Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony VPC-EB1S1E/BJ - ASUS N61JA-JX114V kararsız kaldım. sony bulunduğum ilde var fakat asus yoktur yani herhangi bir sorum olduğunda uzun süre beklemem gerekebilir. seçimim hakkında yardımcı olurmusunuz?????
  • Arkadaşlar 4 gün önce bende Sony Vaio EB1S1E/BJ sahibi oldum. Bilgisayarı çok fazla kurcalama fırsatım

olmadı. Ancak şuana kadar rahatsız olduğum en büyük problem ' Wireless sorunu ' . İlk kurulumu yaptıktan

sonra herhangi bir sorun olmadan wireless sayesinde nete bağlandım. 2. 3. günde kopup tekrar bağlanarak

yine bir sabit bağlantı elde ettim. Bu arada bağlantı seviyesi çok yüksek 4 çizgi onda bir sorun yok. Ancak

bugün bağlanmak istediğimde modem açık olmasına rağmen wireless bağlanma işareti üzerinde

' Bağlantı var ' yazısı çıkıyor ve Sarı yıldız gibi bi işaret beliriyor. Bağlan diyorum. Bağlanamadı diyor ,

sorun gider diyorum bir sorun bulunamadı diyor. Anti-virüs programının güvenlik duvarımı sebep oluyor

diye düşünüp , güvenlik duvarını kaldırdım sorun hala devam ediyor. Böyle bir sorunla karşılaşan veya

sorunun çözümünü bilen bir arkadaş varsa bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum ...

Saygılar...

• selamlar arkadaşlar ben de kardeşim için notebook arıyorum bu aralar ve sony'nin bu modeli oldukça cazip geldi bana da. ancak renk olarak beyaz konusunda ısrarcı:) bu modelin beyaz olanı var mı bildiğiniz? benim gördüğüm istanbul bilişimde VPC-EB1S1E/WI koduyla bir model var. (http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VPCEB1S1E-WI-NOTEBOOK,15376.html) ama malum söz konusu istanbul bilişim olunca insan pek güvenemiyor. bu modelden de başka yerde görmedim sizin bildiğiniz beyaz versiyonu var mı bu notebookun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grngck

selamlar arkadaşlar ben de kardeşim için notebook arıyorum bu aralar ve sony'nin bu modeli oldukça cazip geldi bana da. ancak renk olarak beyaz konusunda ısrarcı:) bu modelin beyaz olanı var mı bildiğiniz? benim gördüğüm istanbul bilişimde VPC-EB1S1E/WI koduyla bir model var. (http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VPCEB1S1E-WI-NOTEBOOK,15376.html) ama malum söz konusu istanbul bilişim olunca insan pek güvenemiyor. bu modelden de başka yerde görmedim sizin bildiğiniz beyaz versiyonu var mı bu notebookun.

Düşündüğün laptop şu anda benim de seçeneklerim arasında. Avusturya Sony'de gözükmesine rağmen Türkiye sitesinde beyaz rengi gözükmüyor maalesef. Bu konuda yanlış hatırlamıyorsam Sony'nin bu rengi getirmediğini okumuştum. Başka nerede bulunur bir fikrim yok maalesef

• Sony Center 'in dediğine göre EB1S1E modeli artık gelmeyekmiş. EB2S1E modeli gelmiş ama oda i3 lü. Bilgisi olan varmı gelmeyeceği konusunda arkadaşlar doğrumu acaba.
  • Bu arada oyun oynayanlar için:

i5 520, Ati 5650 (o/c siz), 4gbs ram, 1366 x 768 screen

Dirt 2 - All High + 2xAA
    Just Cause 2 - All High + 2xAA
    CoD:MW2 - Maxed + 4xAA
    Bioshock 1 and 2 - Maxed
    Metro 2033 - DX9 High
    Grid - Maxed + 4xAA
    LFD2 - Maxed + 4xAA
    The Witcher - Maxed + 2xAA
    HL2, Ep1, Ep2 - Maxed + 4xAA
    Oblivion - Very High + 4xAA
    Fallout 3 - Very High + 4xAA

http://forum.notebookreview.com/sony-owners-lounge-forum/456538-official-vaio-e-series-owners-thread-114.html#post6452487

• değerli forum üyeleri,
    nezamandır yazızam yazıcam, bir türlü vakit bulamadım.

Ben bu bilgisayarı aldım (haziran ayında) ama o günden beri fanından tiz bir metal sesi geliyoor bu bir, ekran koyu tonlu görüntülerde kımıl kımıl oluyor buda iki. Sanki böle binlerce minik hareketli kum tanesi varmış gibi koyu kahve tonlu sayfalarda görüntülerde... Şikayet vara yazdım bakalım ne olacak....
  • Fan sesinden şikayetim yok.

Ekran problemine anlam veremedim belki bir fotoğraf koyarsan anlayabiliriz.

Dirt2 ocsuz high ve 2xaa ile rahat oynanmaz.25 fps anca alınır oyunun bütün zevki gider.

Ben oclu high 2xaa ile oynuyorum ancak 30 ve üstü fps alıyorum.
  • slm arkadaşlar bende sony vaio mu bu ayın 1 de satın aldım ( eb1s1e/bj ) fakat aşırı ısınmadanmıdır yoksa farklı bir nedendenmi touch pad sapıtmaya başlıyor. yani kendi kendine tıklamalar, hareket etmeler falan filan. başka kimsenin başına aynı sorun geldimi ve neden olabilir acaba ? statik elektrik bunda etkili olabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmf

değerli forum üyeleri,
    nezamandır yazızam yazıcam, bir türlü vakit bulamadım.

Ben bu bilgisayarı aldım (haziran ayında) ama o günden beri fanından tiz bir metal sesi geliyoor bu bir, ekran koyu tonlu görüntülerde kımıl kımıl oluyor buda iki. Sanki böle binlerce minik hareketli kum tanesi varmış gibi koyu kahve tonlu sayfalarda görüntülerde... Şikayet vara yazdım bakalım ne olacak....

Fan sesi dediğin o tiz ses işlemciden geliyor, dikkatli dinlersen göreceksin. Ekranla ilgili sıkıntın varsa şikayet var yerine servisle görüşmeliydin bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulu*memo

Arkadaşlar 4 gün önce bende Sony Vaio EB1S1E/BJ sahibi oldum. Bilgisayarı çok fazla kurcalama fırsatım

olmadı. Ancak şuana kadar rahatsız olduğum en büyük problem ' Wireless sorunu ' . İlk kurulumu yaptıktan

sonra herhangi bir sorun olmadan wireless sayesinde nete bağlandım. 2. 3. günde kopup tekrar bağlanarak

yine bir sabit bağlantı elde ettim. Bu arada bağlantı seviyesi çok yüksek 4 çizgi onda bir sorun yok. Ancak

bugün bağlanmak istediğimde modem açık olmasına rağmen wireless bağlanma işareti üzerinde

' Bağlantı var ' yazısı çıkıyor ve Sarı yıldız gibi bi işaret beliriyor. Bağlan diyorum. Bağlanamadı diyor ,

sorun gider diyorum bir sorun bulunamadı diyor. Anti-virüs programının güvenlik duvarımı sebep oluyor

diye düşünüp , güvenlik duvarını kaldırdım sorun hala devam ediyor. Böyle bir sorunla karşılaşan veya

sorunun çözümünü bilen bir arkadaş varsa bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum ...

Saygılar...

Kendi sorunuma kendim çözüm buldum arkadaşlar. Benim gibi aynı sorunu olan varsa açıklamam yardımcı olabilir. Kablosuz modemin

(Airties 210) şifrelemesi önceden WPA ydı yukarıdaki sorunu yaşıyordum. İlk önce şifrelemeyi kaldırdım sorunsuz bağlandı. Sonra

WEP şifrelemesini yaptım şimdiye kadar herhangi bir problem olmadan bağlanıyorum. Galiba sorun WPA şifrelemesiydi. Sorunu olan

varsa deneyebilir.

Saygılar...

• quote:

quote:

Arkadaşlar 4 gün önce bende Sony Vaio EB1S1E/BJ sahibi oldum. Bilgisayarı çok fazla kurcalama fırsatım

Saygılar...

Kendi sorunuma kendim çözüm buldum arkadaşlar. Benim gibi aynı sorunu olan varsa açıklamam yardımcı olabilir. Kablosuz modemin

(Airties 210) şifrelemesi önceden WPA ydı yukarıdaki sorunu yaşıyordum. İlk önce şifrelemeyi kaldırdım sorunsuz bağlandı. Sonra

WEP şifrelemesini yaptım şimdiye kadar herhangi bir problem olmadan bağlanıyorum. Galiba sorun WPA şifrelemesiydi. Sorunu olan

varsa deneyebilir.

Saygılar...

kardes bendede eb1s1e/bj var recovery bölümüm silindi acaba recovery bölümünü aldıysan bna upload edebilirmisin yada cd olarak kargoyla yollayabilirmisin karsı ödemeli cok minnettar kalırım...

• Recovery cd sini paylaştığımızda kendi bilgisayarına benim recovery cd mi kuran kişinin işletim sistemi lisansında benim lisans keyim mi görünecek acaba? Eğer böyle ise recovery cd sini paylaşmak işletim sistemi lisansımızı tehlikeye sokabilir.
  • Hddden recovery yaptığımızda cd key istemiyor ama dvdden yaptığımızda ister diye düşünüyorum.

Olsa bile orijinal cd key makinanın altında mevcut zaten sorun olmaz.

Ben göndermek istererim ama malesef şehir dışındayım 1-2 hafta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WpTürkiye

Recovery cd sini paylaştığımızda kendi bilgisayarına benim recovery cd mi kuran kişinin işletim sistemi lisansında benim lisans keyim mi görünecek acaba? Eğer böyle ise recovery cd sini paylaşmak işletim sistemi lisansımızı tehlikeye sokabilir.

Hayır... Her Sony Home Premium ürün anahtarı aynıdır... Fakat OEM DVD den windows 7 kurulumda ise bilgisayarın altındaki ürün anahtarı ile aktive edilebilir .

Recovery DVD lerindeki önceden girilmiş ürün anahtarı ve aktive edilmiştir... Ürün anahtarı Sony Vaio Home Premium için aynıdır! Yani sizdeki RECOVERY DVD ler bir başka aynı model Sony sahibine PAYLAŞABİLİRSİNİZ...

İster HDD den ister Rovery DVD den Windows kurulumunda ne ürün anahtarı ne de akitivasyon istemez. Herşey önceden aktive edilmiştir...

Kısacası Recovery DVD ler gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz... Recovery DVD lerindeki ürün anahtarı herkeste ORTAK tır...

• quote:

Orijinalden alıntı: fare44

Sony VPC-EB1S1E/BJ - ASUS N61JA-JX114V kararsız kaldım. sony bulunduğum ilde var fakat asus yoktur yani herhangi bir sorum olduğunda uzun süre beklemem gerekebilir. seçimim hakkında yardımcı olurmusunuz?????

Merak etme hiçbir laptopa zaten genelde istanbul ve ankara dışında bakılmıyor. Servise verdiğinde SONy de olsa ASUS da olsa merkeze gönderecekler. Sadece servis olmayanda kargoya sen vermiş olursun.
    Zaten yazılımda garanti kapsamında olmuyor. Bu yüzden servisin varlığı çok birşey değiştirmeyecektir.

Bu arada arkadaşlar ben aletin kapağına mat siyah folyo çektim çizilmesin diye. Güzel oldu komple siyah bir bilgisayarım oldu. Bi ara fırsat bulunca resimleri çekip koyacağım. Hem maliyeti de düşük.

• selamlar
    ben de bu notebooku kullanıyorum. ilk aldığım zamanlarda bluetoothu kullanabiliyordum. bilgisayar açıldığında aşağıda bluetooth seçenekleri çıkıyordu. ama başlangıçta çok fazla program açıldığından. başlangıçtaki programları kapattım. şimdi bluetoothu açamıyorum. program filestan programı buldum (widcomm) ama launchera tıkladığımda hiçbir şey olmuyor yönetici olarak da çalıştırdım yine olmadı. başlattan bluetooth yazıp aratınca bluetooth.exe çıkıyor yine aynı launcher sanırım ama onda da hiçbir şey olmuyor. driverı silip baştan yükledim yine de sorun çözülmedi. yardımcı olabilecek var mı :)
    teşekkürler
  • Widcomm bluetooth driverını silin.

Win7 otomatik tanıyor ve daha kullanışlı hale geliyor.

Daha sonra başkat-donatılar altında bluetooth dosya al-gönderden işlem yapabilirsiniz.

Yada nesneye sağ tıklayarak gönder yapabilirsiniz.
  • yaklaşık 1 haftadır pisayası araştırıyorum en başta acer kullanıcısı olduğum için acer 5740 i5 5650 ilgimi çekti bimekte 1377 suan
    sonra kasasını inceledim gercekten cok kötü, aynı konfigürasyonda asus,pb,toshiba l650 de hosuma gitmdi sonra sonynin bu modelini buldum nette
    (eb1s1e)i5 5650hd

görüntü kalitesi nasıl çok merak ediyorum, nette bikaç resim buldum ekranı çok mattı

affınıza sığınarak full hd ekran mı laptob?

alcam alamıyorum su ekranından bi emin olabilsem...sadece ist.bilişimde var sanırım?
  • Ekran full hd değil.

Led ekranlı samsung ile karşılaştırma yapmıştım.Birkaç sayfa geride mevcut bakabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.