Şimdi Ara

SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.650
Cevap
13
Favori
722.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kamera konusunda bizlere yardımcı olduğun için teşekkür ederim benim hc 40 dv kameram var görüntüyü bilgisayara aktarmak için firewire kart aldım ama çok net bir aktarım elde edemedim bir başka sorunumda bu kamera nın gece çekim için ayrı bir ayarı varmı
    cevaplarsan sevinirim selamlar
  • Arkadaşlar şu direk dvd kameralar sanırsam reklamlarnında etkisiyle popüler hale gelmeye başladı. Fakat herkes kalite düşüklüğünden korkmakta dv kameralara göre,
    Ancak;
    DV kameraya kaydettiğimiz görüntüleri bir çoğumuz profosyonel olmayan aletlerle cd yada dvd lere 1 kaset =1 dvd yada cd olarak kaydediyoruz yada kaydettiriyoruz. Kamerayı direk televizyona bağladığımızda aldığımız performanstan düşük kalıyoruz.

Sonuçta 13 gb veri uzunluğu olan bir kasetten ~4,7 gb lık bir dvd ye kayıt alıyoruz ve görüntü : 1/2.76 gibi bir oranla sıkıştırılıyor. bu durum cd de daha da vahim bir hal alıyor ve oran : 1/19 a çıkıyor.

DVD ye direk kayıt yapan bir kamera bu sıkıştırma işini kendi yapıyor ve 1.4 GB lık dvd lere kayıt alıyor yani 20 dak = 1.4 GB. HQ kayıtta.

Karşılaştırırsak evde DV den dvd ye kayıt alarak DVD videomuzu seyrettiğimizde yada DVD cam dan direk dvd ye aldığımız kayıtı izleme arasındaki fark:

- dv için 1 dakika video ( mevcut sony dv ler için 0,8 yada 1.3 mp) 78 mb lık bir alana sıkıştırılıyor.(dvdye kayıt sonuda)
    - DVD cam için ise 1 dakikalık kayıt ( 3 mp) 70 mb lık bir alana sıkışıyor.

Bu durumda en kötü ihtimalde ~% 10 lük bir kayıp var ama 3 megapixel lik bir kayıt farkı bu %10ü silip atar diye bir sonuca ulaşmak mümkündür.

Ayrıca direk dvd ye kayıt ilave donanım alma (capture card) veya dışarda kayıtçılara vereceğimiz masraflardanda kurtarıyor. Ev kullanıcısı için ideal bir çözüm olan dvdcam lar ilerde dahada popüler olacak, kapasiteleri artacak ve kaset teknolojisi yerini bu yeni teknolojiye bırakacaktır.

NOT: Yazımdaki görüş ve hesaplamalar tamamen kendi düşüncelerimdir. Doğruluğu tartışılabilir. Burada kasetten direk tv ye bağlanarak seyredilme kalitesi karşılaştırılmamıştır, Bu durumda kaset içindeki kayıt: 1 dakika için 216 mb olurki bu en iyi görüntüyü verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arc -- 14 Temmuz 2005, 8:07:50 >

• Herkese Selam
    Sony DCR-HC42E kameram var DVDRW-8000 BEKO DVD KAYDEDİCİ alsam sorunsuz olarak direk dvd doldurabilirmiyim cevap için şimdiden Teşekkürler
  • arkadaslar bende aranıza katıldım peder çin den DCR-DVD602E aldı... ama bilmediğim birçok şey var. umarım bana yardımcı olursunuz... :)
    1.si dvd haricinde normal 80 mm lik cd medialara yazabilirmi bu alet...
    2.si orjinal boş dvd mediaları nerden bulabiliriz fiyatları ne civarda...
    3.sü 20 X optik 800X digital zoom diyor digital zoom u nasıl kullanacaz... (biraz komik olmus olabilir ama gercekten bilmiyorum...)
    4.sü elimde ingilizce veya türkçe döküman yok alet çinden geldiği için kullanım kılavuzu ve teknik bilgilere nerden ulaşabilirim?
    5.si bu alet NP-FP70(3 saat giden) ek bataryasıyla beraber 600$ a mal oldu fiyat konusunda değerlendirme bekliyorum...

şimdiden cok tesekkurler...
  • Sevgili Gökhan alacağın o cihazla (beko) kameradaki görüntülerini rahalıkla dvd medyasına aktarabilirsin. Yukarıda bir arkadaş hesaplama yapmış ancak en önemli olan maliyeti konusunu hep atlıyor arkadaşlar nedense.

Arkadaşın aldığı kamera hc42 + alacağı dvd recorder.ın fiyatı maksimum 2 milyar olsun. Arkadaşın alacağı sadece bir kaset = 10 milyon ve 10.lu dvd medyası da 10 milyon olsun. bu eder 20 milyon. Şimdi bu arkadaş isterse en kaliteli modda 1 saat = 1 dvd olarak ta kaydeder görüntülerine ya da bir dvd medyasına 2,4,6 saat alacak şekilde de kaydeder. Arkadaşımızın en iyi kalitede 10 saatlik görüntü maliyeti (sabit maliyet hariç) = 10 milyon.

Şimdi arc arkadaşım sende bana 10 saatlik görüntü kaydının maliyetini çıkarır mısın lütfen. Görüntü kalitesi de çok farketmez çünkü 3.1 mp dediğin o kameranın efektif video çekim değeri 1.3 mp.dir. HC42e.de 800.000k efektif çözünürlüğe sahiptir.

İleride teknoloji tamamen %100 dvd.ye yönelmez. Video düzenleme çok ama çok daha önemli bir konudur. Ancak daha ileri teknolojili ve daha yüksek kapasiteli kayıt medyası olayına katılıyorum. Özellikle mini dvd disklerin buna çok ihtiyacı var.

• Yavuz arkadaşım bir çok konuda sana katııyorum
    (zeten bu konudaki bir çok bilgisi sen ve diğer arkadaşlardan aldım)

Ama ben yazımda basit bir ev kullanıcısının karşılaşacağı durumları göz önüne almıştım, ki çevremdeki bir çok kişi öğle düğün, tatil vs olmazsa yılda 1-2 kaseti anca dolduruyor. Bunun içinde dvdrec falan almaya değmez götürürsün bi fotocuya 5-10 YTL/Ad ten dvd ye kaydeder...

İlk yatırım olarak hangisi ucuz diyede bakmadım benim yazımda geçen ileve donanım veya kayıtçı masrafı paradan ziyade bu tip işler için zaman harcamak anlamında öne çıkarsa daha anlamlı olur...Sonuçta sadece kasetten dvd ye kayıt bile çekim süresi + ( herşey doğru giderse ) 10-15 dak. alır. Bi çok basit kullanıcı bu tip işlerle uğraşmıyor, ya bilmediğinden, zor sandığından yada üşendiğinden... Çevremde hala çektiği görüntüleri 5-10 yıldır kasette saklayanlar var... Zamanla kalite kaybından habersiz olarak..

DVDCAM da 10 saatlik kayıt daha pahalı olabilir bu konuda bi itirazım yok ama maliyet, basitçe cdrw kullanarak düşürülebilir 3-5 tane alırsın pc de 4,7 lik dvd lere kaydedersin olur biter...

son olarak gelecekte teknoloji dvd medyalara geçecek derken değinmek istediğim şuydu ;
    Şu an kullandığımız bütün medyalar gelecekte yerini daha yüksek kapasitelere sahip kayıt diski, kartı, çubuğu, .... gibi şeylere bırakacaktır. Disc ler bu dönüşümde ara basamaklardan biri olacaktır, kapasiteleri bir miktar daha artacak veya ismi değişecek (Blu-ray Disc vs)...

• Yavuz arkadaşım verdiğin bilgi için cok teşekkürler 10 saatlik görüntü için 10 milyon demişsin ben bunu 20 milyona cıkardım buda saati 2 milyon yapar ve senin bir uğraşın kalmaz. Gecen dv kaseti cd yaptırdım 40 dakikasına 8 milyom verdim bunla kıyaslarsan hicbirşey gibi gözüküyor.
    Bişeyi belirtiyim eve dvd çalar zaten alaçaktım işin bide bu yönünü düşündüm makul gelirse alırım diyordum. Herkese iyi günler...
  • yaw arkadaslar bi yardımcı oluverin lütfennn..
  • kardeşlerim siz onu bunu boşvgerinde bana dvd 403 ün türkçe kullanma kılavuzunu bulun bu aleti amerikadan getirttim yedek piliyle beraber 1000$. Türkiyede yaklaşık yaklaşık 2300 ytl teknosadan 5 tane 8 cm lik dvdrw aldım 20 milyona. anlayacağınız işler şimdilik iyi gidiyo herkese tavsiye ederim bide kullanma kılavuzu bulabilirsem
  • Selam yeni kameran hayırlı olsun gülegüle kullan fakat bir detay varki ona dikkat ettinmi bilmem ..
    Amerikadan aldıysan NTSC formatlı olmalı ne zararı olur harici bir kaynaktan görüntü aktaramassın..
    Aynı modelden bendede var 803 olanı Türçe kullanma kılavuzu bende sorun ama uğraştıkca çözüyorum....
  • yaw arkadaşlar bende çinden getirttim np-fp70 (3 bucuk saat giden bataryayla beraber) 600$
    ama bana acilen sunu soyleyin dvd-r media tek kullanımlıkmı yoksa finalize diyinceye kadar diski kapatmıyormu???? cok acil
  • quote:

Orjinalden alıntı: kose

kardeşlerim siz onu bunu boşvgerinde bana dvd 403 ün türkçe kullanma kılavuzunu bulun bu aleti amerikadan getirttim yedek piliyle beraber 1000$. Türkiyede yaklaşık yaklaşık 2300 ytl teknosadan 5 tane 8 cm lik dvdrw aldım 20 milyona. anlayacağınız işler şimdilik iyi gidiyo herkese tavsiye ederim bide kullanma kılavuzu bulabilirsem

yaw 1. si dvd+rw mi -rw mi
    2. si tanesimi 20 ytl hepsimi
    3.sü bü 3 ü bi celişkimi bunları istiyorum...
  • dvd-r medya tek kullanımlık onun yerine dvd-rw alırısın kayıttan sonra siler siler kullanırsın çekimlerinide 12 cm dvd ye yazarsın...
    Şahsen ben böyle yapıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

dvd-r medya tek kullanımlık onun yerine dvd-rw alırısın kayıttan sonra siler siler kullanırsın çekimlerinide 12 cm dvd ye yazarsın...
    Şahsen ben böyle yapıyorum...

ok tesekkur ederim ama bu habere pek mutlu olmadımmm.. ben şey dusundum kameranın menusunden finalize dedikten sora kapatıyorya dvd yi acaba dvd- de yermi diye dusundum...
  • dvd-r için evet finalize ettikten sonra bir daha kullanamazsın ..
    Onun yerine dvd-rw medya kullanırsan finalize ettikten sonra format atıp tekrar kayıt yapabilirsin..
    Ben şimdi bu işle uğraşıyorum...

Bu linke bir bakhttp://forum.donanimhaber.com/m_3450371/tm.htm
  • merhabalar
    donanım foruma (bilgisayarla ilgili) kayıtlı idim. fakat bu bölümü bilmiyordum.
    Bu günlerde video kamare almak istiyorum . benim isteğim hem video hemde dijital fotoğraf çeksin. tanıdık birisi ile SONY DCR HC39E Modeline yoğunlaştık. ama karar veremedim. Yalnız fiyatının 1 milyarın altında olsun istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim tabiki ben amatörce çekimler yapacağım. sony olmasını tercih ederim.
    sevgili yavuz ve forumdaki arkadaşlar beni aydınlatırsanız sevinirim. Ayrıca bu forumu açanlara sonsuz teşekkürler. bu bölümü görünce çok sevindim.(yaklaşık 15 gündür araştırıyordum)
    herkese sevgi saygılarla..................
  • yavuz ve diğer arkadaşlara slmlar.Yeni HC42E kamera aldım ama bu kamerayı dvd203E ile değiştireceğim.
    Ama çok kararsızım,forumda herkes mini dv leri övmüş.Ben çektiğim görüntüleri izlemek için bilgisayarımı kullanacağım,dvd sürücümde var.Gerçekten önemli bir görüntü kalitesi düşüklüğü yaşarmıyım?
    DVD203 hakkındaki görüşleriniz neler?Sanırım her seferimde dv kasetten bilgisayara geçmem oldukça zahmetli, olacak.Siz yerimde olsaydınız değiştirirmiydiniz?Cevabınızı en kısa sürede yazabilirseniz çok sevineceğim çünkü iki gün içinde kameramı değiştirmem gerekli,birde mini dvd 1.07 Gb lık ne kadar süre görüntü çekebilirim....
    herşey için çok teşekkürler....
    saygılarımla.........
    Yavuz Osmanoglu
    yvz@mynet.com

• quote:

Orjinalden alıntı: yvz

yavuz ve diğer arkadaşlara slmlar.Yeni HC42E kamera aldım ama bu kamerayı dvd203E ile değiştireceğim.
    Ama çok kararsızım,forumda herkes mini dv leri övmüş.Ben çektiğim görüntüleri izlemek için bilgisayarımı kullanacağım,dvd sürücümde var.Gerçekten önemli bir görüntü kalitesi düşüklüğü yaşarmıyım?
    DVD203 hakkındaki görüşleriniz neler?Sanırım her seferimde dv kasetten bilgisayara geçmem oldukça zahmetli, olacak.Siz yerimde olsaydınız değiştirirmiydiniz?Cevabınızı en kısa sürede yazabilirseniz çok sevineceğim çünkü iki gün içinde kameramı değiştirmem gerekli,birde mini dvd 1.07 Gb lık ne kadar süre görüntü çekebilirim....
    herşey için çok teşekkürler....
    saygılarımla.........
    Yavuz Osmanoglu
    yvz@mynet.com

sayfanın biraz üzerinde cevapları bulabilirsin....

karar senin.... ama ben yeni bir kamera alsam dvdcam olurdu.

• Merhaba Sony Kullanıcıları,
    Benim sormak istediğim iki soru var.

1) Geçen ay fazla araştırmadan Sony DCR-TRV38E
    Video Kamera aldım. Bu kamera nasıldır? Forumlarda rastlamadım?
    (Bu soruyu satın almadan sorsam daha iyi olurdu)

2) Kameradan görüntüyü xp movimaker ile
    Yüksek kalite video (640x480) olarak USB üzerinden aktarıyorum.
    AMATÖRCE basit düzenleme (kesme, çıkarma) yaptıktan sonra
    Yüksek kalite video (640x480) veya Yüksek kalite PAL (720x576)
    olarak film dosyası oluştuyor ve divx e çevirerek biriktiyor ve
    dvd ye data olarak kaydediyorum.
    Video dosyaları çerçeve boyutları (640x480, 720x576) yeterince iyi
    Gündüz çekimleri (tabiki) daha kaliteli.
    (Bu soruyu KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA sormam gerekiyordu )
    Ama görüntüler divx filmlere vb kalitedeki görüntülere göre çok canlı (net) değil

Acaba forumda önerildiği gibi 1394 fireware üzerinden görüntüleri aktardığımda
    görüntüler daha canlı, net , berrak... mı elde ediliyor?
    Hangi 1394 fireware marka kartı önerirsiniz?

Forumda bilgilerini paylaşan ustalara teşekkürler....

Sony DCR-TRV38E Video Kamera Özellikleri ;
    Video Kamera Cinsi : MiniDV Video Kamera
    Video Kamera Sensörü: 1/4.7" CCD 1 Megapixel Piksel Advanced HAD CCD
    Video Net: 340K Pixels
    Fotoğraf Net: 340K Pixels
    Fotoğraf Modu Max: 1152x864
    Yatay çözünürlük: 520 Satır
    Video Formatı: PAL
    WebCam özelliği: Var
    Objektif: Carl-Zeiss Vario Tessar Lens
    Optik Zoom: 10X
    Dijital Zoom: 120X
    35mm Lens değeri video çekim: 50-500 mm
    Progressive Deklanşör sistemi: Var
    Deklanşör Hızı: 1/4 - 1/4000 (AE Mode) 1/2 sec. (Renkli Yavaş Deklanşör)
    F:1.8 / 2.0 Minimum Diyafram Değeri
    Odak Uzaklığı: 3.7 - 37mm
    Filtre Çapı:30mm
    Vizör: Renkli (113K) 0.44"
    LCD Ekran: 3.5" Renkli Dokunmatik Hybrid LCD 123200 Piksel
    Odaklama: Otomatik/Manuel
    SteadyShot Titreşim Önleme: Super SteadyShot
    Minimum Aydınlık: 5 Lux (0 Lux NightShot Plus Infrared Sistem ile)
    NightShot® Infrared Sistemi: Super NightShot - Yavaş Deklanşörlü Renkli Çekim.
    Digital Video Formatı : Mpeg EX 320 x 240, 160 x 112
    Video Kamera Medya Uyumluluğu : MiniDv Kaset
    Memory Stick Pro Media Uyumluluğu: Var
    Video Kamera Aksesuar Yuvası: Var (Gelişmiş)
    Video Giriş/Çıkış: Var/Var
    Ses Giriş/Çıkış: Var/Var
    Mic. Girişi: Var (Stereo)
    Kulaklık Çıkışı: Var
    USB Terminal: Var
    Uzaktan Kumanda: Var
    i.LINK® DV Arabirim (IEEE1394) in/out : Var
    Beyaz Dengesi (White Balance): Otomatik/Dış mekan/İç Mekan/Tek Dokunuş
    Pozlama: (Çoklu-Seçicili) (24 Adım)
    Video Kamera Bataryası: NP-FM50
    Video Kamera Güç Tüketimi (VF/LCD/VF+LCD): 2.2W/3W/3.2W
    Video Kamera Boyutları (YGD): (91 x 72 x 161mm)
    Video Kamera Ağırlığı: (660g) disc and batarya hariç
    Video Kamera Yazılım Uyumluluğu: MS Windows XP, MS Windows 2000, MS Windows ME, MS Windows 98 SE, Apple Mac OS X 8.5.1-9.1

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.