Şimdi Ara

Sony Vaio SVF1521ZSTB hakkında(cihaz alındı) fotolar eklendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
10.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SoyuT

quote:

Orijinalden alıntı: payda

Yakın zamanda internet üzerinden SVF1521WSTB ürününü almıştım fakat bazı sorunlarından dolayı servise verdim ve ürün değişim hakkımın olduğunu söyledir, internet üzerinden aldığım için değişimi SONY tarafından yapılmasını istedim. Sony tarafından ellerinde bu ürün kalmadığından dolayı SVF1521ZSTB tavsiye ettiler bende kabul ettim. Arasındaki tek fark i5 > i7 oldu birde bluray oynatıcı.Onun dışında pek artısı yok ve ayrıca wstb ile aralarında neredeyse 600 lira fark var eğer bu ürünü almak isteyenler olursa kesinlikle wstb tercih etmeli 1600 - 1900 arası fiyat, zstb ise 2400 - 2700 arasında fiyatlar

Bu iki modelin de kasası plastik mi peki hocam?
    Normalde Sony'nin sitesinde F serisi için Alüminyum kasa falan yazıyor gibi görmüştüm de.

plastik, ekranı çok hassas 20cm yere düşse kırılacak gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SoyuT

quote:

Yakın zamanda internet üzerinden SVF1521WSTB ürününü almıştım fakat bazı sorunlarından dolayı servise verdim ve ürün değişim hakkımın olduğunu söyledir, internet üzerinden aldığım için değişimi SONY tarafından yapılmasını istedim. Sony tarafından ellerinde bu ürün kalmadığından dolayı SVF1521ZSTB tavsiye ettiler bende kabul ettim. Arasındaki tek fark i5 > i7 oldu birde bluray oynatıcı.Onun dışında pek artısı yok ve ayrıca wstb ile aralarında neredeyse 600 lira fark var eğer bu ürünü almak isteyenler olursa kesinlikle wstb tercih etmeli 1600 - 1900 arası fiyat, zstb ise 2400 - 2700 arasında fiyatlar

Bu iki modelin de kasası plastik mi peki hocam?
    Normalde Sony'nin sitesinde F serisi için Alüminyum kasa falan yazıyor gibi görmüştüm de.

plastik, ekranı çok hassas 20cm yere düşse kırılacak gibi

Ekranı cidden çok ince, kapağı kapatırken bile dikkat ediyorum...

• gOkO kullanıcısına yanıt
    merhaba kardeşim senin aldığın ürün acaba
    http://www.vatanbilgisayar.com/sony-svf1521jstb-svf1521jstb-notebook-core-i5-180ghz-8gb-750-2gb-155-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68994#allImages

bu ürünmü ? bjkberk6161@gmail.com a cevaplarsan çok memnun olurum @gOkO

• quote:

Orijinalden alıntı: berk123berk

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-svf1521jstb-svf1521jstb-notebook-core-i5-180ghz-8gb-750-2gb-155-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68994#allImages

O ürün değil bendeki i7 işlemcili ve tam kodu "Sony Vaio SVF1521ZSTB"

• quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

quote:

Orijinalden alıntı: berk123berk

O ürün değil bendeki i7 işlemcili ve tam kodu "Sony Vaio SVF1521ZSTB"

yok ben kasa olarak sormuştum kardeşim aynı kasamı

• hayırlı olsun diyelim o zaman
  • Foto küçük, o yüzden seçemedim hocam. @heroberk123
  • Tasarım okuyorum ve CAD 3D Max photoshop gibi programlarla haşır neşirim üstüne aktif olarak oynadığım 3 video oyunu var ve birisi için 3d tasarım yapmaktayım ve aldıktan kısa süre sonra performans düşüklüğü (özellikle ekran kartı) yaşamak istemiyorum. Ztsb acaba beni hayal kırıklığına uğratır mı?
    Ve cihazda intell4000 hd graphics ekran kartı var ancak bazı sitelerde not düşülmüş nvidiageforce750m diye acaba nvidia kartını sonradan taktırabilir miyim ve bu bir sorun yaratır mı? Son olarak özellik olarak kıyas kabul etmeyecek asusn550 ile bu sony arasında kalmış bulunmaktayım ve sırf dış tasarımı için sonyde diretiyorum, fikir sahibi olmama yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürleer

• Simsimay S kullanıcısına yanıt
    İşlemcisi (i7u - ultra düşük voltaj), standart i5m (mobil) performansına sahip. Bahsettiğiniz (bütünleşik) dahili, hd4000, grafik biriminden ziyade bir de orta sınıf, harici (64bit) gt740m mevcut cihazda. Hem çizim programlarında hem de oyunlarda randıman kaybı yaşamazsınız, donanımı yeterli düzeyde çünkü. Ayrıca harici 740m anakarta gömülü olduğu için kartı değiştirmek meşakkatli olur, kısaca hem yeterli bir harici kart barındırıyor hem de yükseltilemez de denilebilir. N550 serisi ile kıyaslarsak; işlemci ve ekran kartı biraz daha düşük seviyede. Uzun vadede baz alınırsa; performans ve güncellik bakımından n550 biraz daha yerinde bir seçim olur. 2600 seviyesinde bulabilirseniz n550 serisini öneririm. Bu arada fit15 deki 740m 64bit olduğu için 128bit versiyonuna nazaran oyunlarda biraz daha düşük fps alır. Ancak tasarım olarak fit15 serisini beğendiyseniz bu cihaz da alternatif olabilir, bileşenleri biraz düşükte olsa rahatlıkla iş görecektir.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

İşlemci performans sıralaması.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Ekran kartları performans sıralaması. Bu linklerden; ekran kartı ve işlemcilerini karşılaştırabilirsiniz.

• bende aldım bu laptop'tan 2350 tl verdim kullandığım program autocad 2013 64 bit adam gibi bi performans alamıyorum daha nasıl bi bilgisayar almam gerekiyor anlamadım işlemcisi çok zayıf bana göre bir daha laptop alacağım zaman en iyi işlemciye sahip olmasına bakacağım
  • Arkadaşlar merhaba bu bilgisayarın recovery'si lazım bana yardımcı olabilecek olanınız varmıdır,
  • quote:

Cihazı pek inceleme fırsatım olmadı ama parasının hakkını sonuna kadar veriyor.Performans ve oyun testlerini ilerleyen günlerde paylaşırım...
     Sony Vaio SVF1521ZSTB hakkında(cihaz alındı) fotolar eklendi Sony Vaio SVF1521ZSTB hakkında(cihaz alındı) fotolar eklendi Sony Vaio SVF1521ZSTB hakkında(cihaz alındı) fotolar eklendi Sony Vaio SVF1521ZSTB hakkında(cihaz alındı) fotolar eklendi

bende aynı laptopu aldım ancak ekran kartını oyunlarda devreye birtürlü sokamıyorum,güncelleştirmeleri yaptım gt740m'de aç diyorum yine olmuyor
    siz nasıl başardınız?

• ds4 D kullanıcısına yanıt
    Masaüstüne sağ tıklayıp '' 3d ayarlar'' bölümüne girip kart seçeneklerinden ''otomatik seçilir '' bölümünü ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi'' yapın. Aynı yerde ''program ayarları'' bölümüne girip ''özelleştirilmiş program'' seçeneğinden oynadığınız oyunun kısa yoluna ayarlayın. Yine aynı bölümün altında ''kart seçeneği'' var, onu da nvidia yapıp deneyin bir de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi68

Masaüstüne sağ tıklayıp '' 3d ayarlar'' bölümüne girip kart seçeneklerinden ''otomatik seçilir '' bölümünü ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi'' yapın. Aynı yerde ''program ayarları'' bölümüne girip ''özelleştirilmiş program'' seçeneğinden oynadığınız oyunun kısa yoluna ayarlayın. Yine aynı bölümün altında ''kart seçeneği'' var, onu da nvidia yapıp deneyin bir de.

hepsini yapmıştım zaten
    oyunun girişinde zaten ekran kartını görmüyor
    belki oyunda devreye giriyordur diye aygıt yöneticisinden intel hd 4000'ü kapatıp oyuna girdim
    sonuç hüsran,microsoft render ile açmaya çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ds4

quote:

hepsini yapmıştım zaten
    belki oyunda devreye giriyordur diye aygıt yöneticisinden intel hd 4000'ü kapatıp oyuna girdim

yeni sürücü kurup denediniz mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ds4

quote:

hepsini yapmıştım zaten

yeni sürücü kurup denediniz mi?

hem intelin hemde nvidianın sürücülerini güncelleyip bilgisayarı yeniden başlattım olmadı

Nvidia denetim masasında herhangi bir sorun var mı?
  • quote:

Nvidia denetim masasında herhangi bir sorun var mı?

tamamen normal
    Ekran kartının tüm sürücülerini kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın. Açıldıktan sonra vga sürücüsü yüklenecektir. Bir virüs programıyla da çerezleri felan silip tekrar başlatıp güncel sürücülerin hepsini yeniden yükleyin. Bir de bios sürücüsünü felan güncellediyseniz en son sürüm değil de bir öncekini felan yükleyip deneyin. Eğer hata düzelmezse muhtemelen anakartınızda sorun vardır, değişmesi gerekiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 11 Ocak 2014; 15:38:21 >
  • quote:

Ekran kartının tüm sürücülerini kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın. Açıldıktan sonra vga sürücüsü yüklenecektir. Bir virüs programıyla da çerezleri felan silip tekrar başlatıp güncel sürücülerin hepsini yeniden yükleyin. Bir de bios sürücüsünü felan güncellediyseniz en son sürüm değil de bir öncekini felan yükleyip deneyin. Eğer hata düzelmezse muhtemelen anakartınızda sorun vardır, değişmesi gerekiyor olabilir.

nvidia denetim masası ayarları değiştirildi olmadı
    hem nvidia hem intel önce en son driverlar sonra daha eski driverlar ile denendi olmadı
    bios güncel ve eski driverla denendi olmadı
    kopya oyun yapıyor olabilir mi dedim?orjinal oyun yükledim sonuç aynı
    Sonuç : Laptop serviste,arayacaklarmış bir iki güne

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.