Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eğer yüksek seslerdeki çatlama sorunundan bahsediyorsanız,bununla ilgili yapabileceğiniz fazla bir şey yok.Hoparlör kalitesi ile ilgili sonuçta.

Ses özelliklerinden,biraz bası azaltabilirsiniz,veya Realtek'in son sürücüsünü kurup,kendi ses denetiminden equlizerı etkinleştirerek,ayar yapabilirsiniz.
  • tesekürler son surumunu kurup kendim denerim duzeltmek icin
    birde bu laptopın icinde ramın ne marka oldugunu ve 2gb x 2gb mı yoksa tek 4gb olarak mı bulundugunu bulamadım onuda solıeblır msın su aralar bı 4 gb daha ekletmek ıstıyorum cunku alete aynı ram olursa daha duzgun calısır dıye o ramı arastırcam
    birde gıtıpte herhangı bı yerden ramı alıp oranın teknık servısınde taktırırsam garantı dısında kalma gıbı bı durum var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Walkerzzzz

tesekürler son surumunu kurup kendim denerim duzeltmek icin
    birde bu laptopın icinde ramın ne marka oldugunu ve 2gb x 2gb mı yoksa tek 4gb olarak mı bulundugunu bulamadım onuda solıeblır msın su aralar bı 4 gb daha ekletmek ıstıyorum cunku alete aynı ram olursa daha duzgun calısır dıye o ramı arastırcam
    birde gıtıpte herhangı bı yerden ramı alıp oranın teknık servısınde taktırırsam garantı dısında kalma gıbı bı durum var mı?

direk 4gb 8 gb'a kadar arttırılıyor.
  • Nasil yani, 2x2gb degil mi?
  • Vapor.Experience yorumlarını dahada saygı çerçevesinde yaparsan bnde sana aynı saygıyla cvp veririm burası forum bilgi yarıştırmıyoruz paylaşıyoruz reklam yapmıyoruz yapanlarda barınmıyo ztn merketme..ayrıca galiba bilmiyosun ama bn söliyim sonmodel laptoplar elektirk kesilsede son 5snlik işlemini hafızada tutuyo..bu ne anlama geliyo biliomusun..ben sana söliyim..evet herzaman için öle bi risk var dogru ama artık bu riskin minimuma indiginin bir göstergesi bu..meraketme ben onu yaşadım ne ekran kartım ne harddiskim nede başka bişeyim yandı..sonra açtıgımda oyunuma oynamaya kaldıgım yerden devmettim..bn kimseyi yalnş bilgilendirmek istemem..bu evde 3tane laptop var 3de öle kullanılır muhakkak elektrik gider ve 3nede daha hiçbişey olmadı..ayrıca batarya dolduktan sonra direk elektirigi makinaya veriyo artık bataryayla işi kalmıyo..eminol bunu senden daha iyi bilirim çünkü ben elektirikçiyim tamam..ama o iş öle degil işte..nekadar batarya cihaza takılı ve şarjda kullanırsan pile etkisi okadar fazla oluo pile elektirk vermiyo dogru ama ömrünüde götürüyo..lütfn bidahakine yorm yazıcaksn bana birz daha kibar yazki kibarca konuşalm..kimsenin apışıp kaldıgı yok yalnş bişeyimz olduguna inanırsak düzeltilirse teşekkür bile ederiz..BÜYÜKLÜKTÜR..duyanda ani voltaj düşüklüklerini çok fazla boyutlarda gerçekleşir sanar..kaç amper kaç voltta gerçeklştigini biliomusunki bahsediyosun..nese yaaa..

• quote:

Orijinalden alıntı: uniogun

Vapor.Experience yorumlarını dahada saygı çerçevesinde yaparsan bnde sana aynı saygıyla cvp veririm burası forum bilgi yarıştırmıyoruz paylaşıyoruz reklam yapmıyoruz yapanlarda barınmıyo ztn merketme..ayrıca galiba bilmiyosun ama bn söliyim sonmodel laptoplar elektirk kesilsede son 5snlik işlemini hafızada tutuyo..bu ne anlama geliyo biliomusun..ben sana söliyim..evet herzaman için öle bi risk var dogru ama artık bu riskin minimuma indiginin bir göstergesi bu..meraketme ben onu yaşadım ne ekran kartım ne harddiskim nede başka bişeyim yandı..sonra açtıgımda oyunuma oynamaya kaldıgım yerden devmettim..bn kimseyi yalnş bilgilendirmek istemem..bu evde 3tane laptop var 3de öle kullanılır muhakkak elektrik gider ve 3nede daha hiçbişey olmadı..ayrıca batarya dolduktan sonra direk elektirigi makinaya veriyo artık bataryayla işi kalmıyo..eminol bunu senden daha iyi bilirim çünkü ben elektirikçiyim tamam..ama o iş öle degil işte..nekadar batarya cihaza takılı ve şarjda kullanırsan pile etkisi okadar fazla oluo pile elektirk vermiyo dogru ama ömrünüde götürüyo..lütfn bidahakine yorm yazıcaksn bana birz daha kibar yazki kibarca konuşalm..kimsenin apışıp kaldıgı yok yalnş bişeyimz olduguna inanırsak düzeltilirse teşekkür bile ederiz..BÜYÜKLÜKTÜR..duyanda ani voltaj düşüklüklerini çok fazla boyutlarda gerçekleşir sanar..kaç amper kaç voltta gerçeklştigini biliomusunki bahsediyosun..nese yaaa..

senin uslübuna göre cevabı yazdım. insanlar hakettiği gibi karşılık görürler. zaten her bilgisayar sahibi olan "mühendis" , her batarya konusunda yorum yapanda "elektrikçi" çıkıyo ne hikmetse. uzatma meseleyi. kendin nası kullanıyosan kullan. ama kimseye bataryanızı çıkarın pilinizi heba etmeyin deme. akıllı davran

• ankaradaysn gelirsin çalştıgım yere görürsün ölmiyim degilmiyim..tartışmayı yaratan sensin ben insanlarla güzelce düşüncemi söledm burası insanlarn özgürce düşüncelerini söledigi yer ne sen bana şunu yapma diyebilirsin nede başkası nede ben birinederim..sadeceburda saygımızı belli ederizkisen ettin..cvp verememişsin kaç amper kaç volt olduguna verde göriyim hadi..kalkmıssın bana yok voltaj düşüklügü yok voltaj degişiklikleri demissin tlevizyon radyo vs bunlar etkilenmiyomu bundan ama senelerce kullanıyosun..ver cvp bekliorm..bunlar basit şeyler..ama dedigim gibi tartışmayı yaratan sensin sanada bişey kanıtlamak zornda degilim benm yazdıgım orda senin verdigin cvp orda..sen istedigini söle hiçte umrumda degilsin..haklısın özürdilerm seni kayde aldıgım için..burası forum dogal karşılıyorm akıllı davrn fln demeni..nede olsa sadece yazıyoruz..nasl olsa sen şunu deme dedin diye demicek degilim..düşüncemi uygulamak isteyen uygular istemeyenuygulamaz bu seni ilgilendirmez insanlarnn kafasına yatarsa yapar yatmazsa yatmaz..sen nedersen de ben insanlara dogruyu sölüyorm insanları kandırınca elime bişey geçmick..sürekli pil takıkken şarjda kullanmakpilin ömrünü kısaltır sürekli doldurup bitirmekte kısaltır..en iyi yol budur sen nedersen de..sen birtane bilgisayar kullanıyosun benim elime günde kaçtane geçiyo bunlardan..nese gerçktn özürdilerm karşılk verdigim için çocukça muhabbete girdim..normalde yapmazdm..

• aferin güzel sus şimdi. iyi forumlar
  • bnm hp dv5-1040et notebook um wardı.hep bataryası içindeydi hep doluyordu güya elektrik gitmiyor.battery bar programında yıpranmşlığı ölçmüştm.ömrü bitmişti piln.45 dk zar zor güç tasarrufunda gidiyordu 1 yıl sonunda hep fişe takılı pil de bilgisayrdayken.@uniogun un dedği bi yerde doğru.mesela burda elektrkler çok nadir kesildiği için ben hep pili çıkarıp prizde notebookumu kullanıyorum3 ay falan olmuştur alalı.hafta bir şarj deşarj yapıyorm.pilin yıpranması %0.ayrıca notebook a her taktığmda pilde hiç boşalma olmamış oluyor 1 hafta sonra bile % 100 dolu oluyor.elektrik gitmez deniyordu bana da 1 yıl içinde pil ölmüştü.isteyen arkadşlar yine de istediği gibi kullansın ben tecrübemi paylaştım ynlş anlaşlmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNneCtinG_04 -- 25 Mayıs 2010; 15:34:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

bnm hp dv5-1040et notebook um wardı.hep bataryası içindeydi hep doluyordu güya elektrik gitmiyor.battery bar programında yıpranmşlığı ölçmüştm.ömrü bitmişti piln.45 dk zar zor güç tasarrufunda gidiyordu 1 yıl sonunda hep fişe takılı pil de bilgisayrdayken.@uniogun un dedği bi yerde doğru.mesela burda elektrkler çok nadir kesildiği için ben hep pili çıkarıp prizde notebookumu kullanıyorum3 ay falan olmuştur alalı.hafta bir şarj deşarj yapıyorm.pilin yıpranması %0.ayrıca notebook a her taktığmda pilde hiç boşalma olmamış oluyor 1 hafta sonra bile % 100 dolu oluyor.elektrik gitmez deniyordu bana da 1 yıl içinde pil ölmüştü.isteyen arkadşlar yine de istediği gibi kullansın ben tecrübemi paylaştım ynlş anlaşlmasın

Ben abimin notebook'unu, kuzenimde kendi notebook'unu bu sebebten servise gönderdik. iş işten geçtikten sonra anlamanın manası yok. tecrübemiz var ise burada paylaşıyoruz. 2 olayı bizzat kendim biliyorum. İstisnalar kaide bozmaz. bataryanızın daha uzun süre kullanımını umut ediyor iseniz çıkarıp AC güçte kullanın. ama bu demek değilki bataryasız kullanmanın sakıncası yok. hiç bi zman riskin olduğunu unutmamak gerek. zaten normal olarak ilk günkü gibi kalan hiçbişey yok. ister toshiba olsun ister sony 2sene sonra 35dakika dayanıyorsa pil ne ala. üniversite deki hocalarımın hepsinde toshiba var aynı şey onlar içinde geçerli.

kalkıpta bana sokak ağzıyla ben elektrikçiyim televizyona kaç amper gidiyo biliyon diyemez kimse. herkes haddini bilerek konuşmalı. yazdığı usluba dikkat etmeli. ben yukarıda "aferin sus şimdi" dedim. çünkü hakedene hakettiği gibi muamele edilir. peygamber sabrı taşımak zorunda değlilz forumda mesaj yazıyoruz diye. profilimi isteyen açar bakar . başka topic lere yazdığım mesajları ve seviyesini okur. bizzat açtığım SSD konusuda mevcuttur.

isteyen batarya takılı kullansın. isteyen burda elektrik kesilmiyo diyip çekmecesinde tutsun. madem böle bi tartışma yaşandı. bu mesajı okuduktan sonra laptop almak için giden arkadaşlar sorsunlar bakalım sony center'a yada vatan mağazalarına çalışanlarına: bataryasız kullanımı tavsiye ederler mi diye.

uzatmak istemiyorum profil sayfam kirleniyo zira. bu konuyu takip edenlerinde sinirini bozmamıza hakkımız yok. mazereti olan var ise benimle PM'den görüşsün. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 25 Mayıs 2010; 16:22:58 >

• quote:

aferin güzel sus şimdi.

Arkadaşım sen de ayıp ediyorsun ama.Bu tür laflar hiçbirimize yakışmıyor.Madem üsluptan söz ediyoruz,herkes bu konuya dikkat ederse daha güzel olur.Aksi takdirde çekilmez oluyor bu forumlar.Tatlı tatlı bilgi paylaşalım,bilmeyenlerimiz bilenlerden faydalansın,sorunları olanlar çare bulsunlar ,değil mi?Hiç kimse burada birbirine bir şeyler ispatlamak zorunda değil ki.

Neyse SSD ile ilgili tartışmamızda,Seagate uygun fiyatlı melez sabit disklerini duyurmuş.SSD kadar değil fakat yine de bariz bir performans artışı sözkonusu.4 GB SSD+HDD şeklinde ürünleri,Asus ürünlerine koyacakmış.İnşallah SSD kapasitesi zamanla artar.Konuyla ilgili link ;

http://www.pclabs.com.tr/2010/05/24/seagatein-melez-sabit-disk-ailesi-momentus-xt-mercek-altina-alindi/

Batarya konusunda ise benim tecrübelerim ise;

Bu konuda Vapor kardeşimize katılıyorum.Pilin performansını kaybettiği doğru,ancak ani elektrik gidişlerinde pil bir nevi ups vazifesi görüyor.Öte yandan b en korumalı priz kullanıyorum,devamlı da prizde takılı kullanıyorum pilin performansını koruyum diyenlere diyecek bir şeyim yok.Chip dergisinde bir ara okumuştum,ürününü devamlı fişte takılı kullananlar,bataryasını buzdolabında muhafaza etsin diye.Gerçeklik payı vardır mutlaka,ama bence kormalı priz kullanmak şartıyla.Şebeke problemlerinden dolayı bir anakart bir de HDD heba etmiş biri olarak.

Sonuçta herkes ürününü dilediği gibi kullanır,ama naçizane görüşüm haftada bir-iki sefer doldur-boşalt yapmanın pile iyi geldiği ve bataryalı kullanım şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 25 Mayıs 2010; 16:21:48 >

• o korunmalı priz olayı çok güzel bi iş aslında..onun görevi farklı ama mesala diyelimki tuşludur büyük ihtimalle tuşuna bastın priz açık konumdyken şarj aletini taktın ya o an bi ani akım gerçekleşir şarj aletini ve eger diger ucu bilgisayara baglıysa laptoba zarar verir genelde bu masaüstünde çok olur bi anda güç kaynagını patlattıgı çok sık görülür..hele bide fişin iletkeni iyi degilse dahada artar bu tabi..ama eger priz kapalıyken takarsan o akımı engellemiş olrsun..daha çok bu görevle kullanılır özelliklede dedigim gibi masaüstünde ama kesinlikle artık onlar kullanılmalı her alanda
  • Ya adam akıllı konuşun ve konuyu kirletmeyin lütfen. Bişi demicem dedim ama dayanamadım. İkinizde çok biliyorsunuz. Kendi doğrulunuzu savunmanıza gerek yok. Düşünelerinizi tecrubelerinizi paylaştınız , bunu yorumlamak veya uymak diğer insanlara kalmış. Çocuk gibi sidik yarışı yapmanın ne alemi var. Konu daha fazla uzamasın ve bu konuda kirlenmesin. Burda ki sony sahiplerine ayıp olıyor. İlla laflaşmak istiyorsanız kendinize konu açın. Ben çok rahatsız olduğum için bu mesajı yazma gereği duydum. Lütfen biraz mantıklı davranalım. Burası bilgi yarştırma yeri değil, tecrubeleri ve bilgileri paylaşma yeri.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le.Mans -- 25 Mayıs 2010; 16:48:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

quote:

Orijinalden alıntı: uniogun

yalnız dediklern benimkine çok ters şeyler degil kesinlkle haftada birkez boşaltılmalı ve doldurulmalı ben öle yaptm ve geri kalan günler pili çıkarmadn evde şarda kullandm çünkü pili işine yaramadkça kullanmayın diyolar..şardaykende pili etkilemez direk makinaya güçverilir die okudum ama öle olmuyo şuan 96dan fazla doldurmuyoki bnce oldkça erken kaybetti ve sonradan hemen 90a düştü..haftada bikez dolmalı dogru ama bu hep takılı kalsn anlamına gelmiyo çünkü ozamanda hemen eskiyo..ama şuda dogru voltaj akmları etkiliyo bilgisayarı dogru..onun kararınını kullanıcı vericek bn artık öle kullanıyorm ve şuana kadar memnunum haftada 1gün takıyorm boşaltıyorm tabi o hafta bilgisayar dışarı çıkmıcaksa sonra doldurup çıkarıyorm..ve eskisindn daha iyi performans elde ettim..ciddiym pilimdn şuan daha memnunum..oyüzdn dedm..esprisine sölüyormda sana öle gelio olmasın 15dk flnlaptop billeri ztn okadar kaliteli olmz yaa eger dogruysa malının kıymetini bilmissin..

Bi gün oyun oynarken yada nette gezerken DAN diye elektrik kesilsin de o zaman da bu yorumları yaparsın. 150liralık bataryam 3 5 ay daha uzun gitsin diye ram ini anakartını ve çok yüksek ihtimalle harddiskini yakma riskine gir. bi de bunu her yerde yaz.

Yukarıda kırmızıyla belirttim. kim diyor bunu ?? Diyenlere zaten ŞAK diye cevabı geliyo apışıp kalıyolar.

Makinenizi bataryasız kullanmayın. Zaten batarya dolduğunda üzerine giden akımı kesiyor. İçinde dursun durmasın bişey farketmiyo. Ha dolduğunda çekmecene koymuşsun ha içinde durmuş! Bu artık bilinsin. Donanım habere ilan vericem her sayfada bimeks reklamı gibi bu yazı çıksın diye

batarya prize takılı haller dışında sana 2 saat kullanım sunuyo. Dolduğunda AC güçte takılı iken ise ani voltaj düşmelerine veya elektrik kesilmelerine karşı koruyo. bu budur. bunun tersi düzü yok.

bu nu kim yazmış bi bakarmısın..iyi bak ama kim yazmış ve hangi msja karşılık yazmış..cvp olarak verdigin msjın nesi yalnşmışta böle bir msj atmıssın..lütfn bak sen bana cvp atma bnde sana lütfn..

• seninde cvbın hiç olmadı k.bakmada biz enazından agzımıza kötü bişey almadk hiç gerek yoktu böle konşmanaki herkezden özrümü dilemişim..ayrıca bu forum herkesin formu birtek sony sahiplerinin degil..zamanında sende farklı forumlarda yazmştn hatırlatırım..lütfn düşünmeden konşmıyalm ricaediorm..ortada sorn yok 2mizinde uslubu kaymş kendi aramzda çözcez elbet bi sorn yok..bazen tartışmalar olması normal..k.bakmayın..
  • Su ram ekleme konusunda 2 tane ram buldum asagıda lınklerı verdım anladıgım kadarıyla bu laptopla duzgun calısacak gıbı duruyorlara bir tanesi cok uygun fiyatlı 2gb 100 milyon civarı digeri ise 4gb 400 milyon civari bu modele 2gb taktırsam cok bir fark olur mu 2 tane 4gb aynı anda calısmasından
    yoksa sadece 8gb yerine 6gb mı olur eger oyleyse 6gb yapmayı dusunuyorum arada fiyat farkı cok yuksek cunku bide icinde bir tane bos slot vardır heralde dımı ole bır bılgıye ulasamadım yoksa 2 tane 2gblıktanda alıp taktırabılırım :)

bu 2gblik ram
    http://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_2-326-8055.html
    buda 4gblik
    http://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_4-326-11106.html

son olarakta hıc aldıgım yere bısı demeden burada teknık servıse ramı taktırabılıorm dımı garantı dısında kalmadan

• Öncelikle 2x2 gb mi yok sadece bir tane 4 gb lik ram mi var onu öğrenmek lazım ? Eğer 2x2 ise birini çıkarıp 4 gb lik takcaksın ki 400 lira vermek zorundasın. Eğer 4 gb lik var ie o zaman şanslısın 2 gb lik takarsa 6gb rame yükseltirsin. hızlanması senin bilgisayarda ne kadar işlem yaptığna bağlı. Yani bilgisayarda birim zamanda yapabileceğin işlem sayısında artış olur. Mesela aynı anda daha çok program çalıştırırsın. birde açılma süresi birkaç saniye azalır. Başka bir etkisi olmaz açıkcası. bilgisayarın öyle hızlanmasını bekleme.

Not: 4 gb lik ram alıpta takmanın bence bir mantığı yok. 400 lira para çk bence.
  • Kesin bilgi;

Memory
    4096 MB, 2x 2048 MByte DDR3-8500 (1066 MHz)

notebookcheck'ten alınmıştır.

2 tane 2gb lik ram var.Tahmin ettiğim gibi. Yani upgrade etmek istediğinzde tek alternatif 2 gb liği çıkartıp minimum 4 gb lik eklemektir. O da en az 400 lira imiş.
  • saolasın ya
    eger oleyse hakketen 4gblık ram almak sacma olabılır sadece 6gb cıkcak bıde 400 mılyon verıcez
  • Evet çok amntıksız olur. İlerde fiyatlar düşcektir.Yeni ramler çıkınca. Tabi bu 3 seneyi bulur. Ama gerçekten 4 gb ram tatmin edici düzeyde zaten.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.