Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkdaşlar sizce hangisiniz almalıyım fiyatları 2 sininde 2000 yl

DV6-3050US Pavilion HP NOTEBOOK

İŞLEMCİ: AMD Phenom II Quad-Core 2.0 GHz. N930 İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK: 640 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5650 Max. 2714 MB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng

VPC-EB2UFX/BI SONY VAIO NOTEBOOK

İŞLEMCİ: Intel Core i5-430M 2.26 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.53 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK: 320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5650 Max. 2234 MB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng

işlemciler birbirine denk ve aynı klasmanda işlemciler ..performansları aynı..

hp nin serisi sanıyorum envy serisi ekranı hd sony nin ekranı hd değil sanıyorum ama kaliteli dir gibime geliyor. sizce hangisini almalıyım kaliteli bir cihaz olmasını istiyorum yoksa daha uygun fiyata acer fln gibi çok marka var .tabi önemlisi ısınma sorunu olmasın.. sizce hangisini almalıyım.

• Bu Sony kaç kg.?
  • Batarya ile 2,7 kg.

@sezar

Biz cihazdan çok memnnunuz burada kullanıcılar olarak.Hp Envy kullanan bir arkadaş vardı oda çok memnun cihazından.

Benim önerim media markt - bimeks - vatan gibi stoğu olan bir yerde cihazları birebir incelemeniz.

Ben amdye bir neden olmaksızın ısınamadım bir türlü
  • @sezar

HP ve SONY arasında tercihlerde yazdığın iki model var HD derken kasdettiğin çözünürlük nedir. Yani bizim SONY ler 1366*768 ve gayet tatmin edici. Yalnız aralarındaki fiyat ve işlemcileride düşünüp tercihte bulun.
    Ha belki düşük bir ihtimal ama olaki ilerde işlemci vs yükseltmek istersen acaba anakartı AMD işlemcilinin hangi işlemcilere uyumlu bu da bir nokta. Bizim anakartlar i3 i5 i7 serilerini hepsiyle uyumlu. bu araqda AMD işlemcilerde kötü değil hani yani ben daha önce 3 bilgisayarda AMD işlemci kullandım başarılılar.
    Bence işlemci testlerine bak o şekilde karar ver derim. HDD nin boyutunu çokda önemseme derim ben.
    Sonuçta tercih sana kalmış. İkiside iyi makinalar. Ancak artık kozmetik ve işlemci açısından değerlendirip bir sonuca varırsın umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 31 Temmuz 2010; 12:46:09 >
  • ANTHYPATHY ve Sayın

teşekkürler
  • @sezar

Bir tavsiye de ben yapayım,

Sony'i tercih et derim.İkisi de iyive eşit(özelliklerde) alet ancak,tasarım ve ergonomi konularında bence Sony ağır basıyor.

Yakın çevreme ve tanıdıklarıma bunu tavsiye ettim ve onlar da Sony tercih ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayın

Batarya ile 2,7 kg.

@sezar

Biz cihazdan çok memnnunuz burada kullanıcılar olarak.Hp Envy kullanan bir arkadaş vardı oda çok memnun cihazından.

Benim önerim media markt - bimeks - vatan gibi stoğu olan bir yerde cihazları birebir incelemeniz.

Ben amdye bir neden olmaksızın ısınamadım bir türlü

o arkadaş benim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matthew89

tsk. ederim o gün almamıstım bugün gittim pazarlık vs. derken 1950 /10 taksit aldım abartısız 7 ilde arkadaşlar seferber oldu bu modeli bulmak için yoktu kayafı yedim :( .... ev arkım evleniyo ona buzdolabı bakmaya gittik inanamadım arçelik laptobların arasında duruyodu :) ekranı kafama takmıstım bana göre çok iyi 26 sayfayıda okudum Sayın gerçekten çok ilgili konuyaa teşekkür etmek istedim 1 daha

3 sorum olcak

recovery cdsi yapıyodum hataa verdi 1 daha uğraşmadım bi nedeni var mı hatanın..

performans açısından hangi programları yükleyim?

gereksiz programlar kesin vardır hangilerni silmemi önerirsiniz

Recovery yaparken bende de hatalar vermişdi. Cihan servise götürdüm önce bir hata bulamadılar çünkü dvd cd yazıyor okuyordu sonra ertesi gün onlarda yapamamışlar recovery almayı. Sıfırdan partian kuruldu gene olmayınca DVDRW değişti garantiden. Ancak benim başka bir problemim vardı MAvi Ekran hatası alıyordum o giderilemedi. Sistemde herşey normal çalışıyor sıfır hata veriyor ama son 1 ayda 3 . kez mavi ekran hatası almaya başladım. Mavi ekranda bildiğimiz türden değil. okunmaycak şekilde bozuk bir şekilde mavi ekran hatası. Hayırlısı bakalım ne olacak. İlk sony'im USA'den gelmişdi hala kullanıyorum sıfır hata ama bunu Türkiyeden aldım. Neden üretimden kaldırdıklarını da anlayabiliyorum ! Elektronik işi şans işi. Başka bir laptop düşünürmüyüm kesinlikle hayır. Hem grafik hem performans açısından yine bu model derim. Özellikle klavye tuş takımı başka bir markada yok. Sadece bu tuş klavyesi için yüzlerce TL fazla vermeye razıyım..

• Seriside bir problem olması için 100 kişiden 50-60 kişi aynı problemi yaşamalı.

Kronik tek problem bataryanın açıp kapatınca düşmesi.(kime göre problem bile değil)

Ben ki sürekli oc ile uğraşıyorum ekran kartını bir ara 650/950 de bile denedim (denemeyin!)

Çok fazla ısındı ve görüntü gitti bir süre.

Maşaallah hiç mavi ekran almadım daha.

Ama zaten mavi ekran çok değişik bir problem.Hata kodundan yola çıksanız dahi problem çözülemiyebiliyor.

Ama çözülmeyecek bir hatada değil.
  • 2 yıl garantili ürün arkadaşım, mavi ekran hatası aldıysan vereceksin servise, afedersin eşşek gibi yapacak, yapamıyorsa yenisini verecek, ürünü kötülemenin anlamı yok sana denk gelmiş milyonda bir, onunda çözümü belli.
  • Recovery de bende hata aldım zamanında biraz kalitesi yüksek DVD kullanmanı önereyim. Ondanda bir sıkıntı yoksa zaten tekrar dene. Olmazsa VAIO Update den güncellemeleri bir yap o şekilde tekrar dene.
    Ses için SRS AUDIO yükle banada sayın önerdi sesin baya değişiyor.
    Ben şu anda hiç birini silmedim ama örneğim VAIO Gate hoş görünüyor ama rami baya kullanıyor kendi ayarlarında kapatıverdim. Kullanıp kullanmamana göre sen artık onları kendin seç ama VAIO Update i silme önerim sana.
  • Vaio Updatei kesinlikle silmeyin
  • Oo forumun müptelası kardeşim Sayında burda...

Anlaşıldığı üzere bende tatili bitirdim.
  • Havalar biraz serinlesin senin cihazada bir oc yapalım

Şu sıcaklara ben bile dayanamadığım için bu aralar vaioya oc yapmıyorum pek.

Sonuçta oda bir varlık canı olmasada her işimizi yapıyor sağolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: WpTürkiye

2 yıl garantili ürün arkadaşım, mavi ekran hatası aldıysan vereceksin servise, afedersin eşşek gibi yapacak, yapamıyorsa yenisini verecek, ürünü kötülemenin anlamı yok sana denk gelmiş milyonda bir, onunda çözümü belli.

2 gün serviste kaldı her türlü ağır testi yapmışlar mavi ekran yok. Benim elimde 1 ay içinde alıyorum. Genelde mavi ekran hataalrı ram ve HDD kaynaklı oluyor. Şimdiye kadar benim başıma böyle geldi (1991 den pc kullanırım) Dişçiye gidipte dişin ağrısının geçmesine benziyor. Ancak mavi ekrandaki, hata kodunu okuyamıyorum çok bozuk çünkü. Ürünü kötülemediğimi " elektronik işi şans işi " diyerek belirtiyorum zaten. Toyato gibi oyomobil devi bile hatasını kabul edip yüzbinlerce aracını geri çağırabiliyor. Kimse Sony'nin laptop pazarındaki güvenirliliğini ve kalitesi tartişmiyor zaten. Birdaha laptop alacak olsam yine SONY alırım.

• Aklımda zaten Sayın. bakalım bizim kız naapcak OC altında yorulunca biraz.

He bu arada ben makinmaya mat siyah folyo çektim. Şu ekranın arka tarafına kapağa. makinam artık simsiyah oldu.
    Resimleri ekleyeceğim ama bi türlü üşendiğimden uğraşmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 1 Ağustos 2010; 20:41:12 >
  • Bende eski Dell Inspironumun arkasını karbon kaplamıştım.

Ama bu Sony Vaio.Verdiğimiz paranın %20 si o arkadaki yazıya gidiyor.O yüzden kapatmadım

Sony yazısının üstüne 1.5 cmlik karbon şerit yaptım yinede önlem olarak.

Fotoğrafını eklerim yarın.
  • Walla göriim bi olmadı bende ona geçerim bende benimkinin fotosunu eklerim yarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 2 Ağustos 2010; 2:26:56 >
  • Arkadaşlar bu cihazları ne zaman 8g ram yapabileceğiz 4gbx2 şeklinde. Sanırım piyasada pek yok 4gb tek modüller, varsada 300-400 lira gibi bir fiyat çekiyorlar tek bir modüle
  • Söler misin 4 GB nerde yetmedi sana?

Ben şimdiye kadar gün geldi iki oyunu aynı anda açtım genede 3 gb ram kullanımının üstüne çıkamadım. Ondan daha önemli hızımızı kısıtlayan parçalar var. İlle hız istiyosan HDD işini araştır hiç değilse boşa para vemiş olmazsın.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.