Şimdi Ara

Sony WI-C400 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
6.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir süredir devam eden arayıştan sonra, Sony WI-C400 aldım. Özellikle Türkiye'de bu ürün ile ilgili bir yazı inceleme vs. bulunmuyordu. JBL Reflect Contour kullananların memnun olmayışından dolayı bu modele yöneldim (hem burada hemde amazon yorumlarında da bahsetmişler)

Öncelikle kulaklık gayet sağlam, boyunda sağa sola kayma vs gibi sorunu yok. İlk 2 hafta sadece müzik için kullandım, (günde 1 saat) şarjı 2 hafta sonunda %50 idi. (Özelliklerinde 20 saat pil ömrü belirtilmiş)

Bu arada tabiki telefon görüşmelerim de oldu, mikrofonu gayet yeterli, karşı ses de çok net geliyor.

Müzik konusunda beni yine üzmedi diyebilirim. Emektar Sony MDR-EX50LP ile karşılaştırınca ses seviyesi fazlasıyla yeterli, ex50 gibi tizler baskın değil. Tiz ve Mid ler gayet yeterli temiz bir sound verebiliyor. Bass konusunda zaten iddialı bir modeli olmadığı için yeterli geldi, özellikle tiz ve midleri boğmadan verebilen bluetooth kulaklık olması olumlu.

Paketten çıkan hiçbir silikon uç bana istediğim sesi veremedi. ex50 nin silikon uçları ile daha iyi ses alabildim, deneme amaçlı aliexpress üzerinden köpük uç siparişi verdim gelsin bakalım ne kadar fark edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliens -- 6 Şubat 2018; 14:44:6 >

• O Model JBL ben aldim.

JBL Reflect artilari: Cok hafif ve kulaginizdan kaymaz. Spor yaparken hareket ederken oynamaz ve hareketinizi kisitlamaz. Telefonla konusurkende rahat, Bluetooth cok cabuk baglaniyor ve baglanti gayet saglam. Karanlikta üzerindeki boyasindan parlar, adinin reflect olmasida bu yuzdendir, gece trafikte yayan veya kosarken güvenliginizi saglar. Kulaginiza taktiginizda dis dunyadan sizi kopariyor yani disardan hicbir ses duyamazsiniz. Aküsü 8 saat gider yaziyor ama 9 saatide geciyor.

Eksileri: Iste tam can alici noktada burasi, yukarda yazdigim onca güzel seyi mahveden bir eksi yönü var. Ses cok düz, Basslari hissettirmiyor ve muzik dinlemek acikcasi hic keyifli degil. Bir kulak ici kulakliktan muzigin icinde doyurucu ses beklersiniz ya, bu kulaklikla muzigin icinde degil sanki disindan ona bakan biri gibisiniz. Ses olarak güclü ama sesler nötr ve hicbir enstrümanin tadini alamiyor yada basslari tok diye vuran bir ses olarak duyuyorsunuz.

Sonuc olarak muzikten keyif alayim dersen JBL Reflectten uzak dur derim, diger model hakkinda bir bilgim yok. Ben JBL Reflect aldim ertesi gun geri vermek istedim ancak hijyenik bir urun oldugu icin geri veremiyorum. Parasini haketmeyen bir urun, o ses kalitesine yari fiyatina alacagin kulakliklar belki daha iyi ses cikarir.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkür ederim. Tam almak üzereyken bu cevap vazgeçmeme neden oldu.
    Dediğim gibi öncelik telefon görüşmesi bile değil, müzik.

Yaklaşık 1 aydır bakıyorum, okumadığım yorum inceleme kalmadı. Bu fiyat aralıklarında kulakiçi seçenekler zaten kısıtlı. Dışarıda kulaküstü de bana uymuyor.

Rakamı değiştirebilsem Sennheiser CX 7.00BT ürünü çok iyi puan almış yurtdışında ama şartlar işte, alternatif öneriniz veya araştırmanız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliens -- 18 Ocak 2018; 10:15:40 >
  • aliens kullanıcısına yanıt
    Ben kendim bugün Teufel Move BT siparisi verdim. Haftaya elimde olur, sonuclari paylasirim. Bildigim kadariyla Teufel Move BT en iyisi. Basslar ve Sound güclü ve aküsü 20 saat gidiyor. Iki saatede sarj oluyor. Sanada onu tavsiye edecegim ama Türkiyeden bilmiyorum siparis veriliyormu cünkü Teufel bir Alman firmasi ve ürünlerini sadece kendileri satiyor. Amazonda filan bulamazsin. Müzik piyasasinda en profesyonel ses sistemlerini Teufel üretmekte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Amazondan Anker Soundbids Slim aldim bunu 5 te 1 i fiyati ve mükemmel cikti. Basslar ve ses tam istedigim gibi ayrica sporcu kulakligi yagmurda su gecirmez. Miknatisli boynuna asinca yapisiyor kolye gibi oluyor ve cok hos duruyor. Pil 7 saat gidiyor. 20€ luk kulaklik ama piyasada 100€ e satilanlardan cok daha iyi. Kutusunda cantasi bile var. Envayi cesit boy boy kulak ici silikonlar yaka klipi kabloyu kisaötmak icinde ayri bir klip cikti.

JBL e 100€ verdik kutusunda iki silikondan baska birsey yoktu, ses desen ayri bir vaka. Sanada tavsiye ederim Anker kulakligi Amazondan siparis verebilirsin. Artik onu kullaniyorum müzik dinlemek keyif veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Bu arada Amazondan Anker Soundbids Slim aldim bunu 5 te 1 i fiyati ve mükemmel cikti. Basslar ve ses tam istedigim gibi ayrica sporcu kulakligi yagmurda su gecirmez. Miknatisli boynuna asinca yapisiyor kolye gibi oluyor ve cok hos duruyor. Pil 7 saat gidiyor. 20€ luk kulaklik ama piyasada 100€ e satilanlardan cok daha iyi. Kutusunda cantasi bile var. Envayi cesit boy boy kulak ici silikonlar yaka klipi kabloyu kisaötmak icinde ayri bir klip cikti.

JBL e 100€ verdik kutusunda iki silikondan baska birsey yoktu, ses desen ayri bir vaka. Sanada tavsiye ederim Anker kulakligi Amazondan siparis verebilirsin. Artik onu kullaniyorum müzik dinlemek keyif veriyor.

Sony WI-C400 aldım. ilk mesajda da kısa bir inceleme yazdım, sizin dediğiniz modeli de inceledim, tüm yorumlar olumlu.

Bir sonraki alacağım model Anker Soundbuds Slim olabilir, sizdeki IPX4 mü IPX5 destekli olanı mı?

IPX4 olani aldim yeni modelin ses kalitesi eskisi kadar güclü degilmis.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    merak ettiğim buydu tşk.ler
  • Güzel bir kulaklık.Bende almayı düşünüyorum.
  • İyi günler, ben de Sony WI-C400 almayı düşünüyorum da ses kalitesinden memnun musunuz acaba yani jbl ve jabra nın buna yakın modellerinden iyi midir? Şimdiden teşekkür ederim
  • MertRammstein kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Genel olarak ses kalitesinden memnunum, üzerinde gelen uçlardan verim alamayınca aliexpress den köpük uç aldım, müzik sesi biraz daha düzeldi. Jabra denemedim, evde jbl t450bt var, tabi ki onunla karşılaştırılmaz ama bir tık altı sadece diyebilirim.

Uzun batarya süresi ile başarılı buldum.
    yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de satın aldım kullanmaya başladım ve memnun kaldım. Bir sorum daha olacak size ben bunun bataryası ne kadar kaldı falan gibi bilgilere hangi programdan ulaşacağım eğer kullandığınız bir program varsa yardımcı olursanız sevinirim
  • MertRammstein kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun.

iphone kullandığım için pil seviyesini doğrudan görebiliyorum. android için extra uygulamalar var denemeniz gerekebilir, (BatON, Bluetooth Headset Battery) gibi.
  • bende şuan sipariş veriyorum 195tl ye
  • caneryendi C kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun. Üzerinde gelen silikon uçlardan memnun olmayan varsa, aşağıdaki linkteki köpük uçlardan aldım, gayet kullanışlılar.

Köpük Uç

Not : Bizim kullandığımız cihaz T200 modeli ölçülerinde, sipariş geçerken renk ve modeli mutlaka belirtmelisiniz.
    teşekkür ederim.

Android ve Sony Z5 Premium kullanıyorum ve telefonda kulaklıkta Sony olmasına rağmen kendi programlarında kendi ürününü desteklememesi de bir ayrı saçmalık ama sizin önerdiğiniz programlardan "BatON" doğru çalışıyor en azından tabi anlık değil ama işte "%100 %70 %50 ve %20" şeklinde gösteriyor bu da yetiyor tabi. Bir de kullanım süresi muazzam bence arkadaşım Jabra Halo kullanıyor ve hergün en az 2-3 saat kullanıyoruz ikimiz de ve o 3-4 günde şarj ederken ben 9. günde ancak şarja ihtiyaç duydum bu konuda gayet başarılı. Son olarak önerdiğiniz program ve ilginiz için teşekkür ederim :)
  • Merhaba,

Ben de şarj süresinin uzunluğuna kapılarak Sony WI-C400 aldım 2 gün önce. Ses kalitesi konusunda beğendim cihazı ancak şöyle bir sorun var; telefon görüşmesi için kullanacaksanız cihaz, görüşme esnasında sesiniz karşı tarafa çok zor gidiyor. Aparat boynunuzda takılı durduğundan, verici mikrofon da orada kalıyor. Karşı tarafa sizin sesinizden çok etrafın sesi gidiyor.
    Amaç sadece müzik dinlemek ise ok; ama telefon görüşmeleri sıkıntılı maalesef; elinizle mikrofonu ağzınıza yaklaştırmanız lazım...

Selamlar.
  • Arkadaslar keske bi gun yapip su cihazlari bir araya getirebilsek degil mi

Kulaklik konusunda biraz asiriya kacan hobim var. Berrak ses hastasiyim sanirim. Tamamen amatkr olarak degerlendiricem.

Sony ses konusun da takintim diyebilirim. Bircok modelkullandim sattim. En ekodan en top model kadar diyebilirim.

Kulakustu modeller arasinda xb950bt yi baskoseye koyarim.

Ama konu daha cok gunluk kullanim uzerine olunca,

jbl everest guzel berrak bir ses veriyor. Baslar yerinde. Fakat mikrofon tam bir eziyet.

Awai birkac modelini denedim. Fiyatina gore iyi ses veren ama detay aramamnin gereken tam hediyelik madelleri var.

Spigenin ovup ovup bitiremedigi abarti fiyatli bir modeli var..arc r72 sanirim. Merakimdan aylarca fiyat kovaladim. Bi ara denk geldi aldim. Acik kutusuna koymam 15sn surdu. Kendine munhasir hicbir extrasi yok. Ses beni tatmin etmedi acikcasi. Ama aralarinda en ergonomik tasarimli cihazdir.

Meizu ap52 siktasarim.fakat tamin edemeyen ses. Spor tasarim.

Kral peki kim...

Platronics backbeat 105 veya 100. Farki yok..bi kablo farki.sadece.

Arkadaslar ses berraklik sahne ozellikle net basslar. Dip sesleri tane tane verebilme. Bu nedir.dedigim ve hic beklemedigim yerden gelen kalite. Siddetle tavsiye ederim.

Bu cihazda dikkatimi ceken kulaklik ucu memeleri delik genisligi abarti genis. Sesi bunca net vermesinin sebebi olabilir mi acaba.

Incelediginiz modeli cok merak ettim. Ins deneme firsatim olur. Cunku sony denince akan sular bende durur.

Dip not: benim Efsanem sony mh750. Boyle fiyat/performans kulakligi gelmedi gelmeyecek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.