Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta vaio update yaptıktan sonra pilde bir düzelme oldu sanırım arkadaşlar. Laptop yaklaşık 18 saat şarjdan çekili halde kapalıydı. Bugun açtığımda %99 dolu gösterdi, önceden %75lere kadar düşüyordu. Farkeden oldu mu benden başka?

Şundan dolayıdır dedim ama alakası yokmuş onla, 1-2 şey daha yüklemişti ama hatırlamıyorum tam, tarih yazmıyor yanlarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuremre1

quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

Arkadaşlar Ankara'daki bütün sony center lara sordum

EB1S1E 1850 TL

EB1M1E 1600 TL

Tek çekim bu fiyatlara bıraktılar. Arada 250 lira fark var. Sizce sadece işlemci farkından 250 lira daha fazla vermeye değermi ? Veya aralarından ne fark var ? Çok çekimser kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum.

İşlemciden başka Bluetooth farkı var. M1 modelinde Bluetooth yok. Başkada bir fark yok kasa da aynı kasa.

İşlemci olarak aralarında uçurum fark yok bence, i5 olanın kendi kendine overclock (Turbo Boast) yeteneği var 2,26Ghz Turbo Bost ile yoğun işlemlerde 2.56 hıza ulaşabiliyor. İ3 sabit 2.13 Ghz ama yinede aynı hızda core 2 duo işlmecilerden daha iyi.

Paran varsa 250 lira fark ver ama zorlanacaksan bide normal bir kullanıcıysan gerek yok derim. Ben S1 modelini peşin 1760 liraya buldum S1 tercih ettim ama 1875 olsa düşünürdüm.

O fiyata nereden buldunuz ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onuremre1

quote:

EB1S1E 1850 TL

EB1M1E 1600 TL

Tek çekim bu fiyatlara bıraktılar. Arada 250 lira fark var. Sizce sadece işlemci farkından 250 lira daha fazla vermeye değermi ? Veya aralarından ne fark var ? Çok çekimser kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum.

İşlemciden başka Bluetooth farkı var. M1 modelinde Bluetooth yok. Başkada bir fark yok kasa da aynı kasa.

İşlemci olarak aralarında uçurum fark yok bence, i5 olanın kendi kendine overclock (Turbo Boast) yeteneği var 2,26Ghz Turbo Bost ile yoğun işlemlerde 2.56 hıza ulaşabiliyor. İ3 sabit 2.13 Ghz ama yinede aynı hızda core 2 duo işlmecilerden daha iyi.

Paran varsa 250 lira fark ver ama zorlanacaksan bide normal bir kullanıcıysan gerek yok derim. Ben S1 modelini peşin 1760 liraya buldum S1 tercih ettim ama 1875 olsa düşünürdüm.

O fiyata nereden buldunuz ?

Rakipsizfiyat.com dan aldım burda sonycenter Peşin 1750 dedi ama yaklaşık 1 ay beklettiler getiremediler sonunda rakipsizfiyattan aldım hatta 3 tane aldım hiçbirinde sorun yaşamadım

• Hicbir yerde stok yok anlamadim gitti.
    Vatanda yok, goldda yok, bimekste yok, bugun bir tek darty de var oldugunu dordum, onlar da i5lisine 2100 lira istiyorlar.

Rakipsiz fiyat'ta da stok yok
  • Sony bayilerine bakcaksın. Zaten oralarda daha ucuz.
  • bulsak bi tane de kız arkadşma alcaz ama yok ankara da bildiğinz bi yer war mı i5 li modeli satan
  • quote:

EB1S1E 1850 TL

EB1M1E 1600 TL

aradaki 250lira farka , az dişini sıkıp 150lira daha ekle. 64gb bi ssd al. o zaman i3 mü i5 mi demeyi bırakırsın. i7 820q işlemcili 8gb ramli makinaların yanına koyduğunda gururla açar sergilersin. i3 le i5 arasındaki fark ne olursa olsun darboğazı yaratan mekanik harddisk. profilimden ayrıntılı ssd konusuna ulaşabilirsin. herkesin dikkatine.

ayrıca kullanmadığınız teknolojiye yatırcağınız paraya yazık. i3 olsa ne olur i5 olsa ne olur. birinde 28fps alırken ötekinde 32alsan ne olur. SSD farkını anlamak için biraz araştırmanızı tavsiye ediyorum

• quote:

bulsak bi tane de kız arkadşma alcaz ama yok ankara da bildiğinz bi yer war mı i5 li modeli satan

Kentpark Sony Center dan sorabilirsin.Gerçi hepsine Koç Tekno bakıyor.Armada,Gordion vs hepsi Koç Tekno.Birinden sor,hangi mağazada varsa oradan alırsın.Tabii stokta varsa.
  • SSD'ler HDD fiyatlarına inene kadar para vermeyi düşünmüyorum ama neden bu laptopta 7200 rpm hdd kullanılmamış onu çok merak ediyorum.

Tek eksiği o.

Ben imzamdaki laptopumu seçerken aynı paraya 500 gb 5400rpm alabiliyordum ama 7200rpm olsun diye 160 gb'lık seçmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

SSD'ler HDD fiyatlarına inene kadar para vermeyi düşünmüyorum ama neden bu laptopta 7200 rpm hdd kullanılmamış onu çok merak ediyorum.

Tek eksiği o.

Ben imzamdaki laptopumu seçerken aynı paraya 500 gb 5400rpm alabiliyordum ama 7200rpm olsun diye 160 gb'lık seçmiştim.

SSD'ler HDD fiyatına asla inmezler. Bunun hayaliyle bekliyosan boşa bekleme. 28 - 30 senelik geçmişi olan mekanik disklerin piyasadaki yeri ile 3yıllık yeni teknolojinin aynı fiyattan alıcı bulması komik olmaz mı?

her firmanın hedefi piyasanın kaymağını yemek. şuanda ssd performansını vaat eden başka bir çözüm yok. ne gürültüsü var ne ısınması. 1 milyon saat kullanım ömrüde cabası. Ne diye HDD fiyatına düşsün. ? mantığı var mı?

Ancak SSD ye rakip olarak bi çözüm sunulucak ki o zaman fiyatı düşsün

500lük hdd nin 60dolar olup 64lük SSD nin 200dolar olması çokta şaşılcak bişey değil o bakımdan. şu dönemde depolama amaçlı kullanmak yerine işletim sistemi kurulumu ve programlar için yeterli seviyede hacme sahipler. uygun fiyatlılar için.

5400 ile 7200 arasındaki performans için 150TL bayılan, "kendini performans odaklı kullanıcı sayan" arkadaşlarda bolca mevcut.

Bi çok konuda bunu yazdım. SSD den alınıcak verimi hiçe sayanlar, yada HDD fiyatına inmeden almam diyenler 2fps fazla alayım diye , yada sırf kapağında TOSHIBA yazsın diye 500 600 TL fazla para ödüyolar! bravo onlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 20 Mayıs 2010; 15:50:48 >

• quote:

SSD'ler HDD fiyatına asla inmezler.

Evet,aynı fiyata inmezler ama fiyatların şimdikinden çok daha düşük olacağı aşikar.Şimdiye kadar çıkmış tüm teknolojilerde böyle olmuş,fiyat eğrisi hep aşağıya doğru inmiştir.

Ama şu dediğiniz

quote:

5400 ile 7200 arasındaki performans için 150TL bayılan, "kendini performans odaklı kullanıcı sayan" arkadaşlarda bolca mevcut.

de doğru.Böyle değerlendirince de olay başka bir boyut alıyor.Peki size sorum şu ;

200 USD'ye 64 GB SSD aldık diyelim,bunu sadece performans için yapıyoruz,peki kullanabilirlik ve ergonomi ? Ben SSD yi laptopdaki 500 GB ile aynı anda kullanamayacaksam,harici HDD yanımda taşıyacaksam benim açımdan açıkçası artı ve eksileriyle eşit derecede.

Ama masaüstü için dediklerinize katılıyorum.Fiyatı haricinde

• film arşivinizi mi yanınızda taşımayı kastediyosunuz ? burger king ' e gittiğinizde laptopu açıp AVATAR a biraz bakayım gibi mi?

işin esprisi. 64gb (59gb) lık bi ssd ile 15gb win7 sistemi düşünce 45gb gibi bi alan kalıyor. bu alana binlerce müzik binlerce resim sığabilir. her türlü dosyanızı saklayabilirsiniz. bi tek filmler için bişey diyemem. onuda arşivcilere sormak gerekir. kaç kişisi her gittiği yerde, harici kutusunu götürüyo ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

SSD'ler HDD fiyatına asla inmezler. Bunun hayaliyle bekliyosan boşa bekleme. 28 - 30 senelik geçmişi olan mekanik disklerin piyasadaki yeri ile 3yıllık yeni teknolojinin aynı fiyattan alıcı bulması komik olmaz mı?

Yok ben herhangi bir şeyin hayaliyle yaşamıyorum, SSD ile herhangi bir alıp veremediğim de yok, ilk çıktığı zamanlarda 64lük SSD almış biri olarak da bu forumda kullanan çoğu insandan daha önce kullanmışızdırda (abimin ABD'de eğitim görmesi sebebiyle). SSD aynı fiyata da inse gidip koşa koşa SSD alma gibi bir isteğim de yok. Burası da SSD-HDD tartışmasının yapılacağı yer değil sanırım. Laptopumu HP'nin sitesinden customize edip aldığım zaman zaten SSD henüz tartışılmıyordu bile. Bırakalım SSD'yi, henüz piyasaya çıkan laptoplarda 7200lük HDD bile kullanılmıyordu. Bunu belirtmek istemiştim.

Benim sadece merak ettiğim neden Sony E serisi laptoplarında 7200 rpm'lik hdd kullanmayı tercih etmemiştir. Yüksek performanslı çoğu laptop artık 7200 rpm hdd ile gelmekte iken (ssd opsiyonu hariç) 5400 rpm tercih etmesinin nedenleri konusunda muhabbet çerçevesi içerisinde bilgi paylaşımı amacı ile sormuştum.

• şahsi fikrim ; firmalar batarya süreleri ve sessizlik konusunda yarış halinde. HDD performansı geri planda.
    Bu sebeble 5400diskin 7200 diske oranla daha düşük enerji tüketimi sağlaması ve daha az gürültü olması , firmaların 5400lük diske yönelmelerini sağlıyor.

performansın ön planda olduğu sistemler zaten "gamer" adı altında piyasaya sürülüyo. onlarda 7200lük disk görülmekte. yada customize olarak yurtdışında makina ssd ile sipariş edilebilmekte.

saygı çerçevesinde cevap verdiğimi düşünüyorum. kimseyle klavye üzerinden tartışmak mantıklı değil. google'dan 2 satır bilgi okuyup burada mühendis olduğunu iddaa edenler mevcut

ayrıca ilk nesil ssd ler gercekten ikinci nesilleri ile kıyas edilcek durumda değiller. sanırım ilk çıktığında kullandığınız için ssd lere soğuk bakıyosunuz

• quote:

saygı çerçevesinde cevap verdiğimi düşünüyorum. kimseyle klavye üzerinden tartışmak mantıklı değil. google'dan 2 satır bilgi okuyup burada mühendis olduğunu iddaa edenler mevcut

ayrıca ilk nesil ssd ler gercekten ikinci nesilleri ile kıyas edilcek durumda değiller. sanırım ilk çıktığında kullandığınız için ssd lere soğuk bakıyosunuz

İlk mesajınızı saygı çerçevesinin sınırlarında yazdığınızı düşündüğümü söyleyebilirim. Neyse bunu geçelim.

İlk nesil SSD'ler gerçekten fark göstermeyecek düzeydeydi. Hiç bir mantıklı yanını görememiştim. Hatta ömrü konusunda da sıkıntılar var deniyordu. Amazon'dan kingston'ın makul fiyatlı bir SSDsine baktığımda kesinlikle gerek olmadığını düşünmüştüm. O zaman da üst düzey SSD'ler tabiki çok iyi okuma-yazma hızları sağlıyordu fakat fiyat gerçekten yükseliyordu. Giriş seviyesinde bir SSD alınacaksa hiç alınmaması taraftarı olmuştum. O zamanlardan beri de araştırmıyorum. Hala gerek görmüyorum (kendi kullanım alanım için)

Bir de yeni nesil 7200 rpm 2.5" hdd ler gerçekten 5400rpm lere göre iyi performans artışları sağlarken pil ömrünü de neredeyse hissedilmeyecek derecede etkiliyor. Bunu da biliyorsunuzdur diye düşünüyorum. Sadece az biraz sıcaklık söz konusu olabilir sanırım.

Belki Sony E serisini makul fiyatlı laptoplar arasında konumlandırma isteğinde olduğundan 7200lük disk tercih etmemiş olabilir. Ama ben -herkes SSD'ye geçemeyeceği için- bu laptopu kullananların iyi bir seri 7200lük disk kullanmalarının kendi yaralarına olacağını söyleyebilirim.

Benim gözüme çarpan tek eksiği bu. İşlemci, ram ve ekran kartının iyi olduğu bir Sony laptopa yakışır.

• yalniz 7200 rpm tercih etmemelerinin sebebi isinma konusunda olabilir. 7200 rpm oldugunda da zaten susmayan fan sesinin iice cosmasi gibi bir durum soz konusu da olabilir :)

Değişiklik: Ekleme : @Vapor.Experience arkadasimiz zaten konuyla ilgili benim demek istedigimi dile getirmis .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer76 -- 20 Mayıs 2010; 17:40:19 >
  • Valla ısınma konusunda ben kullandığım laptopun herhangi bir dezavantajını görmedim. Gerçekten çok düşük seviyelerde belkide ama hissedilecek birşey değil. Abimde aynı laptopun 5400 rpm liği var, 7200lükten daha fazla sürelerle çalışıyor, yani hdd ışığı daha çok yanıyor, belki de bu yüzden sıcaklığı aynı seviyelerde olabilir. Yani kafaya takılacak şeyler olarak görmüyorum ben bunu. Yeni serilerde ısınma da, güç sarfiyatı da, ses de son derece başarılı durumda. Yeni laptopların çoğu da 5400 kullanmayı bırakmış durumda farkında olabileceğiniz üzere.
  • Peki 5400 7200 tartışmasını bu kadar ayapıyorsunuz. Size bende bir soru yönelteyim.
    laptopun performansında ne kadarlık bir atış bekliyorsunuz ki 5400 den 7200 e geçince. Şunu unutmayın bizsadece hdd performansı yada işlemci performansını gözlemlermiyoruz kullanım olarak toplam bir sistem performansı söz konusu.
    5400 lerden 7200 ler yüzde kaç hızlıda o kadar ısrar ediliyo ki bu yüzdenin ne kadarı sistem performansına yansıyacak.
    Açıkçası işin içinde SSD gib bir teknoloji yokken bence 5400 7200 pek birşey farketmez. taş catlasa %10 luk bir fark olur performansda temel sistem olarak ta bu ancak bize ortalama %3 gibi yansır gibime geliyor. Ki tartışmaya bile değimez.
    Ancak işin içine SSD girince erişim hızkarının kavramı bile değişecek seviyeye çıkıyor. Ancak teknolojinin oturması biraz daha kullanılabilir olması lazım. Yani bana oyun oynayan biri olarak 64 lük bir SSD yi üzerine para verseniz gene almam. Elimden birde harici taşımaktansa biraz daha yavaş işlem yaparım zaten sistemler artık yeterince hızlı.
    Şunuda belirteyim SSD ler hiçbir zaman HDD fiyatına olmayacak ancak fiyatları eşit boyutlarda hiç değilse yarı yarıyaya gelsin bana gene yeter. Bu teknolojini şimdi kaymağını yiyorlar. Muhakkak fiyatlar zaman geçtikçe oturacaktır.

• quote:

quote:

EB1S1E 1850 TL

EB1M1E 1600 TL

aradaki 250lira farka , az dişini sıkıp 150lira daha ekle. 64gb bi ssd al. o zaman i3 mü i5 mi demeyi bırakırsın. i7 820q işlemcili 8gb ramli makinaların yanına koyduğunda gururla açar sergilersin. i3 le i5 arasındaki fark ne olursa olsun darboğazı yaratan mekanik harddisk. profilimden ayrıntılı ssd konusuna ulaşabilirsin. herkesin dikkatine.

ayrıca kullanmadığınız teknolojiye yatırcağınız paraya yazık. i3 olsa ne olur i5 olsa ne olur. birinde 28fps alırken ötekinde 32alsan ne olur. SSD farkını anlamak için biraz araştırmanızı tavsiye ediyorum

Ya şimdi ben tartışmayı tam kavrayamadım. Bu 64 gb ssd dediğin şey harici depolama aygıtımı. Yani bunu aldğımda makina i5 li olmasına göre daha mı hızlanır? Sonuçta i5 li model mi yoksa i3 lümü ?

• quote:

film arşivinizi mi yanınızda taşımayı kastediyosunuz ? burger king ' e gittiğinizde laptopu açıp AVATAR a biraz bakayım gibi mi?

işin esprisi. 64gb (59gb) lık bi ssd ile 15gb win7 sistemi düşünce 45gb gibi bi alan kalıyor. bu alana binlerce müzik binlerce resim sığabilir. her türlü dosyanızı saklayabilirsiniz. bi tek filmler için bişey diyemem. onuda arşivcilere sormak gerekir. kaç kişisi her gittiği yerde, harici kutusunu götürüyo ?

Film ve oyun arşivimi taşımaya değil bu notebook,2 ad 1 TB HDD yetmiyor.Anlaşılan siz devamlı Burger King'e gidiyorsunuz.Genelde ben işkembecide 1080p Recep İvedik izliyorum. Bu da işin esprisi.

Bu konuda Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 model notebook hakkında bilgi ve sorunlarımızı dile getiriyoruz.Hiç kimse kalkıp da ATİ HD 5650 ekran kartlı modeli ofis performansı için aldığını söylemesin.GTA 4 15 GB,Total War 15 GB,Dirt 2 10 GB,1080p film 10-15 GB,720p film 4-10 GB, vs vs.Daha gerekli programlar var,8 GB dolayında zaten recovery partition var, var oğlu var.Binlerce resim,binlerce müzik diyorsunuz.Ben bu bilgisayarda resime bakıp,müzik dinleyeceksem,oyun oynayamayıp (iki oyun sil,sonra yer boşalsın,sonra başka oyun kur),1080p film bakamayacaksam niye SSD aldım değil mi kardesim?

Yani Onur arkadaşımızın dediği gibi burası SSD-HDD tartışması yeri değil ancak,şunu da göz önünde tutmakta fayda var ;

Anlaşılan siz SSD çok seviyorsunuz ve bizlere de tavsiye ediyorsunuz.Ben de performans konusundaki görüşlerinize katılıyorum.Ancak teknolojinin de bir kullanabilirlik seviyesi var.

Sonuçta ben şahsi fikrim olarak ;ancak fiyatlar bariz düşer de,sadece işletim sistemi için 32 GB SSD + normal HDD şeklinde makul bir çözüm yapabilirlerse ancak o zaman düşünebilirim.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.