Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Aynı makinanın i3 i5 ve i7 li modelleri mevcut. Şunu belirteyim ki 5650 de yeterli bir kart dediğin işler için hatta yazdığın GT330 m den daha iyi benchmark performanslarına sahip. Alırken baya incelemiştim. Tabi 5670 biraz daha üst bir kart.
    Zaten fiyat konusunda biraz daha ekonomik olması bizim kullandığımız cihazların sanırım ekrandan kaynaklanıyor. Ama ekran çözünürlüğüde bence gayet güzel.
    bunun yanında HD performansını LCD tvlerde deneye arkadaşlarda gayet memnun.
    Bunun yanı sıra zaten bilgisayar seçimi konusunda işin bütçe kısmı genelde tüm kullanıcıların en belirleyici faktörü ülkemizde. Bunlarıda düşünürsek güzel bir cınaz olduğu açık ve net.
    Biraz daha ekonomik olsun isteyenler benim gibi aynı cıhazın i3 lü modelini tercih edebilir yada i5 lisini.

ya dostum taktın ekonomik i3 şunu bil i3 ile i5 i7 arasındaki fark büyük değil merak etme i5 i7 alıpta i3 almayan kişiler genellikle ya daha iyi olsa ne eksiği olur mantığı ile yada sistemi biraz daha fazla gerektirecek oyun , program kullanacağı için almıştır benimki ikisinide kapsıyo i3'lüsü kötü değil diyip durma ekonomik ekonomik güzel seçim

• quote:

Orijinalden alıntı: omeras

öncelikle herkese merhaba..

Benim durum biraz farklı. Şu andaki bilgisayarımı 2005 yılında almıştım (Datron). Intel Pentium M 1.73GHz 795 MHz 504 MB RAM. Hala neredeyse her ihtiyacımı karşılıyor. Minesweeper dışında oyun oynamıyorum, iş amaçlı kullanıyorum. Daha bir kez bile kitlenmedi. Fan sesi neredeyse hiç gelmiyor.

Ama artık Win 7'ye ve çıkınca Office 2010'a geçmek istiyorum ve bu bilgisayar bunları kaldırmayacak tabi. Bir de gerçekten eskidi, her an çökebilir sanırım

Amacım bu bilgisayar gibi çok uzun yıllar sorun çıkartmadan kullanabileceğim sessiz, dayanıklı bir makina almak. Biraz şans işi olduğunu biliyorum ama yine de markaya olan güvenimden dolayı Sony düşünüyorum. Uzun vadeli aldığım için bu serinin i5'li modelinin daha uygun olduğunu düşündüm ne dersiniz? Yoksa i3'lü model de aynı süre için aynı işi görür mü? Veya ihtiyacıma uygun tavsiye edebileceğiniz başka bir dizüstü var mı?

Benim yukardaki soru arada kaynadı herhalde

Ne dersiniz, oyun oynamayan, iş amaçlı kullanan ve önceliği uzun süre sorunsuz kullanmak olan biri için bu serinin i3 veya i5'li makinası amaca uygun mudur? Yoksa daha az para verip daha düşük ekran kartlı vs bişey almak daha mı mantıklı olur? Hiç anlamadığım konular, her türlü yardım/tavsiye çok makbule geçer...

• quote:

quote:

Benim durum biraz farklı. Şu andaki bilgisayarımı 2005 yılında almıştım (Datron). Intel Pentium M 1.73GHz 795 MHz 504 MB RAM. Hala neredeyse her ihtiyacımı karşılıyor. Minesweeper dışında oyun oynamıyorum, iş amaçlı kullanıyorum. Daha bir kez bile kitlenmedi. Fan sesi neredeyse hiç gelmiyor.

Ama artık Win 7'ye ve çıkınca Office 2010'a geçmek istiyorum ve bu bilgisayar bunları kaldırmayacak tabi. Bir de gerçekten eskidi, her an çökebilir sanırım

Amacım bu bilgisayar gibi çok uzun yıllar sorun çıkartmadan kullanabileceğim sessiz, dayanıklı bir makina almak. Biraz şans işi olduğunu biliyorum ama yine de markaya olan güvenimden dolayı Sony düşünüyorum. Uzun vadeli aldığım için bu serinin i5'li modelinin daha uygun olduğunu düşündüm ne dersiniz? Yoksa i3'lü model de aynı süre için aynı işi görür mü? Veya ihtiyacıma uygun tavsiye edebileceğiniz başka bir dizüstü var mı?

Ne dersiniz, oyun oynamayan, iş amaçlı kullanan ve önceliği uzun süre sorunsuz kullanmak olan biri için bu serinin i3 veya i5'li makinası amaca uygun mudur? Yoksa daha az para verip daha düşük ekran kartlı vs bişey almak daha mı mantıklı olur? Hiç anlamadığım konular, her türlü yardım/tavsiye çok makbule geçer...

İ3 lü model sanırsam yeterli olur artar bile. Elinde LCD televizyonun varsa dvd Blueray olaylarınıda bilgisayarını bağlayıp kullanabilirsin.
    Bunun yanında Datronu bile o kadar süre sorunsuz kullandıysan bu cihazlar senin gibi bir kullanıcıda sanırsam evladiyelik olur.
    Fazlasıyla uzun süre kullanır ve memnun kalırsın.
    E tabi daha uygun makinalarda senin işini görecektir. Fiyata göre artık tercihini yapacaksın. Ama SONY tercih etmeni öneririm.
    Bilhassa yerli diye piyasada olan ürünlerden kişisel tercihimdir kesinlikle marka akralamakla alakası yok uzak dur derim. önlerine gelene servis yetkisi veriyor bahsettiğim firmalar. Servis ağı geniş oluyor ancak bu kezden servislerde sıkıntı yaşanıyor. Ve alırken ucuza aldığınız cihazların parça fiyatları inanılmaz fiyatlar çıkabiliyor. (Yerli bir markanın daha yeni arkadaşım kalwyesini değiştirtti 180 Lira gibi bir ücrete yaptı servis.)
    Bunlarıda elbet düşünün.

• Hiç kullanılmamış laptop alırsam büyük ihtimalle ilk tercihim olacak arkadaşlar. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

quote:

quote:

İ3 lü model sanırsam yeterli olur artar bile. Elinde LCD televizyonun varsa dvd Blueray olaylarınıda bilgisayarını bağlayıp kullanabilirsin.
    Bunun yanında Datronu bile o kadar süre sorunsuz kullandıysan bu cihazlar senin gibi bir kullanıcıda sanırsam evladiyelik olur.
    Fazlasıyla uzun süre kullanır ve memnun kalırsın.
    E tabi daha uygun makinalarda senin işini görecektir. Fiyata göre artık tercihini yapacaksın. Ama SONY tercih etmeni öneririm.
    Bilhassa yerli diye piyasada olan ürünlerden kişisel tercihimdir kesinlikle marka akralamakla alakası yok uzak dur derim. önlerine gelene servis yetkisi veriyor bahsettiğim firmalar. Servis ağı geniş oluyor ancak bu kezden servislerde sıkıntı yaşanıyor. Ve alırken ucuza aldığınız cihazların parça fiyatları inanılmaz fiyatlar çıkabiliyor. (Yerli bir markanın daha yeni arkadaşım kalwyesini değiştirtti 180 Lira gibi bir ücrete yaptı servis.)
    Bunlarıda elbet düşünün.

Çok teşekkürler cevabın için..

Benim aklımdaki tek soru işareti şu. Sony yerine aynı fiyata daha iyi işlemcili başka bir marka (yerlileri kastetmiyorum, mesela HP vs) alabiliyorum sanırım. Oyun oynamayacağımı da hesaba katarsak herhalde benim için ekran kartı falan da çok önemli değil. Yani yine de genel özelliklerine ve markasına bakarak bu bilgisayar benim için hala mantıklı mı? Yoksa daha iyi işlemcili bi HP vs mi alsam mesela? Pek çok başlığı dolaştım, bu model kadar beğenilen başka bi bilgisayar yok sanki şu anda. Ama yorumlar genelde oyun performansı gibi konularda yoğunlaşmış. İş için kullanacak bir insan için hala mantıklı bi makina mı yoksa biraz gereksiz mi harcama yapmış olurum?

• Aslında yeterli olur. Biraz fazla olur ama i3 lü modeli tercih et derim bu durumda.
    Sadece oyun için değil ayrıca hd ve blea ray film izlerken ki performansı da çok güzel.
    Birkaçseneye bluerayinde yaygınlaşacağını düşünürsek aslında biraz geleceğe yatırım oalrak da düşünebilirsin bir yandan. Olur mu olur belki makina sayesinde oyuna başlarsın.
    Şaka bir yana sana tavsiye edeceğim bi makina daha var pek bulunmuyor ama. lenovo tekrar think padleri üretmeye başlamış ekran kartları felan onboard ama taş gibi makinalar ibm zamanından kalma kasa kullanıyorlar. Çok dayanıklı cihazlardı. Tabi görselliğe önem vermiyorsan. Bi incele derim. Ama ekran kartı onboard olunca ister istemez norma performans da düşüyor bilgin olsun.
  • hortlatmak gibi olmasın, tam netliğe kavuşmadığı için soruyorum. yeni kullanıcılarda var o yüzden. pes oyununda 3 tuş kullanılamadğını okudum. bi çok insanda bundan muzdarip. deneyebilirmisiniz
  • Walla PES i bilmiyorum ama oyunlarda şimdilik öyle bir sıkıntı karşıma çıkmadı sadece PES değil diğer bazı oyunlarda 3 tuş birden kullanmayı gerektiriyoz zaman zaman. Dediğin sıkıntı sanırsam eski SONY modellerinde mevcutmuş. Şu ana kadar başlığı takip etmeye başladığımdan beri o tarz bir sıkıntı duymadım.
    Ben kendim pek PES oynamam ancak bu kadar yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

hortlatmak gibi olmasın, tam netliğe kavuşmadığı için soruyorum. yeni kullanıcılarda var o yüzden. pes oyununda 3 tuş kullanılamadğını okudum. bi çok insanda bundan muzdarip. deneyebilirmisiniz

evet. pes oynarken messiyi çapraza depar ile hareket ettiremiyoruz yani 3 tuş birden kullanmak mümkün olmuyor.. tabi ben hala win7 yi sıfırdan kurup bilgisayarı tam performans ile kullanmak istiyorum.. artık bu hafta yapacağım..
  • Bu durum sadece klawyede mi oluyor yoksa Joystickde de aynı durum söz konusu mu? mantıken joystick de olmaması lazım ama.
    Bu arada bedne bazı programları kaldıracağım ve o şekilde bir kurulum yapacağım bi dahaki sefere ama daha vakit var. Biraz işletim sistemi cacık olsun diye bekliyorum işin aslı. Bir de WIN7 Ultimate denemek istiyorum sice gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 15 Mayıs 2010; 16:43:24 >
  • Klavyemde sorun var..

QuakeIII'de ayni anda 3 tusu kullanamiyorum.. QuakeII'de de oyle.. NFS'de de oyle...
  • Bence klavye sorunu çok önemli değil.
    Yani zaten laptop klavyesi ile oynamak yerine ya bi tane wireless klavye alıyorum ya da joystick falan.
    Mesela uyumlu olursa bi ps3 joysticki alırım. Oynamak istersem. :)

Gerçi sadece FM oynuyorum ama yazın sıkılırsak falan.
  • arkadaşlar bu fanın hiç susmaması benim fena halde canımı sıkıyor ya, fanın sürekli çalışmaması lazım, garantiye göndermeyi bile düşünüyorum.Eskiden lenovo marka laptopum vardı o bile bu kadar değildi, fanın susması için bi şeyler mi yapmam gerekiyor..
  • arkadaşlar. bu bilgisayardan bende aldım. makinayı formatlayıp benim win7 premiumu kurdum. aygıt yöneticisinde şöyle bir sorun gözüküyor. bazı driverları yüklemedim galiba. kamerada çalışmıyor.

• 2

• Driverlar sonynin sitesinde var ordan bulabilirsin. Oranın haricinde Atide vs yükleme uyum yok. Sıkıntı olmasın.
    Yada daha önceden yazdırdığın recovery disc lerin varsa onlardan da bulabilirsin dirverlarını.
    Ancak siteden indireceklerin daha güncel neticede tavsiyem orası.
  • 3

• Win 7 otomatik bulmuyor mu driverları?
    Bende ki Hp gerçi ama sadece ekran kartı driverını indirip kuruyorum ben.
    Kendisi yüklemesi gerekmez mi?
  • anlamadımki kardeşim. sürücü güncelle deyip recoveryleri aratıyorum yine bulmuyo. biri yardımcı olursa sevinirim. galiba kameranın driveri çünkü çalışmıyor ama onuda sonynin sayfasında bulamadım.
  • Peki ordaki driverları yüklemeyi denedin mi? Driverlar paket halinde olabilir şimdi bakıyorum ben.
    Birde recoverylerin bi tanesinde driverlar vardır. O DVD yi bulman lazım öncelikle.
    Linki veriyorum
    Altta sürücü yazan yerdeki 3 dosyayı kurup dene. Bide bilgisayar yeniden başlatma isterse başlat erteleyip hepsini yükleyipte başlatiim diye düşünme o zaman çalışmıyor bazı donanımlar.
    http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/updates/index.aspx?m=VPCEB1M1E_BJ&l=tr_TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 15 Mayıs 2010; 23:27:02 >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.