Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vaio update gerekli güncellemeleri yapıyor.
  • Bir süredir dikkatimi çekiyor benim makinada başlangıçta Vaio Care açılıyor ve kendi kendine kapanıyor. Sizlerde de bu durum var mı yoksa bende ki bi yazılım hatası felan mı?

Bu arada alacak arkadaşlar için söylüyorum şu anda hiç bir arkadaşımızda kayda değer bir sıkıntı mevcut değil. Cihazların çalışması gayet güzel yalnız pili hiç %100 olarak göstermiyor yazılımla ilgili bir durum. Pil ömrü normal ancak pirizden çekip çalıştırdığınızda %90 lardan pili göstermeye başlıyor. Muhtemelen bugün yarın o da update ile çözülür.
  • Hayır başlangıçta açılmıyor vaio care.

Çalıştıra - msconfig yazarak -başlangıç kısmından kapatabilirsin.

Ben battery care kullanıyorum daha uzun ömürlü batarya için.%80 ini dolduruyor o zaman.

Ama battery care kullanmadığım zaman %100 gösteriyordu bende pirizden çıkardığımda.
  • Walla biliyorumda zaten sıkıntı msconfigde vaio care i göremedim ki...
    :)
    Dur az daha kurcaliim ben bi şunu bakalım.

DZLTME: Programın kendisinden de bişi bulamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 13 Haziran 2010; 14:08:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayın

Vaio update gerekli güncellemeleri yapıyor.

Teşekkür ederim cevap için,2 sorum daha olacak ses düzelmesi için bi program önerilmişti,hangi program olduğunu hatırlayan varmı acaba?ben baktım bulamadım..birde yüksek kapasiteli pillerden türkiyede varmı şu anda acaba?
    Son olarak vaio tuşunu artık mute tuşu olarak kullandığımı tekrar hatırlatayım:)nedense çok ilgi görmedi bu konu,halbuki bence mute tuşu çok önemli..kalın sağlıcakla:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: viyolaci

quote:

Orijinalden alıntı: sayın

Vaio update gerekli güncellemeleri yapıyor.

Teşekkür ederim cevap için,2 sorum daha olacak ses düzelmesi için bi program önerilmişti,hangi program olduğunu hatırlayan varmı acaba?ben baktım bulamadım..birde yüksek kapasiteli pillerden türkiyede varmı şu anda acaba?
    Son olarak vaio tuşunu artık mute tuşu olarak kullandığımı tekrar hatırlatayım:)nedense çok ilgi görmedi bu konu,halbuki bence mute tuşu çok önemli..kalın sağlıcakla:)

ses için srs audio kullanan arkadaşlar var.
    Yüksek kapasiteli pili de ben buldum ancak 354 liracık...
    Çok da gerekli değil sanki.
    hepsisony.com da mevcut.

• o neymiş öyle 354 TL:))o fiyata bi tane netbook alırım neredeyse..neyse teşekkürler cevap için.
  • O pili ne yapacaksınız ki.

Bu GTA4'te 45 dk civarı bitiyor oda belki 70 dkda bitecek.

Oyun için pil alınmaz.İnternet içinde alınmaz bu fiyata.

Dediğin gibi internet için alırsın bir 6 hücreli netbook saatlerce dolaşırsın
  • Pil alacaksanız illa dealexteme den alın,ben de ACER netbook var,12 hücreli pili 70 TL ye aldım,int devamlı açık, yaklaşık 8 saat falan gidiyor.

Burayla yarı yarıya fiyat farkı var.
  • Pil alacaksanız kesinlikle dealextremeden almayın.

Hatta yan sanayi pil kullanmayın.

Dell bile pil hatası yüzünden birçok laptopunu toplamıştı zamanında.

Yanlış anlaşılmasın.Lcd ekran alın,mouse alın,dvdrw alın,herşeyi alın ama pil almayın.

Sonuçta patlama riski var.Bırakın cihazı kendimizi riske atmaya değmez.

Bütün parçaları geçtim ama pil konusunda gerçekten hassasım.
  • Sayın sayın, (biraz garip oldu ama idare et)

dealextreme'i savunmak istemem,ama tamamen adı sanı elli olmayan ürünler satmıyor.Aldığım pilin markası Acer,Samsung,Lg gibi ürünlerin pillerini üreten firmanın ürünü.Belki de Sony bile buraya yaptırıyor.Pil özelliklerinde ürünün marka,seri no hepsi gözükmekte ve yaklaşık 2 aydır kullanmaktayım,en ufak bir performans sorunu yaşamadım.Ayrıca burası orjinal ürünler de satmakta.

Bir şeyi tavsiye ederken,gerçekten emin olduğum şeyler için tavsiye ederim.

Senin beni yalanlar gibi mesajın da hoş olmadı açıkçası.
  • Şu linki vermeden geçemeyeceğim,kullandığım pilin markası SIMPLO ve müşterileri burada yazıyor ;

http://www.simplo.com.tw/company.htm

Sayfada aşağı doğru inince,firmanın müşterileri var,yani kullandığımız notebookların pillerini bu firma yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 13 Haziran 2010; 16:55:20 >
  • Hayır kesinlikle seni yalanlar gibi bir yorum yazmadım.

Belirttiğim gibi pil konusunu 2 kere düşünmek gerekir.

Dealextreme savunmadığı biliyorum tabiki borsada hissen varsa bilemem gerçi

Bende bir hızla yazdım dealextreme dediğimiz zaman çin malı genelde bilindiği üzere.

Bu pil taiwan yapımı tamam.Gerçi internet sitesi bile bana güven vermedi.Logolar vs.

Benim eski Dell Inspironumun pilinde bu şirketin ismi yazmıyordu,tek bir seriyi üretmiş olabilir vs vs.

Birde şöyle düşünelim.

Pil yüzünden bir problem yaşadığımızda kimi karşımıza alacağız?

Burada pili tartışıyorum tekrar yanlış anlaşılmasn neden pil aldın veya öneriyorsun gibi birşey demiyorum hocam.

Tamamen benim düşüncelerim bunlar.Cihazlarıma çok dikkat ederim ama garantilide olsa kafam esince açarım kurcalarım kesinlikle

• Garanti konusunda sana hak veriyorum,sonuna kadar.Ancak işin bir de şu boyutu var ;

Donanım konusunda ince eleyen,sık dokuyan birisi olarak,(şu anda sevgili Sony'im için ihtiyaç duymasam da) garantisi de bitmemiş Acer'im için bu riske girmeye değer gördüm.Amerikadaki satılan pillere baktım,bu markayı satıyor fiyatı tuzlu.Türkiyeden alsam fiyat 2 katı pahalı.Yani demem o ki buradan orjinal pil alacağız diye kasmanın manası yok,354 TL az para değil.Günü gelip,garanti biter,ihtiyaç olursa riske girilebilir.

Dealextreme konusuna gelince alışveriş sayım onlu sayıları geçti,en ufak bir rahatsızlığım olmadı,aksine çok güven verici davranıyorlar.Gerek geciken siparişlerin iptal edilip ödenmesinde,gerekse çalışmayan klavyenin tekrar Çin'e gönderip paranın iade alınması gibi durumları da yaşadım.Üstüne bir de özür diliyorlar.Kullanıcı geri dönüşleri de çok önemli bu sitede.

Keşke Türkiye'deki üreticiler,satıcılar bizi kazıklar gibi,kazın tüylerini yolar gibi,enayi yerine koyar gibi ürünleri iki katı fiyatına satma alışkanlığından vazgeçse de,biz de dışarıdan ürün sipariş verme (dolayısıyla karşımızda muhatap bulma) zorunda kalmasak.Parası çok olana bir şey diyemem tabi.

• Haserdar sana hak veriyorum bazı konularda. Ancak garanti konusunda edindiğim bilgilere göre SONY biraz titiz davranıyormuş. buna işletim sistemide dahil. Yani laptopunuz arıza yaptı ve üzerinde orjinal işletim sistemiyoksa deneme maksadıyla orjinal işletim sistemi kurulumu yapılıyor ve tabi ki bu da extra ücret konusu olabilir. Yani Sayın gibi bende garanti konusunda titiz bir kullanıcı olarak öyle her yerden her markadan pil alıp kullanmamanızı öneriyorum. Tabi 359 liraya alın demiyorum en mantıklısı almamak.
    Çok önemliyse gider ucuz yollu bi netbok alırsınız ki bu makinayı kullandıktan sonra onu kullanmak kanserojen olur size. Makinanızı kullanın işte 2 buçuk saat yetiversin. Arada pirize de takıvermiş olursunuz tedaş nerden para kazancak yoksa...
  • Çılgın fiyatlar konusunda sana katılıyorum haserdar.

Fişte kullanırım yine 354 liraya batarya almam

Ama dealextreme dediğin gibi işleyiş açısından çok sağlam bir firma.

Dealextreme demişken ;

Aamazon.com 100.000 dolar bütçe ile kurulmuş.

Ve son yılki bütçesi 125 milyon dolarmış.

Mühendislik ekonomisi dersi veren doçent söyledi , aklınızda bulunsun
  • Başlığı şimdi gördüm, bende bu cihazı 10 mayısta Ankara Cepa Sony Center dan 2100 tl ye aldım 12 taksitle. Ekran kartı, ekran performansı, işlemci performansı vs.. bana fazlasıyla yetiyor. Ses kaliteside gayet tatmin edici, ısınma ve fan sesi sorunu diye birşey yok kesinlikle. Benim için ürünün tek eksisi şarj süresi dengeli modda 2 saatten biraz fazla, düşük performasta ise 3 saat civarı anca gidiyor pili..
  • @WpTürkiye

Yaklaşık aynı tarihlerde almışız seninle,keşke Cepa yerine Kentpark'tan alsaymışsın onlar taksitle 1900'e bırakıyorlardı.

Neyse olan olmuş,aramıza hoşgeldin sen de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 15 Haziran 2010; 10:05:18 >
  • beyler yaklaşık 10 gündür nete girmiyorum uzak kaldım biraz da o yüzden sorim dedim bu pil sorunu ile ilgili bi çözüm üretilemedi dimi hala bi yazılım falan çıkmadı dimi ?
  • Herhangi bir yazılım çıkmadı henüz.

Gerçi bende zaten problem yok pil yüzdesini sadece bitmek üzereyken kontrol ettiğim için
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.