Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zaman üzülmeyelim. :D Artık ben oraya gidince hangisi varsa onu alcam gibi.
  • Asus a baktım güzel cihaz ekrankartı ve ekranı daha iyi. Bence tercih edilebilir. Ancak bence acer ın kafanı karıştırmasına bile gerek yok. Acerla çok özellikli cıhazlar (5+1 desteklemesi subwoofre bulundurması gibi) ancak kasalarını ben malzeme kalitesi olarak beğenemedim bir türlü. Özellikle ben taşırım benim laptopum masanın üstünde durup kullanılmaz diyorsan bence Acer tercih etme derim. Ama şunu da belirteyim donanımları kullanıcısına göre bunu affettrir. ( Ben 2 arkadaşıma Acer aldırtmıştım bende eski bi Acer kullanıcısıyım ama o eski malzeme kalitesini şu anda göremiyorum.)

Arkadaşlar benim bir de sorum olacak. Sony nin orjinal aksesuarlarını edinebileceğim bir internet mağzası mevcut mu acaba? (Çanta vs...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 21 Mayıs 2010; 21:45:04 >
  • İyi geceler arkadaşlar.Yaklaşık 2 hafta önce bende EB1S1E modelinden edindim.Bilgisayardan genel olarak oldukça memnunum fakat daha önceki sayfaları okudum bendeki durumdan daha önce bahsedilmemiş.Touchpad'in solundaki vaio yazısının oraya kulağımı yaklaştırdığımda bi cızırtı sesi duyuluyor ama devamlı bi ses değil.Ayrıca bahsettiğim her notebook'ta bulunan ince tiz ses değil.Ses özellikle oyun oynadığımda ve sessiz ortamda kulağımı yaklaştırmadanda duyuluyor.Acaba herkeste mevcut olupta ben mi fazla dikkat ediyorum yoksa sadece bende mi mevcut böyle birşey ? Dediğim gibi bilgisayardan oldukça memnunum ve sadece bunun için servise vermek istemiyorum.
  • Asusu uygun fiyatlı görmezsem bi yerde, sanırım bundan alıcam ya.... asus alamadım diye de üzülmem. çünkü Sony....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Arkadaşlar benim bir de sorum olacak. Sony nin orjinal aksesuarlarını edinebileceğim bir internet mağzası mevcut mu acaba? (Çanta vs...)

http://www.hepsisony.com/

Şuraya bi bak derim.
  • Bende üzerinde vaio yazan kibar bir çanta istiyorum bakalım.

Düzeltme : O nedir be 130'dan aşağı birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayın -- 21 Mayıs 2010; 23:52:07 >
  • Merhaba arkadaşlar.. Notebook uma sıfırdan temiz win7 home pre kurdum orjinal key ile etkinleştirdim.. driverleri kurdum siteden indirip..
    Şimdi fn ve ses aç kapa göstergesi için gerekli olan program hangisi vede web tuşunun pc kapalı iken linux ile açılması için gerekli programı bulmaya çalışıyorum..
    eğer isimlerini biliyorsanız yardımcı olurmusunuz bütün programları kurup makineyi şişirmek istemiyorum..

vede bilgisayarımdaki özellikte kullanılan ram 3.86gb görünüyor bunun sebebi nedir ?
  • http://www.hepsisony.com/?urun-detay_94_Sony_Vaio_17_inc_Tasima_Cantasi_VGP-EMB03_.html

Ben buna bakmıştım. Buldum ama Bulduğuma pişman oldum diyebilirim. Sırt çantası 175 TL sanki az fazla.

Bu arada idda etme arada var bişiler.

• dediginiz gibi arkadaşlar ihtiyaç maddiyat özellik arayışı vs durumlara göre degişir..bn asusun i3lüsünü kullanıyorm..özellikli daha büyük performanslıki 5730 kesinlikle 5650den daha iyi arkadaşmda sony var çünkü kıyasladk 2fps fln degil..farkediyo gerçktn..ama ahım şahm fark atmşta degil ama farkedersin aradaki farkı..gta da kesinlikle farkediyosn farkı..ama gel görki agır alet..ama gerçktn agır taşırken sıkntı oluyo hissediyosunama tabi birz daha da pahalı..yani neyi istediginiz önemli..kasası daha kalitelidir..herşeyin bi fiyatı var..acer ve sony piyasaya çok sorunlu girdi bi arkadaş acerdan bahsetmiş ztn ki dedigi dogru..sony bunu daha sonraki sürümlerinde yavaş yavaşaşmaya başladı..şuan piyasada en tercih edilenleri sony ile asus ztn..acerların çogu servise gitti..bide şunu tavsiye ederm bn i5 ile i3 arasnda sadece turbo dan kaynaklanan cuzi miktarlk bir hız farkı var ekstra bişey yok oyüzdn i3 tercihedilebilir..ekstra paraverilmeye deger birşey görmüyorm..amacm sadece bilgilendrmk bununda altını çiziyorm..ama kesinlkle şunu tavsiyeediyorm aldıgınız laptobu evde kullanırken kesinlikle pili çıkarıp şarjda kullanın ben asusu ilk hafta 2saat oyun oynadm ve şimdi artk 1saat 15dk oynuyorm ve 30dk da internet piller çabuk yıpranıyo son modellerde bu sonyde de böle acerdada..tabi bunlar benm görüşüm..

• hepsi burada.com dan bu gece itibari ile bende birtane aldim 2028 TL 200 TL %15 word puan kampanyasindan 100 TL play ozelliginden gelecek 1700 liraya gelmis olacak benim merak ettigim bu laptopa hackintosh yukleyebilirmiyiz deneyen varmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniogun

dediginiz gibi arkadaşlar ihtiyaç maddiyat özellik arayışı vs durumlara göre degişir..bn asusun i3lüsünü kullanıyorm..özellikli daha büyük performanslıki 5730 kesinlikle 5650den daha iyi arkadaşmda sony var çünkü kıyasladk 2fps fln degil..farkediyo gerçktn..ama ahım şahm fark atmşta degil ama farkedersin aradaki farkı..gta da kesinlikle farkediyosn farkı..ama gel görki agır alet..ama gerçktn agır taşırken sıkntı oluyo hissediyosunama tabi birz daha da pahalı..yani neyi istediginiz önemli..kasası daha kalitelidir..herşeyin bi fiyatı var..acer ve sony piyasaya çok sorunlu girdi bi arkadaş acerdan bahsetmiş ztn ki dedigi dogru..sony bunu daha sonraki sürümlerinde yavaş yavaşaşmaya başladı..şuan piyasada en tercih edilenleri sony ile asus ztn..acerların çogu servise gitti..bide şunu tavsiye ederm bn i5 ile i3 arasnda sadece turbo dan kaynaklanan cuzi miktarlk bir hız farkı var ekstra bişey yok oyüzdn i3 tercihedilebilir..ekstra paraverilmeye deger birşey görmüyorm..amacm sadece bilgilendrmk bununda altını çiziyorm..ama kesinlkle şunu tavsiyeediyorm aldıgınız laptobu evde kullanırken kesinlikle pili çıkarıp şarjda kullanın ben asusu ilk hafta 2saat oyun oynadm ve şimdi artk 1saat 15dk oynuyorm ve 30dk da internet piller çabuk yıpranıyo son modellerde bu sonyde de böle acerdada..tabi bunlar benm görüşüm..

Yanlış anlama ama pil konusunda kesinlikle yanlış bir bilgilendirme yapmışsın. Ben konuyu çok araştırdım hatta deneyimlerimde var konu hakkında. Tavsiyelerse şöyle:
    Pilinizi kesinlikle çıkartıp kullanmayın. Çünkü pil şebeke ile cihaz arasında düzenleyici rol oynuyor az da olsa. Ki bu rol sayesinde cihazınız voltaj değişimlerinden daha az etkileniyor.( Türküyede malesef oltaj hiçbir zaman 220 volt değil kendim ölçtüm geceleri 210 un bile altına düşüyor. Gündüzleri ise 230 a yakın değerler Gündüz ki bu değerler sıkıntı değil ama geceki değerler sorunlara sebep olabilir.)
    Pilinizin ömrünü uzun olmasını istiyorsanız ortalama haftada ir boşaltıp doldurun. (Bunuda çok fazla iyice boşalsın diye zorlamadan yapın çünku bazı bataryalar belli yüzde oranından örn %3 fazla boşalırsa tekrar şarj olmuyor üzerlerinde koruma devresi var kısa devreye karşı bu durumda sökülüp koruma devre dışı bırakılıp şarj edilmesi gerekiyor zahmetli ve zor bir iş)
    Bunları baya araştırdım o şekilde öğrendim. Ve daha önce benin kullandığım şimdi ablamın kullandığı Acer marka baya bi eski laptopta tecrübe ettim.
    Sizin için az daha açayım Bizim Acer Celeron işlemci ve 8 gb HDD ye sahip bir cihaz normalde bataryanın şu an tamamen öle olması lazım ama bizim bataryamı hala en azından bilgilerimizi kaydedecek kadar işe yara durumda. 10-15 dk gidiyor. Ve makina yaklaşık 6-7 senedir şarja takılı olmadan yani sürekli pili doldur boşalt şeklinde kullanılıyor.
    Bende şu an laptopumun bataryasını benzer şekilde kullanıyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 22 Mayıs 2010; 0:55:41 >

• yalnız dediklern benimkine çok ters şeyler degil kesinlkle haftada birkez boşaltılmalı ve doldurulmalı ben öle yaptm ve geri kalan günler pili çıkarmadn evde şarda kullandm çünkü pili işine yaramadkça kullanmayın diyolar..şardaykende pili etkilemez direk makinaya güçverilir die okudum ama öle olmuyo şuan 96dan fazla doldurmuyoki bnce oldkça erken kaybetti ve sonradan hemen 90a düştü..haftada bikez dolmalı dogru ama bu hep takılı kalsn anlamına gelmiyo çünkü ozamanda hemen eskiyo..ama şuda dogru voltaj akmları etkiliyo bilgisayarı dogru..onun kararınını kullanıcı vericek bn artık öle kullanıyorm ve şuana kadar memnunum haftada 1gün takıyorm boşaltıyorm tabi o hafta bilgisayar dışarı çıkmıcaksa sonra doldurup çıkarıyorm..ve eskisindn daha iyi performans elde ettim..ciddiym pilimdn şuan daha memnunum..oyüzdn dedm..esprisine sölüyormda sana öle gelio olmasın 15dk flnlaptop billeri ztn okadar kaliteli olmz yaa eger dogruysa malının kıymetini bilmissin..

• arkadaşlar yukarıda yazdığım gibi ses sizdede var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniogun

yalnız dediklern benimkine çok ters şeyler degil kesinlkle haftada birkez boşaltılmalı ve doldurulmalı ben öle yaptm ve geri kalan günler pili çıkarmadn evde şarda kullandm çünkü pili işine yaramadkça kullanmayın diyolar..şardaykende pili etkilemez direk makinaya güçverilir die okudum ama öle olmuyo şuan 96dan fazla doldurmuyoki bnce oldkça erken kaybetti ve sonradan hemen 90a düştü..haftada bikez dolmalı dogru ama bu hep takılı kalsn anlamına gelmiyo çünkü ozamanda hemen eskiyo..ama şuda dogru voltaj akmları etkiliyo bilgisayarı dogru..onun kararınını kullanıcı vericek bn artık öle kullanıyorm ve şuana kadar memnunum haftada 1gün takıyorm boşaltıyorm tabi o hafta bilgisayar dışarı çıkmıcaksa sonra doldurup çıkarıyorm..ve eskisindn daha iyi performans elde ettim..ciddiym pilimdn şuan daha memnunum..oyüzdn dedm..esprisine sölüyormda sana öle gelio olmasın 15dk flnlaptop billeri ztn okadar kaliteli olmz yaa eger dogruysa malının kıymetini bilmissin..

O makina eskilerden ya kazara hatalı olarak yapılmıştır bence.

Benden sonra uzun süre ablam kullandı o malının kıymetini harbiden bilir. Bende anlamıyorum allah bilir 3-4 senedir formatlamıyo birde sen hesap et.

• quote:

Orijinalden alıntı: boray1

hepsi burada.com dan bu gece itibari ile bende birtane aldim 2028 TL 200 TL %15 word puan kampanyasindan 100 TL play ozelliginden gelecek 1700 liraya gelmis olacak benim merak ettigim bu laptopa hackintosh yukleyebilirmiyiz deneyen varmi

hackintosh kadr işkence birşey yok notebook u bırak masaüstüne kurana kadr imanım gevredi hd 3850 yi bi türlü tanıtamadım düşün ki hd5650 yi hiç tanıtamazsn.mac os u kurmak kolay fakt sonrasında birçok özelliğini kullanamazsn.wireless,ethernet,ekran kartı,ses,kısayol tuşları vs vs. yani bilgisayrn yolnmş tavuğa dönüyor.bnce hiç blaşmayn
  • Arkadaşlar i3 ile i5 arasında o kadarda hız farkı yok demşsiniz. Bakın alıcam diyorum :D bana boş yere 250 lira daha fazla verdirmeyin diorum. yok mu bunun analizleri ? bir yardımcı olsanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

Arkadaşlar i3 ile i5 arasında o kadarda hız farkı yok demşsiniz. Bakın alıcam diyorum :D bana boş yere 250 lira daha fazla verdirmeyin diorum. yok mu bunun analizleri ? bir yardımcı olsanız.

almışken en iyisini al bence , bende bu hafta alıyorum 2000 tl'ye i5'liyi.
  • 2000 TL fazla değil mi ? Tksitli alıyorsunz sanırım.
  • quote:

Arkadaşlar i3 ile i5 arasında o kadarda hız farkı yok demşsiniz. Bakın alıcam diyorum :D bana boş yere 250 lira daha fazla verdirmeyin diorum. yok mu bunun analizleri ? bir yardımcı olsanız.

%16 lık bir fark var,eğer ona yok denirse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

2000 TL fazla değil mi ? Tksitli alıyorsunz sanırım.

Evt taksitli 10 taksit, taksitsiz 1900 civarı bişey daha aşşağısı şans
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.