Arkadaşlar gecen yaz aldım laptopu daha format atmamıştım sistemim de vista bi el atayım dedim önce windows 7 indirdim iso belgesi şeklindeydi dvdye çektim tüm driverlar hazır ancak.... bios menüsünü çözemedim optıcal driver ilk sıraya koyuyorum sonra dvdyi görmüyor dvdde sorun yok original windows...1 Daha farkli bir yol bilen varsa yazabilir mi? Recovery falan diyor ama elimdeki dvd ile de o olay yapilabilir mi?...2 bildigimiz yoldan veya recovery ile bana formati bi anlatabilen olursa cok sevinirim...3
Recovery olayı şöyle ki;Bilgisayarında Recovery manager diye bir program bulunması gerekiyor.O programı çalıştırdığında senden işletim sisteminin kapasitesi kadar yani boyutu neyse ki geçen sene aldıysan dolmuştur sanıyorum normal de ilk aldığında yapman gereken bir işlemdi bu recovery şimdi yaparsan bilgisayara format atmış olmassın çünkü dolu haliylee yedeğini almış olursun....O yüzden normal format atmayı dene.....ki oda olmuyo galiba iso dosyasından denemişssin ama birincil okuyucuyu DVD RW+ olarak ayarladığına eminmisin ona bir bak?
ilk sirada internal optical driver secenegi var ikincide ise hard hatta bu ayar default ayar olarak var o zaman simdiye kadar olan cdleri en basta acmasi gerekmez miydi:S??? bios menusunu arastiriyorum netten duz format atamaz oldum yaw...
f10 ile recoveryye girince full cleaning dedikten sonra dvdden windows 7 yukleyebilir miyim?? help pls