Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eline sağlık,ben de yedekledim.

@geyik99

Aramıza hoşgeldin sen de.

Belli ki orada bir temas var,başka aklıma bir şey gelmiyor.

Bunun da çözümü servisten geçiyor.
  • Rica ederim ne demek.

@geyik99

Tiz metal sesi dediğiniz hardiskten gelen ses olmasın?
  • @sayin: onu bilemiyorum ancak kulagimi cihaza yanastirdigimda o tiz metal sesi sol taraftan yani fanin oldugu yerden geliyor. sag tarafta da bazen cizirti geliyor, tikir tikir diye bir ses, sanirim bu harddiskten geliyor. su an google chrome ile internette gezinmekten baska bir sey yapmama ragmen fan bir yükseliyor bir iniyor, geceleri sakin ortamda rahatsiz ediyor bu ama öglenleri dedigim gibi fazla duymadigimdan sorun olmuyor. acaba her laptop'ta böyle garip sesler cikiyor mu merak ediyorum, bu ilk laptop'um oldugu icin daha acemiyim :-)
  • @haserdar: servise gitmeye cekiniyorum cünkü servistekiler gece oturup benim gibi sessiz sakin bir ortamda oturmayacaklar laptop'un önünde dolayisiyla sorun yok diye elime gene ayni halde verirler diye düsünüyorum.
  • Ama bizlerde (en azından bende) yok bu sorun.

Bunu gidermek lazım,yoksa sinir bozucu olabilir.

Gidip servise gösterebilirsin,veyahut daha güzeli alalı bir haftayı geçmediyse iade veya değişim isteyebilirsin.

Ayıplı mal belli ki.
  • internette ayni sorunu olan cok kisinin yazisini okudum, hepsi servise verdiklerini ama sony calisanlarinin "biz böyle bir sorun bilmiyoruz" diyerek konuyu örtbas etmeye calisarak laptop'u hic acmadan geri yolladiklarini söylüyorlar. bazilari da "sorunu biliyoruz su an sorunu gidermek icin üzerinde calisiyoruz" diyerek kisiye yeni bir laptop gönderiyorlarmis, tuhaf olan su ki bu laptoplarda da ayni sorun mevcutmus. öyle zannediyorum ki bu sorun istisnai degil, aslinda hemen hemen bütün e serilerinde var. genclerin kulagi yaslilara göre daha iyi duydugundan bizi daha fazla etkiliyor, mesela babama dinletiyorum "ben hicbir ses duymuyorum" diyor.

ama eski masaüstü pc'me göre kesinlikle daha sessiz oldugu icin su an servise göndermeyi düsünmüyorum, eger önümüzdeki günlerde cildirtici seviyede olursa servisi düsünebilirim.
  • Açıkçası bende de aynı ses geliyor ancak kulağını makinaya yaklaştırınca duyuyorsun. Ben meseleyi birgün geçerken SONY servisine uğradım ver bahsini açtım. İstersen laptopu getir bakalım dediler. Ancak ses çok yüksek yada değişen vasıfta cıyırtı cıtırtı şeklinde olmadığı müddetçe fazla üzerine düşmememi önerdiler. Açıkçasıda bende üzerine düşmedim. Bahsi geçen ses fandan geliyor ve zaman zaman kayboluyor bende.
    İstresen bunun için başvur ancak muhtemelen en fazla makinanın fanını değiştireceklerdir. Açıkçası o da çözüm olmayacak. Benim görüşümde zaten fazla dikkat etmeyincduyulan bşr ses olmadığı için boşwermen. Sonuçta bence rahatsız edici bir seviyede ses değil. Yani normal çalışma sesleri düzeyinde bir ses açıkçası. Ancak ses artar yada cıtırtı gib farklı vasıflar kazanırsa buna dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 21 Ağustos 2010; 13:29:45 >
  • 24 mart 2010 tarıhınde sanalmerketım.com'dan almış olduğum ve garantisi devam etmekta olan sony vaio vpceb1s1e/bj (imzamda yazılı özellikler) nakit 1500 TL'ye satılıktır. Cantası ıvır zıvır herşeyi içinde çalışır durumda. Önceki sayfalarda yazmış olduğum mavi ekran hatası kablosuz mouse stick yapıyormuş değiştirdim mouse mu. Dun cihan elektronikten teslim aldım cihazı. Nakit ihtiyacımdan dolayı satıyorum. imzamda görülen diğer sony cihazımı kullanacağım şimdilik. 26 ağustos tarihinde istanbul'da olacağım 1 günlüğüne. Denizli'de olan arkadaşlarda var ise de mesaj atsınlar lütfen.

teşekkürler
  • Arkadaslar o tiz ses bende de var ve ben artık ciddi ciddi bu sese takıldım. Rahatsız etmeye basladı. Sürekli tizzzzz.

Dikkatimi çeken bir sey var. Sayfayı asagı sürüklediğimde o ses duruyor. Durdugumda tekrar baslıyor. Ne ile ilgili olabilir?
  • Arkadaşlar uzun bi süredir bu topiğe uğramıyorum ama artık canım fazlasıyla sıkılmaya başladı ilk bataryada açarken yaşadığım %5 lik kayıp artık %14 lere ulaşmaya başladı ve bu şekilde devam ederse bu cihazımı değiştirme talebinde bulunacağım çok fazla sayfa olduğu için okuma şansı bulamadım ama buna çözüm bulundumu acaba bilen arkadaş varsa bana yardımcı olursa çok minnettar kalırım.
  • Ben buraya gelmeyeli millet kafayı yemiş :) Yahu ne sesi ne görüntü kötülüğü hepsi geride kaldı...Birşey bilmeden yapılan yorumlar milleti nerelere sürüklemiş...Bilgisayardan anlayanda anlamayanda yorum yapmış...Ben makinadan gayet memnunum.(kamu kuruluşunda bilgisayar teknikeri olarak çalışıyorum.Bunu muhalefet yapacaklar için yazdım.)Cihazla ilgili soru sormak isteyen sorabilir.
  • Merhaba,kısa süre sonra iş için yurt dışına gidiyorum.acaba kullandığım batarya yerine 9 cell bi batarya alsam pil süresi yaklaşık ne kadar artar bu konuda fikirlerinizi rica ediyorum.
  • Arkadaşlar Merhaba;

Cumartesi günü Ankara' dan Sony Vaio VPCEB1M1E (sanırım böyle, laptop evde) modelli bir laptop aldım. Ankara da ablamda kablosuz ağa bağlandım. Herşey yolunda. Ancak eve gelince kendi netime bağlanamadım. Modemim airties rt 210. Görüyor fakat bağlanamıyor. Ancak evde eşimin cep telefonundan bağlanabiliyorum. Ya da vaio ile kablo takıp bağlanabiliyorum ancak kablosuz bağlanamıyorum. Hatta 192.168.2.1 ile modem ayarlarına da giremiyorum ancak kablo takınca görüyor elbet. Ağ kablosu takarak netten son sürücüleri indirdim ancak kar etmedi. Ağı görüyor, şifreyi giriyorum. Hatta yanlış yazında şifre hatalı diyor ancak doğru yazınca deniyor fakat bağlanamıyor. Ne yapmalıyım, lütfen yardım. Laptop yeni olduğu için fabrika ayarlarına gerimi getirsem acaba?

Lütfen yardım edin, teşekkürler, saygılar.
  • @Ahmet1980
    Hayırlı olsum benimkisiyle aynı cihazı almışsın. mümkünse Resim ekleyebilir misin kasa da bir değişklik var mı merak ettim de.
    Muhtemelen şifreleme protokolleri ile ilgili bir sıkıntın mevcut.
    Modem ayarlarından şifreleme protokolünü değiştirirsen düzelir. Bir denemeni tavsiye ederim.

@viyolaci
    Muhtemelen %50 civarı bir artış sözkonusu olacaktır. Ama denemeden bir bilgi vermek çok da doğru olmaz bu konularda. Ancak %50 den fazlasını bekleme derim.

Hepinize iyi eğlenceler iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 29 Eylül 2010; 0:59:27 >
  • @viyolaci

Alacağın pilin mA cinsinden değeri ne olur bilemem ama,en az 5 saat seviyesini yakalarsın.

Ben de başka bir notebook için var oradan biliyorum.
  • merhaba arkadaşlar. Dün EB2S1E / BQ modelini aldım. Ama bazı sorunlarım var cevaplarsanız sevinirim.

1-Recovery dvd si oluşturuyordum , 1. dvd bitti 2.yi taktıgımda 30 sn sonra falan bilgisayarı kapatıp tekrar deneyin dedi. Kapatıp açtığımda bu sefer 1.dvd ye de yazmadı yine kapatıp tekrar deneyin diyor. Nasıl recovery dvd si oluşturabilirim? Markası princo.

2-Harddiski nasıl bölebilirim ? Tek parça şu anda. 2 ya da 3 e bölmek istiyorum.

3-Ekran ayarlarıyla ilgili tavsiye ettiğiniz değerler nelerdir ? Kontrast vb..

4-Hangi vaio programları gerekli hangileri gereksizdir? Açılışı hızlandırmak için silmek istiyorum..

5-Vaio update tarafından yapılan güncellemeler dışında manuel olarak yapmam gereken ekran kartı update i falan varmıdır ?

Teşekkürler..
  • Harddiski böldüm . Bilmeyen arkadaşlar için açıklayayım.
    Denetim Masası > sistem ve güvenlik > yönetimsel araçlar > sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir.

Buradan 2 ye böldüm, diğer sorular günceldir ..
  • Recpvery için birşey demem zor. Sorunu yaşamadan yada görmeden yorum yapmak istemiyorum.
    Vaio care fena yük oluyor bunun yanında virüs koruma mcafee gelen program ve oda yavaşlatıyor o ikisini kaldırmanı öneririm.
    Ancak kaldırmamanı önereceğim programlarda vaio care ve vaio update. Artık zamanla kendinde kullandıkşa seçim yaparsın en güzel yöntemde bu ancak update programını özellikle kaldırmamanı şddetle tavsiye ederim.
    Ekran işi içinde ben ayarlamaları ekran kartından yaptım orada deneyerek braz kurcalayarak amacına ve keyfine göre güzel bir ayar bulabilirsin. Bunun yanında ses içinse SRS audio soundpack var onu kurarsan daha kaliteli ses elde ediyorsun.
    VAio update zeten tüm güncellemeleri yapıyor başka bi update e gerek yok. Zaten akran kartı için gene sony den update yapmak durumundasın. Yani değişen birşey yok ATInin sitesindeki updateler ve sürücüler bizim cıhazlarımızı kapsamıyor.

• arkadaşlar ben firefox kullandığım zaman fan sesinde bir artma oluyor, o yüzden firefox kullanmıyorum. chrome'da böyle bir sorun yok.

bu arada eb3 serisi çıkmış, bunun eb2'lerden ne gibi bir farkı var? ben hard disk'in kapasitesinin arttırılmasından başka bir fark göremedim, acaba isim değiştererek yeni bir satış stratejisi mi hedefliyorlar?
  • Açıkçası herhangi bulunduğu bir mağzanın linkini atarsan bir inceleme yaparız.
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.