Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet haklisin ANTHYPATHY islemciyle ilgili. Bunun bir cozum de bios ayarlaryla ilgili sanirim, o da soyle. biosa girdikten sonra disabled the 'CPU C3 C6 Support' edilecek. Birde bunu dene istersen.(Bir onceki cozume benzer sanirim) . ama herkes sony`nin bunla ilgili bios guncellemesi bekliyor. Sorun intel islemci kaynakli...
  • Senin yazdığınıda denedim galiba sende haklısın aynı şey muhtemelen bu ses boştaki işlemcinin kapatılmasında çıkıyor. Açıncada fan biraz daha hızlı çalışıyor.Tahminim bu şekilde.
    Yani dert edecek birşey değil muhtemelen yeni nesil işlemcilerin hepsinde bu ses mevcut.
  • Evet gelen o tiz ses işlemciden gelen ses özellikle sessiz ortamda bilgisayarınızı açın ne kadar net geldiğini duyabilirsiniz..Henüz bi çözümü yok belki BIOS güncellemesiyle hallolabilir.
  • Bir kaç çözüm var ama kesin çözümler değil gerek biostan yada güç seçeneklerinden bir iki kurcalamayma düzeliyor ancak tahminim bu durumda işlemcilerin ikiside çalıştığı için fan daha hızlı çalışıyor.
    Artık tercih meselesi ben o sesi duymayı tercih ederim. Fanın daha hızlı çalışması neticede fan ömrünü kısaltacaktır. Elbette Intel bunu niçin bir çözüm üretecekama ne zaman bakalım bekleyeceğiz.
  • Eylülün 28inde VPCEB2S1 sahibi oldum. Fakat aldıktan kısa süre sonra fan tarafından kısa kesik kesik tiz ses gelmeye başladı. dayanamayıp ertesi gün servise götürdüm değişim istiyorum diyerek fakat sorunun geçeceği sölendi bende sabır diyerrek eve döndüm. Bu seferde ertesi gün okula gidip ekran arka planını beyaz yapınca ekranda 20den fazla irili ufaklı siyah nokta oldugunu gördüm. Siyah noktaların ölü piksel oldugundan emin olarak önce aldıgım yere götürdüm değiştirilmesini istedim onlar değişimin ancak servis raporu ile yapılacağını söylediler. Ankara Gençlik caddesindeki servise geçtiğim pazartesi bilgisayarı bıraktım ve hala aramalarını bekliyorum.

Aklımı karıstıran nokta ise bu ölü piksellerin belirli bir bölgede toplanmıs olması. Darbe yada başka birşey söz konusu değil ama yinede kafam karıştı bu kadar ölü pikselin bir aynı alanda toplanması garip geldi.Sorum ise ekranını mı değiştirirler yoksa laptop mu? Yoksa kullanıcı hatası diyip gerimi gönderirler?

bu ileti yazdıktan kısa bir süre sonra teknik servis tarafından arandım ve değiştirme belgesi verdiler. Aldıgım yerden değişimi yapma için gittim fakat ellerinde EB2S olmadıgını ve üretimden kaltığını söylediler. 60 lira kadar fark verip VPC-EB3M1E BQ sahibi oldum. Fakat fan sesi sorunu sesin hala tamamen acıldıgında yaşanan çatlamalar mevcut işlemci hızının 2.40 a yükselmesinden başka bi fark açıkası göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaltugg -- 14 Ekim 2010; 18:35:59 >

• O tiz müzikal ses malesef fan sesi değil. Şu ana kadar tecrübelerimize göre ses işlemci kaynaklı bir ses. Konuyu ben pek incelememiştim açıkçası. İşlemcilerden birisini kapatılması yada açılması esnasında gelen bir ses.
    Ancak ölü piksellerde haklısın ki zaten cihazın değiştirilmiş. Hayırlı olsun artık.
  • klavye ışıklandırması olmaması şu sıralarda çok sinirimi bozuyor, keşke almasaydım diye içimden geçmiyor değil. o kadar para verdim ama klavye ışıklandırması yok. ilk başlarda pek kafaya takmamıştım ama toshiba'nın sony'den daha ucuz olan laptoplarında bile bu özelliğin var olduğunu görünce insan verdiği paraya acıyor. sony'nin bu özelliği e ve f serilerinde sunmaması hayret verici.

bir de bilgisayarın açılma süresi çok uzun, yaklaşık bir dakikada açılıyor. ama arka plandaki programları yüklemesiyle beraber ancak iki dakika sonra bilgisayarı sorunsuz kullanabiliyorsunuz. edindiğim bilgilere göre 2,26 ghz'lık işlemci i5'ler arasında en ucuzuymuş. acaba bilgisayarı hızlandırmak için neler yapabilirim? ram'ı 4 gb'den 8 gb'ye çıkarırsam bir şeyler değişir mi?

sonuç olarak 2 aylık kullanım sonrası sony aldığım için daha doğrusu sony'nin bu modelini aldığım için biraz pişmanım. keşke biraz daha araştırma yapıp öyle alsaydım, ama insan heveslenince hemen elinde olsun istiyor. bir de beni bu kadar olumsuz düşünceye sevkeden şey sony'nin sitesindeki yeni konfigürasyon özellikleri. artık 2,53 ghz'lık ya da 2,8 ghz'lık işlemciyi seçebiliyorsunuz, 2 ay önce en yükseği 2,4'tü, ben de internetten sipariş edip beklemek yerine mağazadan 2,26'lık cihazı almayı tercih etmiştim. hata bende.

iki ay içinde konfigürasyon özelliklerinin bu denli değişmesi inanılır gibi değil. kendimi kandırılmış hissediyorum.

• Şunu belirteyim iki ayda değişmedi bilgisayarlar. Benim bildiğim kadarıyla elimizdeki E serileri yılın başında çıkan modeller. Sen tam yenileneceği ara almışsın mutemelen.
    Hızlandırmak için bir kısım programları kaldırabilirsin. Ram eklemen sana o kadar bir hız kazandırmayacaktır. Ben cihazda iki üst seviye oyunu açtığımda bile 3gb ram kullanımını hiç görmedi. Yani şu anki şartlarda gereksiz. Hız istiyorsan HDD devrini artırmak üzerine yoğunlaşabilirsin. Sistemlerimiz şu anda en yavaş parçaları olan HDler yüzünden tıkanıyor ve yavaşlıyorlar.
    Bu arada kullanıyorsa MCAFEEyi kaldırmanı öneririm baya fark ediyor açılışta. Onun haricinde vaiogatede etkiliyor. Ama vaio update smart network ve daha öncede bahsettiğimiz control center vaiocare programlarını kaldırmamanı öneririm.
    Klawye aydınlatması için çok uygun fiyata usb bağlanan led ışıklar var onlardan deneyebilirsin. Ama bana sorarsan ben memnunum makinamım aydınlatması olmamasından memnunum her taraf ışıklı cihazları pek beğenemedim ben. Ablamım toshibanında tüm aydınlatmalarını hatta kapatmıştım... işin burası tarz beğeni meselesi elbette.
    Zaten yakında bir kablosuz klawye almayı düşünüyorum. Tabi bi yerden eşantiyon denk getirmezsem...
    Kablosuz mause'u denk getirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: geyik99

klavye ışıklandırması olmaması şu sıralarda çok sinirimi bozuyor, keşke almasaydım diye içimden geçmiyor değil. o kadar para verdim ama klavye ışıklandırması yok. ilk başlarda pek kafaya takmamıştım ama toshiba'nın sony'den daha ucuz olan laptoplarında bile bu özelliğin var olduğunu görünce insan verdiği paraya acıyor. sony'nin bu özelliği e ve f serilerinde sunmaması hayret verici.

bir de bilgisayarın açılma süresi çok uzun, yaklaşık bir dakikada açılıyor. ama arka plandaki programları yüklemesiyle beraber ancak iki dakika sonra bilgisayarı sorunsuz kullanabiliyorsunuz. edindiğim bilgilere göre 2,26 ghz'lık işlemci i5'ler arasında en ucuzuymuş. acaba bilgisayarı hızlandırmak için neler yapabilirim? ram'ı 4 gb'den 8 gb'ye çıkarırsam bir şeyler değişir mi?

sonuç olarak 2 aylık kullanım sonrası sony aldığım için daha doğrusu sony'nin bu modelini aldığım için biraz pişmanım. keşke biraz daha araştırma yapıp öyle alsaydım, ama insan heveslenince hemen elinde olsun istiyor. bir de beni bu kadar olumsuz düşünceye sevkeden şey sony'nin sitesindeki yeni konfigürasyon özellikleri. artık 2,53 ghz'lık ya da 2,8 ghz'lık işlemciyi seçebiliyorsunuz, 2 ay önce en yükseği 2,4'tü, ben de internetten sipariş edip beklemek yerine mağazadan 2,26'lık cihazı almayı tercih etmiştim. hata bende.

iki ay içinde konfigürasyon özelliklerinin bu denli değişmesi inanılır gibi değil. kendimi kandırılmış hissediyorum.

Selam, bildigim kadariyla sony nin F serisinde isiklandirmali klavye mevcut.

Bu arada benim almak istedigim model Sony F13AFX/B ama bunu nedense bulamadim bir turlu.. Onun yerine F136FM/B mevcuttu.. Ozelliklerine bakinca herseyleri ayni ama F13A'da 500 GB (7200 rpm) ve 1920 x 1080 full HD ekran.
    F136'da 640 GB (5400 rpm) ve 1600 x 900 ekran (sordugumda adam bunun icinde HD demisti ama bilmiyorum)

Aralarinda yaklasik 250 usd fark var arkadaslar. bana hangisini onerirsiniz. Ben Full HD ekran olsun istiyordum ama bilemiyorum. Sizce cok onemlimi full HD olup olmamasi. Bu iki ekran tipi arasindaki fark cok onemlimi. Tesekkurler...

• Walla açıkçası 1080 piksel film izlemiceksen önemli değil. Ki bahsi geçen filmler nette var ancak boyutları baya yüksek. 1600*900 de hd ancak full hd dediğimiz işte dediğim 1080 piksel. Bence bu filmleride bulmanın yada indirmenin zor olduğunu düşünürsek fazla gerekli değil. (Boyutlatı benim gördüğüm kadarıyla 20 gb civarı fazlası var eksiği yok 50 gb a kadar gidiyor.) Bir de eğer evinde LCD varsa full hd hiç gerekli değil...
    Bahsi geçen 720 pikselleri indiriyorum ben. Gayet güzel performans alıyorum.
    Aslında konuyu f serisi kullananların başlığına yazsan daha verimli olur. Kullanıcı yorumlarınıda almış olursun aynı zamanda.
  • Yaklaşık 3gündür konuyu baştan sona okumaya çalıştım ama artık beynim sulandı Ben en iyisi bi bilene soruym dedim

2aydır filan araştıryorum eski bir asus kullanacısı olarak ASUS N61JQ-JX091V 'ye karar vermiştim taki sizn sony VPCEB1S1E/BJ görene kadar bikere sony olması beni baştan çıkardın dizaynı fotograflardan gördüğüm kadarıyla asustan cok cok güsel (ki şuandan çıkan asus kasalarnı hiç begenmedim).

*ilk olarak bu ses var ,ses var dedikleri çok rahtsız ediyomu?

*şarj problemi var diye yazmış bazı arkadaşlar normal bi kullanımda kaç saat gidiyo şarjı?

*ben i5 düşünüyorum i3le arasındaki fiyat farkına değermi?

*i5 olarka ist.bilşimde var ora bulaşma diyen arkadşalar olmuş başka nerden alabilirz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Walla açıkçası 1080 piksel film izlemiceksen önemli değil. Ki bahsi geçen filmler nette var ancak boyutları baya yüksek. 1600*900 de hd ancak full hd dediğimiz işte dediğim 1080 piksel. Bence bu filmleride bulmanın yada indirmenin zor olduğunu düşünürsek fazla gerekli değil. (Boyutlatı benim gördüğüm kadarıyla 20 gb civarı fazlası var eksiği yok 50 gb a kadar gidiyor.) Bir de eğer evinde LCD varsa full hd hiç gerekli değil...
    Bahsi geçen 720 pikselleri indiriyorum ben. Gayet güzel performans alıyorum.
    Aslında konuyu f serisi kullananların başlığına yazsan daha verimli olur. Kullanıcı yorumlarınıda almış olursun aynı zamanda.

eyvallah tesekkurler :)
  • @sehzade666
    Ses muhtemel i serisi işlemcilerin hepsinde mevcut tahminim sonye has değil. Rahatsız edici derecede değil. gerçekten sessi bir ortamda ancak duyarsın.
    Ben daha yeni oldu deneyeli jdownloader açıkken msn açık medya player açık ve firefoxda 5 sekme açık, hiçbir şeyi kısıtlamadan yüksek performansta 1 satten fazla.( Muhtemel 1 saat 15 dk civarı) ki bu değer normal geldi bana. Şarj sorunu yok şarjı ful iken açtığınızdan ortalama %10 gibi bir kayıp görünüyor. Yani pil performansı bu düzeydeki bir laptop için normal.
    Elbete işlemci farkı birşeyleri değiştirecektir. Ben i3 lü seriyi kullanoyorum ama oyun oynayan birisi olarak beni gayet iyi tatmin ediyor. Ama paran varsa i7 al diye bir tavsiyede bulunayım sana. Sen anladın onu.
    İSt bilişime bulaşma nedne dersen muhtemel zaten stokta yok diyecekler. Ben bu cıhazımı teknolojixten aldım. gayet memnun kaldım. Ben bu makinayı sorduğumda adamlar bana ist bilişimden ob ekran kartlı cıhazları tavsiye ettiler ellerinde bu model olmadığı için.
    Ve daha önce de 2 kez spariş geçmek için stok sordum nedense hiç birinde stokta olan bir modele rastlamadım. Bunun yanında garanti sıkıntısı yaşayabilirsin. oradan alış veriş yapanlar konu hakkında daha fazla bilgi vereceklerdir ama şahsım adına ben alış veriş yapmadan memnuniyetsiz kalanlardanım.
    Bunun yanı sıra cıhazın SONY olmasıyla ve genel olarak sıkıntısı olmayan performansı güzel bir makina olmasıyla ben gayet memnunum. Ayrıca SONYden gelen bir kısım programlar hem kullanımı kolaylaştırıyor hemde daha eğlenceli hale getiriyor işin açıkçası.

• Merhaba arkadaşlar. Bu aletin fan hızını kontrol eden bir program var mı? Sadece download yaparken bile fan delirecekmiş gibi çalışıyor.
  • Mayıs/2010 sony kentpark yetkili satıcısından alınmış i5 işlemcili VPCEB1S1E vaio bilgisayarım satılıktır, mağazadan alındığı şekilde tüm içeriğiyle verilecektir. Yeni diye vitrine koyulup satılabilir, üzerinde hiçbir işlem yapılmadı ( overlock vs..) 5 aydır evde kullanılıyor. Fiyat 1600 TL nakit, pazarlık yoktur, sadece ankara içi elden teslim edilecektir.
  • ANTHYPATHY teşekür ederim gercekten alacgım laptopun kafamdan şekillenmesini sağladın.bugün bimekste inceleme fırsatım oldu gercekten hoş makine incelik sesizlik sadelik isteyen bence kaçırmasın.Kasa dizayn olarak ilk başta benimde hoşuma gitmedi .biraz inceledikten sonra piyano siyahımıdr nedir pek bilmiyorum yakışmış. Ve türk usülü olan elle ısı konturolden başarıyla gecti.sesi dinlemeye calıştım hatta biara kulagımı dayadım özellikle ses yok gibi geldi bana.i3 i5 kibar sesiz makine istiyosanız sony kalitesiyle bulabilceginiz en güzel cihaz kaçırmayın derim.

Ama ben ANTHYPATHY dedigi gibi i7 alcam Şimdi biraz daha para biriktirmem lazım

• Açıkçası ben alırken hiç görmeden almıştım netten spariş geçtim. Zevkine göre biraz sade bir cınaz ama ben beğeniyorum. İmkanın varsa her zaman daha iyisini al zaten. Birde şunu belirteyim İ7 işlemciler gerçek 4 çekirdek. Bizim i3 ve i5ler ise sanal 4 çekirdek yani hypertrading li işlemciler. Biz burada i3 i5 farkını çok tartıştık ama i7 yi hiç tartışmadık. Sebebide açık bence.
    İnşallah hayırlı olsun senide aramızda görmek bizleri mutlu edecektir. Ama alır almaz sana bir kaç önerimiz olacak onlarıda uygularsan gerek ses kalitesi gerek performans olarak daha verimli bir cıhazın olacaktır.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben VPC-EB1S1E/BJ modelini yaklaşık 6ay önce almıştım. Bu aralar ısınma problemi var. Fan hiç durmadan çalışıyor. Hiçbir program açık olmasa dahi fan sürekli çalışıyor ve buna rağmen notebook çok ısınıyor. Notebooğun altına el sürülmüyor. İndirdiğim programlarla da baktığımda CPU sıcaklıkları 80-90 derecede görüyorum. Problemim ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • 80 derece sıcaklığı ben işlemciyi 2 saat %100 kullanımda dahi görmedim.

Maksimum 76 gördüm.Toz/tüy olmuştur ızgaralar.Kompresor veya yoksa elektrik süpürgesi ile temizlemeyi denemelisin.

Doğru sıcaklık için Core Temp programını deneyebilirsin.
  • Kompresor yoksa sana benim servisten aldığım bir tavsiye kalvye ve hava girişlerinden yani fanın tersinden olacak şekilde elektirik süpürgesi tut. O da olmazsa sanayiye bi boyacıya gidip komp tutacaksın artık, o da olmazsa servis söküp temizleyecek.
    Bu arada Sayınım bu aralar buraları ihmal ettin yerine fazla bakamıyorum....
    :)
    Arada uğra...
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.