Şimdi Ara

Sony Vaio SVF1521ZSTB mini inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cihazı almadan önce konu açmıştım, bu konuda da nacizhane mini bir kullanıcı incelemesi eklemek istedim.

Harddiski bozulup yeni harddisk almama rağmen kendisinden soğumama neden olan Asus n53sv laptopumun üstüne kuma olarak bu cihazı satın aldım.Cihaz yaklaşık 2200TL ye geldi.Şimdi mini incelememize başlayalım.

Cihazı kutusundan çıkarttığımda ilk önce ince ve zarif hatları ile kalite hissini ilk andan itibaren size sunmakta.Cihazın kapağını kaldırdığımızda ise süper ince hd(parlak) led ekran ve şık ve kullanışlı düzenlenmiş klavye karşımıza çıkmakta.Ekran çok ince olduğundan pek sağlam gelmedi bana açıkçası.
    15.5" full hd ekranın etrafındaki plastik çerçeveye dokunduğumda ise oynaması beni hayal kırıklığına uğrattı.Ekranın parlak oluşu eksi gibi görünsede açık havada kullanmayacağım için sorun olarak görmüyorum.

Klavye ise oldukça düzenli ve parmaklar klasik klavyedeki kadar rahat.Tuş hissiyatı çok kaliteli ve numpad olduğu halde tuşları çok rahat kullanabiliyorsunuz.

Entegre dokunmatik fare (touch pad) ise alışıla gelmişin dışında tuşsuz bir tasarım.Kontrolü zor zira sol tuşla tıklamaya çalıştığınızda imleç yerinde durmuyor.Çok dikkatli kullanılması gerekiyor ama ben beğenmedim.Bunu pek sorun etmedim çünkü harici mouse kullanmayı tercih ediyorum.

Cihazın kasası mat siyah plastikten imal edilmiş ve oldukça kaliteli durmakta.Kasanın üstünde her zamanki klasik "vaio" logosu bulunmakta.

Kasadaki portlar:
    - HDMI
    - Gigabit Eternet
    - 2 USB 2.0
    - 2 USB 3.0
    - VGA
    - 3.5 mm kulaklık çıkışı ve mikrofon girişi

Hoparlörler kasanın ön tarafına monte edilmiş ayrıca kasanın üzerinde nfc logosu dikkat çekmekte(uyumlu cihazlarla dokunarak direkt kablosuz bağlantı)Ayrıca led monitörün üstünde 1mp lik bir web cam mevcut.

Cihazın genel fiziksel durumundan behsettikten sonra güç tuşuna basıp cihazı açıyoruz ve kurulum işlemlerini tamamlıyoruz.Cihazın üzerinde win8 64bit sürümü var.Cihaz ilk açıldıktan sonra internet bağlantısını ayarlayıp güncellemeleri gerçekleştiriyoruz.Cihazın açılma hızı oldukça iyi ancak metro menüsüne gelip masaüstüne tıklamak için geçen zaman bana biraz fazla geldi.

Cihaz açıldıktan sonra öyle bir detay var ki beni çok mutlu etti; o detay ledlerle ışıklandırılmış klavye.Bu detay hem karanlık kullanımlarda ilaç etkisi yaratıyor hem de cihazı daha çık gösteriyor.Bu ledler istendiği taktirde devamlı açık, basınca açılan ve otomatik kararan ve tamamen kapalı olarak kullanılabiliyor.

Cihazı açtık ama donanımından bahsetmedik.Ciahzın donanımı şu şekilde:

İşlemci :i7-3537U - 2.0 GHz Turbo Boost ile 3.1 GHz'ye kadar
    Yonga Seti : Mobile Intel® HM76 Express Chipsets
    Ekran Boyutu : 15.5
    Ekran Tipi : LED Full HD
    Ekran Çözünürlüğü : 1920x1080
    Ekran Kartı : Nvidia
    Ekran Kartı Belleği : 2 GB
    Grafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GT 740m
    HDMI : 1 HDMI bağlantı noktası
    Sistem Belleği : 8GB
    Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
    Disk Kapasitesi : 1 TB
    Disk Hızı : 5400 RPM
    Optik Sürücü : DVD / Blu-ray okuyucu
    Ethernet : Gigabit Ethernet LAN
    Wireless : 802.11b/g/n
    Bluetooth : Bluetooth 4.0 + HS
    Usb Portu : 2 USB 2.0 + 2 USB 3.0
    Video Portu : 15 pinli VGA video konnektörü
    Klavye : Numerik Q TR
    Hoparlör : Dahili Stereo Hoparlörler
    Kart Okuyucu : Var
    Kamera : Exmor™ for PC teknolojili HD Web Kamerası
    Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad
    İşletim Sistemi (Yazılım) : Windows 8 64 bit

Mobil işlemci seçiminde düşük tüketimle yüksek performans sunan i7-3537U işlemcisi seçilmiş.Bu işlemci 2 çekirdek ve 2 sanal çekirdekle çalışmakta.Detaylı performans testleri yapamadım ancak genel kullanım olarak oldukça hızlı bir işlemci.Cihazı yaklaşık 3 gündür kullanıyorum ve performans olarak beni mahçup etmedi.

Cihaznda nvidia gt740m 2gb ekran kartı mevcut.Ayrıca bu harici ekran kartına eşlik eden intel hd4000 ekran kartınıda unutmayalım.

Beni hayal kırıklığına uğratan kısım ise web sitesinde 128bit olarak belirtilen 740m ekran kartının bana gelen cihazda 64 bit olması.128 bit 740m e göre daha yüksek çekirdek hızı sunmasına rağmen performansları arasındaki farkı bilemeyeceğim.gt540 tan sonra kart performanslı ancak beklediğim performansı alamadım.Bunları bir kenara bırakırsak kart oldukça iyi hız aşırtılıyor ve hız aşırtıldıktan sonra performansı oldukça artıyor.Şimdilik test ettiğim oyunlar crysis3, nfs most wanted2, fear3.

Crysis 3 te ekranın 1080p olmasının dezavantajını yaşadım.Açıkçası 15" ekrana 1080p piksel dağılımı bence tamamen gereksiz.Hem yazılar ve simgeler küçük kalıyor(ekran boyutuna göre) hemde oyun performansı durduk yere düşmekte.Bunun yanında avantajlarıda oldukça fazla.Mükemmel keskinlik, full hd filmlerde veya medyalarda harika görsellik ve geniş çalışma alanı artıları.

Oyunlarda performansı umduğumun altında çıktı ama bu demek değil ki bu cihazla oyun oynanmaz.En güncel oyunlar, orta ve orta düşük ayarlarda akıcı oynanabilmekte.Ben oyunları masaüstü pc de oynadığım için performansı beni üzmüş olabilir ama mecbur kalmadıkça(tatil v.s.) laptopta oyun oynamam.Kısaca bahsedecek olursam ekran kartı yeterli bir performans sunmakta.Hız aşırtıldıktan sonra da değim gibi kayda değer performans artışı olmakta.

Cihazın dahili ses performansı ayrı bir konu bence.Ses sistemi çok kaliteli bunu ancak dinleyince anlayabilirsiniz.Dahili hoparlörler ve dahili subwoofer görevini oldukça iyi yerine getiriyor.Kısaca cihaza herhangi bir ses sistemi bağlamak istemiyorsunuz.Müzik dinlemek, film izlemek, oyun oynamak çok zevkli.Ayrıca ses kartına özel clear audio ses tanımlamaları(ekolayzer ve detaylı ses ayarları) ve hali hazırda kendi sitilinide düzenleyeceğiniz 2 adet ses tanımlaması mevcut.Ses çıkışı yüksek ve kaliteli.Beni çok şaşırttı.

Cihazı genel olarak çok beğendim ve parasını sonuna kadar haketmekte.Hele ki konu Sony olunca bu fiyat bana biraz şaşırtıcı geldi.Ürünü gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

Detaylı oyun ve performans testlerini yaptıkça buraya eklemeye çalışacağım.Şimdilik bu kadar

Sony Vaio SVF1521ZSTB mini inceleme Sony Vaio SVF1521ZSTB mini inceleme Sony Vaio SVF1521ZSTB mini inceleme Sony Vaio SVF1521ZSTB mini inceleme Sony Vaio SVF1521ZSTB mini inceleme

• Merhabalar,

Ben de bu bilgisayara geçmeyi düşünüyorum.Acaba ha yeni çıkacak oyunları rahatlıkla oynatabilir mi diye düşünüyorum.2.5 senedir Vaio VPCEB4S1E modelini kullanıyorum.Bazı oyunları(COD MW3,Hitman:Absolution) sonda oynayabilirken,bazılarını(Batman Arkham City,Arkham Origins,Saints Row 4 vs) low da anca oynayabiliyorum ve açıkçası sonda oynadığım oyunlar gibi keyif alamıyorum tabi ki.

Benimkinde:İ3 işlemci,2.56 GHZ,Ati Mobility Raedon HD5650 1GB paylaşımsız,4GB DDR3 ram ve 500GB HDD mevcut.

Acaba ha bu modelden sizin kullandığınıza geçersem çok memnun kalır mıyım ? Yeni çıkacak oyunları veya Arkham serisini High'da oynayabilir miyim ? Çok merak ediyorum bunları.Sony'den de şaşmak istemiyorum açıkçası.2.5 senedir hiç sıkıntısız kullanıyorum.Fan sesi var biraz,özellikle oyunlarda bayağı var.O da giriş seviyesi bir işlemci olduğu içindir sanırım.Onun dışında 4 kere recovery yaptım temiz temiz kullanıyorum.

Ve artık Arkham Origins gibi oyunlarda bayağı bir kasıyor.Low da iken bile.Ayrıca DX11 desteği bile kapalıyken.

Size sormak istediklerim,tavsiye ediyor musunuz ? DX11 ile beraber mi geliyor ? Son oynadığınız oyunlarda performansı nasıl ? Bir çok programı açtığınızda kasma,donma vs oluyor ?

Bir de oyun için ASUS N56VZ-S4400D modelini çok övüyorlar hem de fiyatı da normal.Fakat çevremdeki yazılım mühendisleri,teknisyenler vs Asus'u önermiyorlar özellikle Sony'den sonra hiç alınmaz vs gibi yorumluyorlar.

O yüzden kararsızım.Tavsiye ve bilgiye ihtiyacım var.

Teşekkürler...

• Bu cihazı yaklaşık 2 saat önce satın aldım. İncelemeye tamamen katılıyorum. Oyun konusunda bir şey söylemek gerekirse son çıkan oyunlar için yetersiz. Ancak günlük kullanım ve daha orta seviyeli oyunlar için bence başarılı. Kalite hissi yüksek. Umarım dayanıklı ve uzun ömürlü bir cihazdır. İnceleme için teşekkürler.
  • Arkadaslar son 2-3 gündür aygit yoneticisi listesinde "PIONEER BD-RW BDR-UD02" ünlem gösteriyor ve bilgisayarim da dvd görünmüyor. Sorun yoktu onceden durup dururken oldu. Hatta deamondtools programinin olusturdugu sanal surucuyude unlem goruyor ve oda yok bilgisayarim in icinde. Uzun soluklu aramama ragmen driver ini bulamadim. "Vaio Care" den de bu sorun gozukuyor ve duzeltemiyor. Sebebi nedir bilen varmi? Ayni sorunu yasayan varmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SONY VAIO batarya problemi
    13 yıl önce açıldı
    Sony a6700 vs Sony a7c mark i
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.