Laptopu 1 sene önce aldım. İlk başlarda hiç ısınmıyordu mükemmel çalışıyordu. 6 ay sonra ısınmaya başladığı için temizletmeye verdim servise. İlk bakım olduğu için para almadılar ama laptopda hiç bişey değişmedi aynı şekilde ısınmaya devam ediyordu. Bu durumu pek umursamadım. Şu anda artık laptop katlanılamaz seviyede ısınıyor ve fan aşırı ses çıkarıyor. Tekrar servisi aradım ve bana temizlenme ücreti olarak 70 lira alacaklarını eğer başka bir problem varsa tamir edilirse para alınmayacağını söyledi. Şimdi çok kararsız kaldım. Servise verip sonra servisten laptopun yine aynı şekilde ısınarak dönmesi halinde 70 liradan olucam üstünede hiç bişey elde edemeyeceğim. Bu arada laptopun 1 sene daha garantisi var.
Aynı sıkıntıyı samsung servisindede yaşamıştım. 1 ayda 3 kez samsung laptopu servise verdim. Laptopu en son servise götürüşümde servisteki adamlara bağırıp çağırınca laptop sanki sihirli değnekle dokunmuş gibi muhteşem geri dönmüştü.
Bana göre laptopun zamanla ısınır hale gelmesinin tozlanmayla alakası yoktur. Yani olabilir ama sadece temizlik ve macun değişimiyle laptopun ısınmamasını, yeni alındığı haline gelmesi beklenemez. Isınma probleminin büyük kısmı fandaki yıpranmadır. Ve servisler fan değişikliğinden kaçmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Bu bilgi ve yorumların ardından benimle benzer problemi yaşayan arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını bekliyorum. Sizce ne yapmalıyım. Sony servisi bu problemle ilgilenirmi? Yoksa dışardan başka bir servise başında bekleyerek mi yaptırsam? Çok arada kaldım görüşlerinizi bekliyorum. Özellikle deneyimli arkadaşların.
Bu nasıl iş anlamıyorum ya. Bu forumun mantığı nedir anlayamıyorum. Bu seri vaiolarda sıkça kaşılaşılan bir problemden bahsettim tek bir insandan cevap dahi alamadım. Hiç birinizde mi böyle bir problem yok. Deneyimini paylaşmak isteyen bir kişi bilemi yok? Bu durumun sebebini kavramakta zorlanıyorum.
Şurda yeni süper bir vaio çıkacak 4 boyutlu olucak 12 çekirdekli olacak desem sanki hepiniz herbir çekirdeği %100de kullanacakmışısınız yapıtığınız çok basit cpu ve ram istemeyen işlemler olmasına rağmen böyle bir laptopa çok ihtiyacınız varmış gibi sayfalarca yorum yazar laptopu alma isteğnizi, markaya olan hayranlığınızı ballandıra ballandıra anlatırsınız. Bu kadar basit bir tüketici, teknoloji manyağı topluluk olabilirmi ya.
Şu ana sayfaya bakıyorum başlıkların hemen hemen hepsi laptop alımıyla ilgili. Bu çok tuhaf bir durum. Laptopu bir kez alırsın ama 5 sene kullanırsın. Bu sebeple 1 kez alım muhabbeti yapıyorsan 10 kez kullanım ile ilgili muhabbet yaparsın.Bu nasıl bir tüketim çılgınlığıdır. Asıl aldıktan sonra kullanım ile ilgili muhabbetlerin yapılması ve bu konuların çok fazla olması lazım.
Bir de gidiyosunuz hepsinin yok ramini yok cpusunu yok ekran kartını en ince ayrıntılarıyla inceliyosunuz. Sanki hepiniz laptopta image processing, 3d visualiton ya da 50 threadli packet parsing yapıyorsunuz. Yapacağınız maximum oyun oynamak yada nette sörf yapmak bu kadar mükemmeli olsun diye neden paranızı çarçur ediyorsunuz.
Neyse ben yine çok abartmış olayım, sizde gelin buraya bana saydırın yok para veriyoruz tabiki ince eleyip sık döşicez diyin, yok tabiki alırken araştırıcam diyin, yok ben 5 senedir kullanıyom laptop ilk günkü gibi diyip abartın. Sonra bu firmalar sıfır satış sonrası müşteri memnuyetiyle dünyanın en rahat pazarlarından birinde bir ton para kazansın. Hadi bakalım moderatörler banlayın şimdi beni. Kesin forum kurallarına aykırı bişeyler yazmışımdır. Ama önce bir şuraya yazdıklarımı düşünün.
Mesajınızı yeni gördüm, evet bende de bu model vaio var ve dediğiniz gibi çok kötü ısınıyor. Ben bu durumu bu yaz farkettim, geçen sene küçük kuzen bilgisayarla oynadığından ve klimalı odada kullandığımdan fark edememişim. Kişisel işlerimden dolayı bir türlü servise gönderemedim. Ama 1 ay sonra galiba garantisi dolacak. Şimdi çekincem şu servise gönderip dediğiniz gibi ilk fan temizliğini yapıp gönderecekler ancak sıkıntı dediğniz gibi işlemcinin internette bile gezinirken çok kötü ısınıyor. Mesela deneme amaçlı crysis 1 çalıştırdım, 5 dakika sonra plastiği eritecek derecede ısındığını gördüm. Şimdi bu mevsimde göndersen fazla ısınmıyacak ve problem yok diye geri yollayacaklar. Şaştım kaldım bende. Ayrıca fan gürültüsü illlahlah etirdi, yeri geliyor camdan aşağı atasım oluyor bilgisayarı. Ayrıca bu bilgisayarda gereksiz yere bir kasılma var. Gerçi bu güne kadar hep recovery kurup, gereksiz programları kaldırdım ama bir bilgisayar dosya sayısı 40-50 olan bir klasöre girince neden kasar şaşıyor insan. Ben 1,5 Gb ramli centrino işlemcili xp laptop bile böyle şeylerle karşılaşmadım. Siz herhangi bir girişimde bulundunuz mu bu ısınma için ?
Bende aynı sorunla karşı karşıyayım. Vpc s serisi İ3 işlemcili modeli kasım ayında aldım. İlk zamanlarda ısınma yoktu ama şimdi masaüstünde çalışırken bile 80 dereceyi gördüğü oluyor. servise gönderdim tozlanma dediler. 4 aylım bilgisayar nasıl tozlandı anlamadım ama 70 lira verip temizlettim. Servisten aldığım gün aynı sorun devam ediyordu. Nasıl bakmışlar anlamış değilim. Müşteri hizmetleri aradım. Makinayı tekrar gönderin dediler. Yarın göndereceğim sonucu buradan paylaşırım. Ayrıca verdiğim parayıda geri istiyeceğim.
quote:
Orijinalden alıntı: malebolgiyas
Bende aynı sorunla karşı karşıyayım. Vpc s serisi İ3 işlemcili modeli kasım ayında aldım. İlk zamanlarda ısınma yoktu ama şimdi masaüstünde çalışırken bile 80 dereceyi gördüğü oluyor. servise gönderdim tozlanma dediler. 4 aylım bilgisayar nasıl tozlandı anlamadım ama 70 lira verip temizlettim. Servisten aldığım gün aynı sorun devam ediyordu. Nasıl bakmışlar anlamış değilim. Müşteri hizmetleri aradım. Makinayı tekrar gönderin dediler. Yarın göndereceğim sonucu buradan paylaşırım. Ayrıca verdiğim parayıda geri istiyeceğim.
Olurda okuyan olursa diye kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. 2,5 senedir Sany vaio f13m1e modelini kullanıyorum. Sony servisi veya başka bilgisayar tamircilerinin fan temizliği için çok yüksk miktarlarda para istemelerinden dolayı artık laptopu kendim açıp temizliyorum. Vaio f serisi için kasa açmanın çok kolay olduğunu söyleyebilirim. Ben işim gereği bilgisayarı çok yoğun kullanıyorum. Bilgisayar uzun süre açık kalabiliyor. Bilgisayarı uzun sürelerde yüksek yük altında kullandığım için fanda toz birikimi hızl gerçekleşiyor. Tahmini 6 ayda bir fanı açıp temizliyorum.
Benden tavsiye bilgisayarınız ısınıyorsa ve servis temizlik için para istiyorsa gidin 20 liraya termal macun alın. İnternetten bilgisyarınızın modelini yazarak temizleme videolarını izleyin. Ben hiç anlamam bu işlerden demeyin. Aslında çok basit ve zahmetsiz bir işlem ve bence riski yok. Bilgisayarınızı sökmeye çalışırken en fazla ne yapabilirsiniz ki? (Sonynin yanında hp,asus,acer gibi 5 farklı modeli açıp fan temizliği yaptım. Çakal, yalancı ve birşeyden anlamayan bilgisayar tamircileri benim yaptığım bu çok basit ve max 20 dakikalık işlemler için 100 lira üstü para istiyorlar.) Paranızı sokağa atmayın. Açın 6 ayda bir bilgisayarınızın içini fanı temizleyin. Gerekliyse macun yenileyin. Korkmayın bilgisayarın kasasını açmakla bilgisyara bir şey olmaz. Bir süre sonra alışınca 15 dakikada yapabileceğiniz bir işlem olacak.
Şunu söyleyebilirimki bilgisyarın fanını temizlemek onu ilk günkü haline getirmez ama bilgisayar performans açısından aldığınızda 100se 2 sene sonra fan temizliğini yaparsanız 85 olur.
Bir de bilgisayarın yavaşlığından şikayetçi iseniz kullanım anında ram kullanım yüzdesini kontrol edin. Basit bir ram arttırımıyla 100-150 lira vererek performansa ciddi katkıda bulunabilirsiniz. Bilgisayarlara ciddi miktarlarda para ödüyoruz. Para verip aldığınız ürünün hakkını çıkarana kadar yeni bilgisayar almaktan uzak durun. Bence ortalama bir laptopun kullanım ömrü 5 senedir.
Emre fan temizliği kolay endim yaparım ama garanti dışına çıkıyor. Yetkili servis harici diğer servisler 15-20 tl arasında yapıyolar ama yine garanti dışına çıkıyor. zaten fanın 4 ayda tozlanması cok zor. Sorun başka ama çözemedim o yüzden gönderdim. İnternettten biraz araştırma yaptım yabancı sitelerin genelinde sony'nin ısınma sorunu yaşadığını ve bios güncellemesiyle sorunu çözdüklerinden bahsediyorlar. Bilgisayar hala serviste herhangi bi dönüş olmadı. Olursa burdan paylaşırım. Teşekürler ilgin için. İyi forumlar.