Şimdi Ara

Sony Vaio VPC-F21Z1E Ve VPCF21Z1E/BI Arasında Ne Fark Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 sitede de bu iki üründen yalnızca birisi var. Benim 2010 yılında gördüğüm model VPCF21Z1E/BI idi ve bu modelin adını yazmıştım. Daha sonra o kağıdı kaybetmiştim fakat Sony'nin 3D monitörlerini araştırırken bu modele rastlamıştım. Sony'nin bu seride yer alan 3D modellerinin hepsi aynı özelliklere sahipti hatırladığım kadarıyla. Yalnızca model isimleri farklıydı. Peki bu model isimlerinin oluşturduğu farklar neler? Mesela VPC-F21Z1E modelinin yanında hem çanta, hem 10 tane Worldcup film(ne olduğunu bilmiyorum), hem de Crysis 2 oyunu veriliyor. Fakat VPCF21Z1E/BI modelinin yanında bu hediyeler verilmiyor. Bahsettiğim hediyeler verilen ürünün fiyatı 4,699 TL. Hediyesiz olanın fiyatı ise 3,739.42 TL. Arada tam tamına 959,58 TL fark var. istanbulbilisim.com'da VPCF21Z1E/BI modeli vardı ve yanında laptop çantası ve Crysis 3 oyunu hediye olarak veriliyordu ve fiyatı yaklaşık olarak 2.900 TL idi. 2010 yılında piyasa fiyatı 2.900 TL civarı olan bir ürünün 2014 yılında 1799 TL farkla 4.699 TL'den satılmasının mantığı ne anlam veremedim. Ürünü bir zaman sonra istanbulbilisim.com'dan alacaktım fakat ürün stoklardan kalktı. 2011 yılında 1200 TL'ye aldığım Asus DirectCU II HD 6970 model ekran kartı hala 1200 TL'ye satılıyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/hd6970-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti.html

Yahu 262 TL farkla bir sonraki neslin kartı olan aynı soğutucu tasarımına sahip olan 7970'i alabiliyorsunuz.

http://www.vatanbilgisayar.com/hd7970-directcu-ii-top-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti.html

2013 yılında HD 7970 900 TL'ye düşmüştü. Hatta bundan bahsedecektim de sonra aklıma dolar kurunun yükseldiği geldi. Tamam dolar kuru yükseliyor da, aradan 3 yıl geçmiş be kardeşim. Bir malın dolar kuru yükselse bile 3 yıl sonra bile -üstelik sürekli daha üst modellerinin çıkarılmasına rağmen- aynı fiyattan satılması saçmalığın daniskasıdır. Aklıma dolar kuru gelince ben de "bari 7970'in de fiyatına bakayım da, fail olmayalım" dedim. 7970'in 900 TL'ye düştüğünü söyleyecektim çünkü. 7970'in 900 TL'den, 6970'in ise 1200 TL'den satıldığını sanıyordum, dolar kurunu hesaba katmadığım için.

Bu iki ürünü satan siteye 2010 yılında 2900 TL fiyattan satılan ürünü neden 2014 yılında daha pahalıya sattıklarıyla ilgili bir mail de atacağım da konumuz o değil. Bu iki model ürünün arasındaki fark nedir? Benim almak istediğim model en üst model olduğunu düşündüğümden VPCF21Z1E/BI idi. Çünkü sonunda ekstra model numarası var. Fakat bu model ürünü satan sitede taksitlendirme seçeneği yok. Öte yandan hediyeleri de yok. Eğer aralarında özellik veya herhangi başka bir fark bulunmuyorsa 12 taksitle VPC-F21Z1E model olanını almayı düşünüyorum. Hem taksit seçeneği var -ki bende 3.739 TL nakit yok- hem de yanında hediyeleri var. Eğer aralarında fark varsa ve VPCF21Z1E/BI modeli daha üst bir modelse o modeli Türkiye'de satan ve taksitlendirme seçeneği sunan başka siteleri araştıracağım. "Bu ürüne neden bu kadar para veriyorsun? Bu paraya bundan 2 kat performans verecek masaüstü toplayabilir veya laptop alabilirsin." tarzı yorumlar yapmanıza gerek yok -ki zaten bu paraya bundan 4 kat performans verecek bir masaüstü toplanır, orası ayrı.- Çünkü ben bu laptopu kasası için almayı istiyorum. Sony'nin hiçbir laptopu şu an bu kasaya ve bu şekilde tasarlanmış tuşlara sahip değil. Arkadaşım Sony Vaio laptop aldığında tuşlarını incelemek için çok heyecanlanmıştım ama evine gidip laptopun tuşlarını gördüğümde hiç beğenmedim mesela. Çünkü benim beğendiğim gibi dikdörtgen tasarıma sahip olmasının aksine kare tasarıma sahipti tuşlar. Ben tuşların alttan ve yukarıdan kısa, yanlarından ise uzun olan tarzda tuş tasarımını seviyorum.

Benim Sony Vaio'yu almamın en büyük sebebi tuşlarının kenarlıksız ve estetik şekilde tasarlanmış olmasıdır. Daha düne kadar bu tarzda tuş tasarımını yalnızca Sony ve Apple yaparken, bir süre sonra birçok marka bu tarz tuş tasarımına geçti. Öte yandan Sony, sitesinde tuşların aralıklarının yazım yanlışı yapılmasını engelleyecek şekilde bırakıldığını yazmıştı bir zamanlar. Bu da beni Sony Vaio laptoplara çeken bir özellik. Masaüstü özelliklerim gayet yeterli seviyede zaten şu an. Zaten şu an pek oyun da oynamıyorum. Laptopu da masaüstünde bir sorun çıktığı zaman yanımda taşınabilir ve rahat kullanılabilir bir aygıt(akıllı telefonum var ama onunla 2 saat yazıp, derdimi anlatmakla uğraşamam) olsun diye almak istiyorum zaten. Mesela overclock yapmam gerekecek ve birinden yardım alıyorum diyelim. PC'ye sürekli reset atacağımdan veya biosta başka işim olursa o an karşımdaki kişiyle o PC'den iletişim kuramayacağımdan mecburen 2. bir aygıta ihtiyaç duyuyorum. Yeni bir masaüstü topla diyebilirsiniz ama bu sefer de bir o PC'ye, bir diğer PC'ye geçmek zorunda kalacağım. Zırt pırt ana makineden, 2. masaüstüne, ordan da ana makineye geçmem gerekecek falan, zor olacak yani. Masaüstümün özellikleri i5 2500K 3.3 GHz, Corsair Vengeance 8 GB DDR3 1600 MHz Ram, Asus DirectCU II HD 6970 2 GB, Western Digital Caviar Black 1 TB 64 MB Cache HDD. İleride yeni bir PC toplamayı düşünüyorum zaten. Bu PC de yedek olarak kalacak. Bu arada bu hesap bana değil, arkadaşıma ait. Özel mesaj yazarsanız göremeyebilirim. Konuyu yer imlerine atacağım. Ara sıra konuya uğrayıp, yorumları okuyacağım.

• Arkadaşlar bu sorunun cevabı benim için önemli. 2-3 aya kadar almayı düşünüyorum laptopu. Lütfen bilgili birisi soruma doğru cevap verebilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.