Şimdi Ara

TOSHIBA WT8 ENCORE Kullanıcı İncelemesi ( Teknik Değildir İnceleme :)) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Teknolojiyi fazla kullanan biri olarak , bazı ihtiyaçlarım vardı.

Digiturk Play üyesiyim , CronusMax ile Xbox One'da Klavye&Mouse kullanıyorum , Borsa Aracı kurumda yatırım uzmanıyım, Matriks-Metatrader programlarımız sadece Windows ile çalışıyor ve evimde TEK Bilgisayarım vardı. Yani ihtiyacım EK Bir Windows Bilgisayardı ve de külfetli olmamak zorundaydı.

Ucuz Bilgisayar toplamak istedim ama fiyat olarak 600-700TL yaptı ve monitör yoktu içinde. İkinci el parça koymak istemiyordum.

iPad vs. alsam CronusMAX kullanamayacak , DIGITURK Play'i de AirPlayden izleyemeyecektim.

Evimde Notebook'um var fakat HDMI girişini Kısa devre yaparak bozdum. Ekran kartı şu an çalışmıyor ve HDMI girişi PC ye bağlanmıyor. VGA dan ise en fazla 1366*768 çözünürlük alıyorum ama onda da ONBOARD Ekran Kartı kasma yapıyor 55" TV de.

iPhone 6 Plus 64GB'ım var ve o da Phaplet ihtiyacım olan oyunları vs. oynatıyor. Gayette memnunum. Ama iPaddeki gibi bunda da Görüntüyü AirPlay ile aktaramıyor ve CronusMax'i bağlayamıyordum.

CronusMAX , Digiturk Play'e seçenek arıyordum. Çözüm olarak CASPER VIA T8 almaya karar verdim. Çünkü 399TL'di ve ekonomik çözümdü. Gittim gördüm inceledim BEĞENMEDİM ve tablet sevdam dan vazgeçtim.

Sonra ise dün sabah saatlerinde mailime gelen Toshiba reklamını gördüm. Hoşuma gitti ve hemen inceleme videolarını izledim. Kararımı da verdim. Toshiba WT8'i alacaktım.

Hemen araştırdım. Ürünü internetten alıcaktım. En azından 1 hafta iade olayını kullanırım dedim. Teknosa'da 649TL idi ama 5 gün içinde teslimdi. Vatan Bilgisayar 30Dk'da teslimat ve 699TL di.

Vatan Bilgisayardan 699TL'ye Acil Kuryeli olarak ürünü aldım.

Ürünün genel özellikleri :

Atom İşlemci 4 Çekirdekli
    2GB Ram (Cezbeden nokta bu)
    Paylaşımlı Ekran Kartı (Bu galiba 256MB)
    Micro Usb (Maalesef 1 tane var. Çoklayıcı alarak arttırmanız gerekiyor. Çünkü Mikro USB den şarj oluyor)
    Micro Hdmi
    Kulaklık Girişi

Eve geçerken Vatan Şubesine giderek Mikro USB'den 4 lü çoklayıcı ve mikro HDMI kablosu aldım.

Eve gittiğimde hemen ürünü açmak istedim ama şarjı yokmuş.

Şarjı taktım ve kuruluma başladım. Kurulum çok kısa sürdü ve hemen Metro arayüzü geldi. Metro arayüzü benim için önemli değildi ve hemen Masaüstü moduna geçtim. Fakat bir kasma ve lag gözüküyordu. Açıkçası açtığıma pişman oldum. Görüntü kötü ve yavaşlık olmayacağını düşünmüştüm.

Hemen Digiturkplay.com sitesine girerek "İnşallah sen donmazsın" dedim. Ama o da ne. Sayfaya girmek işkence resmen. Güç bela siteye girdim açtım ve o da ne! 700TL çöpe gitmişti. Kesinlikle TV açılmıyor , sadece arkadan ses geliyor görüntü ise berbat ötesiydi.

Sonradan aklıma "Bu ürün Windows. Windows driverları yüklü müdür ki?" sorusu takıldı. Hemen Intel sitesine girip Intel Auto Driver Update Tool'u indirdim. Meğersem Ekran kartı driverları yüklü değilmiş.

Driverlar yüklendi , PC'yi yeniden başlattım veee Taa Taaaa! Ürün değişti! Resmen yepyeni bir çehreye büründü. Masaüstü kalitesi , Web tarayıcı , Simgeler vs. her şey HD olmuştu.

Bu panikle anında Digiturk Play sitesine girdim. Allah'ım gol! Resmen benim notebooku tokatlıyordu küçücük alet! Müthiş bir performans. Video kalitesi harika ve akıcı.

Tablet demeye bin şahit lazımdı artık. Gerçekten bu paraya, masaüstü performansına sahip el kadar bilgisayarım olmuş oldu.

Micro HDMI girişinden bağlantı yaptım , görüntüyü TV ye verdim. HD görüntü alıyordum. Ama şu sorunuma hala çözüm bulamadım. Ekranı çeviremiyorum Buna çözüm bulmam gerekiyor. Bugün nöbette olduğum için akşam gidince bakıcam. Onu da konuya eklerim.

Kablosuz Klavye&Mouse'u denemek istedim bu heyecanla. Onlarda müthiş çalıştı.

Artık yepyeni bir bilgisayarım olmuştu. Hem de 55". İstediğim zaman yanıma alıp götürebileceğim , Windows&Tablet'im olmuştu.

Bunları yaptıktan sonra "Yahu Football Manager oynatır mı bu alet?" sorusunu sordum İlk başlarda o sinir olduğum , pişman olduğum alet şimdi FM oynatır mı sorusunu sordurtuyordu.

Cevabını veriyorum , OYNATIYOR

Maç grafiğini en düşük moda aldım ve sonuç yine harika.

Yani 700TL'ye iş görebilecek 2GB Ramli , gerçekten kaliteli ( Ne de olsa Capon ) ürünüm oldu.

Ben teknik detayına vs girmeden Kullanıcı olarak puanlama yapacak olursam ;

Ağırlık : 4/5 Gerçekten kaliteli olduğunu ağırlıktan anlayabiliriz. Dışarı çıkarken sorun yaratabilir ama ev içi harika aslında.

Ekran : 5/5 Tepki süreleri dokunmatiği harika. Driverlarını yükledikten sonra farklı bir çehreye büründü. HD Görüntüleri mükemmel gösteriyor. Eski iPad Air den bile daha iyi geldi.

Kullanım : BENİM İÇİN 5/5 Çünkü benim işimi görmesi için aldım. CronusMAX bağlanıyor , Donmadan DigiturkPlay izleniyor ve Borsa Programlarım kesintisiz&donmadan çalışıyor.

Tasarım : 2/5 Belki de en kötü yanı. Tasarımı beğenemedim. Hoş gelmedi. Ayrıca ses açma-kapama tuşu Windows tablette daha farklı bir yerde olmalı , ayrıca hoparlörleri aşağıda olmamalıydı.

Kamera : 3/5 Kamerası ortalama. Tabletten ne gibi bir kamera performansı beklenebilir ki zaten? Ama Skype Kamerası Işıklı Ortamda hoşuma gitti. 5/5 alabilir görüntü kamerası için.

Genel Ortalama 4/5. İyi ki aldım diyeceğim nadir ürünlerden. Benim işimi ne iPad ne Android tabletler görüyor. Bu yüzden iyi ki varsın Toshiba diyorum.

• Hocam öncelikle hayirli olsun. Bende tablet almayi dusunuyorum. Ipad mini retina 900 liraya bulunuyor vatandan alanlar satiyor. Birde toshiba encore tablet arasinda kaldim.siz hem ios hem wp kullanan biri olarak hangisini tercih edersiniz? Ipad mini ret 1000 lira diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığına da yazdığım gibi, ben mecburiyetten aldım. Masaüstü bilgisayarım yok , hem tablet hem pc kullanıyım diyorsan Windows, pc var bir de kaliteli tablet diyorsan tabii ki iPad
  • Aliexpressten ayni ozelliklerdeki tableti 100$'a alabilirdiniz hocam, retina ekran isteseydiniz oda 190$ yaklasik neyse yinede hayirli olsun, toshiba fiyatlari biraz asagi cekmeli :D

• bir şey sormak istiyoum cahilliğime verin lütfen...

acaba bu tip cihazlara program kurabiliyor muyuz...yani PC yada dizüstülere kurduğumuz gibi...

birde harici ekrana bağlaya biliyor muyuz...

eğer sorduklarım mümkünse hemen alacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: modenaf1

bir şey sormak istiyoum cahilliğime verin lütfen...

acaba bu tip cihazlara program kurabiliyor muyuz...yani PC yada dizüstülere kurduğumuz gibi...

Windows RT değilde Windows 8 olanları aynı bir laptop gibi kullanabiliyorsunuz. Hdmi çıkışı olanları ekrana aktarabilirsiniz. Hatta otg özelliği olanlara mouse klavye harici hdd bile bağlayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StrideR10 -- 11 Ocak 2015; 12:12:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrideR10

quote:

Windows RT değilde Windows 8 olanları aynı bir laptop gibi kullanabiliyorsunuz. Hdmi çıkışı olanları ekrana aktarabilirsiniz. Hatta otg özelliği olanlara mouse klavye harici hdd bile bağlayabilirsiniz

ilginiz için çok teşekkür ederim...

hemen alıyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrideR10

quote:

ilginiz için çok teşekkür ederim

hemen alıyorum

• bir soru daha sormak istiyorum...

acaba bu cihazda OTG var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.