Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında tüm e serisi için değil de sadece eb serisindeki modelleri öğrenmek isterim.
  • Genede baya yapıyor ama. Eğer almayı düşünüyorsanwww.hepsisony.com dan gmrebilirsin orda genelde modellerin çoğu oluyor. Ya da sana nasıl bir model hitap edecek örneğin sadeceinternet kullanıcsı mısın? Yada oyun oynar mısın? Ne bileyim istersen 1600 900 14 inch modeller var. İstersen yurt dıiında tabi 17 inch modeller var. Artık ilerde onlarda gelirse baya bir ürün gamı ediyor. En son dediğim gibi T serisi işlemcili olanı bile var. Bunun yanında geçen gördüm kasalarda yeni makinalarda makyajlı biraz farklı gerçi sadece görsel faklılık ancak zevk meselesi elbette.
  • arkadaşlar bende i5 modeli aldım ancak ekranın kenarlarında yapışkan naylon oluyor ya çizilmemesi için onların hiçbiri bende yoktu sizdede aynımıydı acaba?bende bitek sarı bantlarla sarılmış beyaz bi naylon bez içinde geldi.kutu gözümün önünde açılmadı tam olarak emin olamadım o yüzden :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe1234

arkadaşlar bende i5 modeli aldım ancak ekranın kenarlarında yapışkan naylon oluyor ya çizilmemesi için onların hiçbiri bende yoktu sizdede aynımıydı acaba?bende bitek sarı bantlarla sarılmış beyaz bi naylon bez içinde geldi.kutu gözümün önünde açılmadı tam olarak emin olamadım o yüzden :)

öncelikle hayırlı olsun. aldığınız seri üretimden kaldırılmıştı sanırım.siz nerden ve ne kadar a aldınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Merhaba arkadaşlar, şuanda kuzenimin Sony laptopunu kullanıyorum (i5)

İki sorunum var, bunlara yanıt alabilirsem sevinirim.

Birincisi ses (yani hoparlör) inanılmaz kötü durumda. Ses seviyesini en sondan 3 önce kullanmak zorunda kalıyorsun, yoksa fazla fazla cızırtı-karışma yapıyor. Bu donanımsal mıdır? Servise vermek gerekir mi? Yoksa yazılım ile halledilebilir mi?

İkincisi ise ekranla ilgili. Siyah ağırlıklı bir resim açınca, resimdeki siyahlıklarda karıncalanmalar oluyor. Bu olay hepinizde var mı, yani doğal bir durum mu bu laptopta, yoksa ayar meselesi mi? Nelerin yapılması gerekir?

Teşekkür ederim.

O siyahtaki karıncalanmalar bende de var,aldığımda önceki sayfalarda belirtmiştim.Genel bir sorun bu,ekranın kalitesiyle alakalı sanırım.

Özellikle siyahlarda,yanlardaki bakış açısındaki bozulmalardan bahsediyorum.

• Ben de oyle dusunmustum.

Acikcasi laptopu pek begenmedim. Almayi dusunuyordum ama bir sekilde almadim, simdi kullaninca pek mantikli bir tercih olmayacagina karar verdim.

Ekran ve ses benim icin onemli seyler fakat ikisi de iyi degil. Bilgisayarin geneli de biraz yavas. Bunun nedeninin Sony programlari olup olmadigini bilemiyorum ama msconfig'den onlarca seyi kapattim. Sadece ise yarayacak 3-4 sey kaldi, ona ragmen gadgetlar (masaustu araclari) acilirken bile epey bekliyor. Benim islemcimde (imzamdaki) win7 acilisi daha hizli, gadget'lar beklemeden geliyor vs. vs. Neden bu sekilde oldugunu anlamis degilim.

Sifirdan kurulum yapmak gerekir mi acaba? Yani fark eder mi, yapanlar var mi?
  • Ekranında on kişi film izlemezsen kesinlikle sorun değil,ekranı karşına alman gerekiyor sadece. (genelde yaptığımız gibi)

Ses için de aynısı geçerli,sona dayayınca biraz baslarda cızırtı olmuyor değil,ama bunu da dert etmiyorum.Çünkü ya ses sistemine bağlıyorum,ya da kulaklık kullanıyorum.

Amaa,performans için sana kesinlikle katılmıyorum,çünkü bu konuda süper.Seninkinde ya bir problem var,ya da virüs vs.

Performansından çok memnunum.

İtiraf ediyorum;

Ekranı beni hayal kırıklığına uğrattı,fakat özellikle klavyesi ve ergonomisi beni benden alıyor.
  • Ekranın sağ sol muabbetinde sorun yok. Sadece siyah görüntülerde karıncalanma oluyor. Yani ekran kalitesiyle alakalı.

Ses sorunu da dert edilmeyecek şekilde değil bana göre. Ses sonda iken bilgisayarı açınca çalan orjinal windows sesinde bile inanılmaz bozukluk oluyor.

Performans da aynen bahsettiğim şekilde valla. Bir kere de yine virüs vs muabbetinden dolayı recovery yaptık, yine aynı olay. Bilmiyorum ne sıkıntısı var.
  • Ekran karşılaştırması yapmıştım daha önce samsung led serisi ile.Mesela bir Dell XPS kadar berrak değil.

Kontrast biraz düşük kalıyor lakin ccc'den kolayca ayarlayabilirsiniz.Ama siyah noktacıklar olayına anlam veremedim.

Benim temalarım , arka planlarım simsiyah.Noktacık fark edemedim.İmkanınız varsa bir macro fotoğraf görmek isterim.

Ses gerçekten kötü denilebilir.Ama , eq vb birkaç programla (srs audio) bir nebzede olsa düzeliyor.Çatlamalar önleniyor en azından.

Ki ben harici ses kartı ve ses sistemi kullanıyorum müzik dinlerken.

Performans konusunda çok başarılı.Yüksek performansta en ufak bir ısınma yok.

Oclu dahi ısı seviyesi diğer cihazların altında neredeyse.Bir bakın hp,asus,acer konularına isterseniz.

Kasa menşei gayet sağlam.LCD menteşeleri olsun , klavye olsun çok kaliteli.

Daha önce sırasıyla Toshiba , Dell , HP , Toshiba , Acer , Packard Bell , Samsung ve Sony kullandım.

Yorumlarımı duyduklarımdan çok tecrübeme göre yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayın -- 17 Ağustos 2010; 14:11:37 >

• Mutlaka performans konusunda başarılı olması gerekir ama ben kendi laptopumla kıyasladım, resmen masaüstü araçları açılmıyor, 1 dakika içinde yavaş yavaş beliriyorlar. Bende böyle olmuyor, 6 tane araç var alt alta, hepsi kısa sürede ve aynı anda beliriyor, windows kısa sürede açılıp tüm işlemler rahatlıkla yapılabiliyor. Ama dediğim gibi kuzenimin Sony'si kesinlikle böyle değil. Sanki değiştirilmesi gerekirmişçesine, yenisi alınmalıymışçasına anlamsız bir yavaşlık var açılışta.

Msconfig den tüm uygulamalar kapalı, windowsunkilere ek olarak sadece vaio update ve wifi ile ilgili olan var.
  • Şunuda belirteyim açılışta bende de benzer bir yavaşlık vardı lakin Mcafee yi kaldırdım düzeldi...
    tavsiye üzeridne gelen MCafee çok yavaşlatıyor. Tavsiyem avast yada Nod32 yi kullanmanız.
  • Sonunda almak istediğim modeli buldum Sony VAİO VPC EB2Z1E/BQ. 1az daha pahalı 1 model ama serinin en iyisi gibi, ama 1şey sormak isterim ben nvidia kullanan 1 insanım ve bu laptop ati yerine nvidia kulansa 11 numara lapto olacak. Esas sorum nvidianın bu yeni gtx serisinin mobile ekran kartları ne zaman çıkacak, özellikle gtx460m modeli(Çünkü gtx 460/465 modellerinin performansı gerçekden çok iyi)?
  • İtiraf etmek gerekirse bende Nvidia heveslisiyim. Dediğin serinin mobil serisi ne zaman çıkacak bir bilgim yok. Ancak şunu belirteyim masa üstünde durum nedir pek bilgim yok ama laptoplarda Genel anlamda Ati nin biraz daha Nvidiaya göre başalı bir performans sunuduğu gerçek. Elbette bu teğedeki tek bir modele bakarak belirtilen bir görüş değil. Ancak Uzun zamandır Nvidia bizimki gibi üst sınıf kartlarda biraz daha Atinin gerisinde kalıyor.
    Açıkçası dediğin seriyi barındıran bir laptopun fiyatı ülkemizde biraz yüksek olur. Hemde SONY yada buna benzer yüksek kalite bir marka olursa özellikle el yakar kanaatindeyim.
    Şu an için 5650 ideal bir kart. Kötü olduğunu söylemek çok büyük haksızlık olur. Ve açıkçası Sayın arkadaşımız zaten OC yaptı ve başarılı oldu. yakın zamanda bende deneyeceğim, göreceğim. Özellikle OC lu da kullanırsan karttan çok daha iyi verim alabilirsin.

• Windows gadget derken hangilerinden bahsediyorsunuz?

Ben gpu observer ve all cpu meter kullanıyorum açılıştan yaklaşık 10 sn sonra açılıyor.

Muhtemelen sıkıntı windows defenderla alakalı.Msconfigde görünmez.Başlangıç taraması vs. aktif olabilir.

Laptoplarda orta seviye en yüksek nvidia kart gt335'dir.Oda gt240'ın biraz şişirilmiş versiyonudur.5650 ile kıyaslanmamalı bence.
  • Weather, cpu meter, network meter, gpu observer
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Şunuda belirteyim açılışta bende de benzer bir yavaşlık vardı lakin Mcafee yi kaldırdım düzeldi...
    tavsiye üzeridne gelen MCafee çok yavaşlatıyor. Tavsiyem avast yada Nod32 yi kullanmanız.

Mcafee vs. alayi tamamen silindi, degil avast ya da nod32, hicbir antivirus programi yok.
  • Beyler son update'i yaptiktan sonra bende kamera calismamaya basladi? Aygit yoneticisinde kamerayi bulamiyorum "bilinmeyen aygit" olarak dahi gozukmuyor. Tarama yaptigimda yine bulamiyorum. Kesinlikle donanimsal bir sorun yok, ne yapmam gerekiyor? Hangi driver'i yuklemeliyim ya da nasil bir ayar yapmaliyim?
  • Webcam yazılımda bir sıkıntı var.Bendede ara ara kaybolduğu oldu driverların.

Lakin gerçekten çok aradım.Neredeyse ilk defa bir driverı bu kadar aradım.

Tabi bulunca hemen yedek diske attım.

Buyrun bu driver sorunu çözecektir ;

http://www.speedyshare.com/files/23866138/Ricoh_Webcam.ZIP
  • f serisi ile e serisi arasinda uzun git-geller sonucu sonunda e serisini almaya karar verdim. dünden itibaren de ec2s1e/bj kullanicisiyim bundan önce masaüstü pc kullaniyordum ve simdi o bilgisayarimi actigimda bilgisayardan gelen fan sesine bugüne kadar nasil tahammül edebilmisim hayret ediyorum, sanki durmadan süpürge calisiyor gibi. laptop'ta bu kadar ses yok, hatta ögle vakti actiginizda neredeyse hic duyulmuyor fan sesi. yalnizca dikkatle dinlediginizde duyuyorsunuz. ama dün aksam sessiz ortamda dinledigimde fanin bir yükselip sonra yavasladigini sonra tekrar ayni sekilde buna devam ettigini görünce biraz korktum, shift tusuna basinca fan düsüyordu, hemen biraktigimda tekrar yükseliyordu, bu beni biraz korkuttu ancak önceki masaüstü pc'mle kiyasladigimda ses cok düsük seviyelerde. mcafee programini kaldirdim, kaldirdigimda fan sesi düstü, ancak sonrasinda microsoft security essentials'i kurup bilgisayari tarattigimda dogal olarak ses artti.

ama simdi beni fan sesinden daha cok rahatsiz eden bir sey var o da, fan'in bulundugu bölgeden gelen ve daha önce bircok kisinin de belirttigi gibi tiz bir metal sesi. bunu bazen duyuyorum bazen duymuyorum ama duydugumda beni deli ediyor, bunu önlemenin bir yolu var mi? eski vaio masaüstü pc'min hoparlöründen de ayni buna benzer ses geliyordu ve hoparlörü bir baska höparlörle degistirdigmde bu dertten kurtulmustum ama sanirim bu kez sorun hoparlör degil, cünkü sesi tümden kapattigimda da duyuluyor ve fanin bulundugu kisimdan geliyor bu ses. bunu nasil önleyebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geyik99 -- 19 Ağustos 2010; 15:09:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sayın

Webcam yazılımda bir sıkıntı var.Bendede ara ara kaybolduğu oldu driverların.

Lakin gerçekten çok aradım.Neredeyse ilk defa bir driverı bu kadar aradım.

Tabi bulunca hemen yedek diske attım.

Buyrun bu driver sorunu çözecektir ;

http://www.speedyshare.com/files/23866138/Ricoh_Webcam.ZIP

Dostum ellerine, emeğine sağlık Dün en az 6 tane Ricoh denedim hiç biri çalışmamıştı. Senin gönderdiğini kurdum anında görüntü geldi

Bu notebook 'a sahip tüm arkadaşlara bu programı CD'lerine yazmalarini oneriyorum, gun gelecek muhakkak lazim olacaktir

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.