raedon HD5650 1GB paylaşımsız,4GB DDR3 ram ve 500GB HDD mevcut.

Acaba ha bu modelden sizin kullandığınıza geçersem çok memnun kalır mıyım ? Yeni çıkacak oyunları veya Arkham serisini High'da oynayabilir miyim ? Çok merak ediyorum bunları.Sony'den de şaşmak istemiyorum açıkçası.2.5 senedir hiç sıkıntısız kullanıyorum.Fan sesi var biraz,özellikle oyunlarda bayağı var.O da giriş seviyesi bir işlemci olduğu içindir sanırım.Onun dışında 4 kere recovery yaptım temiz temiz kullanıyorum.

Ve artık Arkham Origins gibi oyunlarda bayağı bir kasıyor.Low da iken bile.Ayrıca DX11 desteği bile kapalıyken.

Size sormak istediklerim,tavsiye ediyor musunuz ? DX11 ile beraber mi geliyor ? Son oynadığınız oyunlarda performansı nasıl ? Bir çok programı açtığınızda kasma,donma vs oluyor ?

Bir de oyun için ASUS N56VZ-S4400D modelini çok övüyorlar hem de fiyatı da normal.Fakat çevremdeki yazılım mühendisleri,teknisyenler vs Asus'u önermiyorlar özellikle Sony'den sonra hiç alınmaz vs gibi yorumluyorlar.

O yüzden kararsızım.Tavsiye ve bilgiye ihtiyacım var.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi high-fidelity -- 1 Kasım 2013; 15:27:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bose&hifi

Merhabalar,

Ben de bu bilgisayara geçmeyi düşünüyorum.Acaba ha yeni çıkacak oyunları rahatlıkla oynatabilir mi diye düşünüyorum.2.5 senedir Vaio VPCEB4S1E modelini kullanıyorum.Bazı oyunları(COD MW3,Hitman:Absolution) sonda oynayabilirken,bazılarını(Batman Arkham City,Arkham Origins,Saints Row 4 vs) low da anca oynayabiliyorum ve açıkçası sonda oynadığım oyunlar gibi keyif alamıyorum tabi ki.

Benimkinde:İ3 işlemci,2.56 GHZ,Ati Mobility Raedon HD5650 1GB paylaşımsız,4GB DDR3 ram ve 500GB HDD mevcut.

Acaba ha bu modelden sizin kullandığınıza geçersem çok memnun kalır mıyım ? Yeni çıkacak oyunları veya Arkham serisini High'da oynayabilir miyim ? Çok merak ediyorum bunları.Sony'den de şaşmak istemiyorum açıkçası.2.5 senedir hiç sıkıntısız kullanıyorum.Fan sesi var biraz,özellikle oyunlarda bayağı var.O da giriş seviyesi bir işlemci olduğu içindir sanırım.Onun dışında 4 kere recovery yaptım temiz temiz kullanıyorum.

Ve artık Arkham Origins gibi oyunlarda bayağı bir kasıyor.Low da iken bile.Ayrıca DX11 desteği bile kapalıyken.

Size sormak istediklerim,tavsiye ediyor musunuz ? DX11 ile beraber mi geliyor ? Son oynadığınız oyunlarda performansı nasıl ? Bir çok programı açtığınızda kasma,donma vs oluyor ?

Bir de oyun için ASUS N56VZ-S4400D modelini çok övüyorlar hem de fiyatı da normal.Fakat çevremdeki yazılım mühendisleri,teknisyenler vs Asus'u önermiyorlar özellikle Sony'den sonra hiç alınmaz vs gibi yorumluyorlar.

O yüzden kararsızım.Tavsiye ve bilgiye ihtiyacım var.

Teşekkürler...

Merhaba;

Öncelikle cihaz fiyatına göre oldukça güzel ve muadillerine göre şık ve taşınabilirlik açısından verimli.Oyun konusunda cihaz ne yazık ki vasatı geçemiyor.Yeni çıkacak oyunları high ayarlarda oynatabileceğini düşünmüyorum açıkçası.Benim önceki cihazın asus n53sv idi ve harddiski bozulunca soğudum ve bu cihaza geçtim.Önceki laptopun ekran kartı gt540m idi, gt740m 64 bit olmasına rağmen neredeyse 2 kat daha performanslı.Crysis3 te 1080p de resmen çuvalladı makine.Ben oyunları masaüstü sistemimde oynuyorum ama tatile falan çıkınca bu tarz bir laptop bana yeterli geliyor.Dediğim gibi işlemcisi 2 çekirdek ve 2 izlekten oluşan düşük güç tüketim amaçlanmış bir i7 ve ekran kartı da gt740m olmasına rağmen 64 bit bellek veriyolu nedeniyle pek performanslı gelmedi.Masaüstü sistemimde gtx660 var ve aralarında dağlar var performans bakımından.Kısacası ben sadece oyun oynamak için bu cihazı önermem hatta bana göre laptopta oyun oynamak zevk vermez ama genel kullanımda gayet yeterli ve güzel bir cihaz.Ben çok memnunum.Oyjnlarda yeterli performans alabilmek için qm serisi işlemciye sahip bir cihaz ve en az gt750m ekran kartlı bir cihaz öneririrm size.Şimdiden hayırlı olsun...

• Cevap için teşekkür ederim.Peki benim kullandığım bilgisayara göre nasıl bir performans artışı olur ? Her konuda ama;oyun,program vs gibi ?

Ve dediğim Asus'u biliyor musunuz ? Önerir misiniz benim kullandığım Vaio'dan sonra nasıl olur sizce ?
  • quote:

Cevap için teşekkür ederim.Peki benim kullandığım bilgisayara göre nasıl bir performans artışı olur ? Her konuda ama;oyun,program vs gibi ?

Ve dediğim Asus'u biliyor musunuz ? Önerir misiniz benim kullandığım Vaio'dan sonra nasıl olur sizce ?

Kaydadeğer bir performans artışı olur ancak dediğim gibi cihazda kullanılan işlemci aynı seri qm serisi işlemcilerden yaklaşık %35 daha yavaş.Günlük kullanımda bunu hissedemezsiniz tabiki.Asus konusuna gelince işlemci olarak daha performanslı ve ekran kartı da 128 bitlik ve 740m 64 bitten %15 daha performanslıdır.Yani totalde asus %20 civarı daha performanslı olabilir.Asus cihazı da gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.Size sony cihaznınızı aratmaz...
  • quote:

quote:

Cevap için teşekkür ederim.Peki benim kullandığım bilgisayara göre nasıl bir performans artışı olur ? Her konuda ama;oyun,program vs gibi ?

Kaydadeğer bir performans artışı olur ancak dediğim gibi cihazda kullanılan işlemci aynı seri qm serisi işlemcilerden yaklaşık %35 daha yavaş.Günlük kullanımda bunu hissedemezsiniz tabiki.Asus konusuna gelince işlemci olarak daha performanslı ve ekran kartı da 128 bitlik ve 740m 64 bitten %15 daha performanslıdır.Yani totalde asus %20 civarı daha performanslı olabilir.Asus cihazı da gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.Size sony cihaznınızı aratmaz...

Çok kararsızım üstad.Ne yapacağım bilmiyorum sizin kullandığınız model şuan da 2.350 lira Sony Center'lar da ama oyunları rahatlıkla oynayamadıktan sonra alsam mı almasam mı bilemedim.Tabi ki tek amacım oyun değil her şeyi yapıyorum ben dizüstü pcde ve geçtiğim için de mutluyum ama bilmiyorum ne yapacağımı.Dediğim Asus modelinde her şey tıkır tıkır son ayarda oynanabiliniyormuş sanırım.Isınma sorunu vs yokmuş.Ses sistemi de B&O tarafından geliştirilmiş vs.

Ama bilemiyorum halaha.Sony'den sonra Asus'la memnun kalır mıyım ?

• quote:

quote:

quote:

Çok kararsızım üstad.Ne yapacağım bilmiyorum sizin kullandığınız model şuan da 2.350 lira Sony Center'lar da ama oyunları rahatlıkla oynayamadıktan sonra alsam mı almasam mı bilemedim.Tabi ki tek amacım oyun değil her şeyi yapıyorum ben dizüstü pcde ve geçtiğim için de mutluyum ama bilmiyorum ne yapacağımı.Dediğim Asus modelinde her şey tıkır tıkır son ayarda oynanabiliniyormuş sanırım.Isınma sorunu vs yokmuş.Ses sistemi de B&O tarafından geliştirilmiş vs.

Ama bilemiyorum halaha.Sony'den sonra Asus'la memnun kalır mıyım ?

n53sv cihazımdada ses sistemi aynıydı ama sony nin tırnağı olamaz.Sadece kuru gürültü.Oyun oynanmaz demiyorum ancak biraz ayar düşürmeniz muhtemel son oyunlarda.Ben fear3 nfs mw2 falan kurdum, ayarları biraz kısınca canavar gibi oynatıyor ama bu cşhaz oyun oynamak için alınacak cihaz değil.Asustada gt650m var ve o da çok performanslı bir kart değil.Tamam idare eder ama sadece idare eder zira 1080p çözünürlükte yeni oyunları full ayarlarda oynatamaz.Malzeme konusunda sony asustan daha kötü diyebilirim.Mat siyah plastik şık dursada Asusun alimiyum kasası daha rijit ve kalite hissi yüksek.Sadece ışıklandırmalı klavyesi çok hoş ve kullanışlı.Ön kamerası oldukça iyi.Isınma sorunu yok ama makine zorlandığında fan sesini duyuyorsunuz.Ben asusta fan sesi neredeyse duymamıştım.İki ürününde kendine has özellikleri var ama sony nin yazılımsal desteği mükemmel.Tek tıkla güncellemeler, performans kontrolleri v.s. asusta bulamayacağınız şeyler.Ayrıca asus cihazımdan daha stabil çalışmakta.Sistem kolay kolay kararsızlığa düşmüyor.Aldım alalı güncellemelr dahil en fazla 8 defa yeniden başlatmışımdır.10 gün boyunca açık kaldığı oldu ve banamısın demedi.Şu an açık mesela :D

• gOkO kullanıcısına yanıt
    10 gün boyunca açık neden tutuyorsunuz ki bilgisayarı Bana mısın demediyse zaten alınası bir cihaz belli ki.Ben her akşam kapatır her uyandığımda da açarım bilgisayarı örneğin.Belki 2 gün açık durduğu olmuştur bir şey indiriyorsam falan o da.

Ben zaten öylesine verdim ses örneğini ben hem hi-fi sistemle hemde 5.1 sinema sistemi ile kullanıyorum bilgisayarı.Kendi hoparlörleriyle hiç kullanmadım.Zaten kullanılıcak gibi değil.Hem bozuk ses veriyor hem de düşük.Her Vaio böyle değil.Ama benim ki öyle.Gerçi önemli değil benim için ama olsun.

Asus ile sizin Vaio'yu kıyaslayınca iki kat fark varmış gibi.Ama diyorsunuz ki oyunlarda çok fark etmez değil mi ?
  • quote:

10 gün boyunca açık neden tutuyorsunuz ki bilgisayarı Bana mısın demediyse zaten alınası bir cihaz belli ki.Ben her akşam kapatır her uyandığımda da açarım bilgisayarı örneğin.Belki 2 gün açık durduğu olmuştur bir şey indiriyorsam falan o da.

Ben zaten öylesine verdim ses örneğini ben hem hi-fi sistemle hemde 5.1 sinema sistemi ile kullanıyorum bilgisayarı.Kendi hoparlörleriyle hiç kullanmadım.Zaten kullanılıcak gibi değil.Hem bozuk ses veriyor hem de düşük.Her Vaio böyle değil.Ama benim ki öyle.Gerçi önemli değil benim için ama olsun.

Asus ile sizin Vaio'yu kıyaslayınca iki kat fark varmış gibi.Ama diyorsunuz ki oyunlarda çok fark etmez değil mi ?

Bende müzik öğretmeniyim ve aracım dahil ses sistemime hep dikkat ederim.Evdeki mini hifi sistemimi bağladım cihaza ama inanın tek başına kullandığınızda bile çok cılız da olsa bir laptoptan düşük frekans sesleri duyabilmek mutlu edici.Ayrıca sesi çok berak ve ses seviyesi yüksek.Benim laptop 3d led tv ye bağlı ve gece film, dizi vs izliyorum yatağa geçince.O yüzden kapatmıyorum.Asus konusuna gelince Asus laptoplar gayet güzel cihazlar.Aralarında uçurum bir fark yok ama bahsettiğiniz model benim laptoptan performanslı.

• gOkO kullanıcısına yanıt
    Bir de şuan kullandığım Vaio ile iç sorun yaşamadım sapa sağlam cihaz.Teknik bir arıza vs de çıkartmadı hiç.Aynı şey Asus için de geçerli mi acaba ha diye düşünüyorum.Birde sizin modelinizin AMD HD7670 128 bit ekran kartı,17.3 inc ve blu-ray yazıcılı olan modeli var Sony'in 2500 lira ve son kalmış teşhirle beraber 2 tane kalmış.Onu da düşünürdüm yerim olsaydı ama yerim çok kısıtlı.

Ve o modelin üretimi bitmiş artık.Sizin kullandığınızın devamı var daha.
  • ya bu 128 bit 64 çıktı diyonuzyaa 128 uydurmamı denk mi geliyor
  • Şanssızlık, sony dedik 128 bit olanındandır dedik yanıldık...
  • Üzüldüm ama bende bu modeli almayı düşünüyorum bakcazz artık
    Ayrıca cevap için saolun

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y510p-notebook-urun10242.html

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/msi-ge70-2oe-201tr-ge70-notebook-core-i7-240-ghz-16gb-1tb-173-2gb-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68872

http://www.istanbulbilisim.com.tr/sony-vaio-fit-serisi-svf1521wstb-notebook-fiyati,69134.html

http://www.pcdepo.com/msi-ge60-0nd-663xtr-notebook-urun10575.html

Sizc hangisi (oyun/film/müzik/güncel) DEĞERLİ Tavsiyelerinizi bekliyorum aciill

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RagnorasTr -- 5 Kasım 2013; 20:39:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RagnorasTr

Üzüldüm ama bende bu modeli almayı düşünüyorum bakcazz artık
    Ayrıca cevap için saolun

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y510p-notebook-urun10242.html

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/msi-ge70-2oe-201tr-ge70-notebook-core-i7-240-ghz-16gb-1tb-173-2gb-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68872

http://www.istanbulbilisim.com.tr/sony-vaio-fit-serisi-svf1521wstb-notebook-fiyati,69134.html

http://www.pcdepo.com/msi-ge60-0nd-663xtr-notebook-urun10575.html

Sizc hangisi (oyun/film/müzik/güncel) DEĞERLİ Tavsiyelerinizi bekliyorum aciill

Aralarından kesinlikle lenovo derim.Hem işlemcisi hemde ekran kartı ayrıca hybrid(ssd+hdd) sistemi ile uzun yıllar işinizi görecektir.Hatta ben elimdeki sony laptopu satıp bundan almayı düşündüm ciddi ciddi...

• s.a arkadaşlar ben geçen ay sony vaıo SVF1521ZSTB pc aldım ama memnun olmadm çünkü burda sony sitesindeki özellikler benim pc de yok mesela turbo yok mesele ekran çözünürlü aynı değil tuhaf olan benim pc nn altında SVF152A29W bu model yazıor vaıonun sitesinde böyle bi pc yok ama bataryayı çıkarınca onun altında SVF1521ZSTB bu model yazıor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruhullah -- 11 Kasım 2013; 0:18:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruhullah

s.a arkadaşlar ben geçen ay sony vaıo SVF1521ZSTB pc aldım ama memnun olmadm çünkü burda sony sitesindeki özellikler benim pc de yok mesela turbo yok mesele ekran çözünürlü aynı değil tuhaf olan benim pc nn altında SVF152A29W bu model yazıor vaıonun sitesinde böyle bi pc yok ama bataryayı çıkarınca onun altında SVF1521ZSTB bu model yazıor

o nasıl oluyor ya bence git söyle
  • Yakın zamanda internet üzerinden SVF1521WSTB ürününü almıştım fakat bazı sorunlarından dolayı servise verdim ve ürün değişim hakkımın olduğunu söyledir, internet üzerinden aldığım için değişimi SONY tarafından yapılmasını istedim. Sony tarafından ellerinde bu ürün kalmadığından dolayı SVF1521ZSTB tavsiye ettiler bende kabul ettim. Arasındaki tek fark i5 > i7 oldu birde bluray oynatıcı.Onun dışında pek artısı yok ve ayrıca wstb ile aralarında neredeyse 600 lira fark var eğer bu ürünü almak isteyenler olursa kesinlikle wstb tercih etmeli 1600 - 1900 arası fiyat, zstb ise 2400 - 2700 arasında fiyatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: payda

Yakın zamanda internet üzerinden SVF1521WSTB ürününü almıştım fakat bazı sorunlarından dolayı servise verdim ve ürün değişim hakkımın olduğunu söyledir, internet üzerinden aldığım için değişimi SONY tarafından yapılmasını istedim. Sony tarafından ellerinde bu ürün kalmadığından dolayı SVF1521ZSTB tavsiye ettiler bende kabul ettim. Arasındaki tek fark i5 > i7 oldu birde bluray oynatıcı.Onun dışında pek artısı yok ve ayrıca wstb ile aralarında neredeyse 600 lira fark var eğer bu ürünü almak isteyenler olursa kesinlikle wstb tercih etmeli 1600 - 1900 arası fiyat, zstb ise 2400 - 2700 arasında fiyatlar

Bu iki modelin de kasası plastik mi peki hocam?
    Normalde Sony'nin sitesinde F serisi için Alüminyum kasa falan yazıyor gibi görmüştüm de.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.