Şimdi Ara

SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.650
Cevap
13
Favori
722.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SONY XR100 aldım bir kaç sorum olcak yardımcı olan olursa sevinirim:
    1.makinede görüntü falan izlerken,chg ışığının yanındakı acsess ışığı kırmızı yanıp sönüyor,bu ne demektir?
    2.FULL hd çekim yaptığım filmleri standart def. lcd tvlerde izleyebilecekmiyim?
    3.bu fotograflara ve kameraya filmlerin üstüne tarih nasıl atılıyor?
    makine biraz çabuk ısınıyor(inşallah harddiskde problem yoktur)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==

quote:

Orijinalden alıntı: darkmercy

kapadokyalı arkadaşım kamera hakkındaki görüşlerin nelerdir. Bende almayı düşünüyorum yardımcı olursan sevinirim

Kendi açtığım konuda gerekli açıklamayı yaptım daha ilerleyen vakitlerde yardımcı olrm.

Değerli SONY kullanan arkadaşlarım DCR-SR58E batarya almak istiyorum. üzerindeki 1,5 saat çekim yapıyo
    tek seferde 3 saate kadar çekim yapabilen bataryalar mevcutmudur en uygun nereden temin edebilirim
    Sanırım V serisi batarya var bu cihazda yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

http://www.sony.com.tr/product/sdh-hard-disk-drive/dcr-sr58e#pageType=SpecialAccessories adresinde uyumlu pil modelleri var.
    taktir edersiniz ki pil ömrü kullanım koşullarına göre önemli ölçüde değişir. eğer çok fazla zum yapmayacaksanız np-fv 50 yada 70 modeli uygun olur. np-fv 70; 175 ile 230 tl arası bir fiyata internet üzerinden satışta. 50 modeli ise 110- 160 tl aralığında oynuyor.
    kolay gelsin....

• quote:

Orijinalden alıntı: berikm

quote:

quote:

kapadokyalı arkadaşım kamera hakkındaki görüşlerin nelerdir. Bende almayı düşünüyorum yardımcı olursan sevinirim

Kendi açtığım konuda gerekli açıklamayı yaptım daha ilerleyen vakitlerde yardımcı olrm.

Değerli SONY kullanan arkadaşlarım DCR-SR58E batarya almak istiyorum. üzerindeki 1,5 saat çekim yapıyo
    tek seferde 3 saate kadar çekim yapabilen bataryalar mevcutmudur en uygun nereden temin edebilirim

http://www.sony.com.tr/product/sdh-hard-disk-drive/dcr-sr58e#pageType=SpecialAccessories adresinde uyumlu pil modelleri var.
    taktir edersiniz ki pil ömrü kullanım koşullarına göre önemli ölçüde değişir. eğer çok fazla zum yapmayacaksanız np-fv 50 yada 70 modeli uygun olur. np-fv 70; 175 ile 230 tl arası bir fiyata internet üzerinden satışta. 50 modeli ise 110- 160 tl aralığında oynuyor.
    kolay gelsin....

Alıntıları Göster
    arkadaşlar elimde hiç kullanmadığım orjinal pakentinde NP-FH100 made in japan battery var bana yurtdışından 2 adet geldi kendi kameram hdr sr11e bir tanesi yeterli geldi ötekini hiç kullanmadım kameranın kendi bataryasıyla beraber olunca diğerine ihtiyacım kalmadı ilgilenen olursa pm atabilir. bir iki arkadaşın ihtiyacı olduğunu gördüm o yüzden buraya yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: kormemis

ben sony dcr-sx30e almayı planlyorum , benim için görüntünün sd olması farketmez , profesyonel anlamda kullanmayacağım , yani işimi görecek bi kamera olarak düşünüyorum, max 400 lira 2. el buldum , bu fiyata önerebileceğiniz daha iyi bi kamera varsa önerilerinizi alabilir miyim ?

bir de bu dcr-sx30e serisinin hybrid kayıt diye bahsettiği bişey var , ben bunu tam anlamadım , atıyorum ben 4 saatlik uzun süreli bir kayıt yaptım diyelim , kendi hafızası yetmedi ve memory stickden devam etmesi gerekiyor. otomatik olarak devam ediyor mu yoksa benim manuel olarak ayaralamam mı gerekli ? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

Alıntıları Göster
    SLM ARKADAŞLAR, bu ürünü dün aldım, çok güzel. fakat çektiğim videoları bilgisayara aktaramadım. usb kablosunu taktığımda, "hazırlaniyor" diyor ve başka birşey yapmıyor. kullananlardan acil yardım istiyorum. başka bir şekli var mı? (flash belleği değil HDD yi kullanıyorum, hdd de ki görüntüleri bilgisayara aktarmak istiyorum)

kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aynelyakin

SLM ARKADAŞLAR, bu ürünü dün aldım, çok güzel. fakat çektiğim videoları bilgisayara aktaramadım. usb kablosunu taktığımda, "hazırlaniyor" diyor ve başka birşey yapmıyor. kullananlardan acil yardım istiyorum. başka bir şekli var mı? (flash belleği değil HDD yi kullanıyorum, hdd de ki görüntüleri bilgisayara aktarmak istiyorum)

kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    48 dk önce [Onay bekliyor]

Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=43884856

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var.
    Sorunum uzun yıllar önce aldığım SONY DCR - TRV147E DIGITAL VİDEO KAMERA mın ekranın ortasında şekil olarak sarı renkli üçken altında yine aynı renkli çizgi beliriyor ( çizemedim ama )ve sinyal veriyor çekim moduna geçmiyor. Bunun nedeni ne olabilir ve bu sorunu nasıl hallede bilirim. Yardımlarınızı sabırtsızlıkla bekliyorum.
    Şimdiden çok teşekkürederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kormemis

ben sony dcr-sx30e almayı planlyorum , benim için görüntünün sd olması farketmez , profesyonel anlamda kullanmayacağım , yani işimi görecek bi kamera olarak düşünüyorum, max 400 lira 2. el buldum , bu fiyata önerebileceğiniz daha iyi bi kamera varsa önerilerinizi alabilir miyim ?

bir de bu dcr-sx30e serisinin hybrid kayıt diye bahsettiği bişey var , ben bunu tam anlamadım , atıyorum ben 4 saatlik uzun süreli bir kayıt yaptım diyelim , kendi hafızası yetmedi ve memory stickden devam etmesi gerekiyor. otomatik olarak devam ediyor mu yoksa benim manuel olarak ayaralamam mı gerekli ? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

Alıntıları Göster
    Sony HDR-SR11 için Follow Focus mekanizması? Follow Focus for Sony HDR-SR11?

Arkadaşlar Sony HDR-SR11 marka kameram var.Kameranın sol ön tarafındaki CAM CTRL tuşunu Focus özelliğinde kullanıyorum ama odaklamada oldukça zorlanıyorum hiç kullanışlı değil.Kamera sallanıyor görüntü de haliyle bozuk oluyor vesaire..

Benim merak ettiğim,SLR lensler için üretilen ,Follow Focus diye basit bir dişli mekanizma var..Acaba benim kameram SR11 ve benzer modelleri içinde uygun bir Follow Focus mekanizması varmıdır?.Ben aradım ama bulamadım.Kameramdaki CAM CTRL tuşunun bulunduğu yer ve dişli yapısı hiç uygun değil,acaba handmade yapan yada yapabilecek arkadaşlar varmı eğer üretilmemişse.Teşekkürler

• sony hdv 1000e video kamera almayı düşünüyoreum pc bağlantısı var diyor baktıgımda bunu ksaeertteki videoyu pc nasıl aktarılıyor kendisi çeviriyormu yoksa ayrı bir alettmi takılıyor birde video mikser fln gerekiyormu video için
  • quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

quote:

Orjinalden alıntı: merhum

hc96e titreşim önleme özelliği optik mi yoksa yazılımla mı, aydınlatırsanız sevinirim.

SteadyShot görüntü sabitleme.süper(elektronik)
    Bir görüntü sabitleme sistemi. Sony SteadyShot, bir dahili hareket sensörü ve CCD teknolojisinden oluşmaktadır.elektronik yazdığına göre optik değil,ama dahili hareket sensörü ile bu görevi yapıyor

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar ben kısa film çekmek için bir sony video kamera alacağım. almayı düşündüğüm modeller Sony HDR-XR350VE, Sony HDR-CX520VE, sony HDR-CX550VE. Bu modellerden birini alacağım. HDR-CX550VE diğerlerinden daha gelişmiş bir model gibi gözüküyor ancak Sony HDR-XR350VE veya Sony HDR-CX520VE alırsam eğer yanında birde geniş açı lensi alabilirim. modellerin arasında çok fazla fark göremedim, lütfen yardımcı olur musunuz bunlar arasında ne gibi farklar vardır? siz ne tavsiye edersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgun777

merhaba arkadaşlar ben kısa film çekmek için bir sony video kamera alacağım. almayı düşündüğüm modeller Sony HDR-XR350VE, Sony HDR-CX520VE, sony HDR-CX550VE. Bu modellerden birini alacağım. HDR-CX550VE diğerlerinden daha gelişmiş bir model gibi gözüküyor ancak Sony HDR-XR350VE veya Sony HDR-CX520VE alırsam eğer yanında birde geniş açı lensi alabilirim. modellerin arasında çok fazla fark göremedim, lütfen yardımcı olur musunuz bunlar arasında ne gibi farklar vardır? siz ne tavsiye edersiniz?

S.a kardeşim ben SONY HDR-XR550 modelini kullanıyorum ve çok memnunum. Kamera çekimi ve fotoğraf çekimi çok iyi. Kamera kaydı esnasındada (fotoğraf kalitesinden biraz taviz verirsen -ama bunu ilk bakışta anlayamzsın bile) fotoğraf çekmen mümkün. Benimki SONY HDR-XR550 HDD modeli. Fiyat farkı önemli değil bir kere alırım diyorsanız xr 350 yerine xr5550 alın diye tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevki79

SONY XR100 aldım bir kaç sorum olcak yardımcı olan olursa sevinirim:
    1.makinede görüntü falan izlerken,chg ışığının yanındakı acsess ışığı kırmızı yanıp sönüyor,bu ne demektir?
    2.FULL hd çekim yaptığım filmleri standart def. lcd tvlerde izleyebilecekmiyim?
    3.bu fotograflara ve kameraya filmlerin üstüne tarih nasıl atılıyor?
    makine biraz çabuk ısınıyor(inşallah harddiskde problem yoktur)

Kameranızı güle güle kullanın kardeşim.
    ilk sorunun cevabını bilmiyorum ne yazıkki.
    2.Full HD çekimlerini tüplü tv lerde bile izleyebilirsin. HD kalitesinde olmaz tabi.
    3.Ayarlardan saat ve tarih ayarına geldiğinizde seçeneklerden istediğiniz seçeneği ayarlayabilirsiniz. HDR-XR modelinde çekim esnasında saat ve tarihi görmesenizde izlerken görebiliyorsunuz. sizinkinde de aynı olması lazım.

• quote:

quote:

Tek seferde 3 saat kadar çekim yapan bataryalar mevcuttur sony resmi sitesinden DCR-SR58E kameranın batarya modellerine bakıp doğru batarya modelini sipariş vererk getittirebilirsin.
    Batarya modelini yazıp en ucuz diye ararsan uygun fiyatlı batarya listesinden seçebilirsin. Gitti gidiyor da alternatif olarak düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daydirli -- 13 Aralık 2010; 1:16:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: daydirli

quote:

quote:

Tek seferde 3 saat kadar çekim yapan bataryalar mevcuttur sony resmi sitesinden DCR-SR58E kameranın batarya modellerine bakıp doğru batarya modelini sipariş vererk getittirebilirsin.
    Batarya modelini yazıp en ucuz diye ararsan uygun fiyatlı batarya listesinden seçebilirsin. Gitti gidiyor da alternatif olarak düşünülebilir.

Alıntıları Göster
    6 aydır SX34 kullanıyorum, 580 TL'ye almıştım, daha çok konser, festival çekimlerinde kullandım, benim için görüntüden daha çok kaliteli ses kaydı önemli, bu ihtiyacı SX34 da fazlasıyla karşılıyor. Çektiğim videolara Youtube.Com/Ahmedoff sayfamdan bakabilirsiniz, Youtube'a yüklendiği için orijinal haliyle birebir aynı değil, ama fikir edinmek isteyenler için faydalı olma ihtimali çok yüksektir)

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmedoff

6 aydır SX34 kullanıyorum, 580 TL'ye almıştım, daha çok konser, festival çekimlerinde kullandım, benim için görüntüden daha çok kaliteli ses kaydı önemli, bu ihtiyacı SX34 da fazlasıyla karşılıyor. Çektiğim videolara Youtube.Com/Ahmedoff sayfamdan bakabilirsiniz, Youtube'a yüklendiği için orijinal haliyle birebir aynı değil, ama fikir edinmek isteyenler için faydalı olma ihtimali çok yüksektir)

Alıntıları Göster
    Merhabalar Arkadaşlar Ben yeni Sanyo TH1 aldım. Nedense bir türlü odaklamıyor ve sürekli bulanık çekiyor. Uzun zaman bulanık durup ardından odaklıyor. Tabi odak noktası değişince tekrar bulanıklık ve ardından geçde olsa odaklama :( Umarım izah edebilmişimdir. Menüy kontrol ettim defalarca olmadı Yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok seviniirm. Yardımcı olacak arkadaş yoksa AMAN UZAK DURUN... Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: aksemseddin

quote:

Orjinalden alıntı: velfecir

quote:

Orjinalden alıntı: aksemseddin

İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.Daha önce de telefon almak için forum donanım haber'e danışmıştım ve en uygun telefonu seçmemi sağladı bana.Teşekkür ediyorum.Kamera alırken de özellikle sizin yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi okumuştum.HC3E seçmem de belki en önemli etkenlerden birisi sizin yorumlarınızdır.Çok sağolun.Kameramı dört gözle bekliyorum.

öncelikle hayırlı olsun..
    benimde bir kamera almam gerekiyor..@ahmetdemir bilir ..çok başını ağrıttım onunda..acaba kamerayı ne kadara aldınız?benim bütçemi fazlasıyla aşacak bir kamera ancak , artık borç-harç-taksit..her durumu göze alarak , düşünmek istiyorum tekrar..

Teşekkür ederim,sağolun.Ben uzun bir araştırma döneminden sonra HDR-HC3E almaya karar verdim.Özellikleri itibari ile HC1'e yakın sayılır.Sony'nin yetkili bayiinden alıyorum.Peşin % 7 indirim yaptılar.2.600 ytl kameranın fiyatı.Ayrıca ek olarak iki adet FP90 batarya,1 gb memory stick duo bellek,10 adet kaset,i-link kablosu ve firewire kartı birde onlardan hediye çanta var.Hepsi birlikte 3.200 gibi bir para ediyor.

Birde bilen arkadaşlara sormak istiyorum.HC3E kamera hangi kasetleri kullanır?Satın alacağım bayii bizde kasetleri var diyor ama çok bilgili olduklarını sanmıyorum bu konuda.Siz beni bilgilendirirseniz çok makbule geçer.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar şimdiden yardımlarınız teşekkürler
    sony hvr-a1e hd kameramla ieee 1394 kartla görüntü aktaramıyorum uzun zamandır ulead kullanıyorum,capture edeceğim zaman program kamerayı açıyor ileri geri sarıyor,fakat görüntü pc ye gitmiyor,kaeranın paketinde CD filan çıkmadı,driver gerekiyormu bilmiyorum,bu konuda yardımlarınızı bekliyorum herkese teşekkürler iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: turkugibi

merhaba arkadaşlar şimdiden yardımlarınız teşekkürler
    sony hvr-a1e hd kameramla ieee 1394 kartla görüntü aktaramıyorum uzun zamandır ulead kullanıyorum,capture edeceğim zaman program kamerayı açıyor ileri geri sarıyor,fakat görüntü pc ye gitmiyor,kaeranın paketinde CD filan çıkmadı,driver gerekiyormu bilmiyorum,bu konuda yardımlarınızı bekliyorum herkese teşekkürler iyi geceler

Alıntıları Göster
    sony dcr dvd405e kameram var,aldığımdan beri dvd'ye kayıt yapıyordum ama bugün memory stick alıyım dedim,sandisk memory stick pro duo aldım ama kameraya taktığımda hafıza kartını görmüyor kamera,sorunu nasıl halledebilirim?her hangi bir ayarı var mı?acil önem arz eden bir konu benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: offguard

sony dcr dvd405e kameram var,aldığımdan beri dvd'ye kayıt yapıyordum ama bugün memory stick alıyım dedim,sandisk memory stick pro duo aldım ama kameraya taktığımda hafıza kartını görmüyor kamera,sorunu nasıl halledebilirim?her hangi bir ayarı var mı?acil önem arz eden bir konu benim için.

Alıntıları Göster
    Sony HDR-AX2000E. Bu kamerayı acilen almam lazım arkadaşlar stokta olan bir yer söylerseniz sevinirim. Eğer bu kamerayı bulamazsam muadil bir ürün almak zorundayım, tavsiyelerinizi bekliyorum. Limit 12.000,00 TL. Bu parayla kamera, tripod, mikrofon, hafıza kartı ve bulabilirsem çanta almam lazım. Ürünlerin faturalı ve garantili olması gerekiyor, spot veya yurtdışı olmamalı. Acilen (2-4 gün içinde) almam gerektiğini tekrar vurgulamak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tendürek

Sony HDR-AX2000E. Bu kamerayı acilen almam lazım arkadaşlar stokta olan bir yer söylerseniz sevinirim. Eğer bu kamerayı bulamazsam muadil bir ürün almak zorundayım, tavsiyelerinizi bekliyorum. Limit 12.000,00 TL. Bu parayla kamera, tripod, mikrofon, hafıza kartı ve bulabilirsem çanta almam lazım. Ürünlerin faturalı ve garantili olması gerekiyor, spot veya yurtdışı olmamalı. Acilen (2-4 gün içinde) almam gerektiğini tekrar vurgulamak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba, sabırla 58 sayfa okudum. 2005'te açılmış konunun 35 sayfası 2006'yı geçmedi. İşte bu yüzden ben burayı SEVİYORUM. Üşenmeden herkes birbirine yardım ediyor, fikirlerini söylüyor. Kafamda bir sorun olupta bu sitede onunla ilgili bir konu bulamasam şaşarım bu yüzden sonsuz teşekkürler.
    Soruma gelince; Bende bir T500 var, aşağı yukarı 2 yıl falan oldu alalı.http://www.sony.com.tr/product/dsc-t-series/dsc-t500/tab/technicalspecs
    Geçenlerde bir sorunla karşılaştım, bırakın kamerayı açıp çekim yapmayı resimlere bakarken bile şarjı bitiyordu. Neyse yeni pil aldım, şimdi resimlere bakarken bazı resimlerin bozulmaya başladığını farkettim. Hatta bazı resimleri açmaya çalıştığımda " bu resim hasarlı bozuk yada çok büyük olduğundan açılmamaktadır" yazıyordu. Sebebi ile ilgili bir fikri olan varmı ? Virüs olma ihtimalini düşünüyorum. Hatta resimleri pc'ye kopyaladım ve hafıza kartını biçimlendirdim ama bundan sonra böyle bir sorun olurmu bilgim yok açıkçası.
    Bilgisayarda klasörün içinde küçük resimler halinde resim düzgün ama resmi windows fotoğraf görüntüleyici ile açtığımda yarısı bozuk görünüyor.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

bozuk resimlerden birin ekledim ama ben açamadım, umarım siz açabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorolg -- 7 Mayıs 2011; 3:07:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: doctorolg

Arkadaşlar merhaba, sabırla 58 sayfa okudum. 2005'te açılmış konunun 35 sayfası 2006'yı geçmedi. İşte bu yüzden ben burayı SEVİYORUM. Üşenmeden herkes birbirine yardım ediyor, fikirlerini söylüyor. Kafamda bir sorun olupta bu sitede onunla ilgili bir konu bulamasam şaşarım bu yüzden sonsuz teşekkürler.
    Soruma gelince; Bende bir T500 var, aşağı yukarı 2 yıl falan oldu alalı.http://www.sony.com.tr/product/dsc-t-series/dsc-t500/tab/technicalspecs
    Geçenlerde bir sorunla karşılaştım, bırakın kamerayı açıp çekim yapmayı resimlere bakarken bile şarjı bitiyordu. Neyse yeni pil aldım, şimdi resimlere bakarken bazı resimlerin bozulmaya başladığını farkettim. Hatta bazı resimleri açmaya çalıştığımda " bu resim hasarlı bozuk yada çok büyük olduğundan açılmamaktadır" yazıyordu. Sebebi ile ilgili bir fikri olan varmı ? Virüs olma ihtimalini düşünüyorum. Hatta resimleri pc'ye kopyaladım ve hafıza kartını biçimlendirdim ama bundan sonra böyle bir sorun olurmu bilgim yok açıkçası.
    Bilgisayarda klasörün içinde küçük resimler halinde resim düzgün ama resmi windows fotoğraf görüntüleyici ile açtığımda yarısı bozuk görünüyor.

Alıntıları Göster
    Merhaba, Sony HDR-PJ10E kamera aldım. Profosyonel olmadığım için ayrıntılı bir açıklama yapamayacağım ama çekim kalitesi ve özellikleri benim için yeterli. Alacak arkadaşlara tavsiye ederim. Ancak gerek satıcı gerekse kitapçığında projoktörün içerisindeki lamba ömrü ilgili kimse bilgi sahibi değil. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşk...

http://www.sony.com.tr/product/cam-high-definition-on-memory-stick/hdr-pj10e#pageType=ProductBenefits

SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI

• quote:

ms duo kartınızda bad sektör oluşmuş olabilir. hdd tune ile taratın. kırmızı kare varsa badsektör vardır. kartı kameraya takın biçimlendirin o zaman. yine taratın düzelmezse kart bozulmuştur.

biçimlendirmeden önce kurtarabildiğiniz resimleri pc ye depolamayı unutmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

quote:

ms duo kartınızda bad sektör oluşmuş olabilir. hdd tune ile taratın. kırmızı kare varsa badsektör vardır. kartı kameraya takın biçimlendirin o zaman. yine taratın düzelmezse kart bozulmuştur.

biçimlendirmeden önce kurtarabildiğiniz resimleri pc ye depolamayı unutmayın.

Alıntıları Göster
    bu arada benimde bir sorum olacaktı.

sony hdr td 10 modeli için erken mi acaba? sistemin tam oturmasını mı beklemeliyim? hemen güme gitsin istemiyorum ama içimde de manyak bir heves var. fiyatı da az değil ama yaw yani 1 sene sonra başka sistem çıkarsa üzülürüm. gelişmeler hakkında fikri olan var mı?

• 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.