Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o sürücüleri indirdim ama değişen bişey olmadı.. ben bu işten hiç bişey anlamadım valla..

bu arada senin gönderdiğin link i3 e ait. benimki i5..
  • Walla kendi model numaramla baktığım için doğru olabilir. Ama arada fark yok bende şu an i5 inde driverları yüklü. Sadece işlemci farklı ya.
    Peki recovery disklerin içine baktın mı hiç. Orda drivers diye bi klasör olması lazım. O diskte driverların yer alıyor. Birde bunu dene istersen.
  • ilgin için çok teşekkürler. sürücü güncelleştir deyip c deki sony klasörünü hedef gösterdim tekrar bu sefer oldu nasıl olduysa..:)) ama kamera hala yok yada ben açamıyorum.

bu kamera nasıl açılıyor? birde web tuşunu nasıl aktive edeceğiz? kapalıyken basıyorum kurulu değil gibi bişeyler yazıyor...
  • Açıkçası o konuda bilgim yok. Ama kamerayı ben kurcalarken bir programla çalıştırmıştım şimdi hatırlamıyorum. Başlat menüsünde bi programvardı camerayı açan bildiğim kadarıyla.
  • arkadaşlar merhaba

f11s almıştım servise gönderdim iade kararı çıktı şimdilik i5 430 m olanından almak istiyorum genel bir problem yaşayan varmı ayrıca baştan beri okudum fan sorunu yaşayan yok sanırım f serisi ile karşılaştırınca yardımcı olursanız sevinirim
  • Fan sorunundan kastın nedir?
    fanın sık sık çalışması mı yoksa ses yapması mı?
    Yada her ikiside olabilir.
    elbette oyunları açınca fan yüksek devirde çalışıyor ama her zaman dediğim çok daha yüksek sesle çalışna makinalar gördüm. bunun yanı sıra fan makinayı gayet iyi soğutuyor. uzun süre oyun oynasanız bile kasanı herhangi bir yerinde ısınma emaresi bile olmuyor. normal çalışmada ise gayet ssesi ortalamanın altında diyebilirim. Ancak bir ara benim makinadan baya bi uzun süre açık kalmıştı (24 saatten fazla) düşük devirde çalışınca çok hafif ince bir müzikal ses gelmişti ancak baya bir süredir duymuyorum. Artarsa servise başvurmayı düşünmüştüm. Gerek kalmadı. Genel anlamda güzel herahngi bir sıkıntısı olmayan makinalar benimde gördüğüm kadarıyla. bende burayı okuyup i3 lüden edindim. Performansı gayet güzel tatmin ediyor.
    Hatta kız arkadaşımada bundan aldırmayı düşünüyorum. Almayı düşünürse hiç düşünmem yani korkmadan herkese önerebileceğim bir makina.

• bnde win 7 temiz home premium kuruyum diyorm.acaba win 7 kurup driver ları tek tek kuran oldu mu
  • Merhaba arkadaşlar,

Kuzenim almayı düşünüyor, Gold bilgisayarda görmüş ama i3'lüsü varmış orada.

Ben de almışken i5 430m varsa onu al falan dedim.

Arada çok fark var mıdır? Hangisini tavsiye edersiniz i3 330m - i5 430m ?

Bir de i3'te bluetooth yok, i5'te var sanırım. Doğru mudur?

Onun dışında notebookcheck sitesinden mobil işlemci listesine baktığımda tabi i5'in üstünlüğünü, i3'ün benim kendi laptopumun işlemcisinden çok daha yüksek olmadığını görüyorum ama kullanıcıya ne derece yansır merak ediyorum doğrusu.

Çok sayfa olduğu için okuyabilmiş değilim. Genel olarak fikirlerinizi alabilir miyim?
  • İkiside birbirine yakın cıhazlar. Dediğin gibi i3 lüde sadece bluetooth yok onun dışında hiçbir farkları yok.
    Zaten ekran kartlarına ram hızlrına miktarlarına kadar aynı. Şu ana kadar ben i3 lüde bi performans sıkıntısı yaşamadım. gayet güzel ancak bazı oyunlarda çok yüksek detay ve Anti aliasing açıkken bi performans farkı var tam olarak bilmiyorum ama bunda Fps braz düşüyor i5 de test yapma fırsatım olmadı. Ben bir kullanıcı olarak i3 lüyü öneririm.
    Ama bütçeniz elveriyorsa elbette daha iyisini alın derim. Sonuçta fark olacaktır. Ama o sizin kullanım tarzınıza göre değişir elbette.
    i5 li modeli olan arkadaşlarda eminim makinalarından çok memnunlardır. Onlardan da bir yorum alırsak daha verimli olur.
  • Bluetooth'u kafanıza takmayın o kadar. 5 - 10 TL ye mini bluetooth'lar var.
  • Bende i5 li model var.Performans açısından; (i3 ü deneme şansım olmadığı için görecelidir)

1-)Autocad 2011 64 bit kullanıyorum,daha önce kullandığım makineye göre (core2 duo P8700) performansta ve tepkimede inanılmaz artış hissettim.
    2-)COD Modern Warfare 2,tüm detaylar sonda,2XAA hiç kasılmadan oynatıyor.
    3-)Napoleon Total War biraz değişik,masaüstünde aldığım canlılığı bunda alamıyorum.(Masaüstü Core2Duo E6500@3.0 GHZ,2 GB Ram,Ati 5770,2x250 GB Seagate HDD RAID)(Ama bunun işlemcisi Core i5)
    4-)Splinter Cell Conviction gayet akıcı,ayarlar sonda yine 2xAA.

ANTHYPATHY arkadaşımızın dediği gibi bütçe durumuna göre hareket etmekte fayda var,herhalde i5 biraz daha fazla performans gösterecektir.Bence bu fayda da hissedilir olacaktır,özellikle oyunlarda.Çünkü olayın bir de Turbo Boost faktörü var.İ5 2,53 GHZ hızına çıkarken,İ3 bildiğim kadarıyla turbo boost desteklemiyor.Dolayısıyla bu kafadan yaklaşık %16 lık bir fark.

Ama bütün bunlar aradaki 200 TL farka değer mi,orasını sen karar vereceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 18 Mayıs 2010; 14:39:44 >

• Yani butce 2000tl. Dolayisiyla i5 de alabilirim. Netten degil de garantili ve magazadan alabilecegim yerler neresidir acaba, yardimci olabilirmisiniz?

Kuzenim gecen bahcelievler gold da bakmis, i3lu olani varmis, digerinden kalmadi demisler. Ama baska magazalarinda varmi diye sormamis.

Vatan gold bimeks benzeri bu makinadan satan neresi vardir
  • Merhaba Sony ürün almayı düşünuyorsanız Enucuza gene Sony'nin kendi bayilerinden alabilirsiniz.Yani Sony Center'lardan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

bnde win 7 temiz home premium kuruyum diyorm.acaba win 7 kurup driver ları tek tek kuran oldu mu

Biraz zor olsada kuruluyo :d
  • @sony_urunler
    Arkadaşa katılıyorum.(Acaba Sony çalışanı mısınız?)

Piyasayla rekabet adına güzel fiyatlar verebiliyorlar.Ben alalı yaklaşık 1 ay oldu.Ankara/Kentpark Sony Center'dan 1825'e aldım,kk tek çekim.Peşine 1770'e vereceklerdi.

Sony Center lardan temin edemezdseniz, şuradan da alabilirsiniz,ben şahsen tavsiye ederim,zaten Sony Eurasia garantili vereceklerdir ;

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6015

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 18 Mayıs 2010; 14:51:17 >
  • ben i5 li modeli rakipsizfiyat.comdan peşin 1760 liraya aldım şu an peşin 1770 lira aynı sitede ama sanırım stoklarında yok şu an.

stoklarına geldiği zaman ordan almanızı tavsiye ederim euraisa garantiside var
  • Oo iyimiş. Gerçekten fiyat rakipsiz gözüküyor
  • Bu arada bende bugün COD modenwarfare 2 yi kurdum. 2XAA fulldetay full çözünürlükte oynuyorum kasmıyor.
    Bu arada makinam i3'lü model. Elbette imkanınız varsa i7 alın derim i5 i bile geçin. Sonuçta verilen paranın bir şekilde farkı olacaktır. ve açıkçası i3 te i5 te sanal 4 çekirdekler hypertrading ile 4 çekirdekli çalışıyorlar.
    İ7 ise gerçek 4 çekirdek. Ve 3 den de 5 den de farklı özelliklere sahip bir işlemci. İntelin sitesinden bakabilirsiniz.
    Ama her zaman imkan varsa daha iyisi alınabilir. Bence boşa verilmiş bir para değildir.
    Her zaman söylediğimi gibi sizin beklenti ve bütçenize bağlı bir durum bu artık. Burada bizler sizin için tercih yapamayız.
    ben açıkçası gördüm okudum burayı ve aldım. gayet de memnunum. Çok da fazla incelemeyin erim bazı şeyleri bu kez artık çok fazla beklentiye girebiliyorsunuz ve ne alırsanız alın sizi memnun etmeyebiliyor.
    Sonuçta makinalar ne kadar iyi olursa olsun laptop zaten amacı oyun oynamak değil.
    Benim kullandığım masa üstü oyunlarda bundan daha performanslı ve işlemcisi p7450 siz hesap edin. Olayı sadece bir 1 gb ddr3 lü 256 bit ekran kartı çok farklı seviyelere taşıyor zaten onlarda ki artık ulaşılamayacak paralara değil bu kartlar.
    Ancak laptoplarda çok üst seviye makinalarda mevcut.

• Arkadaşlar Ankara'daki bütün sony center lara sordum

EB1S1E 1850 TL

EB1M1E 1600 TL

Tek çekim bu fiyatlara bıraktılar. Arada 250 lira fark var. Sizce sadece işlemci farkından 250 lira daha fazla vermeye değermi ? Veya aralarından ne fark var ? Çok çekimser kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

Arkadaşlar Ankara'daki bütün sony center lara sordum

EB1S1E 1850 TL

EB1M1E 1600 TL

Tek çekim bu fiyatlara bıraktılar. Arada 250 lira fark var. Sizce sadece işlemci farkından 250 lira daha fazla vermeye değermi ? Veya aralarından ne fark var ? Çok çekimser kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum.

İşlemciden başka Bluetooth farkı var. M1 modelinde Bluetooth yok. Başkada bir fark yok kasa da aynı kasa.

İşlemci olarak aralarında uçurum fark yok bence, i5 olanın kendi kendine overclock (Turbo Boast) yeteneği var 2,26Ghz Turbo Bost ile yoğun işlemlerde 2.56 hıza ulaşabiliyor. İ3 sabit 2.13 Ghz ama yinede aynı hızda core 2 duo işlmecilerden daha iyi.

Paran varsa 250 lira fark ver ama zorlanacaksan bide normal bir kullanıcıysan gerek yok derim. Ben S1 modelini peşin 1760 liraya buldum S1 tercih ettim ama 1875 olsa düşünürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuremre1 -- 19 Mayıs 2010; 12:39:25 >

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.